Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان این‌که ۶۵ هزار هکتار از عرصه‌های این استان در معرض بیابانی شدن قرار دارد، گفت: ۲۰ هزار هکتار کانون بیابانی در استان همدان تشکیل شده است.

به گزارش ايسنا، اسفندیار خزائی با تاکید بر این‌ که شرط بیابانی بودن یک منطقه بارش کم‌تر از 100 میلی‌متر در سال است، افزود: در عرصه‌های بیابانی اراضی دچار شوری شده و تخریب خاک رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این‌که در عرصه‌های بیابانی پوشش گیاهی طبیعی از بین می‌رود و امکان کشت زراعی وجود ندارد، ادامه داد: با این تعاریف بیابان مختص استان‌های مرکزی کشور است و در استان همدان نوع بهره‌برداری از آب و خاک باعث تشکیل کانون‌های بیابانی می‌شود.

خزائی یادآور شد: در سال‌های گذشته استفاده بیش از حد از آب‌های زیرزمینی، فشار چرای دام و نوع بهره‌برداری کشاورزان این کانون‌ها را تشکیل داده، به‌طوری که 65 هزار هکتار از اراضی استان در معرض بیابانی شدن بوده و سازمان جنگل‌ها قرار گرفته که در 20 هزار هکتار از عرصه‌های استان همدان کانون بیابانی تشکیل شده است.

وی با بیان این‌ که در سال گذشته 15 هزار هکتار مطالعه بر روی کانون‌های بیابانی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: در سال 96 در استان همدان 320 هکتار اجرای عملیات بیابان‌زدایی از جمله کنترل چرای دام، قرق و عملیات اجرایی و احیایی صورت گرفته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با تأکید بر این‌ که طرح‌های بیابان‌زدایی در استان همدان به خوبی اجرا شده است، افزود: 150 هکتار گونه‌های گیاهی قره‌داغ و اتریپلکس در عرصه‌های استان همدان کشت شده است.

خرائی با اشاره به این‌که آتش‌سوزی به ایجاد کانون‌های بیابانی کمک می‌کند، از کشاورزان خواست از سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی در مزارع خودداری کنند.

وی تأکید کرد: بدترین نوع مرتع بهترین عرصه برای حفاظت از خاک است و تلاش منابع طبیعی این است که با اجرای عملیات آبخیزداری این عرصه‌ها را احیا و حفظ کند.

در همین زمینه: گسترش بیابان ۵۳ درصد جمعیت ایران را تهدید می‌کند بیابانزایی، ۱۶میلیون هکتار مراتع کویری را تهدید می‌کند ۱۷ میلیون هکتار مناطق بیابانی در اصفهان ۲۰ درصد اراضی ایران در حال بیابانی شدن هستند سرانه بیابان در ایران بیش از دو برابر حد جهانی است ۱۰۰ میلیون هکتار از کشور در معرض تخریب سرزمین بودجه بیابان‌ز‌دایی در کشور ۱۵ برابر افزایش یافت

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۳۵۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در این مراسم گفت: یک نوجوان و جوان ایرانی منفعل نیست و به آنچه در پیرامون خود می‌گذرد اشراف و آگاهی و نگاه عمیق دارد.

ابراهیمی‌هژیر افزود: نمایش‌های شما امروز نشان داد که کودک و نوجوان ایرانی انزجاز عمومی مردم جهان از صهیونیست را از طریق رسانه‌های خود درک می‌کند و می‌بیند و می‌شنود.

او تأکید کرد: حقانیت جمهوری اسلامی در دفاع از مظلومان، کودکان، پیران و زنان را درک می‌کند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس نیز گفت: هنر یعنی انسان خود را در اقیانوس بیکران الهی ببیند و دیگران را نیز همراه خود کند و هنرمند واقعی باید این ویژگی را داشته باشد.

حمیدرضا حاجی بابایی افزود: از میان هنرها، تئاتر هنری است که انسان حرارات، هیجان و پیام بازیگر و متن داستان را به خوبی حس  و با آن ارتباط برقرار می‌کند.

او با بیان اینکه امروز در کشور ما هنر حرف اول را می‌زند، تأکید کرد: باید کشف استعدادها در زمینه هنر از کودکی آغاز شود و اگر این اتفاق بیافتد تا پایان همراه او  خواهد بود زیرا در لوح وجود او ماندگار شده است.

در این مراسم بیانیه هیئت داوران از سوی احمد بیگلریان، پیشکسوت تئاتر و داور این دوره از جشنواره قرائت شد و با رای و نظر داوران نمایش‌های برگزیده در بخش تئاتر کانون، قیچی که دنبال کار می گشت به مربیگری  محمدجواد بختیاری از مرکز ۳ همدان، آه سرزمین من به مربیگری نوشین بیگلریان از مرکز ۳ همدان و نمایش برگزیده بخش آزاد، نمایش قصه پر غصه از کبودرآهنگ معرفی شدند که به مرحله کشوری هنرهای نمایشی کانون راه پیدا کردند.

۱۰ گروه نمایشی در این جشنواره شرکت کرده بودند که ۶ گروه کانونی و ۴ گروه در بخش آزاد بودند.

دیگر خبرها

  • کانون موسیقی نواحی تشکیل می‌شود/ معرفی مدیر هماهنگی
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • برگزیدگان جشنواره نمایش کانون معرفی شدند
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است