Web Analytics Made Easy - Statcounter

زلال مهمانی خدا هرسال به طعم شیرین "فتیر"، "شیره" و "گوشفیل" استان مرکزی در سفره‌های افطار می‌گذرد. ۰۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۰ استانها مرکزی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، شنیدن "الهم انی اسئلک" دعای سحر و "ربنای" هنگام افطار خبر می‌دهد که ماه بندگی فرا رسیده و زمان دل و دین سپردن به قدرت لایزال الهی و دور شدن  از وسوسه‌های هرلحظه و هر روز است و اما این ماه پربرکت در هر منطقه  با سنت‌ها و مراسمی خاص به شکلی که میهمانی خدا را پرشور و شکوه‌تر کند انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان مرکزی در ایام پرفیض و برکت و معنوی رمضان حال و هوای دیگری دارد و مردم روزه دار این استان در ماه نزول قرآن با آداب و سنن و رسوم خاصی در ضیافت الهی حاضر می‌شوند.

علاوه بررسوم متداول مانند "سنت پیشواز و آئین کلوخ اندازون" و بسیاری مراسم دیگرمی‌توان به یکی دیگر از ویژگی‌های ماه رمضان که غذاهای سنتی است اشاره کرد که هر یک دارای طعم، مزه، شکل و رنگ‌های متفاوت هستند، سنت‌های غذایی اقوام درماه رمضان در گوشه و کنار هر شهر و منطقه تصویری زیبا را می‌آفریند.

در ماه رمضان خوراک و شیرینی‌های مرسوم هر خطه و منطقه با سلیقه و طبع مردم آن منطقه بر سر سفره‌های ماه رمضان خودنمایی می‌کند که جلوه‌ای زیبا به سفره‌های سحر و افطار می‌بخشد.

از دیرباز طبخ انواع شیرینی‌های خانگی نظیر "زولبیا و گوش فیل" و "فتیر" توسط زنان استان مرکزی مرسوم بوده و این خوراکی‌ها به عنوان بخشی از طعام زینت بخش سفره‌های افطاری روزه‌داران این منطقه است.

"فتیر" نان شیرین و گرم سفره‌های افطار

انواع نان به انتخاب افراد بر سر سفره‌ها در هر شهر وجود دارد ولی نان فتیر با طعم و عطر دلنشین نیم چاشت محبوبی است که در ماه رمضان کنار شیر داغ و خرما هم صرف می‌شود، انواع گوناگونی از این نان شیرینی محلی در بخش‌های مختلف ایران پخت می‌شود ولی معروف‌ترین آنها فتیر اراک است.

 فتیر از آرد، شکر، تخم مرغ و مواد دیگر تشکیل شده و مانند نان آن را در تنور پخت می‌کنند و البته انواع مختلفی از جمله کسمه و شیرمال دارد، این نان در روزگار گذشته با فرارسیدن عید نوروز به عنوان یک شیرینی برای پذیرایی پخت می‌شد و با توجه به علاقه مردم به این نان سنتی، پخت آن تا امروز ادامه داشته و یکی از سوغات‌های محبوب استان مرکزی و بویژه شهر اراک و همچنین شهر آشتیان به‌شمار می‌آید.

گوشفیل شیرینی خوش طعم استان مرکزی

درهمه شهرها از ابتدای ماه رمضان غالب شیرینی موجود در شیرینی فروشی‌ها به سینی‌های مملو از زولبیا و بامیه و گوشفیل تغییر شکل داده و این شیرینی خوشمزه در دل سفره‌های ماه رمضان جا خوش می‌کنند.

واما در شهر اراک علاوه بر زولبیا و بامیه گوشفیل خاصی دارد که به سبب نوع پخت و مواد اولیه‌ بسیار ترد بوده و این ویژگی گوشفیل اراک را به سوغات شهرهم تبدیل کرده، این شیرینی با موادی ساده مانند تخم مرغ، شیر یا ماست، روغن و بیکینگ پودرتهیه شده و همچنان در گروه سوغات مخصوص اراک قرار دارد.

 

شیره انگور محصول گوارای کشاورزان

یکی از موارد مهم  که باید در خوراک‌های مصرفی روزه‌داران لحاظ شود سلامت و قوت خوراک است، زیرا عدم ماهیت و سلامت مناسب خوراکی سبب ضعف روزه‌دار در طول روز می‌شود، از این رو موادی مانند شیره‌های متفاوت از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و به روزه‌داران توصیه می‌شود.

در هر منطقه به نسبت محصولات باغی و زراعی شیره‌ها تهیه می‌شوند برای مثال شیره خرما یا انگور به مناطقی که دارای درختان خرما و تاک انگور باشند اختصاص دارند، تاکستان‌های بسیاری در مناطق اطراف اراک و شهرهای استان مرکزی وجود دارد که سالانه درصد بسیاری انگور در انواع متفاوتی یعنی بیش از 20 نوع انگورتولید می‌کنند و در این میان می‌توان به روستای هزاوه استان مرکزی اشاره کرد که نه تنها در استان بلکه با نام محبوب شیره انگور هزاوه در کشور شناخته می‌شود.

فرآورده‌های مختلفی مانند کشمش، شیره، شربت رب انگور، سرکه انگور، مویز و سرکه شیره را می‌توان از انگور به دست آورد که البته شیره انگور این روزها چه در سفره افطار و چه در سفره سحری یکی از اقلام ویژه ماه مبارک رمضان بشمار می‌رود.

گزارش و فیلم از محدثه میرزایی، ژیلا براتعلی

انتهای پیام/ ع

R41371/P1494/S6,73/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۴۵۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسم گذاری ۱۷ شوال به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ در هفدهمین روز ماه شوال سال پنجم هجرت در جنگ خندق، اسوه جوانمردی و شجاعت، حضرت علی علیه السلام، نماد شرک و بت پرستی، عمر بن عبدود را به خاک مذلت نشاند و رضایت پرودگار را بر هوای نفس ارجح دانست.
 امام علی علیه السلام همواره مظهر بزرگی و جوانمردی بوده، هست و خواهد بود و نام مبارکش همیشه بر زبان پهلوانان جاری است.
پهلوانان گود معرفت در کنار پرورش جسم و تن، روح را نیز از ناملایمات و صفات رذیله می‌زدایند.
قریشی رئیس هیئت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در اراک گفت: هر سال در روز هفدهم شوال زورخانه‌های استان مرکزی با برگزاری مراسم جشن و نوای گرم مرشد، فرصتی است برای ذکر مبارک «یا علی» تا با ترویج فرهنگ این ورزش کهن، بر تقدم پهلوانی بر قهرمانی تأکید شود.
فرهنگ پهلوانی همواره در بین ورزشکاران زورخانه‌ای ترویج می‌شود و پیشکسوتان این ورزش کهن آداب آن را به نوجوانان می‌آموزند و این راه همچنان ادامه دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین ماه رمضان
  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • اصفهانی‌ها یک روز جهانی را به نام خود ثبت کردند؛ روز جهانی گز
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • «نون خ» پایبند به آداب ایرانی
  • اسم گذاری ۱۷ شوال به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای