Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-07@03:14:41 GMT

وضعیت تعطیلی زمستانی مدارس مشخص شد

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۵۹۱۵۸

رکنا: معاون وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد: «هنوز درباره تغییر تقویم آموزشی مدارس به جمع‌بندی نرسیده‌ایم و تا وزارت آموزش و پرورش تقویم جدید را تدوین نکند تعطیلی دو هفته‌ای مدارس اجرایی نخواهد شد.»

به گزارش گروه اجتماعی رکنا، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دیروز از طرح دو هفته‌ای تعطیلات زمستانی مدارس در کشور خبر داد وگفت که این طرح را به کمیسیون اجتماعی دولت ارسال کرده‌ایم تا بر اساس آن مدارس کشور پانزده روز زودتر شروع به کار کنند و در عوض دانش‌آموزان پانزده روز انتهای دی ماه تعطیل خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خبر در حالی روی خروجی برخی از خبرگزاری‌ها قرار گرفته است که معاون وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد: «هنوز درباره تغییر تقویم آموزشی مدارس به جمع‌بندی نرسیده‌ایم و تا وزارت آموزش و پرورش تقویم جدید را تدوین نکند تعطیلی دو هفته‌ای مدارس اجرایی نخواهد شد.»

تعطیلات دو هفته‌ای مدارس مدت‌هاست که از سوی دولت پیگیری می‌شود و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به همراه سازمان محیط زیست پیگیر تعطیلات زمستانی دانش‌آموزان هستند. مسئولان دولتی بر این باورند با تعطیل شدن مدارس در زمستان گردشگری رونق می‌گیرد و آلودگی هوا هم کمتر می‌شود. موضوعی که البته مد نظر مسئولان آموزشی کشور هم است. آنها هم با کلیات تعطیلات زمستانی مدارس به شرط اصلاح تقویم آموزشی کشور موافق هستند. موضوعی که معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بر آن اشاره می‌کند و می‌گوید: از منظر سند تحول یک سال تحصیلی از اول مهر شروع می‌شود و تا شهریور سال آینده ادامه پیدا می‌کند، برای این یکسال باید برنامه داشته باشیم و کل یک سال را مدیریت کنیم. هرگونه مصوبه‌ای برای تغییر شرایط تقویم آموزشی حتماً باید همه جوانب را در نظر بگیرد. با تنوع شرایط اقلیمی در کشور مواجهیم به گونه‌ای که در برخی استان‌ها درجه حرارت در تابستان بسیار بالاست و در برخی دیگر سرمای شدید در زمستان حاکم است. بنابراین باید به طور جدی در این زمینه برنامه‌ریزی کنیم.

وی می‌گوید: طبق مصوبه مجلس یک سال تحصیلی از اول مهر شروع می‌شود و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه پیدا می‌کند و خرداد زمان امتحانات است. اگر بخواهیم این تقویم آموزشی را تغییر دهیم و به‌عنوان مثال زمان شروع سال تحصیلی را عقب کشیده و به شهریور بیاوریم مخالف و مغایر این مصوبه و قانون Law مجلس است. برای تغییر تقویم آموزشی ابتدا باید با مجلس توافق کنیم. البته که ما در شورای معاونان هنوز به جمع‌بندی لازم در این زمینه نرسیده‌ایم. چرا که با بحث امتحانات هماهنگ مدارس مواجه هستیم و نمی‌توانیم شتابزده اقدامی در این باره انجام دهیم. حکیم‌زاده با اشاره به اینکه تعطیلی زمستانی مدارس ممکن است فوایدی برای گردشگری و محیط زیست داشته باشد اما نباید مسأله آموزش به حاشیه برود تأکید می‌کند: موضوع تعطیلات زمستانی در شورای عالی آموزش و پرورش مطرح شده است و فکر می‌کنم به سال تحصیلی جدید هم نرسد چرا که ما نمی‌توانیم بدون درنظر گرفتن شرایط اقلیمی و آب و هوایی استان‌ها تصمیم‌گیری کنیم. علاوه بر این باید به پیوستگی زمان یادگیری نیز توجه شود. تقویم آموزشی با توجه به سند بالادستی و در نظر گرفتن شرایط خاص و اقلیم متنوع نیازمند بررسی همه جانبه از ابعاد زیست محیطی، تربیتی، اقتصادی و آب و هوایی است.

تعطیلات زمستانی مدارس امکان‌پذیر نیست

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس می‌گوید: اگر بخواهیم در برقراری تعطیلات مدت‌دار، به اقتضائات منطقه‌ای فکر کنیم باید برای هر اقلیمی یک تقویم آموزشی خاص داشته باشیم، این موضوع فعلاً امکان عملیاتی شدن ندارد و به نظر نمی‌رسد که سیستم آموزشی کشور برای چنین کاری آماده باشد. حمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس، معتقد است که نماینده‌ها به چنین پیشنهادی روی خوش‌نشان نمی‌دهند و می‌گوید:اگر موضوع رونق گردشگری در زمستان باشد، مدارس مناطق سردسیر نباید تعطیلات زمستانی داشته باشند. از طرفی در بسیاری از روستاها دانش‌آموزان در تابستان در کار زراعت به خانواده‌هایشان کمک می‌کنند، پس باید تقویم آموزشی در شهر و روستا هم متفاوت باشد. یک سری شهرها هم که هوای متعادلی دارند ممکن است در برخی از ماه‌های سال با مشکلات دیگری مواجه باشند. این یعنی نمی‌توان با پیش کشیدن یک مشکل خاص که به اقلیم یا وضعیت زیست‌محیطی یک شهر یا منطقه مربوط می‌شود، تقویم آموزشی را دستخوش تغییر کرد.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس، می‌گوید: اگر بخواهیم در برقراری تعطیلات مدت‌دار، به اقتضائات منطقه‌ای فکر کنیم باید برای هر اقلیمی یک تقویم آموزشی خاص داشته باشیم، این موضوع فعلاً امکان عملیاتی شدن ندارد و به نظر نمی‌رسد که سیستم آموزشی کشور برای چنین کاری آماده باشد. او ادامه می‌دهد: به نظر نمی‌رسد که از بین بردن یکپارچگی آموزشی در کشور کار خوبی باشد از طرفی دلایل دیگر مانند به هم خوردن نظم درسی دانش‌آموزان با ایجاد یک وقفه در سال تحصیلی مخالفان زیادی بین نماینده‌ها دارد.

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت مهم ترین های 24 ساعت تقویم وزارت آموزش و پرورش وزیر آموزش و پرورش زمستانی مدارس عکس فیلم آمریکا دختر جسد حوادث ترکیه قتل سرباز عجیب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۵۹۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش

معلم مربی جامعه و معمار آینده کشور است. از این رو احترام به معلم، احترام به همه کمالات است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نخستین معلم بشریت خداوندی است که علم اسماء الهی را به آدم ابوالبشر آموخت و مقام توحید را با مقام معلمی پیوند داد. سپس به‌واسطه قلم، انسان‌ها را با دانش‌های مختلف آشنا ساخت و انبیاء عظام را به مقام معلمی برگزید.

پس معلمی شأنی سترگ و شغلی الهی است که پیامبران الهی عهده‌دار آن بوده‌اند. معلم مربی جامعه و معمار آینده کشور است. از این رو احترام به معلم، احترام به همه کمالات است.

جایگاه معلمِ نمونه؛ جایگاه انسانی متعالی است که دارای شاخصه‌هایی چون: علم و بصیرت، تعهّد و احساس مسئولیت، عشق و محبت، دقّت در صورت و محتوای پیام، پیگیری در آموزش و تربیت، نظم و انضباط، خلاقیت و تفکّر، اعتقاد و ایمان به معارف الهی، عزم و اراده تعالی،‌ عامل بودن به احکام الهی، پایبندی به اخلاق اسلامی، پایبندی به تعهّدات ملّی و کارامدی و أثرگذاری است.

برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی

نظام متعالی آموزش و پرورش که معلم در آن به ایفای نقش می‌پردازد، اهداف عظیمی را پی می‌گیرد که برخی از آن عبارتند از: آموزش علوم نافع، تدوین منابع لازم درسی، انسان‌سازی، تربیت کادر انسانی یا نیروی مغزافزار و بازوان کارافزار برای جامعه، بصیرت‌آفرینی، ایجاد احساس التزام به هویت ملی و دینی، و نهایتاً نقش‌آفرینی مثبت در پیشرفت همه‌جانبه کشور.

این نظام متعالی با وجود امکاناتی چون ثروت عظیم هوش جوان ایرانی، مکتب انسان‌ساز اسلام و وجود مراکز تربیتی همچون مساجد و هیئات مذهبی، الزاماتی راهبردی جهت دستیابی به اهداف مورد نظر دارد که برخی از آن: تأمین نیازهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری کشور، برنامه‌ریزی درست و هدفمند در جهت رفع نیازهای جامعه، توزیع متعادل و متناسب نیروی انسانی مورد نیاز جامعه، محور قرار دادن سند تحول برای اصلاح ساختارها و روندها، تهیه نقشه راه برای اجرایی کردن سند تحول، جذب معلمان مجرب و توانمند، تهیه و تدوین کتاب‌های درسی و کمک درسی آموزشی و پرورشی متناسب با سطح فکر، روحیات، جنسیت و سیر رشد دانش آموزان و متناسب با نیاز جامعه، بازشناسایی مفاخر و شخصیت‌های مؤثر جامعه، رصد دائم کیفیت آموزشی معلمین و تلاش برای ارتقاء کیفی تدریس، تلاش برای ارتقاء نظام آموزش به جایگاه نخست جهان اسلام در عرصه تولیدات آموزشی و پرورشی، ترجمه آثار فاخر آموزشی تربیتی به زبان‌های زنده دنیا، و افزایش ظرفیت مدارس دولتی و ممانعت جدی از برون‌سپاری تعلیم و تربیت به نهادهای غیر رسمی (جز در موارد نادر) است.

پر واضح است که نظام متعالی آموزش در برابر معلمین، وظایفی برعهده دارد که از جمله آنها: بهبود وضع معیشت معلمان، جدیت در آموزش‌های بدو خدمت و ضمن خدمت آنان، زمینه سازی برای انتقال تجربیات آموزشی و مهارت‌های تدریس به نسل جدید از معلمان، تلاش برای ثبات مدیریت نهاد آموزش و پرورش، تلاش برای منطبق سازی نظام آموزشی تربیتی با نیازهای ملی، منطقه ای و جهانی کشور، به‌روزرسانی مستمر سند تحول آموزش و پرورش، تدوین نقشه راه اجرایی شدن سند آموزش و پرورش با ارائه شاخص‌های معین، افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان برای تربیت معلمینی عالم، کارامد و متعهد، تأمین مربیان پرورشی مدارس جهت هدایت دانش‌آموزان به رعایت سبک زندگی اسلامی و نظارت مفید، مؤثر و مستمر بر مؤسسات آموزشی غیر رسمی است.

با نظر به جایگاه عظیم معلم در اسلام می‌توان به ضرورت تعالی مستمر نهاد آموزش و پرورش و به‌روزرسانی منابع آموزشی و هدفمند بودن برنامه‌ها در راستای ارائه الگویی از نظام متعالی آموزش در جهان اسلام پی برد. 

حجت‌الاسلام دکتر مهدی امیدی نقلبری؛ دانشیار و عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باید عدالت آموزشی در استان زنجان برقرار شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها مراودات اقتصادی را به سه روز کاهش می‌دهد
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش
  • حکم اسرائیل برای تعطیلی دفتر الجزیره
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • مشکلات معلمان خرید خدمت آموزشی مناطق محروم
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر