Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-30@14:45:07 GMT

قارچ‌های سمی ایران

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۴۰۴۰۳

قارچ‌های سمی ایران

ساعت24 - در ایران سه‌هزارو ۸۰۰ گونه قارچ داریم که هزار گونه آن قارچ کلاهک‌دار است از این تعداد قارچ کلاهک‌دار، ۵۰ گونه قارچ سمی داریم. در طول تاریخ ایران، چهار گونه قارچ کشنده و مرگ‌بار شناسایی شده است و این قارچ‌شناس موفق می‌شود در سال ۲۰۱۵، دو گونه قارچ کشنده جدید از خانواده فالوتوکسین به جهان معرفی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عامل مسمومیت‎‌های اخیر هم این گونه‌های جدید هستند.

قارچ‌های سمی همچنان قربانی می‌گیرد به گفته مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس تهران تاکنون هزارو ۱۵۱ نفر بر اثر خوردن قارچ‌های سمی به بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند که از این تعداد ۹۶ نفر در بیمارستان بستری شده و متأسفانه ۱۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند. به گفته خالدی استان کرمانشاه بیشترین آمار مسمومیت‌ها را به خود اختصاص داده است و هفت نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در این استان جان خود را از دست داده‌اند.   مسئولان وزارت بهداشت از نوع سم موجود در قارچ‌های سمی اظهار بی‌اطلاعی کردند از تعداد ۱۸ فوتی، هفت نفر مربوط به کرمانشاه، چهار نفر لرستان، سه نفر کردستان و دو نفر مربوط به آذربایجان‌غربی، یک نفر مرکزی و یک نفر مربوط به همدان هستند. از این میان، ۳۸۹ نفر از مصدومان متعلق به استان کرمانشاه هستند که از میان آن‌ها ۳۷ نفر بستری شده‌اند و هفت نفر جان باختند. در استان لرستان، از ۳۲۱ مصدوم ۹ نفر بستری شده‌اند و چهار نفر جان باختند. آمار استان کردستان از بستری‌شدن ۲۵ نفر و فوت سه نفر خبر می‌دهند. در استان آذربایجان‌غربی ۹۳ نفر بستری شدند و دو نفر جان باخته‌اند. استان‌های همدان و مرکزی نیز هر کدام یک فوتی گزارش کرده‌اند. راز قارچ‌های سمی مرگبار چیست؟
درحالی‌که در روز‌های ابتدایی انتشار اخبار مسمومیت ناشی از مصرف قارچ در برخی از استان‌های کشور، مسئولان وزارت بهداشت از نوع سم موجود در قارچ‌های سمی اظهار بی‌اطلاعی کردند، اما در دو روز گذشته و پس از انجام آزمایش‌های متعدد، نوع سم موجود در قارچ‌ها مشخص شد. ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌ای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌های سمی، گونه قارچی Amanita virosa را عامل مسمومیت‌های اخیر معرفی کرد. همچنین در ادامه این اطلاعیه، ستاد اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم از مردم خواسته بود از مصرف قارچ‌های خودرو مخصوصا قارچ‌هایی که در کنار تنها درختان (به‌خصوص درختان خشک‌شده) می‌رویند یا قارچ‌های جمع‌آوری‌شده توسط افراد عادی یا قارچ‌هایی که به صورت فله‌ای عرضه می‌شوند، خودداری کنند. شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها براساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است؛ بنابراین به توصیه‌های برخی از افراد عادی در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه نکنید، هرگز قارچ‌ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید.
با وجود هشدار مکرر وزارت بهداشت، اما مصرف این قارچ‌ها همچنان قربانی می‌گیرد. به گفته مسئولان وزارت بهداشت قارچ سمی که این روز‌ها بسیاری از هموطنانمان را راهی بیمارستان کرده و «فرشته نابودگر» نام دارد، شباهت بسیاری به قارچ خوراکی سفیدرنگ دارد.   قارچ‌های سمی همچنان قربانی می‌گیرد محمدرضا آصف، قارچ‌شناس مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی نیز روز سه‌شنبه در نشستی خبری عنوان کرده بود: در ایران سه‌هزارو ۸۰۰ گونه قارچ داریم که هزار گونه آن قارچ کلاهک‌دار است از این تعداد قارچ کلاهک‌دار، ۵۰ گونه قارچ سمی داریم. به‌گفته او در طول تاریخ ایران، چهار گونه قارچ کشنده و مرگ‌بار شناسایی شده است و این قارچ‌شناس موفق می‌شود در سال ۲۰۱۵، دو گونه قارچ کشنده جدید از خانواده فالوتوکسین به جهان معرفی کند. عامل مسمومیت‎‌های اخیر هم این گونه‌های جدید هستند. به گفته آصف سه قارچ سمی عامل بروز مسمومیت در هموطنانمان شده است؛ دو گونه از این قارچ‌ها صرفا در فرد مسمومیت ایجاد می‌کنند و کشنده نیستند، اما یک گونه به اسم «لپیوتا برونئو اینکارناتا» قارچی سمی است که مسمومیت کبدی ایجاد می‌کند.
این قارچ، سمی تولید می‌کند که بسته به سن و جنس، حداکثر در ۱۲ ساعت، منجر به آلوده‌شدن کبد و سرانجام مرگ می‌شود. مصرف‌کنندگان این قارچ در ابتدا علائمی شبیه مسمومیت دارند که پس از مراجعه به پزشک با درمان ساده راهی منزل می‌شوند، اما شش ساعت بعد سم قارچ به کبد می‌رسد و منجر به ازکارافتادن کبد و مرگ می‌‎شود. قارچ‌ سمی
کارشناس بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز پیش از این با اشاره به اینکه سم قارچ سمی به هیچ عنوان از بین نمی‌رود، اظهار کرد: شستن، پختن و سرخ‌کردن قارچ‌های سمی تأثیری در ازبین‌بردن سم آن ندارد. وی با اعلام اینکه بیش از ۵۰ نوع گونه قارچ در منطقه کردستان وجود دارد که بخش قابل‌توجهی از آن سمی است، افزود: تشخیص سمی‌بودن این دست از قارچ‌ها، تنها در لابراتوار‌های آزمایشگاهی و توسط متخصصان گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است. وی با تأکید بر عدم مصرف قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت و غیرپرورشی، تصریح کرد: به‌دلیل تشابه ظاهری قارچ‌های سمی با قارچ‌های غیرسمی و خوراکی، تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، خودداری از مصرف قارچ‌های روییده در طبیعت و فله‌ای‌است.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: قارچ مسمومیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۴۰۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوت یک پزشک بر اثر مصرف مشروبات الکلی!

به گزارش تسنیم از شیراز، در این اخبار ادعاشده بود که در این میهمانی تعدادی پزشک، با مصرف مشروبات تقلبی و دست‌ساز دچار مسمومیت شدند و در این بین یکی از پزشکان زن متخصص پوست و مو در شیراز جان باخته است و تعدادی دیگر به دلیل مسمومیت شدید در بیمارستان بستری‌ شده‌اند. 

همچنین در این گزارش اعلام شده که همسر این پزشک که فوق تخصص چشم بوده هر دو کلیه‌اش از کار افتاده و هم اکنون در کما به سر می‌برد.

دکتر مهرداد شریفی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اظهار بی‌اطلاعی از جزئیات این دورهمی مرگبار، گفت: ظاهراً این اتفاق در یک میهمانی شخصی رخ داده و پزشکان حاضر در این راسم اکثراً از بخش خصوصی بودند. 

وی با اشاره به اینکه تمام حاضران در این میهمانی پزشک نبوده‌اند، گفت: ترجیح می‌دهیم در این مورد صحبتی نشود. برخلاف آنچه که درباره تعداد مراجعه زیاد به بیمارستان پس از این میهمانی مطرح شده، اما ورودی زیادی به بیمارستان نداشته‌ایم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از خبرنگار تسنیم خواست که جزئیات بیشتر را از نظام پزشکی جویا شود.

تحقیقات در مورد فوت یک پزشک در شیراز ادامه دارد

در پی وقوع حادثه مسمومیت تعدادی در مهمانی خانوادگی و فوت یک پزشک، معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و سرپرست دادسرای جنایی و جرائم امنیتی شیراز از تشکیل پرونده قضایی و ورود قاضی ویژه قتل استان به حا‌دثه مذکور خبر داد.

افشین محمدی دره شوری با بیان اینکه در جریان این پرونده تا کنون سه نفر از عوامل مرتبط با حادثه مسمومیت افراد حاضر در این مهمانی در بازداشت به سر می‌برند، گفت: دیگر عوامل، مسببین و معاونین احتمالی جرم نیز تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.

وی افزود در این حادثه در مجموع 6 نفر دچار مسمومیت شده‌اند و از این تعداد یک نفر فوت شده و سایر افر‌اد پس از اقدامات پزشکی در ساعات اولیه حادثه از بیمارستان مرخص شده‌اند.

وی با کذب خواندن بخشی از اطلاعات و حاشیه‌های غیر موثق انتشار یافته در فضای مجازی تأکید کرد: برخی مطالب منتشر شده گمانه زنی و اطلاعات فاقد اعتبار است و تنها دستگاه‌های متولی و مسئول با در نظر گرفتن حقوق شهروندی افراد و وضعیت تحقیقات پرونده اجازه ارائه اطلاعات را دارند.

دیگر خبرها

  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • فوت یک پزشک بر اثر مصرف مشروبات الکلی!
  • 70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • مسمویت 70 نفر با قارچ‌های سمی/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • مسمویت 70 نفر با قارچ‌های سمی/ استفراغ عمدی اولین راه جلوگیری از مسمومیت