Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@10:27:53 GMT

خام فروشی مانع رونق اقتصاد عشایر سمنان است

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۰۶۵۹۶

خام فروشی مانع رونق اقتصاد عشایر سمنان است

به گزارش ایرنا ، عشایرایران سهم بزرگی در تولید محصولات گوشتی و لبنی کشوردارند به طوری که 20 درصد پروتئین مورد نیاز کشور و پنج درصد از محصولات زراعی و باغی به دست آن ها انجام می شود.
عشایر سمنان هم با وجود جمعیت کم ، تاثیر زیادی در اقتصاد این استان دارند اما به دلیل خام فروشی بیشتر محصولات ، از نتیجه زحمات طاقت فرسایشان بهره شایسته ای نمی برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جمعیت 15 هزار نفری عشایر استان سمنان در قالب سه هزار و 181 خانوار، 65 درصد از دام های سبک استان معادل 70 هزار راس را در اختیار دارند و سالانه 9 هزار و 330 تن گوشت قرمز به ارزش سه هزار و 600 میلیارد ریال تولید می کند.
یک چهارم تولید گوشت استان هم توسط این قشر زحمتکش انجام می شود ،میزان تولید شیر و انواع فراورده های لبنی عشایر سمنان حدود چهار هزار و 500 تن اعلام شده است.
بی شک عشایر به معنای واقعی کلمه تولید کننده هستند و ضریب بیکاری در بین آنان نزدیک به صفر است. هر چادر عشایری نمونه ای بارز از یک کارگاه تولیدی است و در عین حال می تواند برای 10 گروه مختلف شغل ایجاد کند. سرپرستی گله، حمل دام به کشتارگاه، حمل گوشت و فروش محصول از جمله شغل ها در زنجیره تولید گوشت هستند و به همین ترتیب در زنجیره تولید مواد لبنی و صنایع دستی نیز برای افراد گوناگون شغل ایجاد می شود.
با وجود بازدهی بالای زحمات عشایر و در عین استقلال و بی نیازی به دیگر بخش ها، هنوز کمبودهایی در زنجیره تولیدشان وجود دارد .
مدیر کل امور عشایری سمنان دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، جمعیت عشایر را 2 و هشت صدم درصد جمعیت استان اعلام کرد و افزود: این قشر با وجود جمعیت کم ، تاثیر بسیار زیادی در حوزه اقتصاد دارند اما خام فروشی یکی از چالش های فراروی آنان است.
سید حمیدرضا حسینی اضافه کرد: برای ورود عشایر به بخش های تولید گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، برندسازی و گردشگری برنامه ریزی هایی انجام شده و در حوزه بوم گردی نیز تاکنون 2 واحد اقامتی عشایری در دهستان طرود و روستای رضاآباد ایجاد شده است.
وی در خصوص تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز نیز گفت: شرکت های تعاونی عشایراستان یک برند به ثبت رسانده و در تهران فروشگاهی برای عرضه مستقیم محصول به راه انداخته اند.
مدیر کل امور عشایری استان سمنان با یادآوری اینکه گوشت تولید شده توسط عشایر به دلیل پاک و زیستی بودن طرفداران بسیاری دارد، تصریح کرد: آموزش به عشایر بر عهده این اداره کل بوده وتاکنون بیش از 2 هزار و 400 ساعت نفر روز کلاس آموزشی برگزار شده است.
حسینی بر استفاده از روش های نوین برای افزایش بازدهی تولیدات عشایر تاکید کرد و گفت : افزایش2 قلوزایی دام ها و استفاده از مواد مغذی به بیشتر شدن تولید کمک کرده و طول دوره پرورش و هزینه ها را هم کاهش می دهد.
وی به پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایر از سوی دولت نیز اشاره کرد و افزود: متقاضیان می توانند طرح های خود را در حوزه های گوناگون مانند دامپروری، گیاهان دارویی و یا گردشگری به ثبت رسانده و در صورت تایید، تسهیلات کم بهره دریافت کنند.
عشایر استان سمنان از یک ایل و 74 طایفه تشکیل شده و حدود 15 هزار نفر جمعیت دارند.
بیش از 25 درصد از گوشت قرمز و 35 درصد از فرآورده های لبنی استان سمنان را عشایر تولید می کنند.
خشکسالی های پیاپی مشکلات زیادی برای عشایر استان سمنان پدید آورده و به همین خاطر تعدادی از آن ها پس از فروش دام به شغل های دیگر روی آورده اند.
عشایر کشور با حدود 25 میلیون واحد دامی ، یک چهارم دام کشور را دارا هستند.
ثروت عشایر حدود 100 هزار میلیارد ریال برآورد شده و هر ساله 50 هزار میلیارد ریال محصول تولید می کنند.
7359/6167
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: روز قدس تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 بیکاری خشکسالی صنایع دستی گردشگری گوشت قرمز روز قدس تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۰۶۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید ۴۸۸۰ تن گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه جوجه‌ریزی مرغداری‌های استان به ۳ میلیون قطعه رسید، گفت: پیش‌بینی می‌شود با این میزان جوجه‌ریزی، چهار هزار و ۸۸۰ تن گوشت مرغ در استان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود. - اخبار استانها -

سیدمحمدرضا سیدحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون با همت بخش خصوصی و در راستای ارتقای تولید، سه میلیون قطعه جوجه در واحدهای مرغداری استان سیستان و بلوچستان انجام شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این میزان جوجه‌ریزی  نسبت به مدت مشابه سال قبل 15 درصد رشد داشته، گفت: پیش‌بینی می‌شود با این میزان جوجه‌ریزی، چهار هزار و 880 تن گوشت مرغ در استان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

وی افزود: رکورد جوجه‌ریزی سال گذشته واحدهای صنعتی پرورش مرغ گوشتی استان سیستان و بلوچستان حدود 24 میلون قطعه بوده که با این میزان جوجه‌ریزی، 40 هزار 550 تن گوشت مرغ در استان تولید شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • فیلم| رئیسی: فعال شدن اقتصاد در روستاها مانع مهاجرت جوانان به حاشیۀ شهرها می‌شود
  • پیش‌بینی تولید ۴۸۸۰ تن گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان
  • رونق تولید با مالیات بر سوداگری
  • همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان برگزار می‌شود
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه با ابلاغ و اجرای طرح جامع