Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛مصطفی رحمانی فضلی وزیر کشور در مصاحبه مطبوعاتی اخیر خود وزیر کشور با اشاره به خروج از برجام و همکاری با اروپا در مورد مواد مخدر و پناهندگان اظهارداشت: همکاری ایران با اروپا در مورد مبارزه با موادمخدر و پناهندگان یک جانبه است و فقط ما تلاش و کار می‌کنیم و آن‌ها تلاش موثری انجام نمی‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مساله در اجلاس‌های مختلف هم گفته شده است.

رحمانی فضلی در مورد مهاجران گفت: ٣ میلیون مهاجر در ایران هستند و ایران به آن‌ها نگاه انسانی دارد و جلوی آن ایستاده است. اگر این نگاه نباشد کافی است ٢۴ ساعت وزیر کشور غفلت کند تا هزاران پناهنده و چند تن ماده مخدر از مرز‌ها عبور کند.

**واقعیت تهدید وزیر کشور چیست؟

بحران مهاجرت حدود سه سال است که دامن اروپا را گرفته است. از طرفی به دلیل قوانین بین المللی در مورد مهاجران از مناطق جنگ زده، بازگرداندن آن‌ها اقدامی خلاف عرف و غیرانسانی تلقی می‌شود و از سوی دیگر نگهداری این حجم عظیم از مهاجران در شرایطی که اروپا هنوز درگیر تبعات بحران اقتصادی دهه پیش است، می‌تواند نابسامانی و بیکاری را در کشور‌های اروپایی تقویت کند؛ جدا از آنکه تأثیرات فرهنگی آن به دلیل تفاوت‌های آشکار میان مهاجران با شهروندان اصلی غیرقابل انکار است.

بیشتر بخوانید:وزیر کشور با کمیسیونر مهاجرت اتحادیه اروپا دیدار کرد 

کشور‌های اروپایی در این شرایط، برخی مانند آلمان با روی خوش به مهاجران در صدد ادغام تدریجی آن‌ها در نیروی کار و افزایش کم هزینه جمعیت خود برآمدند، اما برخی دیگر مانند انگلیس و اخیراً ایتالیا بر آن‌ها سخت گرفته، با ترکیه برای جلوگیری از تداوم سیل مهاجران توافق کردند.

آنچه در مورد مهاجران افغان، جدید است، افزایش ناگهانی سیل افغان‌هایی است که از سال گذشته به دلیل بالاگرفتن مجدد خشونت‌های طالبان به تنگ آمده و با توجه به تجربه دو-سه ساله اخیرِ مردم سوریه و مانند آن، تصمیم خود را یکسره کرده و راه اروپا را در پیش گرفته اند. در واقع از سال ۱۹۷۹ که مداخله نظامی شوروی در افغانستان آغاز شد و آمریکا حمایت نظامی از گروه‌های شبه نظامی را آغاز کرد بی ثباتی در این کشور گسترش یافت که در نتیجه آن، مهاجران بسیاری به ایران و پاکستان و عده کم تعدادتری نیز به اروپا و آمریکا پناهنده شدند.
وزیر کشور ترکیه، سلیمان سویلو در سخنانی با حضور مسئولان اداره مهاجرت ترکیه گفت:طی سه ماه اول سال ۲۰۱۸ میلادی بیش از ۲۹ هزار مهاجرِ غیرقانونی افغان بازداشت شده اند.

دست کم سیصدهزار مهاجر افغان در کشور‌های اروپایی شامل آلمان، انگلستان، هلند، اتریش، دانمارک و سوئد زندگی می‌کنند، اما موج اخیر را باید یک جریان جدید دانست که طی ماه‌های اخیر، ترکیه را نیز به عنوان مهمترین معبر این مهاجران به سمت اروپا به دشواری انداخته است. احتمال دارد ساخت دیوار مرزی نیز به افزایش تقلای آنان کمک کرده باشد.

وزیر کشور ترکیه، سلیمان سویلو در سخنانی با حضور مسئولان اداره مهاجرت ترکیه گفت: طی سه ماه اول سال ۲۰۱۸ میلادی بیش از ۲۹ هزار مهاجرِ غیرقانونی افغان بازداشت شده اند در حالی که در کل سال ۲۰۱۷ میلادی کمی بیش از ۴۵ هزار مورد ثبت شده است. بنابر این برآورد می‌شود طی سه ماه اخیر دست کم حدود ۲۰ هزار مهاجر افغان به صورت غیرقانونی وارد ترکیه شده اند که حالا کار را به ورود روزی ۵۰۰ مهاجر رسانده است.

عمده آن‌ها توسط قاچاقچیان از ارتفاعات مرزی ایران عبور می‌کنند و بدون آب و غذا به وعده سفر به استانبول در ارزروم رها می‌شوند. عمده مهاجرانی که در مرز دستگیر نمی‌شوند، در ارزروم که مأموران ترک بر آن تمرکز کرده اند، بازداشت می‌شوند. اما اگر بتوانند خود را به استانبول برسانند با توجه به هزینه بالای اقامت در آن که حدوداً شبی ۱۲۰۰ لیره ترکی است احتمالاً بسیاری از آنان ترجیح می‌دهند هر چه زودتر از طریق یونان وارد اروپا شوند.

مریم که از مهاجران افغان بوده و در ازمیر بازداشت شده، می‌گوید «۹ روز راه رفتیم. ابتدا به ایران و سپس به وان رسیدیم. همه ما خسته ایم. بچه‌های کوچکتر مریض شده اند، اما دیگر باید از خشونت‌های طالبان راحت می‌شدیم.»

با این شرایط چرا وزیر کشور ما گفته است ایران در برابر سیل مهاجران به اروپا ایستاده است؟ سخنان یک فعال اجتماعی در ارزروم می‌تواند واقعیت را روشن‌تر کند:

اردال گوزل که صاحب یک بنیاد خیریه محلی در ارزروم است، می‌گوید شخصاً ۴۰ خانواده افغان که در این شهر مقیم شده اند را می‌شناسد. او می‌گوید «بسیاری از آن‌ها با اتوبوس به ایران آمده و سپس با کمک قاچاقچیان به دهکده‌های محلی آورده می‌شوند که شاید آنجا چندین روز بدون آب و غذا مخفی بمانند... جان آن‌ها در این مسیر به خطر می‌افتد».

با توجه به این صحبت‌ها به نظر می‌رسد مأموران مرزی تا جای ممکن از عبور این مهاجران جلوگیری می‌کنند، اگر چه قاچاقچیان راه‌هایی برای دورزدن قوانین پیدا کرده اند. وزیر کشور ترکیه گفته است ۱۳۲۷ قاچاقچی انسان توسط مأموران ترکیه در سه ماهه نخست ۲۰۱۸ بازداشت شده اند.

ترکیه از سال ۲۰۱۵ میلادی بی سر و صدا شرایط انتقال مهاجران را به اروپا فراهم کرده بود. کار به جایی رسید که اروپاییان بالاخره در سال بعد مجبور شدند با تقبل هزینه‌ای از ترکیه برای مقابله به سیل مهاجران پشتیبانی کنند. تأسیس اردوگاه مهاجران و افزایش مراقبت‌های مرزی در ترکیه حالا با کمک اروپاییان انجام می‌شود.

تهدید وزیر کشور در واقع به همین موضوع اشاره دارد. ایران نیز می‌تواند راه عبور مهاجران افغان به اروپا را به طریقی بی سر و صدا فراهم کند تا اروپاییان مجبور شوند ایران را به توافقی برای سهیم شدن در هزینه‌های مقابله با این روند، دعوت کنند و بخشی از هزینه‌های مالی و انسانی ایران را تأمین کنند. اما به هر حال اکنون تهران تصمیم ندارد بلایی که بر اثر بی سامانی بر مهاجران طی دو-سه سال اخیر آمده است، در مورد این گروه از مهاجران افغان نیز تکرار شود.

آیا بی میلی اروپاییان به همکاری تجاری با ایران و جبران هزینه‌های خروج آمریکا از برجام ممکن است تهران را به تجدید نظر در تصمیمش وادارد؟

منبع:مشرق

انتهای پیام/

واقعیت تهدید وزیر کشور در مورد انتقال مهاجران افغان به اروپا چه بود؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آمریکا برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۵۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا

پادشاه انگلیس هم با تایید قانون بحث برانگیز ضد مهاجرتی رواندا زمینه برای اخراج پناهجویان به این کشور آفریقایی بدون توجه به مبدا آن ها را فراهم کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه اتریشی دی پرسه، پادشاه چارلز سوم با قانون بحث‌برانگیز ضد مهاجرتی رواندا موافقت کرده است که به مهاجران اجازه می‌دهد بدون توجه به منشأ واقعی آنها به رواندا اخراج شوند. انگلیس برای این کار مبلغی میلیونی به این کشور نسبتا کوچک آفریقا می پردازد.

به این ترتیب یک قانون بحث برانگیز در بریتانیا به اجرا درآمد که با آن دولت محافظه کار انگلیس می خواهد اخراج مهاجران به رواندا را تسهیل کند. پارلمان انگلیس این قانون را با وجود انتقادهای فراوان تصویب کرده بود و حالا توسط شاه چارلز سوم تأیید شده و موافقت خاندان سلطنتی انگلیس را هم دریافت کرده است.

به این ترتیب دولت ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس دیگر نمی خواهد به مهاجرانی که به طور نامنظم وارد این کشور می شوند این فرصت را بدهد که برای پناهندگی در انگلیس درخواست دهند. در عوض، آنها باید بتوانند به رواندا اخراج شوند و در آنجا درخواست پناهندگی دهند و صرف نظر از منشاء واقعی آنها هیچ برنامه ای برای بازگشت آن ها به انگلیس وجود ندارد.

هدف از این مقررات جلوگیری از عبور پناهندگان از کانال انگلیسی مانش با قایق های کوچک است. دولت بریتانیا برای این معامله میلیون ها دلار به رواندا می پردازد. دادگاه عالی انگلیس این پیمان پناهندگی را غیرقانونی اعلام کرد. منتقدان این کشور آفریقای شرقی را به نقض حقوق بشر متهم می کنند.

این قانون جدید قصد دارد با اعلام رواندا به عنوان کشور ثالث امن و جلوگیری از درخواست تجدیدنظر در دادگاه های بریتانیا علیه اخراج، حکم دادگاه عالی را لغو کند. سازمان شورای پناهندگان که برای پناهنجویان در این کشور کمپین می کند، از این طرح انتقاد کرد و نسبت به هزینه های بالا، هرج و مرج و رنج انسانی هشدار داده است. این سازمان گفت که دولت به این ترتیب خطر گرفتار شدن ده ها هزار نفر در این سیستم را ایجاد می کند.

بعد از تصویب قانون اخراج پناهندگان به رواندا در پارلمان انگلیس سازمان ملل و شورای اروپایی هم انتقاد شدیدی به آن وارد کرده واین کشور را به نقض حقوق بشر متهم کردند.

انگلیس این لایحه را دو سال پیش اعلام کرد. این پروژه به عنوان یکی از مهمترین اقدامات در مبارزه با مهاجرت غیرقانونی از طرف دولت محافظه کار انگلیس توصیف شده است.

هر پناهجوی اخراج شده به رواندا حدود 1.8 میلیون پوند (2.09 میلیون یورو) برای پادشاهی انگلیس هزینه دارد. علاوه بر این، لندن تاکنون 290 میلیون پوند (33.7 میلیون یورو) را بدون ارسال حتی یک هواپیما به این کشور آفریقای شرقی واریز کرده است.

ریشی سوناک، نخست‌وزیر محافظه‌کار بریتانیا، بارها قول داده است که قایق‌های مهاجران را متوقف کند. تنها در ماه فوریه بود که بریتانیا و آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا فرانتکس توافقنامه ای را برای بهبود همکاری در مبارزه با مهاجرت غیرقانونی امضا کردند. این همکاری شامل تبادل اطلاعات برای از بین بردن باندهای قاچاقچی و استفاده مشترک از هواپیماهای بدون سرنشین برای نظارت بر مرزها است.

وعده انگلیس برای ارائه بزرگترین بسته کمکی به اوکراینپارلمان انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازداشت ۳۸ نفر به ظن همکاری با داعش در ترکیه
  • واکنش وزیر صمت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی در ایران
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • ترکیه به تلاش برای توقف جنگ وحشیانه علیه غزه ادامه می دهد
  • متلاشی شدن ۴۵۴ باند تبهکاری در ترکیه در ۱۰ ماه گذشته
  • موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا
  • کمک ۱۷ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به مهاجرین افغانستانی