Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر یزد اظهار کرد: آب معنای عمیقی را در شکل‌گیری تمدن ما دارد و از دیرباز مورد توجه بوده است اما با توجه به شرایط بحرانی کنونی می‌بایست به آب و محیط زیست توجه ویژه‌ای داشت.

به گزارش ایسنا، «ونوس عامری» در گردهمایی ماهانه فعالان حوزه طبیعت و محیط زیست ضمن اشاره بر عادت‌های غلطی که در مصرف آب میان مردم شکل گرفته است، تأکید کرد: اگر قرار است از دریای عمان آب انتقال داده شود و حقابه‌ای برای استان تعریف شود که قطعاً در آینده شاهد تبعات آن خواهیم بود، بدین معنا نیست که می‌توانیم هر اندازه که می‌خواهیم آب مصرف کنیم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تبلیغات و فرهنگ‌سازی را بهترین شیوه برای تغییر عادت‌های غلط مردم دانست و تصریح کرد: باید شکل زندگی مردم تغییر یابد و برای این امر می‌توان از ظرفیت شهرداری و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی برای آگاه‌سازی شهروندان استفاده کرد.

این عضو شورای اسلامی شهر در پایان نیز تأکید کرد: لازم است از همین الان فرهنگ‌سازی در خصوص آب انتقالی انجام گیرد که آب انتقالی به این معنا نیست که هر اندازه که می‌خواهیم، می‌توانیم آب مصرف کنیم بلک باید یاد بگیریم که مصرف را کاهش دهیم .

«محمدرضا آخوندی» مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز در این نشست با بیان این که چالش آب و تغییر اقلیم از چالش‌های آینده است، عنوان کرد: با توجه به شرایط بحرانی آب، کارگروه سازگاری با کم آبی در دولت شکل گرفته و به دنبال راهکارهای سازگاری با کمبود آب در کشور است .

وی اولین گام برای سازگاری با کم‌آبی را آموزش مردم در جوامع شهری و روستایی دانست و افزود: ارزش آب برای مردم ملموس نیست و مردم بهای واقعی آب را نمی‌دانند و این مسئله مربوط به یزد، اصفهان یا چهارمحال نیست بلکه کل کشور را در بر می‌گیرد .

آخوندی با مقایسه الگوی مصرف استاندارد جهانی آب در شبانه روز که 130 لیتر است نسبت به مصرف 220 لیتر در شبانه روز در ایران، گفت: باید الگوی مصرف را کاهش داده و شیوه زندگی را تغییر دهیم و این مهم نه تنها در مصرف شرب بلکه در کشاورزی و دیگر حوزه‌ها نیز باید عملیاتی شود.

وی با اشاره به لزوم انتقال آب از دریای عمان به یزد، تصریح کرد: استفاده از منابع مشترک یکی از گزینه‌های رویارویی با بحران آب است که در کنار گزینه‌های دیگر چون مطالعات علمی، اصلاح الگوی مصرف و غیره، باید دیده شود .

در بخش دیگری از این گردهمایی که در مدرسه طبیعت گندمک یزد برگزار شد، «سید حسین درجوش» از فعالان حوزه آب و ایده‌پرداز پویش «آب، صلح و مهرورزی» به ارائه گزارش سفر نمایندگان سمن‌های محیط زیست استان به شهر ورزنه پرداخت و با اشاره به فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی کشورمان در موضوع آب، آن را نماد صلح و مهرورزی خواند.

وی شرایط سخت کنونی را حاصل مدیریت‌های اشتباه سالیان اخیر دانست و تأکید کرد: مشکلات حال حاضر در خصوص آب در کشور، بیش از آن که بیانگر مشکلات و اختلافات میان مردم باشد، حاصل مدیریت‌های اشتباهی است که تاکنون بوده است .

در ادامه نیز فعالان مدنی حوزه محیط زیست به بیان نظرات خود پرداختند و بر لزوم توجه به تبلیغات و اطلاع‌رسانی گسترده تر در خصوص گردهمایی‌های ماهانه، لزوم نگاه جامع به مقوله آب و در نظر گرفتن ابعاد مختلف و آگاهی بخشی و حساس کردن مردم نسبت به موضوعات محیط زیست تاکید داشتند .

گفتنی است، گردهمایی فعالین حوزه محیط زیست و طبیعت استان یزد دوشنبه اول هر ماه برگزار می‌شود و شهروندان و علاقه‌مندان می‌توانند در این گردهمایی حضور یابند .

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بحران آب عضو شوراي شهر يزد منطقه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۴۵۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حسینی گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای