Web Analytics Made Easy - Statcounter


     

 

 

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج هرمزگان؛ شهر ۸۰۰ ساله حریره  است که بقایای آن در مرکز ساحل شمالی جزیره کیش کشف شده است که باستان شناسان این بنا را متعلق به دوره ی ساسانیان و دوره ی اسلامی می دانند، وسعت این شهر در فضایی بالغ بر سه کیلومتر شکل گرفته است که نشان دهنده حضور جمعیت زیادی در این شهر حریره بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شهر باستانی در بخش جزیره کیش از توابع شهرستان بندرلنگه است که هرساله پذیرای گردشگران و باستان شناسان زیادی از نقاط مختلف کشور و جهان است. در واقع در شمال کیش و در نزدیکی مجموعه ورزشی المپیک ، ویرانه هایی قرار دارد که بقایای شهرتاریخی حریره می باشند.

بر اساس تحقیقات باستان شناسان، شهر حریره دارای مجموعه ساحل، خانه اعیانی، حمام، مسجد وقنات های قدیمی است، همچنین پستی و بلندی های خرابه های شهر حریره حدود ۱۲۰ متر بوده است.

گذر زمان و فرسایش باعث شده تا اکنون تنها فقط معماری کلی از این بنا باقی بماند به طوری که اکنون اندکی اتاق ها و سقف ها سالمی به جا مانده است اما در قسمت هایی از این بنا پوشش های تاقی شکل تاکنون تخریب نشده است.

معماری یک پارچه و درون گرا ویژگی بارز این بنا

معماری درون گرا و و یک پارچه از ویژگی های بارز این است، و معماری دفاعی و درون گرا در ساخت این بنا استفاده نشده است، داشتن ساحل صخره ای در بخشی از جزیره هرمز و وجود سه خلیج و بندرگاه طبیعی و قرار گرفت در نزدیکی دریا و سواحل شمالی از جمله عللی است که در زمان ساخت این بنا توسط معماران در نظر گرفته شده است.

خانه اعیانی که درشهر حریره قرار دارد، که این خانه برای اغلب برای خانواده های پرجمعیت ساخته می شد و اکنون نیز به  دلیل وجود فضاهای مختلف در این شهر، طبق اکتشافات باستان شناسان در این گوشه هایی از این شهر از کاشی های ستاره ای شکل استفاده شده است. که این کاشی ها شباهت زیادی به کاشی هایی درزمان ایلخانان  بر روی بنای تخت سلیمانیه سلطانیه مورد استفاده قرار گرفته دارد.

ساخت کانال ها و راهروها به عنوان راه های مخفی

این مجموعه  که در نزدیکی دریا ساخته شده دارای معماری و فضاهای ناشناخته است، که  وجود کانال ها افقی و زیرزمینی و همچنین چاه ها در جاهای مختلف این شهر وجود دارد که جذابیت خاصی به این شهر داده است. برخی از محققان بر این عقیده اند که از این کانال ها و راهروها به عنوان راه های مخفی در زمان وقوع حمله دشمنان مردم برای در امان ماندن جان خود از آن استفاده می کردند.

 

 ساخت این اثر در زمان ایلخانان

در این شهر حمام های مختلف وجود دارد که صحن های مختلف آن دارای مساحت تقریبی ۵۰۰ مترمربع، سربینه و گرمخانه و حمام است که به وسیله راهروی سرپوشیده جدا شده است. همچنین در قسمت دیگر این حمام نیز دو خزینه کوچک و بزرگ در جنوب گرمخانه در آخرین بخش ساختمان ساختمان ساخته شده است.

برخی از باستان شناسان این حمام را یکی از قدیمی ترین حمام های ایران می دانند چرا که در اکتشافات آن ها آثاری مربوط به دو دوره ایلخانی و دوره تیموری به دست آمده است که با توجه به ابعاد حمام ها می توان این موضوع را دریافت که هرکدام از این حمام ها که بر روی فراز تپه ای بلند ساخته شده اند متعلق به اعیان بوده است.

شش چاه، و یک پلکان سنگی که محیط بیرونی مجموعه حمام ها و چهارچاه نیز در فضای داخلی مجموعه در مجاورت ساحل شهر حریره و در نزدیکی مجموعه صنعتی قرار داشته که این آثار در حین حفاری های انجام شده، مشاهده شده است.

در قسمت منتهی به دهانه خلیجی که در قسمت شرقی این حمام ها قرار دارد می توان صدف ها و گوش ماهی که شکار شدند را مشاهده کرد که حاکی از فعالیت صیادان در این منطقه  وحتی صید مراورید بوده است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۲۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند باید علمی برای حمام رفتن

بعضی از روزها احساس می کنید که حتما نیاز به دوش گرفتن دارید تا همه استرس تان از بین برود اما در بعضی از روزها حتی یک دقیقه هم دوست ندارید زمان بگذارید و حمام کنید. این که شما هر روز دوش گرفتن را نادیده بگیرید، گاهی اوقات برای پوست تان خوب و گاهی اوقات بد است.

شستن بیش از حد پوست، باعث خشکی آن می شود. پس باید سعی کنید که عادات مثبت را برای روتین حمام کردن خودتان در نظر بگیرید و به آن پایبند باشید که در این قسمت از بهداشت و سلامت به شما توضیح خواهیم داد که چند وقت یکبار دوش بگیرید.

اگر بخواهید از لحاظ نکات عنوان شده علمی، دفعات استحمام هفتگی خود را تنظیم کنید باید به چند مورد که در ادامه خواهید خواند، توجه کنید.

نوع پوست خود را بشناسید

به گزارش نمناک، اگر پوست چربی دارید، احتمالاً دوست دارید تند تند حمام کنید تا پوست تان مات شود اما معمولاً نتیجه نمی گیرید. مواد شیمیایی مضر داخل صابون پوست را به شدت خشک و زبر می کند و باعث می شود که غده های چربی به دلیل خشکی پوست تلاش بیشتری داشته باشند و چربی بیشتری تولید کنند و در نتیجه پوست شما چرب تر می شود.

اگر پوست حساس و خشک دارید، و از مشکلات پوستی مثل پسوریازیس رنج می برید، ممکن است دوش گرفتن التهابات را تحریک کند و باعث خارش شود. بعضی از متخصصان پوست پیشنهاد می کنند که دو یا سه بار در هفته دوش بگیرید تا از این وضعیت جلوگیری شود.

به موهای خود نگاهی بیندازید

اینکه صبح ها چشم باز می کنید و سریعاً به حمام می روید، ممکن است به شما احساس تمیزی بدهد اما اینکه هر روز به موهای خود شامپو بزنید شاید ظاهر موهای تان را به هم بریزد. اگر موهای فر دارید، شستن موها به اندازه یک بار در هفته کافی است. زیرا باید سعی کنید که رطوبت را داخل موها حفظ کنید اما اگر موهایتان چرب است، هفته ای سه بار استحمام نیاز خواهید داشت.

به برنامه ورزشی خود دقت کنید

اگر زیاد باشگاه می روید، احتمالا دوست دارید تند تند حمام کنید، البته که باید بیشتر دوش بگیرید. دوش گرفتن دقیقا بعد از باشگاه باعث می شود که ماهیچه های شما زودتر ریکاوری شود، از اکنه روی بدن جلوگیری شود و قدرت سیستم ایمنی بدنتان افزایش پیدا کند.

عادات دوش گرفتن خود را با فصل تنظیم کنید

هنگامی که در هوای داغ و گرم هستید، کاملاً طبیعی است که احساس می کنید خیلی زیاد عرق کرده اید و شاید دو بار در روز هم به دوش گرفتن نیاز پیدا کنید اما در هوای خنک تر کمتر عرق می کنید و در نتیجه کمتر نیاز به دوش گرفتن خواهید داشت. پوست در ماه های زمستان خشک و حساس می شود و دوش گرفتن در طول روز ممکن است خشکی آن را افزایش دهد.

چند نکته مهم

جدا از اینکه چقدر دوش می گیرید، نوع دوش گرفتن شما هم برای پوست و سلامت کلی تان موثر است:

دما را کاهش دهید. این که آب را بیش از حد داغ کنید، برای پوست تان مضر است و چربی مورد نیاز آن را از بین می برد و دچار حساسیت می کند. به دنبال پاک کننده های بدون رایحه باشید. رایحه های موجود در صابون شاید حس خوبی را ایجاد کند اما برای پوست آسیب رسان است. مدت زمان دوش گرفتن را کوتاه کنید. متخصصان پوست پیشنهاد می کنند که حداکثر 10 دقیقه دوش بگیرید و این زمان را بیشتر نکنید. صابون را فراموش کنید. مجبور نیستید هر روز به صورت و بدن خود صابون بزنید. می توانید فقط برای قسمت های حساس مثل زیر بغل و اندام خصوصی خود از صابون استفاده کنید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حمام مینیمال: زیبایی در اوج سادگی (عکس)
  • ویژگی بارز «آیت‌الله لاری» جلوگیری از رواج منکرات در جامعه بود
  • ویژگی بارز وزارت نفت در دولت سیزدهم، دیپلماسی موفق انرژی است
  • ویژگی‌های ژئوپلیتیکی کشورهای شیخ‌نشین؛ از اختلافات پیچیده سرزمینی تا همگرایی در ساختارهای اجتماعی ـ تاریخی
  • لشکرگاه افراسیاب در کدام نقطه تهران بود؟
  • چند باید علمی برای حمام رفتن
  • کشف محموله قاچاق پارچه در شهرستان آستارا
  • کشف بیش از یک میلیارد ریال پارچه قاچاق در مرز آستارا
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های تهران و روسیه
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در تپه پیرزال سیستان