Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@00:05:22 GMT

کتاب «بررسی در جامعه‌شناسی فرهنگی ایران» به چاپ دوم رسید

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۸۵۸۷۶

کتاب «بررسی در جامعه‌شناسی فرهنگی ایران» به چاپ دوم رسید

کتاب «بررسی در جامعه‌شناسی فرهنگی ایران» نوشته منوچهر محسنی به چاپ دوم رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «بررسی در جامعه‌شناسی فرهنگی ایران»، دستاورد پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به قلم منوچهر محسنی برای اولین بار در سال ۱۳۸۶ از سوی انتشارات پژوهشگاه منتشرشد، اخیرا طی تفاهمنامه همکاری مشترک با انتشارات علمی و فرهنگی، برای دومین بار در قطعی جدید و با طرح جلدی تازه درسال ۱۳۹۶، به بازار نشر آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقدمه چاپ دوم این کتاب محسنی وعده ویرایش نوین این اثر را داده و   متذکر شده است که باید در بررسی تحولات، مسائل و مشکلات کشور تاثیرات، تحولات فضای دیجیتال و تاثیرات جهانی‌شدن عمیق آن در حوزه فرهنگ، فضاها و شبکه‌های نوین اجتماعی، شکاف میان فرهنگ جاری و فرهنگ تجویزی، فاصله میان برنامه‌ریزی فرهنگی و حیات جاری فرهنگی و شیوه‌های ارزیابی تحولات فرهنگی را مدنظر قرارداد. کتاب «بررسی در جامعه‌شناسی فرهنگی ایران» تلاش می‌کند تا به این پرسش پاسخ دهد که حرکت‌های فرهنگی مردم در ایران، چه روابطی با برنامه‌ریزی‌ها، اقدامات و رهنمودهای فرهنگی دارد.

نویسنده این کتاب، تأکید می‌کند: سخن گفتن از جامعه‏‌شناسی فرهنگی یک کشور در بادی امر، حداقل با چهار دشواری عمده مواجه است؛ مشکل اول: جدا کردن جامعه‏‌شناسی از مردم‌‏شناسی، مشکل دوم: ابهام در مفهوم فرهنگ و قلمرو آن، مشکل سوم: پیوند دو مفهوم جامعه‏‌شناسی و فرهنگ و ساماندهی به رشته‌ای که برخی از پژوهشگران، موجودیت آن را با سوال مواجه می‏‌کنند و از سویی دیگر این رشته، جوان، در حال تکوین و تعریف‏‌پذیری آن دشوار است و مشکل چهارم: فقدان یا حداقل کمبود مطالعات مشابه است.

محسنی تلاش کرده در ۱۳ فصل به تدوین و تنظیم مباحث پژوهشی خود بپردازد. عناوین این فصول عبارتند از: مبانی جامعه‏‌شناسی فرهنگی؛ فرهنگ و دیدگاه‏‌های نظری؛ زمینه‌‏ها و پیشینه‏‌های مطالعاتی؛ فرهنگ، جامعه‏‌پذیری و روابط اجتماعی؛ فرهنگ، رسانه‌ها و ارتباطات اجتماعی؛ فضای رایانه‏‌ای و فرهنگ؛ هویت فرهنگی؛ هنجارها و ارزش‏‌ها؛ نگرش‌ها و رفتارهای فرهنگی؛ فرهنگ و نابرابری اجتماعی؛ دگرگونی‏‌ها و تحولات فرهنگی؛ آسیب‌شناسی فرهنگی و برنامه‌ریزی و مدیریت فرهنگی. محقق در انتهای هر فصل، نتایج مطالعات میدانی خود درباره جامعه ایران را فهرست‌وار ذکر کرده است. 
کتاب «بررسی در جامعه‌شناسی فرهنگی ایران» در ۴۳۶ صفحه و با قیمت ۲۵ هزار تومان منتشرشده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۸۵۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب «رضای انقلاب» عصر امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در تالار اندیشه سوره مهر انقلاب اسلامی برگزار شد.

حجت الاسلام موسی‌پور نماینده ولی فقیه و رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در این‌مراسم گفت: در تولید محتوا و منابع فرهنگی اقدامات خوبی انجام و در جایگاه مطلوبی هستیم اما نقص ما در فرآوری و ارایه تولیدات فرهنگی است.

وی افزود: همانطور که اگر در مواد معدنی ارزش افزوده نداشته باشیم موفق نیستیم. موضوعات فرهنگی نیازمند فراوری است و در بهره‌وری از کانی‌های غنی معنوی و فکری نقص داریم و باید برای جبران این نقص فکر کرد. ما در بهره‌وری معنوی هم مشکل داریم و باید برای آن نیز فکر کرد. اندکی بهره وری در حوزه های انرژی و نفتی و مانند آن بسیاری از مشکلات کشور را برطرف می‌کند. در حوزه فرهنگی همانگونه‌که در تولید توجه می‌کنیم باید به بهره وری از این تولیدات و برداشت از آن اقدام کنیم. ما چهره های بزرگ فرهنگی داریم اما در جامعه از آثار چنین چهره هایی بهره برداری نمی‌کنیم و از آثار و برکات انها بهره‌مند نیستیم. این چهره‌ها را باید بشناسانیم و منش آنان را در جامعه ساری و جاری کنیم.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در پایان گفت: قلب سلیم، صداقت، صراحت و شجاعت از ویژگی‌های بارز حجت الاسلام مطلبی است. تبعیت محض از ولایت از دیگر ویژگی‌های ایشان است.

حجت‌الاسلام سعید فخرزاده نویسنده کتاب رضای انقلاب هم در این‌مراسم گفت: ممکن نیست کسی که در حوزه انقلاب کار می‌کند حجت اسلام مطلبی را که امام جماعت مسجد ابوذر بوده، نشناسد.

وی با بیان سوابق ۷۰ ساله انقلابی این چهره فرهنگی گفت: برای نگارش کتاب سوالات و موضوعات متعددی مطرح و نکاتی بیان شد که با لحن ساده و بیانی شیوا به رشته تحریر درآمدند و در ۷ فصل از جمله زندگینامه ، دوران حیات حوزوی، مبارزات ۱۵ خرداد و منبرها تدوین شدند.

فخرزاده گفت: حجت‌الاسلام مطلبی، الگوی متعالی چهره‌های فرهنگی و انقلابی است. معرفی چنین چهره هایی امر به معروف در جامعه است و این مهم با رونمایی از کتاب رضای انقلاب محقق شد.

کد خبر 6098576 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است