Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@02:35:47 GMT

مرزهای اقتصادی ظرفیتی برای توسعه استان کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۲۲۲۳۷

مرزهای اقتصادی ظرفیتی برای توسعه استان کرمانشاه

کرمانشاه - ایرنا - استان کرمانشاه با داشتن 2 مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی یکی از استان های فعال در حوزه تجارت کشور بخصوص با همسایه غربی یعنی عراق است که تقویت این مرزها می تواند به توسعه پایدار این استان 2 میلیون نفری کمک فراوانی کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ استان کرمانشاه 371 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در شهرستان قصرشیرین 2 مرز رسمی پرویزخان و خسروی فعال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همچنین در پنج شهرستان پاوه، ثلاث و باباجانی، سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین پنج بازارچه مرزی وجود دارد که در ایجاد اشتغال و درآمدزایی مرزنشینان از محل صادرات و واردات قانونی کالا نقش بسزایی دارند.
استان کرمانشاه با 2 بخش کُرد و عربی نشین کشور عراق همسایه است و داد و ستد و تجارت کالا در این استان از گذشته پر رونق بوده و اکنون نیز به همان روال قبلی اما در قالب مرزها و بازارچه های رسمی در جریان است.
عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می شود.
نزدیکی فرهنگ 2 منطقه مرزی استان کرمانشاه و سلیمانیه عراق به دلیل هم زبان بودن از مهم ترین عوامل رونق اقتصادی و تجاری این بازارچه مرزی است.
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشورمان است که 54 درصد صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد.
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول 900 کیلومتر به کشورهای اروپایی است و در زمان کنونی که عراق در زمینه زیرساخت ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است.
روزانه 800 دستگاه کامیون کالاهای صادراتی به طور میانگین از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق و همچنین 500 دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می شود.
همچنین روزانه به طور میانگین 500 دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.
همچنین مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز رسمی تا بغداد پایتخت کشور عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد.
عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال 77 در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال 81 با 75 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
قرار است امسال این مرز برای عبور زائران عتبات عالیات بازگشایی شود که این موضوع می تواند به توسعه استان کرمانشاه بیانجامد.
آمارهای گمرک در سال گذشته و یک ماه ابتدایی امسال نشان می دهد که میزان صادرات از مرزهای اقتصادی استان کرمانشاه رشد چشمگیری داشته و این مرزها می توانند در توسعه استان و کشور نقش موثری داشته باشند.

** صادرات 2 میلیارد دلاری از کرمانشاه
مدیرکل گمرکات کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سال گذشته بیش از 2 میلیارد و 23 میلیون دلار کالا از استان به کشورهای مختلف جهان صادر شد، گفت: این مقدار صادرات نسبت به سال 95 که بیش از یک میلیارد و 862 میلیون دلار بود، حدود 9 درصد رشد نشان می دهد.
خلیل حیدری افزود: از لحاظ وزنی میزان صادرات استان در سال قبل به بیش از چهار میلیارد و 433 کیلوگرم رسید که نسبت به سال 95 نزدیک به 21 درصد کاهش داشته است.
حیدری همچنین با بیان اینکه عمده صادرات کرمانشاه به کشور عراق بوده است، ارزش آن را بیش از یک میلیارد و 980 میلیون دلار ذکر کرد.
وی همچنین 30 کشور دنیا را مقصد صادراتی استان کرمانشاه عنوان و اظهار کرد: عراق، افغانستان، ترکیه، پاکستان، امارات، ویتنام و تانزانیا هفت کشوری هستند که استان ما بیشترین صادرات به آن ها را داشته است.
مدیرکل گمرکات کرمانشاه ادامه داد: طبق هدف گذاری انجام گرفته امسال قصد داریم صادرات خود را 10 درصد نسبت به سال گذشته افزایش دهیم و آن را به بیش از 2 میلیارد و 226 میلیون دلار برسانیم.
مواد لبنی، میوه و تره بار، مصالح ساختمانی، صنایع غذایی، مواد پتروشیمی، دام و طیور و آبزیان از جمله کالاهایی است که از گمرکات استان کرمانشاه صادر شده است.

** افزایش 14 درصدی صادرات در سال 97
مدیرکل گمرکات کرمانشاه در ادامه به صادرات کالا در نخستین ماه سال 97 اشاره کرد و گفت: در این مدت 123 میلیون و 61 هزار و 310 دلار کالا به وزن 356 هزار و 713 تن از طریق مرزی استان به خارج از کشور صادر شد.
به گفته او، این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش رشد 14 درصدی و از حیث وزن نیز رشد 2 درصدی داشته است.

** ارائه خدمات مبادلات موقت در 2 بازارچه مرزی
مدیرکل گمرکات کرمانشاه در ادامه سخنان خود ساماندهی بازارچه های مرزی را یکی از برنامه های این اداره کل دانست و گفت: در راستای ساماندهی و اجرایی شدن مبادلات در بازارچه های موقت مرزی استان، گمرکات کرمانشاه آماده ارائه خدمات در بازار چه های شوشمی و شیخ صالح است.
حیدری افزود: معیشت خانوارها در شهرستان های همجوار با مبادی مرزی با درآمدهای حاصل از تجارت با کشور عراق عجین شده و از این رو موضوع ساماندهی مبادلات در بازارچه ها در دستور کار قرار گرفته است.
بازارچه شوشمی در بخش نوسود شهرستان پاوه و بازارچه مرزی شیخ صالح در شهرستان ثلاث و باباجانی قرار دارد.
اودر ادامه اظهار کرد که مبادلات تجاری ما با کشور عراق نقش تعیین کننده ای بر اقتصاد منطقه دارد و ازاین رو گمرکات استان کرمانشاه در راستای اجرایی شدن و ساماندهی مبادلات در بازارچه های موقت مرزی، زیر ساخت های لازم را در حوزه فعالیت های گمرکی در گمرکات بازارچه های مرزی شوشمی و شیخ صالح فراهم کرده است.
او گفت: گمرکات استان آماده ارائه خدمات به تجار، فعالان اقتصادی و ساکنان مناطق مرزی است.
حیدری تصریح کرد: گمرکات کرمانشاه در جهت ساماندهی مبادلات در بازارچه های موقت مرزی استان، آماده هرگونه همکاری با دستگاه های ذی ربط ازجمله استانداری، فرمانداری، صنعت، معدن و تجارت در این زمینه است.
وی همچنین جهت ساماندهی مبادلات در بازاچه های موقت مرزی استان از فراهم کردن زیرساخت های گمرکی لازم در بازارچه ی مرزی تیله کو در آینده نزدیک خبر داد.
وی افزود: در جهت تسریع و روان سازی مبادلات در بازارچه های موقت مرزی استان و در راستای ارائه خدمات مطلوب، مجموعه گمرکات کرمانشاه آماده ارائه هرگونه مشاوره و راهنمایی در این زمینه به تجار و فعالان اقتصادی است.
آمارها نشان می دهد که مرزهای اقتصادی استان کرمانشاه در صورت حمایت و تقویت از نظر زیرساختی و امکانات مربوط به صادرات می توانند نقش کلیدی تر در حوزه تجارت کشور ایفا نمایند.
در شرایطی که استان کرمانشاه با نرخ حدود 22 درصدی بیکاری روبرو است و ایجاد اشتغال یکی از دغدغه های مهم مردم و مسئولان استان است ، مرزهای اقتصادی می توانند در تحقق برنامه های اشتغالزایی دولت نقش بسزایی ایفا نمایند.
3033/8066
گزارش از فرزاد نویدی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد گمركات كرمانشاه صادرات و واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۲۲۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واریز ۵۲۷ میلیارد تومان به خزانه دولت از محل فروش سوخت در مرز کرمانشاه

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کرمانشاه گفت: فروش مرزی فرآورده‌های نفتی در این منطقه در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۵۲۶ میلیارد و ۹۷۲ میلیون تومان رسید.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کرمانشاه، پیمان بهرامی اظهار کرد: فروش مرزی فرآورده‌های نفتی در سال ۱۴۰۲ در مرزهای پرویزخان، خسروی، سومار و شیخ‌صله انجام‌شده که بیشترین فروش در مرز پرویزخان به ثبت رسید.

وی با بیان اینکه در نتیجه اقدام‌های مفید در این مرزها، ۴۲ میلیون و ۵۷۹ هزار لیتر (معادل ۵۲۷ میلیارد تومان) فروش مرزی فرآورده‌های نفتی تحقق یافت، تصریح کرد: این مقدار ضمن انتفاع مرزنشینان و رونق بازارچه‌های مرزی، سهمی بسزا در کاهش قاچاق و عرضه خارج از شبکه و قوانین تعیینی داشته است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کرمانشاه تصریح کرد: از رقم یادشده حدود ۱۸ میلیون لیتر (معادل ۲۲۳ میلیارد تومان) مربوط به فروش از طریق کنترل باک وسایل نقلیه خروجی از کشور بوده است.

بهرامی گفت: با راه‌اندازی سیستم دیپ دیجیتالی باک کامیون در مرزهای استان، افزون بر جلوگیری از قاچاق در مرز، کنترل باک کامیون‌ها تسهیل‌ و در حداقل زمان ممکن، کار کامیون‌های صادراتی در زمینه کنترل و نظارت بر سوخت خروجی از طریق باک بررسی و بر اساس قیمت شناور مرزی، مابه‌التفاوت نرخ تعادلی مرزی اخذ و به حساب خزانه واریز می‌شود.

دیگر خبرها

  • فروش بیش از ۵۲۶ میلیارد و ۹۷۲ میلیون تومان فرآورده‌های نفتی
  • بیشترین فروش فراورده‌های نفتی کرمانشاه در مرز پرویزخان انجام شده است
  • بازارچه‌های مرزی پیراحمد و شیخ سلو در چالدران راه‌اندازی می‌شوند
  • ظرفیت‌های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط» عراق مهیا است
  • ظرفیت های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط»عراق مهیا است
  • گامِ مهم «جهاددانشگاهی» برای رشد اقتصادی کرمانشاه
  • واریز ۵۲۷ میلیارد تومان به خزانه دولت از محل فروش سوخت در مرز کرمانشاه
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • کشف بیش از ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی
  • بیش از ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی کشف شد