Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم طی سخنانی انقلاب اسلامی را براساس قرآن دانست و گفت: جریان احیای تمدن اسلامی با قرآن آغاز شد و جمهوری اسلامی افتخار دارد که ریشه‌هایش براساس قرآن است و این انقلاب با قرآن شروع شد. همچنین کسانی که در پایه جمهوری اسلامی تاثیر‌گذار بودند کار را با باز‌خوانی معارف قرآنی آغاز کردند و با همین نگاه حرکتی که در تاریخ 40 ساله انقلاب رخ داده بر همین اساس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی نام نمایشگاه قرآن را برگرفته از تاریخ چهل‌ساله انقلاب دانست و گفت: نام نمایشگاه امسال هم بر اساس تاریخ چهل ساله جمهوری اسلامی و خدمات آن به قرآن است و سهم اتفاقات قرآنی در جمهوری اسلامی با قبل از آن قابل قیاس نیست.

صالحی ادامه داد: در حوزه تولید اندیشه و کتاب در 40 سال گذشته 38 هزار عنوان کتاب چاپ شده که 16 هزار در فضای علوم قرآنی و 9 هزار در حوزه تفسیر قرآن بوده است که اگر با قبل از انقلاب مقایسه کنیم این رقم غیر قابل مقایسه و تطبیق است. همچنین در حوزه‌های دیگر هم این ارقام دیده می‌شود. امروز چندین هزار موسسه قرآنی در کشور داریم که نشانه تکاپو‌های قرآنی در کشور است.

وی برگزاری مسابقات قرآنی کشور را از دیگر اتفاقات خوب انقلاب اسلامی دانست و گفت: هر سال چند صد هزار نفر در مسابقات قرآن شرکت می‌کنند، همچنین مسابقات بین‌المللی قرآن اتفاق بزرگی است که فرصت ارتباط جمهوری اسلامی را با فضای قرآنی در داخل و خارج کشور ایجاد می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در زمینه فعالیت‌های دیجیتالی شاهد فعالیت 400 سایت قرآنی و 500 نرم‌افزار قرآنی هستیم که ارائه خدمات قرآنی می‌کنند. همچنین مساجد ما نسبتشان با قرآن وسعت پیدا کرده برنامه تلاوت روزانه و تفسیر روزانه در 6 هزار مسجد برگزار می‌شود.

صالحی به رشد و توسعه ترجمه‌های قرآن اشاره کرد و گفت: ترجمه قرآن به زبان فارسی و دیگر زبان‌ها از کار‌های انجام شده در سال‌های انقلاب است و ترجمه‌های مختلف فرصتی فراهم کرده تا آنهایی که می‌خواهند به قرآن کریم رجوع کنند کارشان راحت‌تر باشد. همچنین ترجمه قرآن به دیگر زبان‌ها هم فرصت‌سازی کرده که بتوان مفاهیم قرآن را در جهان گسترش داد.

وی فعالیت‌های قرآنی جمهوری اسلامی را غیر قابل قیاس با فعالیت‌های صده‌های قبل دانست و گفت: می‌توان ادعا کرد که حرکت‌های جامعه ایرانی در این چهل سال اخیر قابل مقایسه با چند صده قبل هم نیست و حجم فعالیت‌های قرآنی در این چهل سال حجمی است انبوه و قابل توجه.

صالحی درباره نمایشگاه قرآن گفت: یکی از اتفاقات قرآنی انقلاب اسلامی نمایشگاه قرآن است که امروز از ربع قرن آن عبور کردیم و وارد بیست‌وششمین سال برگزاری آن شدیم. این نمایشگاه منحصر به تهران نیست و در کل کشور نمایشگاه‌های قرآنی شروع می‌شوند و نمایشگاه قرآن پهنه‌اش در کل ایران است. همچنین نمایشگاه قرآن به علت گستره تنوع موضوعی‌اش فرصت‌های زیادی را برای بازدید‌کنندگان ایجاد می‌کند و نمایشگاه از لحاظ مخاطب و موضوع به همه اقشار و سنین مربوط می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش‌های قرآنی جمهوری اسلامی گسترده اما ناکافی دانست و گفت: البته این‌ها کافی نیست و باید اتفاقات خوب بیشتری رخ دهد. مردم ایران که زیر پرچم قرآن هستند تعهدات بیشتری در برابر قرآن دارند. البته مجموع تلاش‌های چهل ساله کانامه‌ای درخشان است اما باید گام‌های را باز هم برداریم.

وی از ضرورت تلاش در زمینه نظریه‌پردازی‌های قرآنی اشاره کرد و گفت: امروز به حرکت بیشتر در زمینه نظریه پردازی‌ در حوزه معارف قرآنی داریم. شتاب ما در این زمینه کافی نیست و اگر می‌خواهیم تاثیر‌گذار باشیم باید حوزه‌های نظریه‌پردازی قرآنی توسعه بیشتری پیدا کند. علامه طباطبایی دو حرکت بزرگ داشت یکی در زمینه فلسفه و دیگری در زمینه تفسیر که این دو حرکت را با گفت‌وگو در فضای حوزه آغاز کرد. جریان نظریه‌پردازی قرآنی با سرعت ارتباط لفظی با قرآن نیست و این می‌تواند برای جمهوری اسلامی مخاطره آمیز باشد.

صالحی ادامه داد: خوب است که ما در جریان تلاوت در جهان اسلام پیشرو باشیم اما بهتر است که نظریه‌ها و کتب ما در حوزه معارف قرآنی در جهان اسلام گسترش پیدا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارتباط انسان با قرآن را دارای سه سطح دانست و گفت: سطح اول ارتباط ما با قرآن لفظی و سطح دوم ارتباط با مفاهیم قرآن است که ارتباط با ترجمه، تفسیر و معارف قرآن است که انسان با ذهن و عقلش ارتباط برقرار می‌کند. اما سطح ارتباط سوم با قرآن سطح ارتباط وجودی با قرآن است و در این سطح باید ببینیم قرآن و تلاوت آن بر ایمان ما چقدر می‌افزاید؟ آیا شنیدن و خواندن قرآن ایمان ما را افزایش می‌دهد؟ قرآن چقدر جوهره ایمان و یقین ما را افزایش می‌دهد و ما را به یقین نزدیک‌تر می‌کند.

وی توجه به هنر‌های قرآنی را از دیگر موضوعاتی دانست که باید به آن توجه کرد و گفت: هنر‌های قرآنی باید متناسب با هنر‌های موجود و فعال در جامعه باشد و در این زمینه باید سینما، هنر‌های آوایی، تجسمی و دیگر هنر‌ها به خدمت قرآن بیایند.

به گزارش فارس در این مراسم از قرآن منصوب به حضرت علی(ع) و تمبر اختصاصی بیست‌وششمین دوره نمایشگاه قران کریم رونمایی شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۹۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت حاج عیسی قلی پور معروف به عیسی بخشی از بزرگان عرصه موسیقی مقامی خطه خراسان شمالی را تسلیت گفت.

متن پیام، محمدمهدی اسماعیلی، وزبر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این شرح است:

در نهایت تاسف و تاثر خبر درگذشت زنده یاد  از بزرگان موسیقی در خراسان شمالی را دریافت نمودم.
شادروان حاج عیسی قلی‌پور که نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران در پرونده داشت، سینه‌اش لبریز از روایات، حکایات و اشعاری بود که زلالی مذهب، عشق، عرفان، حماسه و احساس را تجلی می بخشید.
دیدار با این هنرمند فقید و شنیدن هنر روح بخش او از بیادماندنی‌ترین خاطرات اینجانب در سفر به خراسان شمالی است.
اینجانب ضمن نکوداشت نام و یاد این هنرمند فقید، ضایعه درگذشت ایشان را به جامعه هنری ایران اسلامی، هنرمندان خراسان شمالی، خانواده آن مرحوم تسلیت عرض نموده و غفران و رحمت الهی را برای او از درگاه خداوند رحمان مسئلت می نمایم.


به گزارش ایسنا آیین تشییع «عیسی قلی‌پور» معروف به «عیسی بخشی»، استاد چیره دست موسیقی مقامی خراسان شمالی امروز برگزار شد.
استاد عیسی قلی پور از بخشی‌های موسیقی مقامی شمال خراسان، نوازنده دوتار و پیشکسوت موسیقی محلی در این خطه است که چندین دهه سابقه بخشی‌گری دارد.
وی متولد سال ۱۳۲۱ در روستای گودعلی سلاخ در ۱۸ کیلومتری شمال غرب بجنورد و از آخرین بازماندگان بخشی‌های شمال خراسان است.
عیسی بخشی علاوه بر نوازندگی دوتار، خواننده قهاری نیز بود و به زبان‌های ترکی، ترکمنی، کرمانجی و کردی خراسانی آواز می‌خواند.
استاد قلی‌پور در جشنواره‌های بین‌المللی، ملی و استانی بارها خوش درخشیده بود و همچنین نشان درجه یک هنری را نیز دریافت کرده بود.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • غوغای «فرشته‌های کابلی» در «قصر دارالامان»
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود
  • موضع تازه و متفاوت یک روزنامه درباره گشت ارشاد
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور