Web Analytics Made Easy - Statcounter

در چند سال اخیر به خاطر شرایط بد اقتصادی سطح درآمد بسیاری از مردم کاهش یافته و از طرفی قیمت اقلام مختلف نیز رشد داشته است و همین موضوع باعث شده تا سطح مصرف برخی از اقلام روند نزولی به خود بگیرد و در نتیجه سهم هزینه این اقلام در سبد هزینه ای خانوارها کاهش یابد. آمارها نشان می دهند که مصرف انواع گوشت نیز از این امر مستثنی نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک اقتصادی، در چند سال اخیر و بهتر بگوییم در دهه اخیر شرایط اقتصادی ایران به دلایل مختلف از جمله اعمال تحریم های ظالمانه مناسب نبوده و همین موضوع بر روی سطح درآمد مردم تاثیر گذاشته است. از طرفی نیز رشد چشمگیر قیمت ها نیز باعث شده است تا قدرت خرید مردم واقعاً کاهش یابد. نمود کاهش سطح درآمد مردم و همچنین رشد چشمگیر قیمت ها را می توان در کاهش مصرف و سهم هزینه ای این اقلام در سبد مصرفی خانوارها مشاهده کرد. هر چند که شاید کاهش بُعد خانوار در میزان مصرف خانوارها بی تاثیر نبوده باشد اما اولاً این کاهش آنقدر نبوده است که بتواند سطح مصرف را به میزان قابل توجهی کاهش دهد ثانیاً بیشتر مردم قطعاً با این موضوع موافقند که اوضاع بد اقتصادی بر زندگی و میزان مصرف آن ها بیشتر تاثیرگذار بوده است. در اینجا به دنبال پاسخ به این پرسش هستیم که سهم هزینه ای انواع گوشت در سبد هزینه ای خانوارها کاهش یافته است یا افزایش و در دهه اخیر میزان مصرف انواع گوشت در خانوارها چه تغییری کرده است؟

نمودار زیر پاسخ پرسش اول را می دهد. همان گونه که از نمودار پیداست در سال 1386 سهم هزینه گوشت از متوسط هزینه سالانه خانوارها حدود 6 درصد بوده است. این سهم در سال 1388 به اوج خود رسیده و سهم هزینه گوشت از متوسط هزینه سالانه خانوارها به 6.8 درصد افزایش یافته است. از این سال به بعد، روند نزولی سهم هزینه گوشت از متوسط هزینه سالانه خانوارها آغاز شده است و در سال 1395، این سهم به 5.3 درصد رسیده است. یعنی در طی یک دهه اخیر، این سهم حدود 0.7 درصد کاهش یافته است.

شاید این موضوع که کاهش بُعد خانوار در این زمینه تاثیرگذار بوده است، درست باشد اما آنچه از میزان مصرف انواع گوشت در ده سال اخیر نمایان است این است که میزان مصرف در همه انواع گوشت ها کاهش چشمگیری داشته و این احتمالاً بیشتر به دلیل رشد قیمت ها و کاهش قدرت خرید مردم بوده تا اینکه به کاهش بُعد خانوار مربوط شود.

نمودار زیر میزان مصرف انواع گوشت توسط یک خانوار شهری را در طی یک دهه اخیر نشان می دهد. همان گونه که ملاحظه می شود در حالی که در سال 1386 یک خانوار حدود 57 کیلوگرم گوشت دام در طی یک سال مصرف می کرده، این میزان در سال 1395 به 41 کیلوگرم کاهش یافته است. میزان مصرف گوشت پرندگان نیز به مانند گوشت انواع دام کاهش یافته و از 96 کیلوگرم در سال 1386 به 86 کیلوگرم در سال 1395 رسیده است. فرآورده های گوشت دام و پرندگان هم در طی یک دهه اخیر 4 کیلوگرم کاهش داشته است. یک خانوار در سال 1386 در حالی که 20 کیلوگرم گوشت انواع ماهی مصرف می کرده، این میزان با کاهشی 9 کیلوگرمی در طی یک دهه به 11 کیلوگرم در سال 1395 رسیده است.

متاسفانه آماری که نشان دهد این میزان کاهش در دهک های مختلف جامعه چگونه بوده است وجود ندارد اما قطعاً این کاهش مصرف گوشت و همچنین هزینه انواع گوشت از متوسط هزینه سالانه خانوار در دهک های پایین جامعه و اقشار ضعیف بسیار بیشتر از دهک های بالایی جامعه و اقشار ثروتمند بوده است.

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۸۹۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید بیش از ۹۵ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی

فرهاد اکبرشاهی معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی قزوین از خرید بیش از ۹۵ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی خبر داد و گفت: میزان اعتبار برای تامین و تهیه وسایل توانبخشی معلولان در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰۰ درصد رشد داشته است.

وی افزود: از اعتبارات تخصیص داده شده برای تامین و تهیه وسایل توانبخشی، هزار و ۵۰۰ دستگاه انواع ویلچر و صندلی مخصوص افراد دارای معلولیت، ۲۰ دستگاه ویلچر برقی، ۵۰۰ عدد انواع تشک مواج، ۳۲۳ جفت انواع عصا به همراه ۲۱۱ عدد انواع واکر برای جامعه هدف دارای معلولیت جسمی استان تهیه شده است.

اکبرشاهی با اشاره به اینکه بخشی از این هزینه‌ها نیز صرف تهیه انواع وسایل کمک توانبخشی برای نابینایان و کم بینایان شده است، توضیح داد: ۲۰۰ وسیله شامل عصای سفید، شطرنج نابینایان، دستگاه ضبط صدا، رایانه همراه و معلم قرآن هوشمند هم برای این قشر تهیه شد.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان قزوین اضافه کرد: برای جامعه هدف کم شنوا نیز ۶۵۰ دستگاه سمعک و حدود ۱۳ هزار حلقه باتری سمعک خریداری شده و پنج میلیارد ریال کمک هزینه خرید وسایل کمک توانبخشی به صورت موردی به توانخواهان پرداخت شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • اعلام میزان بارندگی سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
  • ۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • کاهش پرشدگی مهمترین منبع آبی دامغان
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوارها در سال ۱۴۰۲
  • کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند
  • انواع خدمات پذیرایی هتل‌ ها و تورها | از ‌‌‌BB تا UALL
  • خرید بیش از ۹۵ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی