Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@02:55:31 GMT

چابهار، نقطه اتصال هند به اقتصاد غرب آسيا است

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۲۵۷۵۹

چابهار، نقطه اتصال هند به اقتصاد غرب آسيا است

خبرگزاري آريا - دهلي نو - ايرنا - يک روزنامه معتبر هندي با بررسي ابعاد مشارکت هند در طرح توسعه بندر چابهار آن را نقطه اتصال اقتصاد اين کشور به بازار غرب آسيا خواند و به دولتمردان هندي توصيه کرد با بي اعتنايي به فشارهاي آمريکا عليه ايران، به همکاري در اين پروژه ادامه دهد.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا، روزنامه `هندوستان تايمز`نوشت: برخي رسانه هاي کشور با بزرگ نمايي مشکلات تکنيکي هند در چابهار از جمله همکاري با يک شرکت خصوصي براي عمليات تجهيزات دريايي و اختلافات در خصوص تعرفه هاي گمرکي را نشان دهنده کاهش نفوذ دهلي نو در جنوب آسيا دانسته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخي ديگر از رسانه ها، سخنان جواد ظريف وزير امور خارجه ايران در پاکستان مبني بر دعوت از پاکستان و چين براي همکاري در چابهار را دليلي براي کاهش نفوذ سياسي هند در ايران توصيف کرده اند درحالي که سخنان ظريف تنها با هدف رفع ترديد ها و تاکيد بر اين که ايران و هند در چابهار عليه پاکستان و چين عمل نمي کنند مطرح شده است.
اين روزنامه در ادامه نوشت : دليل اصلي کاهش نفوذ، منطقه اي هند از سريلانکا و مالديو تا نپال چين است.اين کشور در حياط خلوت هند پروژه هاي زيادي را بدست گرفته است. با نفوذ تدريجي به منطقه مورد اختلاف دوکلم، چين ثابت کرد که هند نمي تواند به صورت قاطع از حاکميت ارضي بوتان دفاع کند.
با وجود اين، شرايط بندر چابهار يک موفقيت راهبردي براي هند است نه شکست. بندر چابهار هزينه هاي حمل و نقل و زمان براي صادرات کالاهاي هند را تا يک سوم کاهش مي دهد. اين بندر همچنين تجارت ميان هند، افغانستان و ايران را با توجه به مخالفت هاي پاکستان براي استفاده از خاک اين کشور،افزايش خواهد داد.
از سوي ديگر اين بندر منافع اقتصادي و امنيتي هند در منطقه را تامين مي کند.
در شش ماه گذشته محموله هاي هند از جمله يک محموله گندم از طريق بندر چابهار به افغانستان صادر شده اند.
با عين حال، بندر چابهار يک اقدام متقابل در مقابل بندر گوادر پاکستان که توسط چين ساخته شده و اداره آن به پکن واگذار شده است هم نيست. چين مي تواند در اين بندر يک پايگاه نيروي دريايي ايجاد کند و از آن براي برگزاري رزمايش هاي دريايي مشترک با پاکستان در اقيانوس هند استفاده کند.
فرودگاه گوادر نيز به چين، قابليت هاي هوايي براي مرتبط ساختن پايگاه دريايي خود به پايگاه نظامي اين کشور در جيبوتي مي دهد. در مقابل بندر چابهار که تنها در فاصله 72 کيلومتري از بندر گوادر قرار دارد تنها با اهداف تجاري بنا شده است.
چابهار که به راحتي از سواحل غربي هند قابل دسترسي است بخشي از کريدور بزرگ تر حمل و نقل مورد حمايت هند است. به عنوان مثال، هند در افغانستان عمليات احداث جاده دلارام- زرنج به طول 193 کيلومتر را تکميل کرده که اين جاده اکنون بندر چابهار را به کابل متصل مي کند. همچنين هند در پروژه خط ريل آهن چابهار به زاهدان شرکت کرده و علاقه مند به همکاري با ايران در پروژه ريل آهن چابهار به حاجي گاک که چابهار را مستقيما به معادن افغانستان متصل مي کند است.
پيشرفت در بندر چابهار در راستاي منافع مشترک هند و ايران مبني بر پايان وابستگي افغانستان به بندر کراچي و ادغام اقتصاد افغانستان با بازار هاي ايران و هند است. همچنين بندر چابهار که خارج از خليج فارس قرار دارد از تنش هاي منطقه اي دور است و دروازه ايران براي ورود به خليج عمان و اقيانوس هند است. توسعه چابهار نه تنها به ايران کمک مي کند تا کشتي هاي بزرگ تري را دريافت کند بلکه به افزايش صادرات انرژي و ساير کالاهاي ايران نيز کمک مي کند.
آشکار است که چابهار يک پروژه برد-برد براي ايران و هند است.
توسعه بندر چابهار تنها پس از لغو تحريم هاي غرب از جمله آمريکا عليه ايران امکان پذير شد. در سال 2016 هند يک قرارداد 500 ميليون دلاري براي توسعه دو ترمينال چند منظوره و کانتينر در چابهار با ايران امضا کرد. از آن زمان کار در چابهار به سرعت پيش رفته است.
فاز نخست اين بندر در سال جاري افتتاح شد و ايران کنترل فاز اول بندر چابهار را به مدت 18 ماه در اختيار هند قرار داد.
افغانستان يکي از کشورهايي است که از کريدور حمل و نقل چابهار بسيار نفع مي برد. اين کشور ترافيک باري خود را از کراچي به چابهار و بندر عباس منتقل کرده است. چابهار در حال تبديل شدن به يک مرکز تجاري مدرن در منطقه است.
اما همانطور که اين پروژه در حال تکميل شدن است، هند با چالش هاي خاص خود از تغيير شرايط جغرافيايي-سياسي گرفته تا خطوط قرمز خود مواجه است. پاکستان که با مشکلات مالي روبرو است داراي ظرفيت لازم براي سرمايه گذاري در چابهار نيست اما حتي اگر قرار باشد چين در چابهار سرمايه گذاري کند، برتري راهبردي و جغرافيايي اين بندر براي هند در دست يابي به افغانستان باز هم به قوت خود باقي خواهد ماند.
بزرگ ترين چالش پيش روي هند در بندر چابهار سياست هاي خصمانه دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريکا عليه ايران با هدف تحت فشار قراردادن اين کشور است. اين پيامي است که `مک مستر` مشاور اسبق امنيت ملي آمريکا با خود به دهلي نو آورد. هند که پيش از اين بهاي سنگيني براي اطاعت از تحريم هاي آمريکا عليه ايران پرداخت کرد بايد با سياست هاي دونالد ترامپ عليه تهران مخالفت کند. چون هند نمي تواند اجازه دهد که پروژه چابهار هم تحت تاثير اختلاف هاي جغرافيايي-سياسي قرار گيرد.
آساق**267** **1424 *1600 **1663**
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۵۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی

برای حل ریشه‌ای مشکل تورم و به طور مشخص کاهش سرعت رشد نقدینگی، برنامه‌های مستمر و بلندمدتی توسط دولت سیزدهم و وزارت اقتصاد در نظر گرفته شده است؛ خدمت نوین برات الکترونیکی زنجیره تامین، یکی از این برنامه‌ها بوده است.

برات الکترونیک، نسخه به روز شده‌ای از ابزار شناخته شده‌ی برات است که سابقه‌ای طولانی (چند هزار ساله) در اقتصاد ایران و جهان دارد. در برات الکترونیک ویژه زنجیره تامین، علاوه بر تمام ویژگی‌هایی که برات (الکترونیکی) دارد، همواره شخص بدهکار (برات گیر) بانک است. یعنی بانک متعهد پرداخت پولی است که در سررسید به دارنده‌ی برات پرداخت می‌شود. به خاطر الکترونیکی شدن زیرساخت انتشار برات، تمامی فرآیند‌های صدور، انتقال، تنزیل و تسویه برات به شیوه‌ی الکترونیکی انجام می‌شود. موضوعی که علاوه بر تسهیل فرآیندها، سرعت و دقت انجام تراکنش‌ها را افزایش می‌دهد. 

 سامانه سفته و برات الکترونیک وزارت اقتصاد از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ شروع به کار کرده است. تا امروز تعداد ۱۷ بانک برای صدور سفته و برات الکترونیک به این سامانه متصل شده‌اند.

 گفتنی است، آیین رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه با حضور خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و اکرمی، رئیس خزانه داری کل کشور  برگزار شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • از مردم افغانستان حمایت می کنیم
  • طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  • نماینده ویژه رئیس‌ جمهور : نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • کاظمی قمی: نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم