Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@05:08:24 GMT

شکاف در اتحاديه اروپا؛ ترامپ يا برجام

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۴۷۳۶۴

شکاف در اتحاديه اروپا؛ ترامپ يا برجام

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- تحليلگران مسائل بين المللي اعتقاد دارند شکاف به وجود آمده در اتحاديه اروپا به دليل وجود ترديدهاي جدي در زمينه خط مشي هاي دونالد ترامپ نسبت به توافق هسته اي بوده است.

به گزارش گروه تحليل، تفسير و پژوهش هاي خبري ايرنا، اصرار مقام هاي سياسي سه کشور آلمان، فرانسه و بريتانيا در نشست وزراي خارجه کشورهاي اروپايي براي همگام شدن با ترامپ کارساز واقع نشد و شکاف در ميان کشورهاي اين قاره به نمايش در آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سه کشور اروپايي به دنبال جلوگيري از خروج احتمالي آمريکا از توافق هسته اي و نابودي برجام از طريق اعمال تحريم هاي جديد عليه ايران بودند اما اين رويکرد چاپلوسانه مورد اجماع همه کشورها قرار نگرفت و نتوانست راي کافي را به دست آورد.
در نشست روز دوشنبه وزيران خارجه اتحاديه اروپا، ايتاليا و اتريش مانع تصويب تحريم‌ هاي جديد عليه ايران شدند. همچنين اسپانيا، سوئد و يونان هم اعلام کردند هنوز در زمينه اجراي اين خواسته قانع نشده اند.
فرانسه، آلمان و بريتانيا پيشتر هم در پاسخ به خواسته ها و شروط سه ماه قبل رئيس‌ جمهوري ايالات متحده مجموعه تحريم‌هايي را عليه گروه هاي نظامي وابسته به ايران و برخي فرماندهان ايراني در سوريه وضع کرده بودند. با اين حال ترامپ و کاخ سفيد در قبال اين همکاري محدود اروپا، به گونه اي رفتار کرد گويي از اين سطح همکاري اتحاديه اروپا راضي نشده است.
با وجودي که برخي مقام هاي اروپايي عنوان داشتند کماکان گفت وگوهاي اروپايي براي رسيدن به اجماع نظر در مورد تحريم ايران در دستور کار قرار دارد اما خبرگزاري «رويترز» به نقل از يک ديپلمات اروپايي تاکيد کرد با وجود تلاش هاي سه کشور اروپايي حاضر در گروه 1+5 احتمال اين امر که اتحاديه اروپا بتواند تا ميانه هاي ماه مي (22 ارديبهشت) قادر به اعمال تحريم هاي جديدي و همراهي با ترامپ باشد، اندک است .
** ترديد جدي اروپا به آمريکا
سه کشور قدرتمند اتحاديه اروپايي، مجموعه اي از تحريم هاي جديد را عليه شرکت ها و افراد ايراني که در خط مشي هاي فکري و ميداني در سوريه نقش آفرين هستند به کشورهاي عضو پيشنهاد دادند.
خبرگزاري اسوشيتدپرس در مورد واکنش ديگر اعضا نوشت:اتحاديه اروپا با حمايت محکم از توافق هسته اي نشان داد که موافق هيچ تحريم جديدي نيست.
«فدريکا موگريني» مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا هم تصريح کرد نکته غيرقابل ترديد براي کشورهاي اين قاره حمايت از توافق هسته اي با ايران است. وي با صراحت اعلام کرد «ما خواستار پايبندي همه طرف ها به اجراي همه تعهدها هستيم».
تارنماي نشريه «گلوبال نيوز» کانادا عنوان داشت به همين دليل کشورهاي اتحاديه اروپا از ترامپ درخواست کرده اند تا توافق هسته اي با ايران را زنده نگاه دارد.
رهبران سه کشور انگليس و فرانسه و آلمان سرمايه و اعتبار فراواني را براي دستيابي به توافق هسته اي سال 2015 هزينه کردند و اکنون آخرين تلاش هاي خود را به کار مي گيرند تا مانع از فروپاشي آن شوند.
رئيس جمهوري فرانسه و صدراعظم آلمان قرار است به زودي به واشنگتن سفر کنند. گفته مي شود يکي از مباحث اصلي مذاکرات آن ها با ترامپ برجام خواهد بود.
در همين چارچوب و تحت تاثير فشار کاخ سفيد، اکنون نمايندگان اين سه کشور مانند آمريکايي ها مدعي شده اند برجام نقص هايي دارد.
به نوشته اين نشريه، ايران نيز تهديد کرده است خروج آمريکا و شکست برجام با مجموعه اي از واکنش ها از سوي ايران روبرو خواهد شد که يکي از آن ها از سرگيري سريع فعاليت هاي متوقف شده هسته اي است.
مذاکره کنندگان اروپايي نيز به اعمال تحريم جديد تمايل نشان نمي دهند ضمن اينکه نمي خواهند بازگشايي مذاکره دوباره با ايران مطرح شود.
از جمله استدلال هاي کشورهاي اروپايي اين است که دونالد ترامپ حتي با تحريم بيشتر ايران راضي نخواهد شد و رئيس جمهوري آمريکا تنها به دنبال بهانه اي براي خروج برجام است. از طرف ديگر در صورت عقب نشيني اروپا، کشورهاي روسيه و چين جاي خالي آن ها را پر خواهند کرد و تاثير تحريم ها را کاهش مي دهند.
به اعتقاد بسياري از تحليلگران مسائل بين المللي، اين اروپا است که از بازگشت تحريم ها و واکنش احتمالي ايران، در حوزه مسائل اقتصادي و سياسي بيشتر از ايالات متحده متضرر خواهد شد.
روزنامه واشنگتن تايمز اعتقاد دارد اروپايي ها ضمن ارزيابي گزينه ها در مود برجام، منتظر اعلام تصميم نهايي رئيس جمهوري آمريکا به آن هستند.
کشورهاي اروپايي نسبت به خروج آمريکا ترديد دارند و به همين دليل برنامه هاي احتمالي را براي حفظ توافق هسته اي با ايران در دست بررسي قرار دادند.
به نوشته اين روزنامه آمريکايي از آنجا که چين و روسيه حمايت خود از برجام را اعلام کرده اند، متحدان ايالات متحده در اروپا هم اين توافق را موفق مي دانند. با اين وجود خروج آمريکا از برجام و بازگشت تحريم ها عليه شرکت هاي معامله کننده با ايران، مي تواند اثرات چشمگيري را بر روابط اقتصادي و سياسي اتحاديه اروپا با ايران داشته باشد. پيامد ديگر وقوع چنين شرايطي افزايش بي ثباتي در خاورميانه خواهد بود.
هنوز سه کشور آلمان، فرانسه و انگلستان از ميزان تاثيرگذاري رويکرد مسامحه آميز خود در قبال کاخ سفيد يا تاثير خروج واشنگتن از برجام اطمينان ندارند.
«الي جرمانيه» کارشناس ارشد شوراي اروپايي اعتقاد دارد: اين کشورها اهرم هاي محدودي را براي بازي سياسي دارند. اما اگر کشورهاي اروپايي بخواهند به تماشاي فروپاشي برجام بنشينند هرگونه نفوذ و اعتبار خود را در مورد ايران و سياست هاي بين المللي از دست مي دهند.
پژوهشم**9130 **1601**
ايرنا پژوهش، کانالي براي انعکاس تازه ترين تحليل ها، گزارش ها و پژوهش هاي خبري ايران و جهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شويد.
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۴۷۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی در یک موضع گیری رسانه‌ای اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت:  جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد : تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم