Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از ابلاغیه 21 فروردین ماه معاون اول رئیس جمهور و اعلام نرخ 4200تومانی برای تأمین ارز کالاهای وارداتی، کارشناسان نسبت به سوء استفاده‌ از  ارز رسمی هشدارهای متعدد داده بودند. اخیراً با انتشار لیست ارزبگیران مشخص شد تعداد زیادی از شرکتهای ارزبگیر در محلی به‌غیر از حوزه تخصصی خود اقدام به واردات کالا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین نمونه آن واردات قهوه‌ساز توسط یکی از واردکنندگان خودرو بود. همچنین مشخص شد برخی شرکتهای دارویی در حوزه غیرتخصصی خود اقدام به واردات بخارشور کرده بودند. از طرفی یکی از شرکتهای فعال در حوزه ورزش توانسته با ارز دولتی تایر خودرو وارد کند.

این در حالی است که کارشناسان فنی حوزه تجارت خارجی در خصوص مواردی مثل بیش‌اظهاری واردات یا کم‌اظهاری صادرات به مسئولان هشدار داده بودند. حالا مشخص شده یکی از شرکتهای فعال در حوزه واردات تجهیزات پزشکی قصد بیش‌اظهاری واردات با هدف خروج ارز را داشته که با اقدام به‌موقع مأموران ناکام مانده است.

رسول کوهستانی مدیرکل پیشین دفتر ارزش گمرک ایران با بیان اینکه بایستی از تجربه نوسانات ارزی سال 91 و تشکیل پرونده‎های متعدد بیش‌بود ارزش در التهابات اخیر ارزی کشور بهره گرفت، گفت: اگر آمار تخصیص ارز 9 میلیارد دلاری برای واردات کالا از طرف وزارت صنعت صحت داشته باشد به‌نظر می‌رسد با سودجوییهای قابل توجه در پرونده‌های بیش‌بود ارزش یا بیش‌اظهاری واردات روبه‌رو خواهیم شد.

بر اساس اسناد موجود در اوایل خرداد ماه سال جاری یکی از واردکنندگان، پنج محموله  550کیلوگرمی ادوات و ملزومات خاص پزشکی را به‌ارزش 124 هزار یورو اظهار کرده است این در حالی است که ارزش واقعی کالا (هر محموله) حدود 10 هزار دلار است. بررسیها نشان می‌دهد این واردکننده از ارز رسمی و حواله ارز دولتی برای واردات کالای خود استفاده کرده است. این اختلاف چشم‌گیر مشخصاً با هدف بیش‌اظهاری کالای وارداتی انجام‌شده تا بعد از تسویه بانکی ارزهای دولتی در بازار آزاد با اختلاف دوبرابری به‌فروش برسد.

در حال حاضر گمرک به‌کمک سامانه‌ای تحت عنوان سامانه الکترونیکی ارزش Tsc ارزش کالاها را کنترل و با هماهنگی صاحبان صنایع اتحادیه‌ها و سندیکاها به‌روزرسانی می‌کند، با این حال در شرایطی که دستگاههای نظارتی معمولاً با کم‌اظهاری ارزش عمدتاً درگیر هستند، در شرایط خاص اقتصادی همزمان با نوسانات ارزی و افزایش فاصله میان نرخ ارز دولتی با بازار آزاد معضل بیش‌اظهاری هم به چالشهای گمرک با واردکنندگان اضافه شده است.

(یکی از اظهارنامه‌های مورد اشاره در ادامه قابل مشاهده است)

به گزارش تسنیم، در خصوص روشهای جلوگیری از وقوع  پرونده‌های بیش‌بود ارزش باید گفت، با اجرای مواد 16 قانون مقررات صادرات و واردات و ماده 30 آیین‌نامه اجرایی آن (بررسی ارزش کالا در زمان ثبت سفارش بر اساس سوابق گمرک) و توجه به احتمال افزایش بیش‌بود (گران‌نمایی) ارزش در اسناد خرید در گمرکات اجرایی می‌توان از درخواستهای بی‌مورد ثبت سفارش و خروج احتمالی ارز از کشور جلوگیری نمود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۳۰۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟

گروه اقتصاد و درآمد: واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی در ارزش به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید.

به گزارش جماران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

روابط عمومی گمرک ایران با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق این ۵ کشور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است.

تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

دیگر خبرها

  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟
  • جزییات تازه درباره مجوز واردات خودروهای کارکرده
  • تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات
  • جزییات پرونده‌های قاچاق دختران/ ماجرای پروژه کینگ چیست؟
  • جزییات جدید از پرونده مهسا امینی
  • جزییات پرونده های فساد جنسی پروژه کینگ، چَتِر بِیت و لِوِل آپ دنس