Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@09:19:58 GMT

کشت کلزا به پایداری تولید برنج کمک می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۰۶۱۲۶

کشت کلزا به پایداری تولید برنج کمک می‌کند

معاون بهبود تولیدات جهادکشاورزی گیلان گفت:در حال حاضر بالغ بر 280هکتار از اراضی گیلان زیرکشت کلزا قرار دارد.

حبیب جهانساز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: اغلب کلزای تولیدی گیلان در شهرستان رودبار کشت میشود و  در حال حاضر بالغ بر 280هکتار از اراضی گیلان زیرکشت کلزاست.

وی با اشاره به اینکه فعلا رقم خاصی از کلزا برای کشت در بخش جلگه‌ای استان نداریم، خاطرنشان کرد:چون برداشت کلزا باید قبل از نشاء برنج تمام شود و ارقامی که معمولا در گیلان کشت میشوند، دیررس هستند، نمی‌توان به صورت گسترده در بخش های جلگه‌ای گیلان کلزا کشت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولا کلزا از جمله محصولات مهمی است که در کشت دوم مورد توجه کشاورزان قرار میگیرد.

معاون بهبود تولیدات جهادکشاورزی گیلان گفت: زیرخاک کردن بقایای کلزا پس از برداشت این محصول علاوه بر افزایش مواد آلی خاک، سبب بهبود کیفیت فیزیکی و شیمیایی خاک و درنتیجه حاصلخیزی آن می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کشت کلزا سبب افزایش توان غذایی خاک هم می‌شود، اضافه کرد:کشت این دانه روغنی در نیمه دوم سال، ازشسته شدن خاک با باران‌های شدید می‌کاهد و ضمن جلوگیری از فرسایش خاک، از جاری شدن سیل نیز تا حدودی جلوگیری می کند.

جهانساز با بیان اینکه در کشت کلزا، از آنجا که خاک بار دیگر شخم می‌خورد، تراکم علف‌های هرز کاهش می‌یابد، خاطرنشان کرد: این کار تا حدودی از مصرف کود و سم در تولید برنج، گندم و جو نیز می‌کاهد. 

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط  عمومی موسسه تحقیقات برنج کشور جهت افزایش بهره‌وری بهینه از اراضی شالیزاری و افزایش درآمد کشاورزان، پروژه تحقیقاتی کلزا به عنوان کشت دوم بعد از برداشت برنج در ایستگاه تحقیقاتی گیله پرده‌سر موسسه تحقیقات برنج کشور اجرا شد. بوته‌های کلزا دارای رشد مناسب و در مرحله گلدهی و تشکیل غلاف هستند. پس از برداشت کلزا در اواسط اردیبهشت‌ماه، نشای برنج صورت می‌گیرد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۰۶۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز گل چینی از گلستان های گل محمدی اردستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ مدیر جهاد کشاورزی اردستان، عملکرد برداشت گل محمدی را از باغ‌های این شهرستان ۳ تن در هر هکتار برشمرد و پیش بینی کرد امسال ۱۴۰ تن گل محمدی از باغ‌های این شهرستان برداشت شود که ۴۰ درصد بیشتر از برداشت پارسال است.
محمد امینی با بیان اینکه در راستای تغییر الگوی کشت و کمبود منابع آبی افزایش وسعت زیر کشت محصولاتی که با شرایط اقلیمی منطقه سازگاری دارند در دستور کار جهاد کشاورزی اردستان اس، افزود: ترویج و افزایش کشت گل محمدی از گام‌های مثبت برداشت شده در این زمینه است که در این راستا ۸ درصد افزایش وسعت زیر کشت باغ‌های گل محمدی را شاهد بودیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


مدیر جهاد کشاورزی اردستان، شرکت‌های دانش بنیان را حامی کشاورزان اردستانی در تولید گل محمدی دانست و افزود: در این زمینه کشاورزانی که از مشاوره شرکت‌های دانش بنیان استفاده کردند علاوه بر حذف سموم شاهد افزایش ۲۵ درصدی تولید نیز بوده اند.
امینی، ۱۰ درصد از باغ‌های گل محمدی اردستان را مجهز به سامانه نوین آبیاری دانست و گفت: اجرای روش‌های نوین آبیاری علاوه بر صرفه جویی ۶۵ درصدی در مصرف آب بطور میانگین باعث افزایش ۳۰ درصدی تولید گل نیز شده است.
وی گفت: گل‌های محمدی برداشت شده روزانه برای فرآوری به کارگاه‌های گلاب گیری منتقل می‌شود ودر حال حاضر ۱۰ کارگاه گلاب گیری در شهرستان اردستان مشغول به فعالیت است.

دیگر خبرها

  • تولید کلزا در ایلام رکورد زد
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • آغاز گل چینی از گلستان های گل محمدی اردستان
  • تصاویر | نشاء برنج در گیلان
  • تویسرکان پیشتاز کشت کلزا در استان همدان
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • پایداری نظام به تقویت و در صحنه‌ بودن نیروی انسانی است
  • برداشت کلزا از مناطق گرمسیری برای اولین بار
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر