Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-شهردار تهران تاکید کرد: اگر برای رفع تبعیض قدم برنداریم، با توجه به شرایط جامعه دیر می‌‌‌‌‌شود باید منابع را اولویت‌‌‌‌گذاری کنیم و نه دچار شعارزدگی و نه دچار یاس و ناامیدی شویم.سید محمدعلی افشانی، عصر امروز در دومین همایش فصلی مدیران شهری با بیان اینکه مردم شهر تهران از ما انتظار دارند، گفت: باید هزینه و خدماتی که به مردم می‌‌‌‌‌دهیم، با یکدیگر نسبت مستقیم داشته باشند وگرنه اعتمادشان را از دست می‌‌‌‌دهیم، لازمه ایجاد شهر درست اعتماد است و اگر مردم اعتماد داشتند برای ایجاد شهر مشارکت می‌‌‌‌‌‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه شرایط خاص است، اظهار داشت: اگر برای رفع تفویض قدم برنداریم، با توجه به شرایط جامعه دیر می‌‌‌‌‌شود باید منابع را اولویت‌‌‌‌گذاری کنیم و نه دچار شعارزدگی و نه دچار یاس و ناامیدی شویم.

شهردار تهران با بیان اینکه مردم وقتی اعتماد می‌‌‌‌کنند، وقتی ببینند منابع درست هزینه شده است و اولویت‌‌‌‌ها با کارشناسی تعیین‌‌‌‌شده اعتماد می‌‌‌کنند، تصریح کرد: مردم وقتی اعتماد می‌‌‌‌کنند که حیف و میلی در کار نباشد. هیچ کس بهتر مردم شرایط را متوجه نمی‌‌شود. هر کس می‌‌‌خواهد مردم را محکوم کند در حقیقت قصد دارد خود را تبرئه کند قضاوت عمومی مردم را جدی بگیرید.

افشانی با بیان اینکه تلاش اولش بالا بردن اعتبار سازمانی شهرداری است، خاطرنشان کرد: نباید وقتی اسم فساد می‌‌‌‌‌آید شهرداری سرلیست قرار بگیرد، بخش اعظم کارمندان شهرداری سالم و کارآمد هستند اما با تخلف چند نفر به این شرایط رسیده است.

وی با اشاره به مشکل پسماند با بیان اینکه ۳۰ سال است شعار ساماندهی پسماند می‌دهید اما هنوز هیچ اقدامی انجام نشده،  ابراز داشت: این سرمایه هنگفت درآمدزا در حال نابودی است و این ثروت گران‌بها محیط زیست را نابود می‌کند و در آینده متوجه نتایج و بیماری حاصل از این مساله خواهیم بود و بسیار زمین حاصل‌خیز مهم تهران به‌خاطر این مساله اشغال شده است.

شهردار تهران در ادامه برنامه خود را به صورت پاورپونت روی مانیتور به نمایش گذاشت و بند بند آن را برای مدیران تشریح کرد.

افشانی با اشاره به اینکه تهران در رده بندی‌های جهانی در موقعیت مناسبی قرار ندارد، بیان کرد: باید سهم زنان در سطوح مدیریتی با جمعیت کشور یکی شود. نباید از بیرون منطقه معاون مناطق آورده شود مگر اینکه پشت آن استدلال قوی باشد.

وی ادامه داد: همه در مقابل مردم به قانون پاسخگو هستیم و باید در دسترسی به اطلاعات شفافیت وجود داشته باشد. نگاه من به شورا متفاوت است و معتقدم باید به کسانی که توسط مردم انتخاب شده‌اند نگاه خاصی داشت.

شهردار تهران با اشاره به اینکه طبق قانون انرژی، مدیران نه می‌میرند، نه تغییر می‌کنند بلکه فقط از پستی به پست دیگر تغییر مکان می‌دهند، یادآور شد: من خود را به‌عنوان عضو بیست و دوم شورا می‌دانم. در حال حاضر شهرداری بدهی بالا و نیروی انسانی زیادی دارد اما این ناامیدی است که بیمار را از پا در می‌آورد نه خود بیماری. به نظرم قدرت اقتصادی شهرداری امروز بالاتر از این بودجه ۱۸ هزار میلیاردی است.

افشانی با تاکید بر اینکه شرایط کشور دشوار است، عنوان کرد: هر منطقه تهران قدرت اقتصادی بیشتر از چند استان دارد و اگر این را پشت سر بگذاریم آینده بهتری در انتظارمان است. شما باید به‌عنوان مدیر، هزینه‌ها را نه کم بلکه بهینه کنید.

وی با بیان اینکه کار مدیر بهینه‌کردن درآمدها است، گفت: اگر برای انجام پروژه‌ای به دفترتان آمده‌اند بگویید پول نداریم و تا وقتی بدهی پیمانکاران را ندهیم پول جدیدی پرداخت نمی‌کنیم. برای ما خوب نیست که پیمانکاران هفته دو بار جلوی شورا آمده و بدهی خود را مطالبه کنند.

شهردار تهران افزود: شهرداری تنها نهادی است که با همه سطوح در ارتباط بوده چون همه در شهرداری ذی‌نفع هستند. از خبرنگاران گرفته تا مردمی که یک گوشی موبایل در دست دارند هر کدام از ذی‌نفعان را فراموش کنید از همان جا ضربه خواهید خورد.

افشانی با اشاره به اهمیت عدالت با بیان اینکه به هر کدام از مدیران یک نهج البلاغه می‌دهم، اظهار داشت: توصیه جمعی می‌کنم که همه نامه امام‌علی (ع) به مالک اشتر را بخوانید. در این نامه تاکید روی استقرار عدالت به‌عنوان عامل استحکام در جامعه است.

وی با بیان اینکه عدم استقرار عدالت عامل اضمحلال جامعه است، اظهار داشت: باید عموم مردم را ببینید و نگران خواص نباشید. باید با توجه به وجود تفاوت‌های فاحش و زندگی طبقات مختلف جامعه میان آنها تبعیض مثبت قائل شویم.

شهردار تهران با بیان اینکه کسانی که در راستای ناامیدی مردم قدم می‌زنند خائن هستند، تصریح کرد: مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها به ما وعده دادند که کمربند سبز شمالی شرق تهران را تکمیل کنند. ۶۳۰ واگن مترو نیز در آینده نزدیک با توجه به اینکه چینی‌ها در مناقصه برنده شدند نهایی خواهد شد.

افشانی همچنین درباره اظهارات محسن هاشمی درباره پخش مسابقه فوتبال ایران – اسپانیا در ورزشگاه آزادی و تلاش‌های حق‌شناس (عضو شورای‌شهر) در این خصوص خاطرنشان کرد: درست است که حق‌شناس در این زمینه زحمت کشید و با همه حتی با من تماس گرفت اما رئیس‌جمهور شخصا به صورت مستقیم دستور دادند.

وی با اشاره به برنامه‌های شهرداری درباره برقی کردن موتورها با کمک سازمان برنامه و بودجه به اهمیت هوشمندسازی اشاره کرد و ابراز داشت: باید روشی ایجاد شود که با استفاده از یک اپلیکیشن پارکینگ‌های حاشیه‌ای برای شهروندان مشخص شود.

شهردار تهران با بیان اینکه المان‌ها و میدان‌ها نباید مدام تغییر کند، عنوان کرد: زمانی من شاهد بودم حداقل سه تا چهار بار میدان صنعت را از بنیاد تغییر دادند. این تغییرات در برخی موارد لزومی ندارد.

 

افشانی با بیان اینکه باید بر روی مسائل اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی کار کنیم، یادآور شد: من یک شب بازدیدی از یکی از خیابان‌های شهر داشتم و عمده افراد در آنجا معتاد بودند. هر چند دیگران نیز مسئول هستند اما همه از شهرداری توقع دارند. باید بر روی همگرایی ملی در تهران کار کنیم، تهران مرکز ثقل و نقطه تعادلی کشور است.

وی با بیان اینکه باید مراکز فرهنگی فعال شوند، گفت: ما فضاهای فرهنگی فعال داریم، اما برعکس بقیه دنیا که این اماکن تاریخی و فرهنگی درامدزایی دارند اما می‌گویند پول بده تا حقوق بدهیم اما باید بگویم من بعد از مدتی به شما پول نمی‌دهم و باید به سمت خودکفایی بروید.

افشانی افزود: باید روی نشاط و شادی مردم کار کنیم، بروید. پابلو نرودا شعری دارد که می‌گوید «به آرامی آغاز به مردن می‌کنی» او در خط آخر آن نوشته شادی را فراموش نکنید و ما نیز نباید شادی را در شهر فراموش کنیم.

وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه امروز مشکلمان با نظام مهندسی حل شد، بیان کرد: امروز آخرین جلسه را با اعضای سازمان نظام مهندسی داشتم و خوشبختانه با مدلی که مورد پذیرش ما و وزارت مسکن بود مسئله اختلافمان حل شد.

شهردار تهران با اشاره بر لزوم مبارزه با فساد در شهرداری تهران با تاکید براینکه بار مسئولیت زیاد است، گفت: فساد باید حل شود چراکه فساد مثل موریانه است که کسی متوجه آن نمی‌شود اما به یکدفعه همه چیز را از هم می‌پاشد. امروز باید اراده کنیم و با خود و خدای خود عهد ببندیم که در راه مبارزه با فساد کار کنیم.

افشانی با بیان اینکه مراقب رفتار معاونان خود است و آنها نیز باید مراقب زیردستان خود باشند، اظهار داشت: با همه علاقه‌ای که به شما دارم شک نکنید که اگر متوجه شوم مدیری و یا زیردستان آن دچار مشکل شده‌اند حتی یک ساعت درنگ نکرده و برخورد می‌کنم و پرونده را برای بررسی به نهادهای بالادستی می‌فرستم و نمی‌گذارم رفتار چند نفر کل مجموعه عظیم شهرداری را زیر سوال ببرد.نباید اجازه دهیم چند نفر آبروی سازمان ۶۸ هزار نفری را زیر سوال ببرند.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 سید محمدعلی افشانی محمدعلی افشانی اخبار مهم اخبار روز جدیدترین اخبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۸۴۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، عدالت اجتماعی یکی از مهمترین واژگان علوم انسانی و اجتماعی است و معمولا در بسیاری از محافل و کرسی‌های دانشگاهی و پژوهشی کشور در دیدگاه‌ها و رویکرد‌های جامعوی در سطوح کلان، میانه و خُرد از جایگاه مقولۀ هسته مرکزی برخوردار است.

 رضا صفری شالی (دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقال‌های با عنوان «ضرورت بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی» به این موضوع اشاره می‌کند که در تعریف و سنجش عدالت اجتماعی در کشور رویکرد واحدی وجود ندارد؛ لذا گاهاً برداشت ناقص و نامفهوم از عدالت وجود دارد و عدالت در معنای برابری، شایستگی، نیاز، انصاف، حد وسط و میانه و... تقلیل داده می‌شود؛ هرچند هر یک از مفاهیم مذکور بخشی از سازه عدالت هستند ولی کل عدالت و یا در قامت آن نیستند.

* عدالت اجتماعی

این پژوهشگر در این مقاله می‌نویسد عدالت اجتماعی امکان بهره‌مندی همه از شرایط یکسان برای دسترسی به  فرصت‌های اجتماعی است. حفظ حقوق همۀ مردم در جامعه، احترام به حقوق یکدیگر است. در سنجش عدالت در محافل دانشگاهی و پژوهشی تاکنون بیشتر درک از عدالت و احساس عدالت مدنظر بوده که اغلب با روش پیمایش مورد تعریف عملیاتی و سنجش قرار گرفته است.

عدالت اجتماعی امکان بهره‌مندی همه از شرایط یکسان برای دسترسی به  فرصت‌های اجتماعی است

او خاطرنشان می‌کند که این مقاله با رویکرد جامع  جهت رسیدن به تعریف نظری و چارچوب روشی دقیق درخصوص عدالت اجتماعی، ابتدا به بررسی رویکرد‌ها و دیدگاه‌های عدالت اجتماعی می‌پردازد تا به درک نشانه‌های اصلی و مفصل‌بندی‌های خاص آن بپردازد.

به زعم شالی تحقیقات عدالت از نظر تاریخی در چارچوبی چندرشته‌ای توسعه یافته است. رشته‌های مختلف درگیر درمباحث عدالت شامل فلسفه، جامعه‌شناسی، روانشناسی و اقتصاد است.
می‌توان گفت به‌طور گسترده اکثر رویکرد‌های فلسفی عدالت بر جنبه‌های هنجاری، عینی و ساختار‌های تقویت عدالت در جامعه استوار است.

* عدالت از منظر روانشناسی

این پژوهش بیان می‌کند که از منظر روانشناسی، عدالت بیشتر به جنبه‌های ذهنی آن چه مردم آن را عادلانه یا ناعادلانه تصور می‌کنند مربوط است. روانشناسی کمتر به ساختار توجه کرده و بیشتر بر درک و توضیح نحوه تفکر و احساس مردم در مورد عدالت تمرکز دارد و عدالت را در سطح افراد بیان می‌کند.

او می‌نویسد روانشناسی در سطح فردی بیشترین همپوشانی را با مطالعات اخلاقی (Moral) دارد و فرایندهای شناختی و عاطفی به هنگام مواجه با بی‌عدالتی در افراد بسته به تفاوت آنها در درک، تفکر و اخلاق‌مداری متفاوت است. بررسی جامع فرایند‌های روانشناسی مرتبط با عدالت مستلزم گنجاندن پویایی‌های، بین‌فردی (Interpersonal) درون‌فردی (Individual) و درون‌گروهی (Intergroup) در مطالعات است.

* دیدگاه اقتصادی و جامعه‌شناسی عدالت

به زعم این پژوهشگر برخلاف دیدگاه اقتصادی عدالت که در سطح کلان به عنوان یک سیستم توزیع و در سطح خُرد به عنوان یک سیستم انتخاب عقلانی بررسی می‌شود، در جامعه‌شناسی عدالت به عنوان یک ارزش اجتماعی در داخل جامعه و گروه‌های مختلف موجود در جامعه تعیین می‌شود.

او معتقد است موضوع اصلی در مطالعات عدالت اجتماعی، بررسی ساختار‌های موجود در جامعه است. به عبارت دقیق‌تر، جامعه‌شناسی پدیده‌های عدالت جمعی را به تصویر می‌کشد، مسیری که در آن نهاد‌های اصلی جامعه، حقوق اساسی و وظایف را تعیین کرده و منافع حاصل از مشارکت اجتماعی را توزیع می‌نمایند در سطح بین‌فردی و بین‌گروهی مطالعات روانشناسی هم‌پوشانی با مطالعات جامعه‌شناسی عدالت و عدالت توزیعی خواهد داشت.

* عدالت توزیعی (Distributive Justice)

به زعم شالی در خصوص اَشکال یا وجه‌های مختلف عدالت باید خاطرنشان ساخت که شکل اول عدالت توزیعی است که به عدالت درک‌شده از اصول و قواعد تنظیم‌کننده توزیع منابع و به ارزیابی نتایج واقعی توزیع در رابطه با نتایج مورد انتظار اشاره دارد.

عدالت در ارتباط با مفاهیمی مانند «مقایسۀ اجتماعی» و «احساس محرومیت اجتماعی» نمود پیدا می‌کند

او در ادامه می‌نویسد در مطالعات عدالت توزیعی توجه به چند مورد از اهمیت بالایی برخوردار است اولین مورد شناسایی اصول و قواعدی که باید برای نحوه توزیع عادلانە منابع اجتماعی یا بار فشار‌ها مانند جرائم مورد استفاده قرار گیرد.  مورد دوم بی‌عدالتی ناشی از قواعد توزیع چه پیامد‌هایی خواهد داشت.

* عدالت رویه‌ای (Procedural Justice)

این پژوهشگر می‌نویسد عدالت رویه‌ای است که دیرتر از عدالت توزیعی مطرح شده و بر عادلانه بودن رویه‌ها و فرایند‌های توزیع منابع تمرکز دارد. در این شکل عدالت تمرکز اصلی نه بر روی نتایج، بلکه درخصوص فرایند‌های آن است. عقیده اصلی این دیدگاه این است که جریان منصفانه/عادلانه  بی‌طرفانه با چه تصمیم‌هایی عملی خواهد شد. اگر نحوه تصمیم‌گیری عادلانه یا منصفانه تشخیص داده شود، احتمالا خروجی یا توزیع نهایی منابع به عنوان فرایندی عادلانه یا منصفانه پذیرفته خواهد شد.

* عدالت کیفری (Retributive)

این نویسنده بیان می‌کند که عدالت کیفری به نتایج منفی ناشی توزیع منابع اشاره دارد. از نظر تاریخی، تحقیقات عدالت توجه خود را معطوف به توزیع منابع مثبت کرده است. فرض حاکم این بوده است که رویکرد‌های مربوط به توزیع منافع مثبت در مورد توزیع منابع منفی نیز صدق می‌کند. اگرچه تحقیقات نشان داده است که عدالت مربوط به منابع مثبت و منفی ممکن است شامل فرایند‌های متمایزی باشند این شکل از عدالت نیز در بین رشته‌های مختلف قابل بررسی است.

او می‌نویسد عدالت کیفری در پی یافتن مجازات توزیع منفی مناسب برای افراد خاطی است. عدالت کیفری به جزا و تنبیه عادلانه برای عمل خطا و قانون‌شکنی مربوط است. مطالعات آلودگی آب و هوا و جرائم تخطی از استاندارد‌های تخلیه آن بیشتر در این بخش قرار میگیرد.

* عدالت ترمیمی (Restorative)  و عدالت جبرانی (Reparative)

در چند دهە اخیر و با نقد رویکرد سنتی عدالت کیفری، گونە جدیدی از عدالت به عنوان عدالت جبرانی یا عدالت ترمیمی مطرح شده است. وجه چهارم عدالت نیز مشابه عدالت کیفری با نتایج منفی سروکار دارد. تأکید بر رویه‌های رسمی برای جبران عدالت، روی فرایندهای غیررسمی متمرکز است که به موجب آن قربانیان، بزهکاران و جوامع ترغیب می‌شوند تا گامی برای جبران آسیب بردارند.

به طور خلاصه تتبع نظری موضوع نشان می‌دهد که در ترسیم عدالت اجتماعی، نَه نسخۀ دستچپی‌ها (یعنی برابری در فرصت‌ها و برابرسازی نتایج) و نَه نسخۀ دستراستی‌ها (یعنی فقط برابرسازی فرصت‌ها و توجه به شایستگی‌ها) نسخۀ کاملی برای کشور ماست؛ بلکه نیاز به یک دیدگاه ترکیبی و با توجه به ارزش‌های بومی و به عبارتی مقتضیات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی(ایرانی – اسلامی) است.

در نهایت اینکه توصیۀ نوشتار حاضر درخصوص سنجش عدالت اجتماعی این است که عدالت در ارتباط با مفاهیمی مانند «مقایسۀ اجتماعی» و «احساس محرومیت اجتماعی»نمود پیدا می‌کند، ازاینرو نیاز به روش‌های ترکیبی (کیفی و کمّی بصورت توأمان) جهت شناخت ‌ادارک/ احساس و برخورداری از عدالت اجتماعی در جامعه وجود دارد، در این راستا روش‌های کیفی عمیق پدیدارشناسی معمولا راهی به ذهنیت مخاطبان پیدا می‌کنند و تجارب زیستۀ افراد و مقتضیات زمانی و مکانی را در نظر می‌گیرند و می‌توانند شاخص‌های قابل توجهی جهت سنجش برای تحقیقات پهن‌دامنۀ پیمایشی ایجاد کنند و با تلفیق رویکردهای کمّی و کیفی می‌توان به شناخت عمیق و جدی از مخاطبان درخصوص عدالت اجتماعی رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه
  • آغاز ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی /جزییات این طرح چیست؟
  • توسعه شهری و روستایی باید مبتنی بر سامانه‌های مدیریتی باشد
  • توسعه متوازن و عدالت‌محور، نگاه شورای ششم به مسائل شهری
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است