Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-28@23:29:39 GMT

ایجاد بانک اطلاعاتی ۱۲ هزار کارشناس دین و رسانه در قم

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۹۵۹۵۰

ایجاد بانک اطلاعاتی ۱۲ هزار کارشناس دین و رسانه در قم

خبرگزاری شبستان:مدیرکل مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیمای قم گفت: هویت این مجموعه هویت پژوهشی است که توانسته با ایجاد بانک اطلاعات ۱۲ هزار کارشناس حوزه رسانه را شناسایی واسامی و نوع فعالیت آنها در قالب کتاب منتشر کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،محمد حسین ظریفیان مدیرکل مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما امروز دوشنبه(20 فروردین)درنشست خبری با خبرنگارن با اشاره به اینکه 20 فروردین روز هنر انقلاب اسلامی و این روز یک فرصت برای بازخوانی حوزه فرهنگ هنر و رسانه در ساحت انقلاب اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 وی افزود: اندیشه شهید آوینی هم در آثارو مستندات و هم در کتب وی دیدنی است و نسبتی که این هنرمند برای هنرمند متعهد قایل است این است که هنرمند را خزانه دارد غیب می داند و سینه هنرمند قابلیت حضور ملائکه را داراست .

 

ظریفیان ادامه داد: این نگاه هنرمند نگاه والایی است که جامعه ما بیش از هر زمانی دردنیا و جهان پر تلاطم امروز به آن نیاز دارد و نگاهی است که بسیاری از کاستی ها را می توانند از بین ببرد.

 

 مدیرکل مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما تصریح کرد: اداره کل پژوهش اسلامی خودش را در مسیر اعتلای هنرمند متعهد می‌داند و طی ۲۴ عمر خود توانسته در این مسیر گام های بلندی بردارد

 

وی اظهار داشت: هویت این مجموعه هویت پژوهشی است و این مجموعه به عنوان یک مجموعه راهبردی که نمونه و نظیر ندارند توانسته ۷۵ عنوان کتاب را در حوزه پژوهش های بنیادی و کاربردی منتشر کننده این مجموعه آثار است که بخشی از نیازهای ملی و رسانه‌ای را پاسخ می‌دهد .

 

ظریفیان عنوان کرد: همچنین فصلنامه های زیادی منتشر شده و از محتوای درآمد خوبی برخوردار می‌باشد چنانچه 1200 فصلنامه، نشریه، هفتنامه، و مجلات را در حوزه های مهم نظری و بنیادی با ارائه مقاله ارزشمند منتشر کرده و توانسته به جهت محتوا پاسخگو باشد .

 

مدیرکل مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما اذعان داشت: در حوزه مشاوره فیلمنامه و تولیدات رادیو تلویزیون و مستند نیز در مرکز افتخار آفرین بوده و ۱۲۰ هزار دقیقه فیلم از بزرگان حوزه و اندیشمندان داشتیم که 3۶۰ چهره سیاسی در ان صحبت کرده اند .

 

همچنین ۱۲۰۰ کارشناس علوم اسلامی انسانی و اسلامی احصا شده اند و این کارشناسان متناسب با مسائل مختلف به شبکه معرفی شده اند.

 

وی اظهار داشت: در سال ۹۷ رویکرد اساسی ما توجه خاص به پژوهش هنری در ساحت دین و رسانه که یک حوزه فعال و پر اثر می باشد خواهد بود .

 

ظریفیان با شااره به اقدامات انجام شده در حوزه پژوهش گفت: تعامل با مجامع دانشگاهی و اموزش عالی، ترویج گفتمان دین و رسانه، توجه اساسی به فن آوری نوین و فضای مجازی، نشر الکترونیک،طراحی اپلیکشن، نشر گفتمان دینی و رسانه با تئوجه به ظرفیتهای علمی و کرسی های آزاد اندیشی و آموزشهای کاربردی از جمله برنامه های مرکز پژوهشای صدا و سیمای استان قم می باشد.

 

وی خاطر نشان ساخت: ما در حوزه پژوهش ۸۶ پروژه پژوهشی در حال اجرا داریم که در سال ۹۷ با توجه به اینکه ظرفیت و مقدمات آن فراهم شده 38 پروژه‌ پژوهشی دیگر اضافه خواهند شد.

 

 مدیرکل مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما یاد آور شد: برگزاری همایش بزرگ رسانه با حضور ۲۰ نهاد علمی پژوهشی در حوزه بین المللی و ترجمه آثار دینی و رسانه به زبان های غیر فارسی، پژوهش در حوزه اقتصاد اسلامی و پژوهش های کاربردی از دیگر فعالیتهای این مجموعه است .

 

ظریفیان اظهار داشت: پژوهش در حوزه شبهات و جریان ها بخصوص وهابیت از دیگر فعالیتهای این مرکز است همچنین با ایجاد بانک اطلاعات 12 هزار کارشناس حوزه رسانه شناسایی شده اند واسامی و نوع فعالیت آنها در قالب کتاب منتشر شده است .

پایان پیام/348

منبع: شبستان

کلیدواژه: حمایت از کالای ایرانی حسن روحانی روز ملی فناوری هسته ای دیدار با مراجع روز طبیعت کالای ایرانی مراجع و علماء درس فقه مراجع مراجع آیت الله مکارم شیرازی ظریفیان پژوهش هنری کارشناسی دین و رسانه مرکز پژوهش صدا و سیما کلیدواژگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۹۵۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی

 حمید مولانا، استاد بین‌الملل علوم ارتباطات که روز دوشنبه سوم اردیبهشت سال 1403 در جمع مدیران و برنامه‌سازان سازمان صداوسیما در نشست اندیشه‌ورزی شورای فرهنگی رسانه ملی حضور یافته بود، نظام رسانه‌ای سازمان صداوسیما را امتی و جهانی دانست و گفت: در روزگار کنونی می‌توان دو نظام رسانه‌ای را برای رادیووتلویزیون‌های جهان ترسیم کرد. اولین نظام رسانه‌ای که بسیار هم در دنیا فراگیر است، نظام دولتی و حکومتی است که تلاش می‌کند خدمات مختلفی را به جامعه ارائه دهد و بنگاه خبری برای نظام خودش باشد. شبکه‌های بی‌بی‌سی انگلستان، ان. اچ. کی. ژاپن و سی. بی. اس کانادا از مدعیان این نظام رسانه‌ای‌اند.

وی افزود: نمونه دوم نظام رسانه‌ای که کاملاً خصوصی و بازرگانی است، رسانه‌های آمریکایی‌اند که هدف اولیه‌شان تنها اطلاع‌رسانی نیست، بلکه ماهیت بازرگانی دارند.

مولانا نظام رسانه‌ای ایران را نظامی متفاوت از دیگر رسانه‌های جهان دانست و گفت: روند شکل‌گیری سازمان صداوسیما مفهومی‌برخاسته از نظام امتی است که تنوع اجتماعی و سیاسی را در دل خود دارد و به‌لحاظ نظری نیز با دیگر نظام‌ها متفاوت است؛ چراکه نه مبتنی بر خصوصی و بازرگانی است و نه بر پایه نظام دولتی و خدماتی شکل گرفته است.

این استاد رشته علوم ارتباطات دانشگاه آمریکن واشنگتن آمریکا تصریح کرد: آنچه این نظام را از نظام‌های رسانه‌ای دنیا متمایز می‌کند، دو عنصر استقلال فکری و اصالت رسانه است. رسانه ملی باید با عدم وابستگی به جریان خاص به ویژگی امتی خود که برخاسته از مردم است، توجه کند و در کنار آن در تولیداتش خلاقیت داشته باشد؛ چراکه نماینده طبقه وسیعی از جامعه متکثر ایران است.

وی افزود: این روند تغییرناپذیر است، به این معنی که یک نظام رسانه‌ای نمی‌تواند در میانه راه تغییر هویت دهد؛ کمااینکه هیچ‌گاه رسانه بی. بی. سی. تغییر دیدگاه نداده و مسیر نظام رسانه‌ای‌اش را تغییر نمی‌دهد.

مولانا در خصوص نظام رسانه‌ای صداوسیمای ایران اظهار کرد: این نظام رسانه‌ای ریشه در اندیشه اسلامی دارد و مبتنی بر قانون اساسی، وصیت‌نامه امام (ره) و فرهنگ ایرانی است و جلوه آن را در انعکاس حضور مردم در رسانه می‌بینیم. این رسانه بر حضور فعال مردم و لایه‌های مختلف اجتماع استوار است و بیشتر حول محور مخاطب گستره داخلی برنامه‌سازی می‌کند. این استاد دانشگاه گفت: در رسانه امتی باید پیشرفت‌های کشور دیده شود؛ چراکه مردم می‌خواهند روند روبه‌رشد کشورشان را مشاهده کنند.

مولانا با اشاره به لزوم مشروعیت افرادی که در تولیدات رسانه‌ای سهیم‌اند، اظهار کرد: این مشروعیت برخاسته از مشروعیت حرفه‌ای، علمی و تجربی است که صاحبان رسانه را قدرتمند می‌کند و به نظام‌های رسانه‌ای اعتبار و قدرت می‌بخشد. به‌گفته این کارشناس رسانه، رسانه ملی باید همسو با رسانه‌های مردمی‌باشد و در مسیر بهتر شدن نماینده همه گروه‌های جامعه باشد، چراکه بنیان این رسانه بر امت نهاده شده است.

مولانا بر اهمیت پژوهش‌های بنیادی در رسانه تأکید کرد و گفت: بخش مهمی از کارکرد و بقای رسانه مبتنی بر پژوهش‌های علمی و رسانه‌ای است که باید در کنار پژوهش‌های معمول رسانه ملی انجام شود. این پژوهش‌ها بازوی عملیاتی رسانه‌ها در سطح ملی و بین‌المللی خواهند بود.

مؤلف کتاب ارتباطات جهانی درحال گذار در پایان، درخصوص تهیه آرشیو تاریخی و اجتماعی به‌عنوان آرشیو ملی بیان کرد: رسانه ملی در کنار آرشیو صوتی و تصویری‌ای که از محتوا‌های تولیداتش دارد، باید با اهتمام برای گردآوری منابع مختلف رسانه‌ای، مرجعی برای رسانه‌های داخلی و بین‌المللی باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی
  • تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در مازندران
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • هدف شورای ششم، مطالبه‌گری برای استیفای حقوق شهروندان است
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • استقبال گسترده از فعالیت‌های فرهنگی امامزاده قاسم(ع) تهران/فعالیت‌ها با پیوست رسانه ای انجام می شود
  • تحول در بودجه تولید با شاخص‌های کیفی
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از میزان تخصیص بودجه عمومی به رسانه‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳/ صداوسیما ۲۴ هزار میلیارد تومان