Web Analytics Made Easy - Statcounter

شماره‌های ۱۵ و ۱۶ فصلنامه نقد کتاب «کلام فلسفه عرفان» به سردبیری مالک شجاعی‌جشوقانی با تحلیل و بررسی کتاب‌های مختلف در این حوزه از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، شماره‌های جدید فصلنامه نقد کتاب «کلام فلسفه عرفان» با سرمقاله‌ای به قلم مالک شجاعی جشوقانی آغاز و در ادامه ده‌ها عنوان کتاب و مقاله، نشست تخصصی و گفت‌وگو در قالب بخش‌های «نقد آثار جدید»، «شایسته ترجمه»، «شایسته مطالعه»، «کتابشناسی تخصصی»، «نقد نقد»، «نقد آثار پیشین» و «نامه» برای استفاده علاقه‌مندان این حوزه نقد و بررسی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مالک شجاعی جشوقانی در سرمقاله این شماره با عنوان «تاملی در باب شرایط مواجهه با فلسفه و تجدد» می‌نویسد: «اگر بخواهیم با اصطلاحات رایج در سنت اسلامی سخن بگوییم مواجهه با فلسفه و اندیشه اروپایی مستلزم نوعی اجتهاد فکری ـ‌اندیشه‌ای است. این فرایند اجتهاد محتاج پیش‌نیازهایی چون تسلط به روح فرهنگ و اندیشه مبدا از سویی و توجه به ظرفیت و ظرائف فرهنگ مقصد از سوی دیگر است. فروغی چنان که خود تصریح کرده است کتاب سیر حکمت در اروپا را برای فهم فلسفه دکارت نوشته است یعنی از رهگذر مطالعه تاریخ فلسفه کوشیده تا مرادات و مقاصد دکارت را برای جهان فرهنگی ـ زبانی ایرانیان مانوس و مفهوم می‌کند. می‌دانیم که دکارت در اصول فلسفه گفته است که درخت فلسفه دارای ریشه‌ها و تنه و میوه‌هایی است. وی تاکید می‌کند که این شاخه‌ها علم اخلاق است.»

در بخش نقد شفاهی مطلبی با عنوان «وضعیت‌شناسی مطالعات کلامی در ایران معاصر، گفت‌وگو با حجت‌الاسلام دکتر محمدتقی سبحانی» به کوشش سردبیر فصلنامه منتشر شده است.

جریان‌شناسی فلسفه اسلامی معاصر، درآمدی کتاب‌شناختی نوشته الیور لیمن به ترجمه اکرم صفر نور الله نیز عنوان مطلبی است که در بخش «نقد پژوهی» به چاپ رسیده است.

پرسش از امکانات و محدودیت‌های فلسفه علوم اجتماعی تطبیقی نوشته محمدعلی مرادی، تاملی درباره وضعیت مطالعات فلسفه علوم در ایران نوشته علیرضا منصوری، تحلیلی کتاب‌شناختی بر وضعیت مطالعات دین و فناوری نوشته حسین مطیع، نگاهی به مضامین فلسفی کتاب ما و لیبرالیسم نوشته رضا محمدنژاد، هابرماس، دین و حوزه عمومی نوشته مهسا وکیلی، تکاپوی شریعتی برای احیای هویت انسان در عصر مدرنیسم نوشته مصطفی شاکری، نقاط طبقه‌بندی و معرفی رویکردهای علم دینی و اسلامی‌سازی علوم در کتاب فلسفه علم و علم دینی نوشته سید محمدتقی موحد ابطحی، جلوه‌های نقد فلسفی در ابیات روسیه نوشته رضوانه حکیمیان و فلسفه سیاسی به روایت استاد مطهری نوشته سهیل رجبی عناوین مطالبی است که در بخش «نقد تالیف» درج شده است.

اما مخاطبان در بخش نقد ترجمه این شماره از فصلنامه نیز می‌توانند مطالبی را با عناوین تاملاتی انتقادی درباب فلسفه اندیشه دینی در اسلام و مسیحیت نوشته مصطفی ملکیان، از فلسفه و تاریخ علم بیاموزیم نوشته علی سلطان‌زاده، آیا علوم طبیعی در تمدن اسلامی برگرفته از اسلام بود؟ نوشته امیر محمد گمینی و فاطمه کیقبادی، پرسش فلسفی در باب مناسبات مسیحیت و دموکراسی نوشته مختار نوری، دیالوگ با فیلسوف: راهی به سوی فلسفه‌ورزی نوشته مرضیه افراسیابی، فضایل ذهن به روایت زگزبسکی نوشته علی صادقی، بررسی و نقد کتاب فلسفه فیزیک مادلیت نوشته نرگس فتحعلیان و معنای زندگی در تعامل خلق و کشف نوشته محسن آزموده مشاهده کنند.

بهنام اکبری در بخش «شایسته ترجمه» مطلب بنیادهای فلسفه و کلام مسیحی و سپیده رضی مطلب راهنمای روش‌شناسی فلسفی اکسفورد امتیو.سی. هاوگ را ترجمه کرده است.

اما در بخش نشست‌های تخصصی کتاب این شماره از فصلنامه نیز نشست نقد و بررسی کتاب گفت‌وگویی میان هگل و فیلسوفان اسلامی با حضور سید حمید طالب‌زاده، شمس‌الملوک مصطفوی و محمدتقی طباطبایی منتشر شده است.

منظومه نقد پژوهی، با معرفی کتاب نقد در تراز جهانی نوشته سید حسین حسینی عنوان مطلبی است که در بخش «نقد آثار پیشین» به چاپ رسیده است. در بخش «نقد تحلیلی» نیز محمدمهدی اردبیلی مطلبی را با عناوین جوانه‌های خشکیده و میوه‌هال کال منتشر کرده است.

شماره‌های ۱۵ و ۱۶ فصلنامه نقد کتاب «کلام فلسفه عرفان» به سردبیری مالک شجاعی‌جشوقانی و صاحب امتیازی موسسه خانه کتاب در ۲۵۵ صفحه به بهای ۱۰ هزار تومان منتشر شده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۹۲۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی

به گزارش خبرگزاری مهر، شماره ۱۶۶ مجله خیمه در اردیبهشت ۱۴۰۳، با طرح جلدی از چهره «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی منتشر شد.

مجله خیمه در شماره اردیبهشت در بخش رویدادها و روایت‌ها ۵ رویداد مهم فروردین ماه ۱۴۰۳ را بررسی کرده است. تحلیل شیوهٔ دعاهای متفاوت استاد شیخ حسین انصاریان از نگاه ۴ استاد حوزه و دانشگاه، بررسی ماجرای مسجد سازی در پارک قیطریه و پاسخ به ۴ پرسش آیت الله سیدمصطفی محقق داماد از نگاه ۱۷ چهرهٔ مخالف و موافق، بررسی سخنان پُرحاشیهٔ حجت‌الاسلام پناهیان دربارهٔ پیامبر (ص) از نگاه ۳ استاد دانشگاه، روایتی از اشعار روضه‌های زنده یاد حسین بختیاری که در نوروز درگذشت از نگاه ۴ فعال هیئتی و برگزاری محفل صد هزار نفری قرآنی در ورزشگاه آزادی از نگاه ۱۰ فعال فرهنگی و رسانه‌ای.

سوژه بخش چهره خیمه، «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی است. آثار این بانوی نویسنده متولد اردیبهشت، از نگاه ۱۶ نویسنده و کارشناس حوزه و دانشگاه بررسی شده است.

این چهره‌ها عبارتند از: محسن چینی‌فروشان، موسی بیدج، حسن احمدی، حبیب احمدزاده، غلامرضا حیدری ابهری، ناصر نادری، مریم جلالی، آسیه رحمتی، حسین راجی، سیدمحمد مهاجرانی، سیده مریم شهیدی کریمی، رقیه فاضل، علی مهدوی، بهاره بهنام نیا، زهرا شیرخانیان.

مجله خیمه در بخش پرونده ماه به ۱۲ سال تلاش برای حل مشکل فقهی اهدای عضو پرداخته و ماجرای اهدای عضو ۱۲ طلبه و ۴ مداح را بررسی کرده است. پرونده ماه خیمه، به موضوع «اهدای عضو» و ضرورت فرهنگ سازی با نگاه عاشورایی پرداخته است. این پرونده شما را با ۱۲ طلبه و ۴ مداحی آشنا می‌کند که اعضای بدنشان، به بیماران نیازمند بخشیده‌اند.
همچنین ایرج فاضل، ۱۲ سال پیگیری برای رفع محدودیت‌های فقهی و قانونی اهدای عضو را تشریح کرده است. علی اکبر صالحی هم چگونگی عبور از نگاه بسته مذهبی در این موضوع را بیان کرده است. کتایون نجفی زاده، از سه دهه تلاش و دیدارهایش با مراجع قم و نجف به ویژه دیدارش با آیت الله سیستانی گفته و کمیل نظافتی، اهدای کلیه‌اش به کودک کلاله را تشریح کرده است. مهدی حیدری هم از مستند ساخته شده درباره ماجرای این کلیه گفته است.

خیمه در بخش یادمان به سراغ یادبود مرحوم محمود امیری، مدیر انتشارات و کتابفروشی امیری رفته و ماجرای کتاب مهدی آذر یزدی، کتابفروشی امام حسین و شهادت دو برادر مرحوم امیری را روایت کرده است. همچنین مرتضی آخوندی، مدیرانتشارات دارالکتب الأسلامیه از روایت پنج دهه دوستی‌اش با مرحوم امیری سخن گفته و روایت علی قائمی، محقق و نویسنده‌ای که ۵۰ کتابش در انتشارات امیری منتشر شده است هم در این بخش آمده است. محمدهادی فاضل، مهدی رئوفی، مرضیه امیری و سید یاسر شریفی از نزدیکان آن مرحوم هم یادداشت‌هایی در این پرونده نوشته‌اند.

این شماره از مجله در بخش کتاب خیمه هم به آشنایی با ۶۳ نویسنده و تصویرگر انتشارات خیمه پرداخته و به مناسبت نمایشگاه کتاب، موضوعات زیر را هم از نظر گذرانده است:

کتابی کاملاً کاربردی برای زندگی: اثر تازه منتشرشدهٔ «تفسیر موضوعی سبک زندگی با رویکرد روایی»

مسالهٔ حجاب در ایران امروز به روایت رمان «رقص کلاغ روی شانه‌های مترسک.»

کتاب شعری که گم شد: روایتی از کتاب «مجموعهٔ اشعار فضائل اهل بیت» اثر شیخ کلینی

یادداشت‌های عاشورایی مرحوم دکتر عماد افروغ از کتاب «فریادهای خاموش»

شماره اردیبهشت خیمه، با سرمقاله‌ای از حجت الاسلام دکتر محمدرضا زائری (مدیرمسئول مجله)، و نیز یادداشت‌هایی از ۷ نویسنده و چهره حوزوی و دانشگاهی در آغاز مجله، منتشر شده است. علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه مجله خیمه با شماره ۰۹۰۲۸۲۴۲۹۸۱ تماس بگیرند.

کد خبر 6086179

دیگر خبرها

  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش
  • رسیدن به فلسفه زندگی از راه خودشناسی
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • «مگره و مردان محترم» در کتابفروشی‌ها دیده شدند
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • کتاب «برای قلب های شکسته» منتشر شد
  • چاپ دوم کتاب «ترجیع‌بند در شعر نو» منتشر شد
  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد