Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، توسعه بخش حمل‌ونقل ریلیِ باری در سال 96 را با ۶۲ میلیون تن و حد تصور بار حمل شده در سال ۹۷ را ۸۲ میلیون تن هدف‌گذاری کرده بود که این رقم بر اساس بند الف ماده ۵۷ قانون برنامه ششم توسعه در حمل‌ونقل ریلی باری و مسافری باید به ترتیب به ۳۰ و ۲۰ درصد برسد.

به گزارش تین‌نیوز، تحقق این اعداد و ارقام در گرو تأمین ملزومات و شرایط مورد نیاز برای رشد صنعت ریلی، برطرف شدن چالش‌های موجود در این صنعت و افزایش سرمایه‌گذاری تا سقف 83 هزار میلیارد تومان به‌وسیله فاینانس خارجی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و دولتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با همه کمبودها اما کارنامه حمل‌ونقل ریلی باری در کشور ما در مقایسه با حمل‌ونقل ریلی مسافری نشان می‌دهد که مزیت رقابتی این بخش از صنعت ریلی بالاتر و سودآوری آن بیشتر است و بر همین اساس هم در طول سال‌های اخیر همواره حمل‌ونقل باری در حوزه ریل نسبت به سال قبل خود توسعه داشته است.

توسعه‌ای که به‌زعم سعید محمدزاده، مدیرعامل راه‌آهن منجر شده تا میزان جابه‌جایی بار توسط شبکه ریلی کشور در سال ۹۳ تا ۹۵، ۲۲٫۵ میلیون تن بر کیلومتر باشد اما در پایان سال گذشته با ۲۵ درصد افزایش نسبت به سال‌های گذشته خود، به بیش از ۳۰٫۳ میلیون تن بر کیلومتر برسد.

محمدزاده همچنین اظهار داشت: اتمام و بهره‌برداری از بسیاری از پروژه‌های ریلی در سال‌های اخیر که از سال‌های گذشته آغاز شده بود، نشان‌دهنده خواسته راه‌آهن برای تغییر رو به جلو است و اگر در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشیم، می‌توانیم آینده بهتری را برای راه‌آهن رقم بزنیم.

حال نکته این است که بر اساس اهداف برنامه ششم توسعه، میزان باری که در سراسر شبکه ریلی کشور تا سال 1400 باید جابه‌جا ‌شود حدود 195 میلیون تن است که این رقم از 40.2  میلیون تن در سال 95 به حدود 47 میلیون تن ( با احتساب بار ترانزیت و بین‌المللی) در سال 96 رسیده است. بنابراین برای دستیابی به اهداف برنامه توسعه در سال 1400 یعنی تا 3 سال آینده نیز باید سالانه مقدار بسیار زیادی بار از طریق شبکه ریلی حمل شود تا شاهد رشدی 50 درصدی در این زمینه باشیم.

همانطور که عنوان شد، هدف‌گذاری امسال در حوزه باری ۸۲ میلیون تن بار عنوان شده که ۷۴ میلیون تن از این مقدار، بار داخلی و ۵ میلیون تن آن را بار ترانزیت و بین‌المللی تشکیل خواهد ‌داد.

این پیش‌بینی حاکی از دقت‌نظر برنامه‌ریزان و مدیریت شرکت راه‌آهن به لزوم عدم اتکا به بودجه دولتی و استفاده از فاینانس خارجی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی داخلی است؛ هرچند برای استفاده از تسهیلات خارجی حداقل 15درصد از اعتبار موردنیاز هر طرح را باید دولت (با اذن و موافقت مقام معظم رهبری) از محل صندوق توسعه ملی تأمین کند؛ مسئله‌ای که با لغو برجام هنوز به وضوح مشخص نیست که تا چه به تعویق خواهد افتاد یا اینکه بدون مشکل انجام خواهد شد!

برای استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی داخلی نیز ایجاد اصلاحات در نحوه به‌کارگیری این بخش در امور اقتصادی کشور و از بین بردن انحصار دولتی در صنعت حمل‌ونقل ریلی ضروری است. بنابراین بدنه صنعت ریلی کشور برای عملیاتی شدن اهداف برنامه ششم توسعه و دستیابی به حمل بار 195 میلیون تنی تا پایان سال 1400 نیازمند تغییرات اساسی‌ای است که ملزومات بسیاری از جمله هماهنگی کامل دولت و بخش خصوصی برای توسعه بخش ریلی از مهم‌ترین آن است.

زهرا ایرانشاهی

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۵۹۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق ۲,۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای حمل‌ونقل اصفهان

به گزارش خبرنگار مهر، محمد نورصالحی ظهر شنبه با اشاره به موارد مطرح شده در جلسه این هفته کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: در این جلسه تأکیدات بودجه ۱۴۰۳ و کنترل و پیشرفت پروژه‌های سال جاری مورد بررسی قرار گرفت

وی افزود: درباره واگذاری بخشی از یکی از پروژه‌های مشارکتی نیز بحث و تبادل نظر شد، همچنین درباره تسویه بخشی از مطالبات بانک شهر بابت اوراق مشارکت در شهرداری بررسی لازم انجام شد.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه میزان اوراق مشارکت سال گذشته که در سال جاری محقق می‌شود، ۲,۹۰۰ میلیارد تومان است که بخش زیادی از آن با تعهد ۱۰۰ درصد شهرداری و بخشی با تعهد ۵۰ درصد شهرداری و ۵۰ درصد دولت است، تصریح کرد: ۳۰۰ میلیارد تومان از این اوراق مربوط به خرید اتوبوس با تعهد ۵۰ درصد شهرداری و ۵۰ درصد دولت، ۶۰۰ میلیارد تومان هم با تعهد ۵۰ درصد شهرداری و ۵۰ درصد دولت و ۲ هزار میلیارد تومان با تعهد ۱۰۰ درصد شهرداری اصفهان است.

نورصالحی ادامه داد: ۲,۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت سهمیه سال ۱۴۰۲ است که در ۱۴۰۳ محقق می‌شود و تمام این اوراق برای زیرساخت‌های حمل‌ونقل شهر اصفهان از جمله خرید اتوبوس و واگن‌های مترو هزینه می‌شود.

وی اظهار کرد: پروژه‌های سال جاری که در مرحله عقد قرارداد یا تهیه طرح است، تا پایان خرداد سال جاری نهایی و عملیات اجرایی آن‌ها آغاز می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: برای تکمیل زیرساخت‌های مرکز همایش‌های بین‌المللی امام خامنه‌ای اصفهان در سال جاری چند قرارداد در حال اجرا است که امیدواریم در زمان مقرر به اتمام برسد.

وی با تاکید بر لزوم بهره‌مندی از ظرفیت عظیم مرکز همایش‌های بین‌المللی امام خامنه‌ای اصفهان، گفت: برای تعیین بهره‌بردار این مرکز برای اینکه مکمل سالن اجلاس تهران باشد و تحت بهره‌برداری برگزاری اجلاس‌های بین‌المللی باشد، مذاکراتی با محوریت استانداری و معاونت ریاست جمهوری در حال انجام است و تا دو ماه آینده تعیین تکلیف می‌شود.

کد خبر 6089907

دیگر خبرها

  • توسعه و بهسازی راه‌های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه
  • انتقاد آیت‌الله علم‌الهدی از وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی
  • همکاری‌ های ایران و کوبا در حوزه حمل‌ ونقل توسعه می‌یابد
  • بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  • رشد بار ریلی منفی شد
  • تزریق ۲,۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای حمل‌ونقل اصفهان
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • پایان نوبت اول کنکور سراسری در گلستان
  • رشد ۱۰ برابری طرح حوزه راه شهرستان مهریز
  • تدوین سند چشم‌انداز توسعه حمل‌ونقل استان گلستان