Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-29@01:13:22 GMT

خط خشکسالی از اشتهارد به سد کرج رسید

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۹۸۵۱۵

مدیرکل هواشناسی استان البرز گفت: سال 90 خط خشکسالی دقیقاً بر روی پلنگ‌آباد اشتهارد قرار داشت اما امروز این خط بر روی تاج سد کرج قرار دارد.
به گزارش صدای البرز از ایسنا، منصور رحمانیان ا با انتقاد از مدیریت نشدن منابع آب گفت: 93 درصد منابع آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و همین باعث شده چاه‌هایی که تا سال 90، 75 متر عمق داشت الان به عمق 300 متری برسند، در چنین وضعیتی سوال اینجاست که چرا هنوز کشت غرق‌آبی انجام می‌شود و چرا کشاورزی به سمت کشت گلخانه‌ای نمی‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رحمانیان با بیان اینکه سه درصد منابع آب کشور در بخش شرب مصرف می‌شود، خاطرنشان کرد: 38 درصد آب‌های شرب در شبکه توزیع هدر می‌رود. سه درصد منابع آب کشور در بخش صنعت مصرف می‌شود و یک درصد نیز به بخش‌های متفرقه مربوط است.
مدیرکل هواشناسی استان البرز تصریح کرد: سال 90 خط خشکسالی دقیقاً بر روی پلنگ‌آباد اشتهارد قرار داشت اما امروز این خط بر روی تاج سد کرج قرار دارد. این خشکسالی چند مرحله را طی کرده که به اینجا رسیده است؛ خشکسالی ابتدا با مرحله خشکسالی هواشناسی آغاز می‌شود سپس به مرحله هیدرولوژیک وارد می‌شود پس از آن به مرحله خشکسالی کشاورزی می‌رسد و بعد خشکسالی تبعات اقتصادی و اجتماعی نیز به دنبال دارد.
این مسئول در توضیح این مراحل خاطرنشان کرد: خشکسالی هواشناسی یعنی نرمال بارش در یک سال از نرمال 30 ساله کمتر باشد؛ خشکسالی هیدرولوژیک زمانی است که دیگر آب در پشت سدها وجود ندارد یا کم است و مجبور به جیره‌بندی آب می‌شویم.
وی ادامه داد: در این شرایط آبی برای کشاورزی نیز وجود ندارد و زمین‎های کشاورزی لم‌یزرع می‌شود که به آن خشکسالی کشاورزی گفته می‌شود؛ این وضعیت خشکسالی اقتصادی را نیز در پی دارد و بر اثر آن سطح زیر کشت، الگوی کشت، فرآوری محصولات توسط کارخانجات و ... دچار اختلال می‌شود.
رحمانیان افزود: در مرحله نهایی که از آن به عنوان خشکسالی اجتماعی یاد می‌شود؛ مردم دست به اعتراض می‌زنند که در هشتگرد هم شاهد چنین وضعیتی بودیم.
وی با بیان اینکه خشکسالی یک پدیده خزنده است و در کوتاه مدت رخ نمی‌دهد گفت: وضعیت امروز ما طی 20 سال رخ داده و اگر قرار باشد درست شود 20 سال طول می‌کشد.
رحمانیان تصریح کرد: ما در طول این سال‌ها همه چیز را خشک کردیم؛ با وجود کم‌آبی سطح زیر کشت را افزایش دادیم؛ بدون توجه به توسعه پایدار و توان اقلیمی به ساکن کردن جمعیت در مناطق اطراف پایتخت دست زدیم؛ منطقه 22 تهران یکی از نمونه‌های این وضعیت است.
این مسئول ادامه داد: تا چند سال پیش خشکسالی ما فقط براساس بارش بود اما امروز تبخیر و تعرق هم در حال بیچاره کردن ماست، چون سطح زیر کشت را بدون توجه به روش‌های جدید بالا بردیم؛ هنوز در هوای آزاد به صورت غرق‌آبی گندم می‌کاریم؛ هر یک کیلوگرم هندوانه به 400 کیلوگرم آب نیاز دارد و ما بی توجه به این موضوع هندوانه می‌کاریم.
وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر به بازچرخانی آب هم توجهی نکرده‌ایم و در چنین وضعیتی فاضلاب ارزشمندی که می‌توان با تصفیه آن بخش زیادی از آب مورد نیاز برای کشاورزی و صنعت را تامین کرد از دست می‌رود، با این تفاصیل، پیش‌بینی می‌شود استان البرز امسال در خشکسالی ضعیف و متوسط باقی بماند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: سد کرج خشکسالی استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۹۸۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بیش از یک تن نان خشک در مشهد

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی مشهد، سیدعلی‌اکبر نصری اظهارکرد: با توجه به گزارش مردمی طی گشت مشترک اداره نظارت و بازرسی جهاد کشاورزی با اتحادیه نانوایی‌ها موفق به کشف انباری شدیم که حجم زیادی نان در آن ذخیره شده بود.

رئیس نظارت و بازرسی جهاد کشاورزی مشهد افزود: پس از مراجعه به محل و با هماهنگی ریاست محترم شعبه ۲ تعزیرات حکومتی حکم ورود به انبار صادر شد.

وی ادامه داد: پس از ورود به انبار حجم قابل توجهی از نان‌های کشف شده به صورت سالم در محل انبار، خشک شده بود و در حال خردشدن و تبدیل برای استفاده دامداری‌ها بود؛ اینکه این این حجم نان از چند نانوایی دریافت می‌شده است مشخص نشده، لذا بررسی‌ها در خصوص نانوایی متخلف ادامه دارد.

نصری گفت: تشکیل پرونده در محل انجام پذیرفت و اموال توقیف و جهت سیر مراحل قانونی به تعزیرات حکومتی ارجاع داده شد.

رئیس نظارت و بازرسی جهاد کشاورزی مشهد افزود: شهروندان می‌توانند هر گونه تخلف در خصوص محصولات کشاورزی از جمله تقلب، احتکار، گران‌فروشی، کم فروشی و عرضه خارج از شبکه آرد و نان را به شماره پیامک ۳۰۰۰۷۶۵۵۵۵ اعلام کنند که در اسرع وقت رسیدگی می‌شود.

دیگر خبرها

  • کشف بیش از یک تن نان خشک در مشهد
  • شنای مرگ در استخر‌های کشاورزی یزد
  • استخر‌هایی که جان می‌گیرند
  • واردات چای از کشور سریلانکا
  • برق هیچ منبع آبی در تربت‌جام قطع نمی‌شود
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • سردار هداوند خبرداد: کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد در اشتهارد
  • جان دوباره تالاب جازموریان بعد ۲ سال خشکسالی
  • مرحله اول کنکور سراسری ۱۴۰۳ در مشهد