Web Analytics Made Easy - Statcounter

حشمت الله فلاحت پیشه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا در خصوص اقدامات کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پس از دریافت بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا گفت: ما در کمیسیون  موظف هستیم طبق قانون گزارش اجرای برجام را برای اطلاع مردم شریف ایران  ارائه دهیم. در همین راستا گزارش دهم وزارت امور خارجه درخصوص اجرای برجام در همین ماه به کمیسیون تحویل داده خواهد شد و ما همزمان چند دستور کار را در کمیسیون دنبال خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ادامه داد: موضوع نخست اثر خروج آمریکا از برجام و ضربه‌ای که به برجام زده شد، دوم اثر اقدام اتحادیه اروپا برای احیای برجام است که در بسته پیشنهادی مطرح شده و سوم بررسی عملکرد سازمان انرژی اتمی کشور در اجرای فرمان مقام معظم رهبری جهت رسیدن به صد و نود هزار سو سوخت هسته‌ای است که ایشان در قالب برجام مطرح کردند. ‌‌

فلاحت پیشه افزود: اعتقاد ما بر این است که دشمنی‌ها با برجام مشخص، بصورت ملموس و مصداقی و نقطه‌زن است و این در بیانیه طرف اروپایی در کمیسیون مشترک برجام، بصورت موضعی و کامل و مصداقی صورت نگرفته است. کلیاتی مطرح شده است که اگر همین کلیات اجرا شود، خوب است و لذا در داخل هم مطرح شد که به نظر عزمی وجود دارد برای احیای برجام، اما این عزم بصورت مصداقی بیان نشده است. جمهوری اسلامی ایران زمانی می‌تواند به طرح اروپایی‌ها برای حفظ برجام اطمینان پیدا کند که بتواند براساس آن برنامه‌ریزی توسعه‌ای و اقتصادی انجام بدهد و سرمایه و مبادلات اقتصادی و فناوری با اتحادیه اروپا را در پیش بینی بودجه سال آینده و اجرای بودجه سال جاری کشور لحاظ کند.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: به هرحال اگر در سایه تحریم‌ها صادرات نفت و گاز ایران کاهش پیدا کند، این برای ایران اثر بودجه دارد، پس با مبادلات غیر دلاری با اروپا باید بتوانیم نفتمان را در بازار جدید عرضه کنیم و در زمینه سرمایه‌گذاری هم ما باید بتوانیم ۶۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کنیم لذا بانک‌هایی که از طرف اروپا تشویق به همکاری با ایران شده‌اند در کنار بانک‌های چینی و بازار روسیه باید این امکان را برای ایران فراهم کنند تا بتواند به میزان مورد نیاز سرمایه جذب کند.

نماینده اسلام آباد غرب ادامه داد: مذاکرات ادامه دارد اگر این مذاکرات صرفا برای مذاکره باشد به اعتماد ایران ضربه خواهد زد، اما اگر در قالب مذاکرات آینده، دو طرف به حمایت‌های مصداقی برسند، مذاکرات قابلیت ادامه پیدا می‌کند.

وی افزود: به طور مشخص انتظاری که از مذاکرات وجود دارد این است که اروپایی‌ها خطوط باثبات خرید نفت و گاز از ایران را ایجاد کنند یعنی ما مطمئن باشیم که آنها خرید نفت ایران را در برخی بازارهایی که تحریم شده است، جبران می‌کنند. دوم اینکه برای بلندمدت ایران از حالا توافقی صورت بگیرد که بتوانیم به خطوط انتقال گاز به اروپا بپیوندیم و سوم اینکه بانک‌ها و شرکت‌های اروپایی به جذب سرمایه به جمهوری اسلامی ایران کمک کنند.

فلاحت پیشه همچنین افزود: موضوع اساسی دیگر اینکه این انتظار وجود دارد خانم موگرینیدر مورد یک سری رفتارهای منتاقض، غیراتحادیه‌ای و منفی علیه ایران که در چند روز اخیر به وقوع پیوسته است، توضیح بدهد. کشورهایی مثل اتریش و هلند در چند روز اخیر به نظر ما با این رفتارها چراغ سبز به آمریکا نشان داده‌اند و این خلاف رفتار اتحادیه است. کارهایی که از طرف شرکت‌های هواپیمایی برخی کشورهای اروپایی شکل گرفت یا اقداماتی که علیه دیپلمات‌های ما صورت گرفت، این‌ها چراغ سبزهای این کشورها به آمریکا است تا اعلام کنند با آنها همراه هستند. خانم موگرینی باید مانع ضربه وارد شدن بر مناسبات ایران با اتحادیه اروپا بشود.  مجموعه این شرایط است که می‌تواند ارزیابی عملیاتی برجام در شرایط بدون آمریکا را به دست بدهد. تصمیم‌های اتحادیه اروپا باید بتواند برای ما آثار منفی خروج آمریکا از برجام را جبران نماید. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی برجام حشمت الله فلاحت پیشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۵۲۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است

نماینده اراک در مجلس شورای اسلامی گفت: اقدامی که ایران در عملیات «وعده صادق» انجام داد، در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی بود و اینکه امروز اتحادیه اروپا بجای اینکه متخلف را مورد بازخواست قرار دهد، دوباره از تحریم‌های جدید علیه ایران صحبت می‌کند، غیر از اینکه دیوار بی‌اعتمادی میان ایران و اتحادیه اروپا را بلندتر می‌کند، خروجی دیگری در پی نخواهد داشت.

محمدحسن آصفری در گفت‌وگو با ایسنا در واکنش به ادعای مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره دستیابی اعضای این اتحادیه به یک توافق سیاسی در زمینه اعمال تحریم‌های پهپادی و موشکی علیه جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: برای اتحادیه اروپا جای تأسف دارد که در حالیکه بیش از ۶ ماه از جنگ غزه می‌گذرد هیچ موضع‌گیری در خصوص حمایت از مردم بی‌گناه غزه انجام نمی‌دهد یا در قبال جنایاتی که جریان تکفیری‌ها و داعش در عراق و سوریه و جاهای دیگر انجام دادند و همچنین اتفاقاتی که در میانمار انجام شد و مردم بیگناه و مسلمان و غیر مسلمان از بین رفتند، اتحادیه اروپا هیچ اعتراضی انجام نداد و اخیراً مسئول سیاست‌ خارجی اتحادیه اروپا پس از پاسخ جمهوری اسلامی ایران به یکی از جنایات رژیم صهیونیستی در خصوص اعمال تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران اظهاراتی را مطرح کرده است.

وی با بیان اینکه « اگر این تحریم‌ها کار ساز بود، امروز مشارکت مردم را پای صندوق‌های رای نداشتیم»، تاکید کرد: اتحادیه اروپا باید متوجه باشد که جمهوری اسلامی ایران اجازه نخواهد داد کسی مثل رژیم جعلی صهیونیستی بخواهد به خاک ایران تجاوز کند و ساختمان کنسولگری ایران در دمشق را مورد تعرض قرار دهد؛ ما منتظر بودیم اتحادیه اروپا و مسئول سیاست‌ خارجی اروپا درباره اقدامی که رژیم صهیونیستی انجام داد اعتراضی داشته باشند اما چنین اتفاقی رخ نداد؛ زمانی که آنها نسبت به این اقدام جنایت کارانه اعتراضی نمی‌کنند، قرار نیست که جمهوری اسلامی ایران نیز ساکت بنشیند.

این نماینده مجلس با اشاره به عملیات «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به جنایات تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران در دمشق گفت: اقدامی که ایران در عملیات وعده صادق انجام داد، در پاسخ به جنایاتی بود که رژیم صهیونیستی مرتکب شده بود و اینکه امروز اتحادیه اروپا بیاید بجای اینکه متخلف را که رژیم صهیونیستی است مورد بازخواست قرار دهند، دوباره از تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران صحبت می‌کند، غیر از اینکه دیوار بی اعتمادی میان ایران و اتحادیه اروپا را بلندتر و مانع ذوب شدن یخ‌های روابط میان ایران و اتحادیه اروپا می‌شود، خروجی دیگری در پی نخواهد داشت.

آصفری با بیان اینکه «اقدام آنها مطمئناً در اقدامات جمهوری اسلامی ایران در خودکفایی نیروهای مسلح در زمینه موشک‌ها و پهپادها تاثیری نخواهد گذاشت»، تصریح کرد: اعتقاد دارم که رفتار اتحادیه اروپا رفتاری دوگانه است چراکه در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی در جاهای دیگر ساکتند اما در قبال پاسخ ایران این گونه رفتار می‌کنند. البته رفتار آنها به این جهت است که امروز بسیاری از سیاست‌مداران اروپایی یا عضوی از جریان صهیونیست‌ها بشمار می‌روند یا اینکه از حامیان آنها هستند و بخشی از هزینه‌های تبلیغاتی آنها را در انتخابات‌های مختلف صهیونیست‌ها تامین می‌کند و توقعی از آنها وجود ندارد اما رفتارهای دوگانه آنها به غیر از اینکه حقوق بشر و منشور ملل متحد را زیر سوال می‌برد، نتیجه‌ای در پی ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • واکنش در اروپا به گنجاندن سپاه در لیست تروریست‌ها
  • گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه