Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@21:37:58 GMT

دستکاری مژک های سلولی برای اولین بار

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۶۰۵۴۳

دستکاری مژک های سلولی برای اولین بار

تهران – ایرنا - محققان مرکز پزشکی جان هاپکینز واقع در آمریکا با همکاری محققان دانشگاه سینگ هوا در تایوان، یک راهکار سریع برای دستکاری مژک های سلولی یافتند. این مژک ها در واقع آنتن های کوچکی هستند که محیط میکروسکوپی اطراف خود را احساس می کنند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، تقریبا تمام سلول های بدن دارای مژک هستند یا قابلیت تولید مژک ها را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آنتن های کوچک مواد شیمیایی مانند هورمون ها و عامل های رشد را احساس می کنند. این آنتن ها نشانه های فیزیکی و مکانیکی بدن از جمله نور، جاذبه، صدا، جریان خون و ادرار را نیز تشخیص می دهند و در صورت اختلال در عملکرد آنها عوارض و بیماری هایی بروز می کند.
مژک ها 10هزار برابر کوچک تر از سلول ها هستند و به همین علت، مطالعه آنها بسیار دشوار است. اما اکنون محققان شیوه جدیدی را ابداع کردند که امکان دستکاری یک مسیر سیگنال شیمیایی به درون مژک ها و کنترل طول این ساختارهای کوچک را فراهم می کند.
برای این منظور محققان از ابزاری استفاده می کنند که قادر است دو نوع ماده شیمیایی را در نقطه مشخصی از درون یک سلول به یکدیگر پیوند دهد.
محققان با استفاده از این ابزار، پروتئینی موسوم به FRB را به سلول های کشت شده موش در آزمایشگاه اضافه کردند. این پروتئین قادر است یک ساختار سخت موسوم به میکروتوبول را درون مژک ها ایجاد کند که عملکردی شبیه خط آهن دارد و پروتئین ها را در طول مژک ها جابه جا می کند.
محققان سپس مولکولی موسوم به FKBP را به سلول ها اضافه کردند. این مولکول به نوعی آنزیم متصل می شود که عملکردی شبیه به پاک کن دارد و قادر است تغییرات حاصل از واکنش های شیمیایی گلوتامیک اسید را از بین ببرد. سپس محققان ماده ای موسوم به راپامیسین را که نوعی داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی است، به سلول ها اضافه کردند. این ماده موجب شد FKBP درون مولکول های FRB موجود در مژک ها به دام افتاده و آنزیم های متصل به آن تغییرات حاصل از واکنش های شیمیایی گلوتامیک اسید را درون مژک های منتخب از بین ببرند. در نتیجه این اقدام جریان حرکت مولکول ها به سمت نوک مژک ها با سرعت کمتری انجام می پذیرد.
به اعتقاد محققان، این سیستم پیشرفته که STRIP نام دارد، استراتژی جدیدی را برای کنترل میکروتوبول در سلول های زنده و درک نحوه تنظیم عملکرد سلول ها توسط میکروتوبول ها در اختیار می گذارد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
علمی (6)**9259*2017

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي سلول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۶۰۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟

به گزارش همشهری آنلاین، PFOA نوعی از ترکیبات PFAS (مواد پر و پلی فلوروآلکیل) است که «مواد شیمیایی برای همیشه» نیز نامیده می‌شوند، زیرا تجزیه نمی‌شوند و مدت‌ها در طبیعت ماندگار هستند.

PFOA زمانی معمولاً در تولید پوشش‌های نچسب استفاده می‌شد که معروف‌ترین آن تفلون بود که بوسیله شرکت دوپونت اختراع و توسط شرکت اسپین‌آف یا زایشی آن به نام چمورس تولید شد.

پس از ابراز نگرانی‌ها و فشار آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) آمریکا در مورد خطرات بهداشتی مرتبط با PFOA در اوایل دهه ۲۰۰۰، شرکت دوپونت شروع به حذف تدریجی PFOA از محصولات خود کرد.

این امر پس از یک دادخواهی دسته جمعی در سال ۲۰۰۱ صورت گرفت که نشان داد دوپونت به خوبی از خطرات سلامتی مرتبط با ترکیب شیمیایی خود آگاه بوده و به مردم اطلاع نداده است، از جمله جوامعی که سلامت آنها تحت تأثیر رواناب کارخانه تولیدی شرکت قرار گرفته است.

تولید PFOA منجر به انتشار طولانی مدت آن در محیط زیست و آلودگی گسترده محیطی، از جمله آب آشامیدنی می‌شود. ما بر اساس مطالعات متعدد بر روی حیوانات و انسان‌ها می‌دانیم که PFOA با بسیاری از مضرات بهداشتی از جمله سرطان کلیه، سرطان بیضه، افزایش کلسترول، فشار خون بالا مرتبط با بارداری و بیماری تیروئید مرتبط است.

اما در حالی که PFOA ها حذف شدند، با انواع دیگری از PFAS جایگزین شدند که مشخص شد که مضرات بهداشتی مشابهی دارند و در محیط زیست پایدار هستند.

PFAS به طور کلی، با آسیب‌های بهداشتی مانند افزایش سطح کلسترول، خطر بالاتر سرطان کلیه و بیضه، کاهش پاسخ واکسن در کودکان و تغییرات در آنزیم‌های کبدی مرتبط است.

برخی ماهیتابه‌ها ممکن است دارای برچسب فاقد PFOA باشند، اما ممکن است حاوی PFAS‌های دیگری باشند.

چه باید کرد؟

اگر یک تابه نچسب معمول دارید که قبل از سال ۲۰۱۵ تولید شده‌اند، بهترین کار آن است که آنها را دور بیندازید، چرا که احتمال زیادی دارد که حاوی ‌PFOA باشند. اما حتی اگر تابه‌ای را پس از سال ۲۰۱۵ خریده باشید، هنوز ممکن است حاوی PFAS باشند.

ایمن‌ترین راه این ست که تابه‌ای بخرید که اصلاً با عنوان نچسب وارد بازار نشده باشد. انتخاب انواع دیگر ظروف آشپزی بدون PFAS – که ممکن است شامل تابه‌های نچسب فولاد زنگ‌نزن یا سرامیکی باشند، می‌تواند قرارگیری در معرض PFAS را کاهش دهد.

از طرف دیگر کارشناسان می‌گوید هیچ مطالعه‌ای وجود ندارد که خطر قابل‌توجهی برای سلامتی به علت از استفاده از تابه‌های نچسب را مستند کرده باشد.

PFAS در همه جا وجود دارد و قرار گرفتن در معرض آنها در زندگی روزمره از چیزهایی بسیار فراتر از ظروف آشپزی ناشی می‌شود.

تقریباً همه افراد در حال حاضر مقادیر قابل‌توجهی PFAS در خون و بافت‌های خود دارند که بیشتر آن از آب آشامیدنی آلوده، آلودگی در برخی غذاها و مواد بسته‌بندی مواد غذایی، گرد و غبار و مجموعه‌ای از محصولات مصرفی دیگر ناشی می‌شود.

اگر می‌خواهید ماهیتابه نچسب خود را نگهدارید، حداقل، باید مراقب نحوه استفاده از آن باشید. یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ نشان داد که یک تابه نچسب خراشیده می‌تواند ریزپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها را در غذا به جای بگذارد منجر به انتشار مواد شیمیایی بالقوه مضر در غذای شما شود. درست مانند PFAS، مردم روزانه در معرض میکروپلاستیک ها هستند و دانشمندان هنوز به طور قطعی از خطرات بهداشتی آنها مطمئن نیستند. با این حال، اگر می‌خواهید از خطرات احتمالی مرتبط با میکروپلاستیک‌ها اجتناب کنید، ظرف نچسب خود را به محض اینکه خراشید یا سطح نچسب آن از بین رفت، دور بیندازید.

همچنین از دادن حرارت زیاد به ظرف اجتناب کنید، پوشش تابه نچسب در دماهای بالا، پوشش روی یک تابه نچسب می‌تواند تجزیه شود و مواد شیمیایی را در هوا آزاد کند. به همین دلیل است که نباید ظرف خالی را گرم کنید، زیرا می‌تواند به سرعت و به میزان بیشتری داغ شود.

در نهایت، «مواد شیمیایی برای همیشه» یا PAFS که در بسیاری از تابه‌های نچسب معمول یافت می‌شوند، در محیط نیز رایج هستند - و احتمالاً روزانه در معرض آنها قرار می‌گیرید. تحقیقات بیشتری برای تعیین اثرات PFAS بر سلامت و اینکه آیا تابه‌های نچسب معمو ل منبع بسیار قوی آنها هستند، مورد نیاز است. با این حال، اگر نگران هستید و ترجیح می‌دهید ایمنی را رعایت کنید، می‌توانید گزینه‌های جایگزین تابه‌های نچسب را امتحان کنید.

کد خبر 847294 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مجله نکته بهداشتی روز ظرف و ظروف

دیگر خبرها

  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • متولدین کدام ماه‌ها از همه آسیب‌پذیرترند!
  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟