Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا تاکنون به این مسئله اندیشیده‌اید که چرا پاتوق غذاهای رنگی و جذاب در اکثر شهرها از جمله تهران مثل خیابان سی تیر وجود دارد اما یک خیابان و گذری که پاتوقی برای اهل مطالعه باشد، وجود ندارد؟

بسیاری از افراد در پاسخ به این سوال می‌گویند که خیابان انقلاب و کریم‌خان پابرجا هستند. اما لازم به ذکر است که این دو پاتوقی برای اهل مطالعه نیستند، نه کافه‌های انقلاب و ولیعصر مکانی برای مطالعه است، نه کتابفروشی‌های این دو خیابان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکثر کافه‌های تهران تنها برای دکور و تزیین روشنفکری مراجعه کنندگان، کتابخانه‌های کوچک خود را با کتاب‌های چگونه گیاهان دریایی را آبیاری کنیم، پُر شده‌اند!

شاید سوال بسیاری از افراد باشد که چرا طرح تبدیل خیابان کریم‌خان به پاتوق کتابخوانی تنها یک بار آن هم در مدتی کوتاه بیان شد و از آن زمان به بعد به فراموشی سپرده شد.

به همین علت با عضو شورای شهر تهران به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه آن را خواهید خواند.

حسن خلیل آبادی –  عضو شورای پنجم شهر تهران  در گفت‌وگو با خبرنگار شهروشهروند خبرگزاری برنا در خصوص کتابخانه‌های شهر گفت: «دانش‎‌آموزان و دانشجویان، از بسیاری کتابخوانه‌های عمومی فعال در سطح شهر تهران استفاده می‌کنند. هر دانشجو و اهل مطالعه‌ای که قصد کتابخوانه رفتن داشته باشد، یک کتابخوانه در نزدیکی محل وی وجود دارد. بسیاری از مساجد، مدارس و ... دارای کتابخوانه هستند.»

وی با تأکید بر این مطلب که فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور کاهش پیدا کرده، بیان کرد: «کاهش سرانه مطالعه به تعداد کتابخوانه مربوط نمی‌شود بلکه علت‌های دیگری دارد. تعداد کتابخانه در سطح تهران بالا نیست اما لازم به ذکر است که کم هم نیست.»

خلیل آبادی در ادامه افزود: «فرهنگ کتابخوانی دچار آسیب شده است. این موضوع متشکل از دوعلت عمده و اساسی است؛ علت اول، در حال حاضر امکان مطالعه در منازل بیشتر از گذشته شده است. در گذشته به علت محدود بودن و شلوغی خانه، دانش‌آموزان کمتر در خانه می‌توانستند به مطالعه بپردازند و به همین علت به کتابخوانه مراجعه می‌کردند.  علت دوم، گسترش  فضای مجازی مراجعه به کتابخوانه را بسیار کاهش داده و همچنین این روند نزولی در مطالعه و سرانه چاپ کتاب و روزنامه‌ها اثر گذاشته است.»

این عضو شورای شهر تهران با بیان این مطلب که مراجعه مردم به فیسبوک، تلگرام  و ... برای مطالعه اشکلی ندارد، گفت: «مهم فرهنگ مطالعه است که باید آن را ارزیابی کرد. در مترو و اتوبوس اکثریت افراد با گوشی خود به مطالعه می‌پردازند. نباید به چگونگی مطالعه کردن مردم حساس شد بلکه  مهم این است که مردم بخوانند. فرهنگ مطالعه چه با توسعه دیجیتالی و ... باشد گسترش یابد.»

وی در خصوص ایجاد پاتوق کتابخوانی و طرحی که برای خیابان کریم‌خان در این خصوص قرار بود اجرا شود،  گفت: «برای تبدیل خیابان کریم‌خان به پاتوق کتابخوانی باید بخش خصوصی وارد طرح شود اما برای مثال در عباس آباد بوستان کتابخوانی وجود دارد و همچنین اکثر کافه‌های شهر، دارای کتابخوانه‌های کوچکی هستند.»

این عضو شورای شهر در پاسخ به این سوال که به جز کتابخانه‌های کافه، باید محل دیگری برای جذب مردم (مثل خیابان سی تیر که پاتوق اغذیه فروشی‌ها است) ایجاد شود، بیان کرد: «دو مشکل در این خصوص وجود دارد، یکی  فرهنگ مطالعه و دوم استقبال مردم از کتاب؛ که هر دو این موارد بسیار کمرنگ شده است. کتابخوانی به صورت دیجیتال جزو فرهنگ مطالعه محسوب می‌شود اما ضعیف شدن استقبال مردم به کتاب، مسئله جدیدی است. لازم به ذکر است که در شهر تهران کمبود مکان کتابخوانی نداریم اما به همین دو علت تیراژ کتاب‌ها به شدت افت کرده است. در شهرری مدیر یک کتابفروشی هستم و آن‌جا هم در حال ورشکستگی است. مردم به مطالعه مکتوب رغبت نشان نمی‌دهند و به نظر می‌رسد که همه کتابفروشی‌ها در حال ورشکستگی هستند.»

 

خبرنگار: ملیکا هاشمی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اتوبوس بخش خصوصی دانشجو شورای شهر تهران برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۶۷۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرگ ۲ تن در ۲ تصادف رانندگی به فاصله ۱۰ دقیقه در پایتخت

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ از مرگ ۲ تن درپی وقوع دو تصادف رانندگی در معابر پایتخت در شب گذشته خبر داد.

سرهنگ علی اصغر شریفی در گفت‌وگو با ایسنا درباره جزئیات دو تصادف رخ داده در معابر تهران در شب گذشته گفت: متاسفانه در شب گذشته، دو تصادف در تهران رخ داد که  در جریان آن دو تن جان خود را از دست دادند. 

 مرگ موتورسوار در کورس با پراید

وی با اشاره به جزئیات یکی از تصادفات افزود: در ساعت ۲۳:۴۰ شب گذشته در محدوده شمال به جنوب خیابان فدائیان اسلام، قبل از خیابان مالک اشتر، یک دستگاه سواری پراید در حال حرکت بوده که با یک موتورسیکلت کوروس ناگهانی گذاشت در این کوروس، ناگهان موتورسیکلت با قسمت عقب اتوبوس درحال حرکت برخورد کرد.

شریفی گفت: بر اساس گفته شاهدان، راننده پراید به جای اینکه به کمک هموطن خود یعنی راکب موتورسیکلت بشتابد؛ صحنه تصادف را ترک کرده و از محل متواری شد. متاسفانه این برخورد باعث شد راکب موتورسیکلت جان خود را از دست بدهد اما اگر راننده پراید به کمک این فرد می رفت ممکن بود این فرد نجات پیدا کند. 

فوت عابر پیاده در پی فرار راننده مقصر

وی با اشاره به دومین تصادف که به فاصله ۱۰ دقیقه پس از حادثه قبلی رخ داد، گفت: در ساعت ۲۳:۵۰ شب گذشته، تصادف دیگری نیز  در مسیر جنوب به شمال بزرگراه یادگار امام قبل از خیابان آزادی رخ داد. در این تصادف، یک دستگاه خودرو پراید با عابرپیاده که مردی ۳۵ ساله است؛ برخورد کرد که متاسفانه در جریان آن  عابرپیاده بلافاصله در صحنه تصادف جان خود را از دست داد.

وی درباره مجازات راننده متواری از صحنه تصادف افزود: بر اساس ماده ۷۱۹ قانون مجازات اسلامی، هرگاه مصدوم احتیاج به کمک فوری داشته و راننده با وجود امکان رساندن مصدوم به مراکز درمانی و یا استمداد از مأمورین انتظامی از این کار خودداری کند و یا به منظور فرار از تعقیب، محل حادثه را ترک و مصدوم را رها کند؛ حسب مورد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مذکور در مواد ۷۱۴ و ۷۱۵ و ۷۱۶ این قانون محکوم خواهد شد و دادگاه نمی‌تواند در مورد این ماده تخفیف قائل شود.

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ  از رانندگان خواست در صورت بروز هرگونه تصادف اعم از خسارتی و جرحی و فوتی در سطح معابر، قبل از هرگونه اقدامی، خونسردی خود را حفظ کرده و با پلیس و اورژانس تماس بگیرند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تیغ جراحی بر طرح ترافیک تهران/ پلیس و شهرداری به توافق می‌رسند؟
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولیعصر
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولی‌عصر(عج)
  • (تصاویر) خیابانی که قرار بود شانزلیزه ایران شود
  • مرگ موتورسوار در کورس با پراید
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • مرگ ۲ تن در ۲ تصادف رانندگی به فاصله ۱۰ دقیقه در پایتخت
  • خبر جدید و لو رفته درباره طارمی
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | دیه قطع درختان شهر کجا هزینه شد؟
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد