Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@21:37:06 GMT

حریم قلعه مظفری سلسله نیازمند آزادسازی

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۲۴۳۲۴

حریم قلعه مظفری سلسله نیازمند آزادسازی

خرم آباد - ایرنا - قلعه مظفری یکی از مهمترین آثار تاریخی شهرستان سلسله محسوب می شود که حریم آن نیازمند آزادسازی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا قلعه تاریخی مظفری میراثی به جا مانده از اواخر دوره قاجار و بیانگر قدمت قوم لک در شهرستان سلسله است.
این قلعه‌ در گذشته مقر حکومت بزرگان شهر الشتر بوده و تصمیمات مهم حکومتی شهرستان در این قلعه گرفته می شده و به همین دلیل نام شهرستان سلسله به (قلا) معروف بوده و هنوز هم هستند کسانی که شهرستان سلسله را به همین نام می شناسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این بنای تاریخی که 750 مترمربع وسعت دارد در 2 طبقه احداث شده که در ساخت آن از مصالحی همچون آجر، چوب، خاک، گچ و سنگ بکار رفته است.
معماری این بنا به شیوه طاق ضربی بوده که بخشی از آن به عنوان دارالحکومه و بخشی دیگر محلی برای روضه خوانی و برگزاری مناسبت ‌های مذهبی بوده است.
این قلعه تاریخی به شکل جنوبی ساخته شده و در گذشته چهار برج مدور در چهار گوشه آن قرار داشته که اکنون تنها یکی از آن برج ها باقی مانده است.
قلعه تاریخی مظفری را مهرعلی خان حسنوند ملقب به امیرالعشایر در دوره قاجار بنا نهاد و سال‌ ها مقر حکومت او بود؛ مهرعلی خان از مخالفان حکومت رضا خانی و امیران منتسب به وی بود که قیام او به همراه اعظم السلطنه کاکاوند(خان لره) و طوایف متحد دلفان بر علیه نظرعلی خان امیر اشرف از مهمترین حوادث مهم زندگی وی بوده است.
سرانجام با توجه به مخالفت‌ هایی که مهرعلی خان با گماشتگان رضاخان در لرستان داشت روز بیستم اسفند مهرعلی خان دستگیر و در روز 27 اسفند ماه به همراه شیخ علی خان بیرانوند، حسین خان بیرانوند، غلام علی بیرانوند، خدابخش ازطایفه سبزعلی، محمد میرزا از کدخدایان معروف و تقریبا 12 نفر دیگر به دار آویخته شدند.
مردم شهرستان سلسله به دلیل قدمت و خاطرات ماندگاری از تاریخ الشتر که در بطن این قلعه تارخی نهفته است علاقه ای ویژه به آن دارند و آزادسازی حریم این قلعه را مهمترین خواسته خود برای شناساندن این قلعه تاریخی به همگان می دانند.
یکی از شهروندان شهرستان سلسله در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تنها اثر تاریخی شهرستان سلسله که اکثر مردم استان آن را می شناسند، قلعه مظفری است.
سینا ولی نیا با بیان اینکه مردم شهرستان علاقه خاصی به این قلعه تاریخی دارند، افزود: این قلعه خاطرات تاریخی بسیاری از رشادت های قوم لک را در خود نهفته دارد و گشت و گذاری کوچک در این قلعه آدمی را به یاد حوادث مهم شهرستان در گذشته های دور می اندازد.
وی با انتقاد از اینکه این قلعه تاریخی متاسفانه در پیچ و خم کوچه های شهر از دید رهگذران پنهان مانده است، اظهار داشت: بی تردید این قلعه برای دیده شدن، انجام کارهای بیشتر و بازسازی نیازمند آزادسازی حریم است که متاسفانه تاکنون تحقق نیافته است.
این شهروند الشتری افزود: کسانی که از این مسیر عبور می کنند هرگز فکر نمی کنند که قلعه ای تاریخی در دل کوچه های آن نهفته است.
وی تاکید کرد: آزادسازی حریم قلعه مظفری و موزه شدن آن می تواند نقش مهمی در افزایش بازدیدکنندگان داشته باشد ضمن آنکه به دلیل قرار گرفتن این قلعه تاریخی در مرکز شهر، ایام نوروز می تواند شغل های موقت و پردرآمدی برای شهروندان ایجاد کند.

** صرف 10 میلیارد ریال برای مرمت، بازسازی و آزادسازی حریم قلعه
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سلسله نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: قلعه تاریخی مظفری مهمترین اثر تاریخی شهرستان سلسله است که به عنوان موزه مردم شناسی قوم لک پذیرای علاقه‌ مندان می باشد.
علی جوانمرد با اشاره به اینکه عملیات مرمت این بنای تاریخی در سال 1385 آغاز شده است، افزود: مرمت نما، سقف، استحکام بخشی پی و رنگ آمیزی از کارهای انجام شده برای بازسازی این بنای تاریخی می باشند.
وی اظهار داشت: برای مرمت، بازسازی، آزادسازی بخشی از حریم و تجهیز موزه تاکنون حدود 10 میلیارد ریال هزینه صرف شده است.
جوانمرد افزود: برای آزادسازی کامل حریم قلعه نیازمند اعتبارات ملی و درون سازمانی هستیم که در این راستا نهایت تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سلسله با تاکید بر اینکه قلعه مظفری نخستین موزه مردم شناسی غرب کشور خواهد بود، عنوان کرد: اگر نصب ماکت ها و تجهیزات موزه شتاب بیشتری بگیرد می ‌تواند به زودی به نخستین موزه مردم شناسی قوم لک در غرب کشور تبدیل شود.
7265/3022

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي موزه مردم شناسي قوم لك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۲۴۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا ایزدی بعدازظهر شنبه ضمن بازدید از محدوده عمارت خسروآباد سنندج و حضور در جلسه هم‌اندیشی که با حضور، مشاور امور مجلس و استان‌ها، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، معاون میراث‌فرهنگی و کارشناسان این اداره‌کل در استانداری کردستان برگزار شد، اظهار کرد: اجرای ضوابط اختصاصی حریم بناهای تاریخی یکی از نکات حائز اهمیت در حفظ و نگهداری بافت‌های تاریخی است.

مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی کشور افزود: باید حریم‌ها را با لحاظ اینکه مردم کمتر دچار آسیب شوند، اصلاح کنیم.

وی با اشاره به لزوم همکاری دستگاه‌های مربوطه به‌ویژه شهرداری سنندج در خصوص بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج عنوان کرد: امیدواریم با اعمال اصلاحات و بازنگری، عرصه و حریم قانونی آثار حفظ شود.

در این جلسه مقرر شد مشاور واجد شرایط و صلاحیت کار در بافت‌های تاریخی تعیین و موضوع در کوتاه‌ترین زمان انجام شود.

عمارت قاجاری خسروآباد در سنندج که با شماره ۱۴۹۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده بنایی واجد ارزش‌های معمارانه است که به دلیل باغ و بنا در کنار هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

کد خبر 6090228

دیگر خبرها

  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • دستگیری قاتل زباله گرد در سلسله
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • مسائل ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک باید تا مردادماه نهایی شوند
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • حریم عمارت خسروآباد سنندج بازنگری شود
  • متلاشی شدن باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه سه هزار ساله در ارومیه
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان