Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زابل، سیستانی که پیشینه فرهنگی و تاریخی آن زبانزد ایران و جهان است و همگان آن را به زادگاه بزرگانی چون یعقوب لیث و اسطوره‌هایی چون رستم و سهراب و آیت‌الله سیستانی می‌شناسند، این روزها دچار قهر طبیعت شده و حال و روز خوشی ندارد.

با توجه به اینکه رهبری معظم انقلاب از این منطقه به عنوان تنگه احد جمهوری اسلامی ایران یاد کردند، لازم است مسؤولان در رسیدگی به مشکلات آن اهتمام بیشتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نفس‌های سیستان به شماره درآمده و مردمان آن اکثرا در حال کوچ و مهاجرت هستند، دیگر چه باید به روز این منطقه بیاید که آقایان مسؤول کمر همت ببندند و گفتار درمانی را کنار بگذارند؟

بهار امسال برای سیستانی‌ها خزان بود چراکه حاصل دسترنجشان در جلو چشمانشان تلف شد، کشاورزانی که با هزار امید به فکر کشت گندم بودند، زمین‌های خود را آماده کردند و بذر کاشتند، با نرسیدن به موقع آب، امیدشان ناامید شد و از این زمین پر برکت، امسال چیزی بجز "هیچ" برداشتند نمی‌کنند.

زمین‌های کشاورزی تنها راه درآمد مردم منطقه است که مسؤولان با عدم مدیریت صحیح آنها را هم ویران کردند.

حضور جمعیت بسیار زیاد مردم سیستان در گلستان و گرگان و سایر شهرهای شمالی کشور نشان از عمق فاجعه مهاجرت از سیستان دارد.

قطعا اگر سوءمدیریت مسؤولان نبود، امروز شاهد این حجم از مهاجرت نبودیم و سرمایه زابلی‌ها در شمال و مشهد و سایر استان‌ها هزینه نمی‌شد.

این جمعیت اندکی هم که در منطقه مانده‌اند قطعا درآمدی ندارد و اوضاع اقتصادیشان برای مهاجرت خوب نیست و لاجرم باید در لابه‌لای تلی از خاک زندگی کنند و در آخر دلشان خوش باشد که در سرزمین مادری و زادگاهشان مدفون می‌شوند.

نبود اشتغال، وجود آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی و قهر طبیعت همه و همه امانشان را بریده، شاید غیرت ملی و سیستانی‌شان اجازه ندهد بیش از این فریاد بزنند اما اگر به فکرشان نباشید روزی خواهد بود که این شکایت نزد پروردگار محاکمه‌ای سخت به دنبال خواهد داشت.

انتقاد نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان از نمایندگان

شدت مشکلات منطقه سیستان و بی تفاوتی مسؤلان و نمایندگان سیستان در هفته‌های اخیر به اندازه‌ای رسید که چند روز پیش نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در نخستین شورای اداری استان با بیان اینکه متاسفانه گندم‌کاران سیستانی به دلیل نرسیدن آب ضرر بسیاری متحمل شدند، ادامه داد: استان ما از خشکسالی رنج می‌برد و آنطور که باید مسائل استان پیگیری نمی‌شود.

آیت‌الله عباسعلی سلیمانی افزود: نمایندگان استان باید مسئله خشکسالی را با جدیت در مجلس پیگیری کرده و از ظرفیت مسؤولان محلی هم به موقع استفاده کنند.

امام جمعه زاهدان خطاب به نمایندگان افزود: نمایندگان باید به طور جدی مسئله خشکسالی را پیگیری کنند، نماینده نباید وقت خود را صرف عزل و نصب‌ها کند، بلکه باید صدای مردم منطقه خود باشد و در راستای احقاق حقوق مردم تلاش کند، دوران نمایندگی می‌گذرد و باید به گونه‌ای عمل کنند که مشکلی از مردم برطرف شود.

صندوق بیمه کشاورزی جوابگوی خسارت مردم باشد

امام جمعه زابل گفت:  باید پول کشاورزان در اسرع وقت داده شود و بانک کشاورزی و صندوق بیمه در خصوص حقوق کشاورزان کوتاهی کرده است و باید جوابگو باشد و درخواست ما این است که در اسرع وقت هم خسارت های قبلی و فعلی را پرداخت کنید و هم مسئولان به خاطر قصور و کوتاهی ها خودشان از مردم رشید، فهیم و بصیر سیستان عذرخواهی کنید.

حجت‌الاسلام علی‌اکبر کیخا گفت: از استاندار درخواست ویژه داریم به عنوان نماینده ارشد دولت در استان که یک سند و چشم اندازی برای تمام موضوعات استان از جمله موضوع اقتصاد، دام، کشاورزی، ورزش، علم طراحی و تدوین کنند و هر مسئول و فرمانداری که می‌آید طبق همان چشم انداز حرکت کند.

  حسینعلی شهریاری به نمایندگی از نمایندگان استان پیشقدم شد و روز یکشنبه ١٩فروردین ماه جاری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی سیاست لبخند دولت در مقابل فاجعه خشکسالی و مهاجرت مردم سیستان را فاجعه دانست.

*فریاد نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس

حسینعلی شهریاری به نمایندگی از نمایندگان استان پیشقدم شد و روز یکشنبه 19 فروردین ماه جاری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی سیاست لبخند دولت در مقابل فاجعه خشکسالی و مهاجرت مردم سیستان را فاجعه دانست و در تذکر شفاهی اظهار کرد: مزارع سیستان در حال سوختن است، بی توجهی به این معضل مهاجرت مردم را در پی دارد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی افزود: عدم تحقق و سوءتدبیر حقابه سیستان از افغانستان و سیاست لبخند در سیاست خارجی تبدیل به فاجعه ای گردیده که مرزداران غیور باید مهاجرت و مرز را تحویل کسانی دهند که دولت باید صدها میلیارد تومان برای تامین امنیت آن هزینه کند.

وی بیان کرد: مزارع سوخته حتی مورد استفاده دام‌ها نیز نمی‌شود، پرداخت فوری خسارات وارده به سیستانی‌ها راهکار موقتی جلوگیری از مهاجرت است.

نماینده سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز 21 فروردین ماه جاری در نشست علنی مجلس در تذکر شفاهی اظهار کرد: نمی‌دانم با چه زبانی حرف بزنم تا مسئولان صدای مردم را بشنوند، مردم به دلیل بی‌آبی و خشکسالی و قطع آب هیرمند جان خود را از دست می‌دهند.

 احمدعلی کیخا افزود: به خدا قسم وزارتخانه جهاد کشاورزی خواب است، مدیر بحران شما می‌گوید از مدیران استانی تقاضای رسیدگی دریافت نکردیم، این پدیده قابل پیش‌بینی بود، چرا اقدامی انجام نشده است، چرا وزیر جهاد کشاورزی به استان سفر نمی‌کند.

وی خطاب به وزیر امور خارجه گفت: آقای ظریف آیا از افغانستان می‌ترسید، چرا سفیر افغانستان را احضار نمی‌کنید؟ چرا سخنگوی شما ساکت مانده است، مگر این موضوع مسئله ملی نیست.

کیخا ادامه داد: چگونه است صدا و سیما هزار متر باغ گل محمدی سیستان را نشان می‌دهد اما مزارع خشک و سوخته مردم را نشان نمی‌دهد، چرا این مشکلات را به مقام معظم رهبری منعکس نمی‌کنید، چرا وقتی با مقام معظم رهبری جلسه تشکیل می‌دهید حتی یک نفر از نمایندگان استان را با خود همراه نمی‌کنید.

خشکسالی ادامه زندگی را برای کشاورزان سخت کرده است

نماینده مردم خاش در مجلس نیز در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: خشکسالی سبب شده تا اکثریت منابع آبی خشک شوند و شرایط ادامه زندگی برای کشاورزان و دامداران در مکان های فعلی از بین برود و به حاشیه شهرها کوچ کنند.

علی کرد با انتقاد از عملکرد دولت در هماهنگی و شناخت ظرفیت‌های روستاها تصریح کرد: به دلیل عدم توجه دولت به روستاها تعداد زیادی از روستاهای سیستان و بلوچستان تخلیه می‌شود و مردم به حاشیه‌نشینی روی می‌آورند و برای امرار معاش به فروش مواد مخدر و گسترش معضلات اجتماعی می پردازند.

نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس خاطرنشان کرد: نداشتن طرح و برنامه مناسب برای اشتغال باعث شده تا بسیاری از مردم در خیابان‌ها، جایگاه‌های سوخت، معابر سطح شهر و در ازدحام جمعیت به تکدی‌گری روی بیاورند.

 

 

و اما تیرخلاص مدیرکل دفتر ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان بر دل کشاورزان: دولت باید مجوز بدهد وگرنه بدون بیمه، پرداخت خسارت به کشاورزان بسیار سخت است.

غلامرضا اربابی به خبرنگار فارس در زاهدان اظهار کرد: آن دسته از مزارع کشاورزی که بیمه بوده خسارت‌ها ارزیابی و پیگیری لازم برای پرداخت خسارت انجام خواهد شد.

وی افزود: قانون می‌گوید باید مزارع بیمه باشد تا خسارت پرداخت شود و بابت آن بخش از مزارع که بیمه بودند خسارت به کشاورزان پرداخت می شود، آن دسته از مزارع کشاورزی که بیمه نبودند کار بسیار سخت است، اما پیگیری‌های لازم انجام خواهد شد، باید دولت مجوز بدهد وگرنه بدون بیمه پرداخت خسارت بسیار سخت است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: مردم در بیمه کردن مزارع کشاورزی کوتاهی کردند، بیمه موضوع جدیدی نیست و باید موقع کشت بیمه می‌کردند، مردم از بیمه استقبال نکردند و این کار را سخت کرده، همه مسؤولان استان تلاش می‌کنند اما کار بسیار سخت است.

و اما درد دل مردم سیستان را هم ضمیمه این گزارش کردیم تا مسؤولان مربوطه بهتر عمق فاجعه در سیستان را درک کنند.

 

انتهای پیام/ج/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۲۴۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند

آفتاب‌‌نیوز :

وحید شقاقی‌شهری در گفتگو با ایلنا درباره آمار‌ها و گزارش‌های بین‌المللی از شاخص‌ها و وضعیت اقتصادی ایران و منبعی که نهاد‌های بین‌المللی برای داده‌کاوی به آن رجوع می‌کنند، اظهار داشت: درباره اطلاعات و داده‌های منتشر شده در نهاد‌های بین‌المللی از شاخص‌های اقتصاد کلان ایران، باید بگویم که این شاخص‌ها و آمار‌ها عمدتا متکی به گزارش‌های رسمی مراکز آماری ایران، اخذ می‌شود و برخی تحلیل‌های کمی دستگاه‌های دولتی در کشور و در برخی شاخص‌ها مانند کسب و کار مبتنی بر نظرسنجی از فعالان اقتصادی است. همچنین گاهی برخی آمار‌های غیر رسمی کشور هم را مورد تحلیل و ارزیابی قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: با این حال، چون راستی آزمایی صورت نمی‌گیرد و آمار‌های داخلی و رسمی کشور تمام واقعیت معیشت و سفره زندگی مردم را منعکس نمی‌کنند و بین آمار‌های اقتصاد دستوری و بازار تفاوت فاحش وجود دارد، بنابراین موجبات خطای تحلیلی در گزارشات نهاد‌های بین‌المللی در داخل کشور می‌شود.

این کارشناس اقتصادی افزود: به عنوان نمونه، اختلاف بیش از ۵۰ درصدی قیمت دلار در مرکز مبادله با بازار آزاد موجب شده تحلیل‌ها و آمار‌های نهاد‌های بین المللی براساس گزارشات مراکز آماری داخلی با واقعیت داخل کشور همخوانی نداشته باشد. در ضمن ساختار اقتصاد دستوری در اقتصاد ایران موجب شده قیمت کارخانه‌ای بیشتر کالا‌ها و محصولات تولیدی با قیمت بازاری آن‌ها متفاوت باشد.

وحید شقاقی‌شهری درباره گزارش اخیر بانک جهانی از جمعیت نیم درصدی فقر مطلق در ایران و کاهش ۳۷ درصدی فقر مطلق در کشورمان در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ گفت: درخصوص شاخص‌های بین‌المللی فقر هم همین مساله صادق است بطوریکه در اعلام شاخص‌ها عمدتا قیمت دلار رسمی ملاک است درحالیکه دستمزد و هزینه زندگی شاغلان و کارگران کشور براساس قیمت دلار بازار آزاد محسابه می‌شود و کالا‌ها و خدمات در کشور عمدتا با قیمت دلار غیررسمی ارزش گذاری می‌شوند.

وی تاکید کرد: در مجموع باید گقت که اقتصاد دستوری و نظام چند نرخی ارز در اقتصاد ایران موجب شده واقعیت زندگی مردم با آمار‌های منتشره همخوان نباشد.

موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز گفت: در رابطه با چای دبش علیرغم اینکه تعدادی از نمایندگان از جمله شخص بنده در مجلس یازدهم خیلی در رابطه با آن صحبت کردیم، ولی در نهایت لاپوشانی شد و کار نظارتی روی آن انجام نشد.

جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ایلنا، درخصوص علت سکوت و عدم واکنش از سوی نمایندگان مجلس نسبت به موضوع آقای صدیقی و اینکه آیا این مساله یکی از نتایج یکدستی قواست که اشتباهات و کم‌کاری‌ها نادیده گرفته می‌شود و در این مساله هم انتقاد و اعتراضی به این مساله مطرح نشد؟، گفت: در رابطه با بحث نظارتی مجلس من این انتقاد و ایراد را به مجلس یازدهم وارد می‌دانم و یکی از ایرادات پررنگ مجلس یازدهم این بود که تقریبا مجلس و دولت یکی بودند زمینه‌اش هم این بود که بیش از ۲۰۰ نفر طی نامه‌ای از آقای رییسی که رییس یک قوه دیگر بود دعوت کردند تا کاندیدای ریاست جمهوری شود و بیش از ۲۲۰ نفر از نمایندگان طی نامه‌ای پیروزی در انتخابات را به ایشان تبریک گفتند و خب این باعث شد که مجلس یازدهم در بُعد نظارتی خوب عمل نکند.

وی ادامه داد: بنده هم در این مجلس بودم و این انتقاد شامل همه ما می‌شود اگرچه که ما تلاش کردیم و در بحث‌های نظارتی کار کردیم، ولی خب در مجموع شامل همه نمایندگان مجلس یازدهم می‌شود.

عضو فراکسیون مستقلین مجلس خاطرنشان کرد: ما نباید بین افراد در برخورد‌ها اختلاف قائل شویم، کسی که امام جمعه بوده یا استاندار بوده یا وزیر بوده اگر تخلفی مرتکب شده باشد برخورد با این فرد نه‌تن‌ها نباید کمتر از دیگران باشد بلکه باید با شدت بیشتری اتفاق بیفتد چراکه هزینه اشتباه و تخلف چنین افرادی برای نظام و کشور بیشتر است و از سوی دیگر درس درس عبرتی برای دیگران و مسئولین باشد که در آینده ارتکاب به چنین تخلفات یا اشتباهاتی را تکرار نکنند.

محمودزاده تصریح کرد: من واقعا به این موضوع ایراد وارد می‌کنم که موضوع آقای صدیقی خیلی جدی در رسانه‌ها مطرح شد، خودش هم پذیرفت و از مردم عذرخواهی کرد، اما تا قبل از عذرخواهی و پذیرفتن خودش هیچ ورودی به این مساله نشد، در حالیکه باید به قوه قضاییه ارسال می‌شد و کمیسیون اصل ۹۰ به این موضوع ورود می‌کرد و این پرونده را به قوه قضاییه معرفی می‌کرد یا تحقیق و تفحص می‌کردند که در این اتفاق از این برخورد‌های نظارتی کوتاهی شد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ابراز داشت: در رابطه با چای دبش هم علیرغم اینکه تعدادی از نمایندگان از جمله شخص بنده در مجلس یازدهم خیلی در رابطه با آن صحبت کردیم، ولی در نهایت لاپوشانی شد و کار نظارتی روی آن انجام نشد.

وی عنوان کرد: این‌ها مشکلاتی بوده که در مجلس یازدهم وجود داشته و فکر کنم در مجلس دوازدهم بدتر هم خواهد شد با توجه به اینکه در انتخابات مجلس دوازدهم دایره انتخاب مردم کوچک بود، یعنی رد صلاحیت زیاد بود و بعد از جناح‌های مختلف کمتر حضور داشتند و مشارکت پایین بود. این‌ها باعث می‌شود که دوباره مجلس دوازدهم یک دست‌تر از مجلس یازده شود با دولت و خیلی نزدیک باشند که این یکی از ایرادات مجالس خواهد بود، چون در نهایت اگر تخلفاتی در بدنه دولت صورت گیرد، چون مجلس و دولت یکی هستند مجبورند که کوتاه آمده و نادیده بگیرند.

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۸ هزار تن کلزا در شوش و کرخه برداشت شد
  • انتقاد از رفیق بازی مدیران ورزشی در اصفهان/ وزیر ورزش به این بازی مار و پله خاتمه دهد
  • بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است
  • آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان
  • احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • مسؤولان اصفهان عزمی جدی برای ساماندهی منطقه جوی‌آباد ندارند
  • فاجعه سیل بلوچستان/ وضع از سیل قبلی بدتر است/ ببینید چطور مردم خودشان به داد همدیگر رسیدند (فیلم)
  • وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت
  • پنجمین جشنواره فرهنگی و گردشگری سی ترمی در زهک برگزار شد