Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیرجند - ایرنا - مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: اجرای سامانه های آبیاری نوین در سطح 15 هزار هکتار از اراضی استان در دست انجام بوده که تعهد امسال 13 هزار و 800 هکتار است.

محمدحسن غلامی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سطح اراضی زراعی و باغی استان را 134 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: در حال حاضر 16 هزار هکتار از این اراضی مجهز به سامانه آبیاری نوین (کم فشار، تحت فشار، بارانی و سایر موارد) شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: با توجه به خشکسالی های 19 ساله و کمبود آب امروز کشاورزان بیشتر به سمت اجرای سامانه های نوین آبیاری سوق داده شده اند.
وی با بیان اینکه استقبال کشاورزان استان بیشتر به سمت اجرای آبیاری کم فشار است گفت: در این روش هیچ نیازی به پمپاژ و استخر نیست لذا با توجه به اصلاح الگوی مصرف بهترین روش برای کاهش هزینه ها، بهره وری کافی و بهینه از ذخایر آبی موجود محسوب می شود.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: سال گذشته 35 میلیون متر مکعب آب با اجرای سامانه های نوین آبیاری در بخش کشاورزی استان صرفه جویی شد.
وی به مشکلات کم آبی در کشور به ویژه خشکسالی های پیاپی خراسان جنوبی اشاره و بیان کرد: در این شرایط اجرای سامانه های آبیاری نوین گامی موثر برای مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی محسوب می شود.
غلامی گفت: به ازای اجرای هر هکتار سامانه آبیاری تحت فشار چهار هزار و 400 متر مکعب و آبیاری کم فشار 2 هزار و 500 متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی می شود.
در حال حاضر 11 هزار و 740 منبع آبی در استان وجود دارد که از این تعداد 6 هزار و 652 رشته قنات، سه هزار و 299 حلقه چاه و مابقی چشمه هستند.
رودخانه دائمی در این استان مرزی وجود ندارد اما حدود پنج درصد آب استان از طریق رودخانه های فصلی تامین می شود.
در حال حاضر 50 درصد آب مصرفی کشور از منابع زیرزمین تامین می شود این در حالیست که در استان مرزی خراسان جنوبی 95 درصد آب مصرفی از منابع زیرزمینی تامین می شود.
7557*3028

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي آب آبياري نوين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۲۵۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، یوسف گازران در خصوص پیش‌بینی میزان تولید گل محمدی طی فصل برداشت این محصول در خراسان رضوی اظهارکرد: سطح زیر کشت گل محمدی به دلیل خشکسالی‌ها و افت چاه‌های آبیاری در استان از ۱۳۲۷ هکتار در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱۲۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت.

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: این سطح در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۷۰۰ هکتار بوده که کشاورزان بدون آگاهی از اقلیم کاشت این گیاه که باید در کوهپایه‌ها توسعه یابد در دشت‌ها بدون در نظر گرفتن صنایع فرآوری اولیه مانند خشک‌کن‌ها و دستگاه‌های تقطیر اقدام به کاشت کردند.

وی بیان کرد: به دلیل عدم تناسب هزینه‌ها با قیمت گل تر، آن تعداد از کشاورزانی که تنها گل تر می‌فروختند چون درآمد اقتصادی نداشتند، متاسفانه گلستان‌های چند ساله را از بین بردند.

گازران درباره پیش بینی تولید گل محمدی در سال جاری خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری حدود ۲۸۰۰ تن گل محمدی تر در استان برداشت شود.

کارشناس‌ مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر در استان تعداد ۲۵ واحد صنایع بزرگ گلاب‌گیری و فراوری گل محمدی و حدود ۳۰۴ واحد سنتی فعالیت می‌کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • برگزاری همزمان مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام و مرحله پایانی لیگ کانوپولو
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی
  • اجرای ۱۲۰ برنامه هفته عقیدتی سیاسی در خراسان جنوبی
  • روند افزایشی دما در خراسان جنوبی / تضعیف سامانه بارشی در استان
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • عملیات روکش آسفالت ۱۰ کیلومتر از محور طبس – یزد آغاز شد
  • اجرای بیش از ۲ هزار طرح اشتغالزایی بنیاد برکت در خراسان جنوبی
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند