Web Analytics Made Easy - Statcounter

«یوزف یانینگ» رئیس دفتر برلین در شورای روابط خارجی اروپاست. او پیش‌تر در دانشگاه‌هایی چون دانشگاه بیت‌المقدس و ماینتس کرسی‌هایی را در اختیار داشت. 

یانینگ درباره خروج ایالات متحده از برجام در تاریخ هشتم ماه می به ایلنا گفت: رویکرد «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا، در این زمینه مبتنی بر هراس‌گستری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نفرت او از این قرارداد به‌خاطر این است که خودش در آن نقشی نداشته و دست آخر همان‌طور که وعده کرده بود از آن خارج شد. سال گذشته، او کوشید کنگره را مجبور کند که این کار را برایش انجام دهد. این ترفند او کارگر نیفتاد و بنابراین بالاخره خودش دست به کار شد (و خطر قبول مسئولیت را به جان خرید). او همچنان روزنه کوچکی را باز گذاشته، چراکه مدتی طول می‌کشد که تحریم‌ها مجددا اعمال شوند. 

در این وضعیت دو سناریو مطرح است؛ یا آن‌که دیگر طرف‌های این قرارداد در این باره اقدامی را صورت دهند، مانند پیشنهادهای «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهوری فرانسه، یا آن‌که ایران دیگر وقعی به توافق هسته‌ای نگذارد که در این صورت ترامپ تمام کاسه و کوزه‌ها را بر سر تهران خواهد شکست و خواهد گفت که در مورد مقاصد ایران درست فکر می‌کرده است. 

وی درباره تاثیر خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در میان افکارعمومی و مقام‌های عالی‌رتبه آمریکا، به‌ویژه در رابطه با  انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا در ماه نوامبر گفت: گمان نمی‌کنم این امر تاثیر منفی بر انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره داشته باشد. آن‌هایی که با ترامپ مخالفند در هر حال چندان پذیرای ترامپ نیستند. آنانی که از او طرفداری می‌کنند نیز از این تصمیم او دلگرمی می‌گیرند، چراکه ترامپ با این اقدام به وعده‌های انتخاباتی خود جامه عمل پوشانده است. کسانی هم در این میان قرار دارند که ممکن است از او به‌خاطر آن‌که بدون شعله‌ور کردن آتش جنگ توانسته نسبت به ایران موضع سختی پیش بگیرد، حمایت ‌کنند. آنها معتقدند که فشار آمریکا بر ایران می‌تواند تاثیری بر مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی داشته باشد.

 یوزف یانینگ با اشاره به اختلاف‌نظرهای جدی میان آمریکا و اروپا بر سر خروج از برجام و همچنین مسائلی چون ناتو، انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس و مناسبات تجاری گفت: اختلاف میان اروپا و آمریکا بر سر برجام جدی‌ترین نزاعی است که من در دهه‌های گذشته، میان این دو قاره، شاهدش بوده‌ام. آخرین‌باری که چنین اختلافی میان غرب اروپا و آمریکا پیش آمد، مربوط به حمله شوروی به افغانستان در ۱۹۷۹ بود. غالبا، اروپا (و همینطور آمریکا) از نشان دادن اختلاف‌نظرش به‌صورت علنی اجتناب می‌کند تا عواطف مردم را تحریک نکند، چون در این صورت فشارها بر دولت برای پایبندی به تعهداتش بیشتر می‌شود.

او با رد این‌که این موضوع می‌تواند باعث شکاف‌ جدی در روابط میان طرفین و گردش بیشتر اروپایی‌ها به سمت ایران شود، ادامه داد: ایران از اختلاف میان آمریکا و اروپا چندان نفعی نخواهد برد. اختلاف با آمریکا سبب نخواهد شد اروپا با ملایمت بیشتری با ایران رفتار کند. حمایت اروپا از برجام در راستای سیاست‌هایش برای منع گسترش تسلیحات اتمی است. در این معنا، موضع ایران در قبال موضوعات هسته‌ای برای اروپا همان‌قدر مهم است که خروج آمریکا از گفت‌وگوهای هسته‌ای. 

رئیس دفتر برلین در شورای روابط خارجی اروپا با اشاره به این‌که «فدریکا موگرینی»، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی، اعلام کرد که اروپا تمام قد برای حفظ برجام تلاش خواهد کرد، درباره راهکار قاره سبز برای حفظ برجام گفت: اروپایی‌ها باید در رابطه با پایبندی به توافق هسته‌ای با یکدیگر متحد بمانند. در عین حال، آنها باید ببینند که آیا شرکای توافق حاضر به گفت‌وگو درباره دیگر جنبه‌های این رابطه هستند یا نه. در ضمن، این نکته باید مشخص شود که در چارچوب توافق‌های اضافی چه مسائلی را نمی‌توان مطرح کرد. 

یانینگ با رد این‌که اروپا خواهد توانست تحریم‌های آمریکا در رابطه با برجام را نادیده بگیرد، ادامه داد: تجارت اروپا با آمریکا بسیار عظیم‌تر از سازوکار تجاری‌اش با ایران است. اروپا ممکن است سازوکاری برای حفاظت از خود در برابر تحریم‌های آمریکا تدوین کند، اما در نهایت تحریم‌های آمریکا دست بالا را خواهد داشت. این تحریم‌ها را نه دادگاه فدرال بلکه دیوان عالی است که تصویب و اعمال می‌کند و شرکت‌ها و بانک‌های اروپایی را به‌خاطر زیر پا گذاشتن قوانین تجاری این کشور جریمه خواهد کرد. 

او با ستایش از تصمیم ایران مبنی بر ماندن در برجام بدون آمریکا گفت: تصمیم ایران مبنی بر ماندن در برجام بدون آمریکا بهترین اقدام ممکن بود. بدترین کار این است که با برخی اقدام‌های اشتباه بهانه‌ای دست ترامپ داد تا بتواند تصمیمش را توجیه کند. ایران باید این نکته را مدنظر داشته باشد که وجه اقتصادی این توافق، به‌خاطر تصمیم آمریکا، مثل سابق نخواهد بود، لااقل از منظر اروپا که این‌طور است. پایبندی به توافق هسته‌ای، بهترین اقدام برای حفظ روابط نزدیک با اروپا و در نتیجه تحکیم منافع امنیتی ایران است. 

پژوهشگر پیشین شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به سناریوی احتمالی خروج تهران از معاهده منع اشاعه تسیلحات هسته‌ای (NPT) گفت: ایران با این کار تنها اروپا را از خود خواهد رنجاند و روابط میان طرف‌های درگیر را تیره و تار خواهد کرد. 

او با اشاره به تاثیر خروج آمریکا بر معادلات خاورمیانه گفت: به عقیده من، شاهد افزایش تنش‌ها در منطقه خواهیم بود. البته این بیشتر بستگی به شیوه واکنش ایران به خروج آمریکا از برجام دارد؛ این‌که آیا ایران سیاست «چشم در برابر چشم» را پی می‌گیرد یا در توافق می‌ماند و با دیگر طرف‌های امضاکننده توافق در پی گزینه‌های دیگر می‌گردد. 

یوزف یانینگ با اشاره به نقش اسرائیل، عربستان و امارات در خروج آمریکا از برجام و تاثیر لابی‌های اسرائیلی و دلارهای نفتی عربستان و امارات بر تصمیم دونالد ترامپ گفت: این کشورها نقش تعیین‌کننده‌ای در این زمینه ندارند. آمریکا درباره چنین مسائل مهمی چندان از خارج تاثیر نمی‌پذیرد. البته ادعاهای این کشورها می‌تواند در دیپلماسی عمومی تاثیر بگذارد و نظر مردم را به خود جلب کند، اما در حد و اندازه بسیار اندک.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: برجام و ترامپ خروج آمریکا از برجام دونالد ترامپ یوزف یانینگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۰۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو

یک رسانه عربی از جزئیات توافق امنیتی و نظامی و سیاسی آمریکا و عربستان و رژیم صهیونیستی که به عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو ختم می‌شود، پرده برداشت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «میدل ایست نیوز» به نقل از یک مقام آگاه، جزئیات توافق امنیتی و نظامی و سیاسی آمریکا و عربستان و رژیم صهیونیستی را که به عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو ختم می‌شود فاش کرد.

به گفته این مقام آگاه، توافق امنیتی دیپلماتیک آمریکا و عربستان و اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین به مراحل نهایی خود رسیده و دولت آمریکا درباره آن با ولیعهد عربستان به توافق رسیده است.

این مقام افزود که این توافق ابعاد گوناگونی دارد اما سه محور اصلی آن امضای توافق دفاع مشترک میان عربستان و آمریکاست که در آن هرگونه ابهام درباره کاری که آمریکا در صورت هرگونه حمله در دفاع از عربستان انجام می‌دهد وهمچنین بر عکس آن، یعنی آنچه عربستان در صورت حمله به منافع امریکا انجام می‌دهد، برطرف شده است.

به گفته این مقام، محور دوم توافق تسهیل دستیابی عربستان به سلاح‌های پیشرفته امریکاست.

همچنین در محور سوم، دو کشور درباره برنامه هسته‌ای غیر نظامی تابع نظارت شدیدی توافق کرده‌اند که به موجب آن عربستان می‌تواند از منابع اورانیوم خود برای رآکتورهای هسته‌ای استفاده کند.

این مقام در ادامه تأکید کرد که در برابر، عربستان متعهد شده که سرمایه‌گذاری‌های چین در خاک عربستان و نیز روابط نظامی خود با چین را محدود کند و سامانه‌های پدافندی جدید خود را کاملا با تسلیحات آمریکایی نوسازی کند، تعهدی که منافع بسیاری برای تولیدکنندگان سلاح آمریکایی خواهد داشت و به ارتش‌های دو کشور امکان همکاری متقابل را می‌دهد.

به گفته این مقام آگاه، عربستان با انرژی ارزان و وسعت خاک خود می‌کوشد که مراکز بزرگ پردازش اطلاعات را که شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا برای گسترش هوش مصنوعی نیاز دارند در خاک داشته باشد چون هزینه این‌گونه اماکن و هزینه تأمین سوخت آنها در خود آمریکا بسیار گزاف است.

این مقام آگاه تأکید کرد که عربستان در ازای همه این توافقات روابط خود را با رژیم صهیونیستی برقرار خواهد کرد با این شرط که «بنیامین نتانیاهو» متعهد به همکاری برای برقراری راه حل دو دولتی با همکاری تشکیلات خودگردان فلسطینی پس از اصلاح آن باشد.

این در حالی است که جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، به همراه «برت مک گورک» هماهنگ‌کننده امور خاورمیانه در کاخ سفید و «تیم لیندرکینگ» فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور یمن، به زودی به عربستان سفر خواهد کرد.

عادی‌سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی از محورهای این سفر اعلام شده است.

این خبر در حالی است که برخی منابع از سفر احتمالی جوبایدن رئیس جمهور آمریکا به عربستان در هفته جاری خبر داده بودند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • افت فروش خودرو‌های برقی فولکس واگن/ چرا اروپایی‌ها دوباره به خودرو‌های بنزینی روی آوردند؟
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟