Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست -  به گزارش ایران اکونومیست؛ ابوالحسن فیروزآبادی در بیانیه ای، ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات را تبریک گفت و با بیان اینکه روز ۲۷ اردیبهشت، روز جهانی ارتباطات فرصتی است که ضمن تبریک آن به همه همکاران و فعالان این عرصه، به تامل درباره تحولات آن و افقهای پیش رو بپردازیم، ادامه داد: تحولاتی که با رشد نمایی خود دگرگونی‌های گسترده‌ای را در تمام ساحات زندگی بشر رقم زده و بسط و گسترش فضای مجازی و تقارن یافتن و همگرایی با تحولات سایر عرصه های علمی و فناوری، نظیر هوش مصنوعی، پردازش کوانتومی، نانو فناوری، علوم شناختی، زیست فناوری و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. ما را در آستانه دوره تاریخی جدیدی قرار داده که تمام حوزه ها و شئون زندگی انسان را از قبیل حمل و نقل، تولید و مصرف کالا، پزشکی و سلامت، کشاورزی، هویت و فرهنگ، اقتصاد، سیاست، حکمرانی و ...دگرگون کرده و خواهد کرد.
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی اضافه کرد: در سطح کلان نیز این تحولات موجب شده و خواهد شد که صورتبندی اقتصادی-اجتماعی جوامع و کشورها و موازنه قدرت میان آنها با حضور بازیگران جدید این فضای نوین، تغییرات وسیعی بیابد. بطوریکه امروزه، شکافها و طبقه بندیهای کلاسیک میان کشورها کمرنگ شده و بر اساس قدرت سایبری و توانمندیهای آنها در حوزه های فناوری اطلاعات بازآرایی می شود.
 
فیروزآبادی افزود: لذا کشورهایی که در این زمینه قاعده گذاری مناسبی داشته و سرمایه گذاری کرده اند و توانسته اند علاوه بر تقویت حوزه های علمی و فناوری و تقویت نظام نوآوری، در حوزه های کاربردی نیز از ظرفیتهای این فضا در ساحتهای اقتصادی، صنعتی، کشاورزی، فرهنگی، اجتماعی و ... استفاده کنند، در این مناسبات و آرایش جهانی جایگاه برتری خواهند داشت و بالعکس، کشورهایی که از این قافله عقب بمانند، جایگاه درخور و مناسبی نخواهند داشت.
 
رئیس مرکز ملی فضای مجازی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی، ما نمی توانیم از این فرصت تاریخی پیش آمده بگذریم و به بهانه برخی نگرانیها و پیامدهای منفی که در هر نوع فناوری می‌توان سراغ گرفت، این فضا را محدود ساخته و یا از ظرفیتهای تسهیل گر و توانمندساز آن برای مردم و کشور استفاده نکنیم. بلکه بالعکس، باید با عزمی ملی و فراتر از سلائق سیاسی، با تمام توان بسترهایی را فراهم کنیم که این فضا با سرعت و امنیت بسیار بالاتری توسعه یابد؛ توسعه ای فعال، مبتنی بر برنامه، متوازن، متناسب و سریع.
 
وی گفت: عزمی ملی و فراجناحی در شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی کشور شکل گرفته تا با اتکا به ظرفیتهای دانشگاهی و نخبگی بومی و استفاده از تجارب کشورهای دیگر، فضای مجازی امن، سالم، آزاد و عادلانه را در چارچوب مرزهای ملی فضای مجازی توسعه دهد و با قاعده‌گذاریهای مناسب، این فضا را برای فعالیت بیش از پیش فعالان اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آماده سازد.
 
فیروزآبادی خاطرنشان کرد: بدیهی است که طی این مسیر و ورود به این دوره تاریخی جدید، صعوبت و ناملایمت های خواسته و ناخواسته زیادی خواهد داشت که با عزمی ملی، نگاهی فراجناحی، همکاری و همدلی تمامی مسئولان و نیروهای اجتماعی و سیاسی، بالاخص نخبگان، میسر خواهد شد.
 
به گفته وی، در این فراز تاریخی که تحولات دانش‌محور مبتنی بر نظام شبکه‌ای انسان و اشیاء بوده و فرآیندها، روابط و ساختارها را تحت تاثیر قرار می دهد، تلاش مضاعف نخبگان در درک تحولات و ارائه راهکارها و نقشه راه ضروری است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران اکونومیست فضای مجازی فضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۸۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله عنابستانی به رشیدی کوچی

 به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، نماینده سبزوار گفت: آقای رشیدی کوچی به دروغ طرح صیانت را طرح فیلترینگ عنوان کرد در حالی که این طرح دقیقا نقطه مقابل فیلترینگ بود.
 

 جلال رشیدی‌کوچی، عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی، طی روز‌های اخیر در گفت‌وگویی، درباره بررسی طرح صیانت در مجلس یازدهم گفت: «طرح صیانت علنا از دستور کار مجلس خارج شد، ولی زمزمه‌هایی شنیده می‌شود مبنی بر این‌که برخی در تلاش هستند هفته آخر مجلس این طرح مورد بررسی قرار گیرد. امیدوارم چنین اتفاقی رخ ندهد، زیرا سر منافع مردم معامله کردن با جریانی خاص قطعا به ضرر آن اشخاص خواهد بود.»

در همین راستا، علی اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس یازدهم، با اشاره به بررسی مجدد طرح صیانت در مجلس گفت: «من درباره این موضوع معطل نیستم، اما بیشترین ظلم را آقای رشیدی کوچی، به مجلس و کشور و نظام جمهوری اسلامی کرد. او به دروغ طرح صیانت را طرح فیلترینگ عنوان کرد در حالی که این طرح دقیقا نقطه مقابل فیلترینگ بود.»

وی گفت: «افرادی مانند آقای رشیدی کوچی که در این زمینه بسیار کج فهم هستند، بیشترین ظلم را به خود فضای مجازی کردند. امروز مشاهده می‌کنیم که فضای مجازی بدون مصوبه مجلس فیلتر است و مردم به سختی از سکو‌های خارجی مانند تلگرام و اینستاگرام استفاده می‌کنند و آسیب‌های به شدت بدی برای مسائل فرهنگی ایجاد کرده است.»

نماینده سبزوار گفت: «از آن طرف رها شدن فضای مجازی، در اعتراضات سال ۱۴۰۱ چقدر به کشور ضرر وارد کرد. حتی امثال آقای رشیدی کوچی طرح صیانت را نخوانده بودند، من در کمیسیونی که ایشان عضو نبود و شرکت کرد، سوال کردم که طرح را خوانده‌اید و پاسخ داد خیر.»

وی افزود: «صرفا این اتفاقات را در کشور به دلیل کار‌های پوپولیستی انجام دادند. فضای مجازی باید قانون‌مند و ضابطه‌مند شود و این موضوع را همه عقلا در دنیا می‌پذیرند. مجلس به دنبال فیلترینگ نبود بلکه به دنبال ضابطه‌مند بود دستگاه‌هایی که به مجلس مرتبط نبودند آن را فیلتر کردند.»

دیگر خبرها

  • صبا آذرپیک به ۲ سال حبس قطعی و ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد
  • تصاویر سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه
  • هیات های اندیشه ورز در استان ها تشکیل شود
  • دسترسی کودکان فرانسه به گوشی و شبکه اجتماعی محدود شود
  • پیشنهاد بی‌سابقه و عجیب در فضای مجازی برای مهاجران افغان در ایران! | تصویر
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد