Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@20:44:33 GMT

تهدید زیرساخت‌های اقتصادی مکران با اما و اگرهای سونامی

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۳۵۲۹۳

تهدید زیرساخت‌های اقتصادی مکران با اما و اگرهای سونامی

سواحل مکران از لحاظ اقتصادی و امنیتی از ویژگی خاصی برخوردار می‌باشدکه موجب شد بارها مقامات کشوری برای ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی در آن تأکید کنند. ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۹ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، با این حال پیش‌بینی وقوع سونامی در این منطقه که یک‌بار در70سال قبل روی داد باعث شد  دوباره کارشناسان در این زمینه هشداردهند؛ مسئله‌ای که سبب شد مدیر مرکز علوم جوی و اقیانوس‌شناسی سازمان هواشناسی با اشاره به وجود خطر وقوع سونامی در سواحل مکران، بر ضرورت ایجاد شبکه هشدار هواشناسی در این منطقه تأکید کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سواحل مکران و چابهار به عنوان تنها نقطه اتصال کشور به آب‌های اقیانوسی و مزیت‌های منحصر به فرد بندری، ترانزیتی، گمرکی، صنعتی و تجاری و قرار داشتن در دو کریدور بین‌المللی شمال به جنوب و غرب به شرق  از ویژگی بسیار مثبتی برخوردار است.

اهمیت اقتصادی چابهار و سواحل مکران و ظرفیت‌های آن از نظر کارشناسان به قدری است که نه تنها بسیاری از آنها معتقدند که مدیریت صحیح و توانمند در این حوزه می‌تواند ثروت‌هایی معادل فروش نفت عاید کشور کند، بلکه بسیاری بر این باورند که تسلط بر این منطقه راهبردی از نظر توانایی‌های اقتصادی می‌تواند نقش محوری بر تعاملات منطقه‌ای و جهانی به دنبال داشته باشد؛نقشی که هم اکنون چین با در اختیار گرفتن و سرمایه‌گذاری عظیم در گوادر پاکستان به دنبال آن است.

 موضوعی که باعث شده هندی‌ها به عنوان رقیب دیرینه این قدرت نوظهور دنیای جدید هرازگاهی با انجام تلاش‌های دیپلماتیک و رفت و آمدهای هیئت‌های اقتصادی به چابهار به دنبال ایجاد موازنه با ارتقای نقش خود در چابهار به عنوان نقطه‌ای برتر از نظر جغرافیایی نسبت به گوادر باشند.

کارشناسان در خصوص اهمیت این منطقه معتقدند «با راه‌اندازی کامل این مسیر کشورهای آسیایی و اروپایی می‌توانند در مسیر کریدور شمال- جنوب کالای خود را با سرعتی حدود دو برابر در مقایسه با مسیر کانال سوئز مبادله کنند. این مهم با توجه به ایجاد کشورهای جدید در منطقه آسیای میانه و نیز شکل‌گیری بازارهای جدید جهانی در حوزه اقیانوس هند و خلیج فارس، برای هر دو قاره آسیا و اروپا دارای اهمیت فراوانی است.» این درحالی است که در کنار این موضوع این منطقه از لحاظ نظامی و امنیتی نیز از ویژگی‌های ممتازی برخوردار است.

ایجاد زیر‌ساخت‌های اقتصادی در مکران

سال 94 بود که وزرای دولت یازدهم در سفرهایی که به منظور ایجاد طرح‌های اقتصادی به سواحل مکران در استان سیستان و بلوچستان داشتند این منطقه را یکی از مهم‌ترین مناطق اقتصادی کشور اعلام کردند که به زودی از رونق ممتازی برخوردار می‌شود.

سه سال قبل، محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت در سفر به چابهار در مراسم آغاز عملیات اجرایی واحد یوتیلتی متمرکز شهرک پتروشیمی مکران، با اشاره به اینکه این منطقه مرزی به‌عنوان چهارراه بزرگ تجاری افغانستان، پاکستان و کشورهای آسیای میانه است، گفت:«دولت در حال برنامه‌ریزی بیشتر برای تبدیل این منطقه به قطب تجاری است.»

همچنین در ادامه سردار حسین دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در این مراسم با بیان اینکه نیروی دریایی ارتش زمینه توسعه در سواحل مکران را فراهم می‌کند، گفت: «اجرای طرح‌های پتروشیمی و فولاد در سواحل جنوبی سیستان و بلوچستان، موجب افزایش امنیت پایدار، اشتغالزایی و سرمایه‌گذاری خواهد شد.» به گفته بسیاری از کارشناسان، سایت پتروشیمی «مکران» در چابهار نخستین ‌هاب بزرگ پتروشیمی ‌کشور است که بدون سرمایه‌گذاری دولت و با 12 میلیارد دلار سرمایه بخش خصوصی در ایران در حال اجراست.

 این طرح بزرگ پتروشیمی ‌به دلیل موقعیت استراتژیک منطقه چابهار نه تنها می‌تواند تحول بزرگ اقتصادی در کشور ایجاد کند، بلکه مسیر عبور دو کریدور فوق‌العاده استراتژیک و مهم بین‌المللی شمال و جنوب جهان است و این موضوع نقش بسزایی در معاملات و مبادلات اقتصادی خواهد داشت.

احتمال وقوع سونامی پس از 70 سال

شرایط ویژه اقتصادی این منطقه  سبب شده است از چند سال قبل سرمایه‌گذاری‌های خوبی در زمینه ایجاد صنایعی همچون پتروشیمی، نفت و اجرای طرح‌های فولاد صورت گیرد تا هرچه زودتر این منطقه به یکی ازمهم‌ترین قطب‌های اقتصادی جهان تبدیل شود.

وجود سرمایه‌گذاری‌های کلان در منطقه مکران باعث شد امنیت این منطقه مورد توجه تمامی مسئولان وکسانی که در این زمینه نقش دارند قرارگیرد. روزگذشته  یکی از کارشناسان اقیانوس شناسی با اعلام هشدار در خصوص وقوع سونامی پس از70 سال در مکران خواستار تمهیدات ویژه برای کاهش آسیب‌های ناشی از آن شد.

مدیر مرکز علوم جوی و اقیانوس‌شناسی سازمان هواشناسی دراین خصوص گفت: «آخرین سونامی که در اقیانوس هند به وقوع پیوست مربوط به سال 1945 است که باعث تخریب بیشتر سواحل پاکستان و کشته شدن چند صد نفر شد، بنابراین در شرایط کنونی که به دنبال سرمایه‌گذاری در سواحل مکران به منظور ایجاد شغل، صنایع و افزایش جمعیت هستیم، نیاز است تمهیدات لازم را بیندیشیم چون در صورت وقوع سونامی، آسیب‌های جدی به تأسیسات منطقه وارد می‌شود.»

بهزاد لایقی افزود: «در آن زمان چون تأسیساتی نداشتیم تخریب ناشی از سونامی خیلی گسترده نبود، اما در حال حاضر قصد اجرای پروژه‌های عظیم و ایجاد شهرک‌های صنعتی و توسعه جوامع شهری در منطقه مکران را داریم، بنابراین نیاز است تمهیدات لازم برای مقابله با این پدیده احتمالی بسیار مخرب اندیشیده شود.»

وی ادامه داد:«به منظور شناسایی مناطق تحت تأثیر خطر سونامی و اطلاع‌رسانی در این باره به شبکه هشدار نیاز داریم. البته برای ایجاد شبکه هشدار چند بخش شامل سازمان زمین‌شناسی، پژوهشگاه اقیانوس ‌شناسی و سازمان بنادر به طور موازی در این زمینه کار می‌کنند و مرکز علوم جوی هم فعالیت‌هایی خوبی را در این زمینه داشته است.»

به گفته وی، در حال حاضر هم پایه کار را برای ایجاد یک سیستم 24 ساعته هشدار داریم و هم زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تا حدودی فراهم شده است. همچنین امکان پردازش اطلاعات در سازمان هواشناسی  و به‌طور کلی بستر لازم برای ایجاد مرکز هشدار سونامی مهیا شده است.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R1359/P1359/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۳۵۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است

وزیر دفاع روسیه امروز جمعه گفت: مسکو هرگز سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را تهدید نکرده و از نظر نظامی و ژئوپلتیکی (جغرافیای سیاسی) علاقه‌ای به حمله به کشورهای این ائتلاف ندارد.

به گزارش مشرق، خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: سرگئی شویگو در نشست وزیران دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) در آستانه، افزود، ما فقط از مردم خود در سرزمین های تاریخی خود محافظت می کنیم.

شویگو گفت: روسیه همواره نهایت تلاش خود را بکار بسته تا توازن قوا و ثبات راهبردی در جهان را حفظ کند.

وزیر دفاع روسیه خاطرنشان کرد، قصد آمریکا برای استقرار زیرساخت های نظامی خود در آسیای جنوبی و شرقی، تهدیدی مستقیم علیه ثبات کشورهای سازمان همکاری شانگهای است.

وی در اظهارنظر درباره اوضاع در منطقه آسیا-اقیانوسیه گفت، ساختارهای نظامی و سیاسی دارای گرایش به آمریکا تلاش می کنند سیستم امنیتی منطقه را بازسازی کنند تا بر این بخش از کره زمین سلطه یابند.

وزیر دفاع روسیه خاطرنشان کرد، بازداشت تروریست های افراطی از خاورمیانه و شمال آفریقا به جنوب شرق آسیا زمینه را برای تنش جدید در منطقه ایجاد کرده است.

این مقام روسیه گفت: آمریکا از تاکتیک های دامن زدن به کانون های بی ثباتی در جهان، ایجاد تهدیدهای امنیتی استفاده و در عین حال، کمک های نظامی را به طور همزمان ارائه می دهد.

شویگو همچنین به پیامدهای فاجعه بار احتمالی ناشی از حملات مداوم اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپوریژیا اشاره کرد و گفت حملات مداوم نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپوریژیا که می تواند به عواقب فاجعه بار منجر شود، نگران کننده است.

سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد. هند، ایران، قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، پاکستان و ازبکستان اعضای کامل آن هستند. افغانستان، بلاروس و مغولستان کشورهای ناظر آن را تشکیل می‌دهند. آذربایجان، ارمنستان، مصر، کامبوج، نپال، قطر، امارات، عربستان سعودی، ترکیه، سریلانکا، مالدیو، میانمار، بحرین و کویت شرکای گفت‌وگو هستند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • تقاضای بررسی لایحه توسعه سواحل مکران اعلام وصول شد
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه
  • طرح‌های اقتصادی در سواحل توسعه می‌یابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • گامِ مهم «جهاددانشگاهی» برای رشد اقتصادی کرمانشاه
  • یکی از اولویت‌های لرستان باید ایجاد زیرساخت‌ها باشد
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است