Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@17:31:10 GMT

موفقیت در تولید فیلم کودک تصادفی نیست

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۰۲۷۲۳

موفقیت در تولید فیلم کودک تصادفی نیست

تهران- ایرنا- بازیگر مجموعه تلویزیونی «قصه‌های تابه‌تا»، گرانی تولید فیلم کودک را یکی از دلایل کاهش فعالیت فیلمسازان این حوزه دانست و گفت: قطعاً موفقیت در تولید آثار کودک، تصادفی نیست و نیاز به شناخت و تخصص دارد.

رضا فیاضی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار سینمایی ایرنا، با مرور دلایل موفقیت فیلم‌های کودک دهه‌های 60 و 70، افزود: واقعیت این است که در آن دوران، کار را کارشناسان برعهده داشتند و تعداد تولیدات زیاد بود بنابراین مقایسه وضعیت سینمای کودک و نوجوان در دهه‌های 60 و 70 با اکنون کار درستی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یادآور شد: برای نمونه، مرضیه برومند در سینمای کودک و نوجوان آثار موفقی دارد و فیلم‌های او در خاطره مخاطب ثبت شده است، او اگرچه در عرصه بزرگسال نیز مجموعه تلویزیونی موفق «آب پری» را تجربه کرده است اما موفقیت کارهای کودک او نظیر«زی زی گولو» را کمتر تکرار کرد، زیرا کارگردانی است که کودک را می‌شناسد.

**گرانی تولید فیلم دلایل کاهش فعالیت فیلمسازان کودک است
فیاضی، گرانی تولید فیلم کودک را یکی از دلایل کاهش فعالیت فیلمسازان حوزه کودک و نوجوان دانست و گفت: کارهای پیشنهادی سینمای کودک و نوجوان معمولا با بودجه‌های پایین برآورد شده و عموماً به مراحل اولیه ساخت نمی‌رسند بنابراین برای ساخت آنها باید درصدد جذب حامی مالی بود.
این بازیگر درباره هزینه‌های تولید در دهه‌های گذشته فعالیت سینمای کودک و نوجوان عنوان کرد: در آن دوران، تولید یک اثر هنری هزینه سنگینی نداشت ولی امروز فیلمسازی گران شده و بخش قابل توجه تولید آثار کودک و نوجوان، متوجه مسائل اقتصادی است و پس از آن به متخصصان حوزه کودک برمی‌گردد.
وی با اشاره به نمونه آثار موفق کودک و نوجوان، افزود: در تولید «دنیای شیرین»، یک روانشناس کودک و نوجوان به سازندگان و عوامل ساخت این اثر مشاوره می‌دادند تا تولید یک اثر به نقطه مطلوب نزدیک شود و ساعت‌ها بحث و بررسی در جلسات مشترک داشتیم و به طور کلی برای آثاری مرتبط با مخاطبان کودک و نوجوان زحمت زیادی کشیده می‌شد.
فیاضی با بیان این که کودکان و نوجوانان امروز نوستالژی ندارند، ادامه داد: در گذشته تنها دو شبکه تلویزیونی وجود داشت و الان با وجود شبکه‌های متعدد تلویزیونی، تولید سریال‌های کودک و نوجوان عملا فراموش شده و اگر موردی وجود دارد هم سفارشی است و خروجی آن هم پیشاپیش مشخص است.

**متولی خاصی برای سینمای کودک و نوجوان نداریم
وی با اشاره به اهمیت آموزش فیلمسازان جوان و خلاق در حوزه سینمای کودک، گفت: باید برای بهبود شرایط تولید، سرمایه گذاری مالی و معنوی انجام داد و افراد متخصصی را تربیت کرد تا سینمای کودک و نوجوان رونق بگیرد، متاسفانه اکنون متولی خاصی برای سینمای کودک و نوجوان نداریم و از همین رو اتفاقات مورد انتظار را شاهد نیستیم.
فیاضی دغدغه اصلی خود را توجه به قشر نوجوان دانست و خاطرنشان کرد: تولید اثر سینمایی برای نوجوانان بسیار خطیر و مهم است زیرا کودک را از طریق موسیقی و ایجاد سرگرمی متناسب با سن او می‌توان راضی و شاد نگه داشت اما نوجوان تغذیه فرهنگی تخصصی، مؤثر و مفید نیاز دارد و با هر اثر سینمایی نیاز او تأمین و جذب هر فیلمی نمی‌شود.

**فیلم‌های کودک انتظارات دنیای خیال‌انگیز کودکان را برآورده نمی‌کنند
وی با اشاره به این که نیاز اصلی کودک، مواجهه با فضایی فانتزی است، افزود: آثار فعلی سینمای کودک، فانتزی نیستند؛ فانتزی‌هایی نظیر سریال «زی زی گولو» که در آن روز، شب می شود و ابر بر سر آقای جمالی می‌بارد و در واقع توقعی که در دنیای خیال انگیز کودکی اتفاق می‌افتد، در این فیلم‌ها برآورده می‌شود.
این بازیگر فیلم‌های کودک و نوجوان، خاطرنشان کرد: متاسفانه در کشور ما فجایعی در ارتباط با کودکان و نوجوانان اتفاق می‌افتد که در رسانه‌ها نسبت به آن آگاهی‌ بخشی صورت نمی‌گیرد و انیمیشن‌ها و فیلم‌های خوبی نیز در این رابطه ساخته نمی‌شوند.
سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان 8 تا 14 شهریور 97 در شهر اصفهان برگزار می شود.
فراهنگ**9246**1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي سينما فيلم كودك رضا فياضي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۰۲۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو روی سکه معلم بلاگری/کاهش هوش هیجانی دانش آموزان با تولید محتوا از آن‌ها

روزبهانی گفت: یک دانش آموز در سن پایین تفکر انتقادی ندارد و شاید درحالی که دیگران به او می‌خندند نتواند از خودش دفاع کند و همین امر می‌تواند آسیب زیادی به کودک بزند.

حسین روزبهانی، روانشناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در رابطه با تاثیرات مثبت و منفی معلم بلاگری اظهار داشت: فضای مجازی و معلم بلاگری، تأثیر معلم بلاگری و تولید محتوایی که این افراد انجام می‌دهنو که قطعاً هم خیلی زیاد شده است را، می‌تونیم به طور همزمان هم یک اتفاق مثبت و هم یک اتفاق منفی در نظر بگیریم. این کار یک شمشیر دو لبه است که یک‌سری محاسن و یک سری معایب دارد.

وی در رابطه با مزایای این کار افزود: زمانی که اون معلم بلاگر یک شیوه تدریس را در فضای مجازی ارائه می‌دهد که خوب و رسا و جذاب هست، باعث می‌شود تعداد مخاطبانش بالا برود و به جای این که یک کلاس بیست نفره از این سبک تدریس استفاده کنند، یک جامعه خیلی بیشتر و جامعه آماری بزرگ‌تری از این سبک تدریس استفاده می‌کنند.

وی افزود: معلم در این موارد سعی می‌کند یک سری خلاقیت‌ها در روش تدریس داشته باشد. مثلا در محتوا یا ساده‌سازی دروس که همین موضوع باعث می‌شود که دانش‌آموزان علاقه بیشتری به آن درس پیدا کنند. همچنین این گسترش جامعه آماری شامل معلم‌های دیگر در شهر‌های کوچیک نیز می‌شود. برای مثال معلم‌هایی که جوان و تازه کار هستند و استرس شروع تدریس را دارند، اگر بخواهند تدریس کنند، با دیدن این شیوه تدریس اولاً تجربه و اطلاعات نو کسب می‌کنند و ثانینا شاید از استرسشان کاسته شده و آمادگی لازم برای آموز دادن را پیدا کنند.

روزبهانی در رابطه با ابعاد منفی این موضوع تصریح کرد: معمولاً معلم‌ها در فیلم‌ها و تولید محتوا‌هایی که از دانش آموزان و در فضای مجازی منتشر می‌کنند، سعی می‌کنند فضایی شاد و خنده دار را نمایش دهند و یا از یک سری از رفتار‌های دانش آموزان فیلم برداری می‌کنند که شاید برای دیگران خیلی خنده دار باشد؛ این را نیز باید در نظر گرفت که یک دانش آموز در سن پایین تفکر انتقادی ندارد و شاید درحالی که دیگران به او می‌خندند نتواند از خودش دفاع کند و همین امر می‌تواند آسیب زیادی به کودک بزند و حتی روی خانواده‌اش تأثیر بگذارد.

وی در ادامه گفت: یکی از عوارض آن رفتار نادرست این است که کودک معمولاً سعی می‌کند تنها قسمت شاد خودش بروز بدهد و هیجاناتی مثل غم و غصه ناراحتیش را سرکوب کند. خب همین موضوع باعث می‌شود که خیلی نمایشی رفتار کند و سعی کند این بخش از زندگی خود را حذف و یا مخفی کند. واقعیت‌های زندگی شو و سعی کن لبخند‌ها غیر واقعی داشته باشه که می‌تواند از لحاظ روانی به او آسیب بزند و حتی می‌تواند تا حدودی هوش هیجانی کودک را کاهش بدهد.

دیگر خبرها

  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم/ رونق تولید و نمایش فیلم‌ها موجب کاهش بیکاری سینماگران شده است
  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • دو روی سکه معلم بلاگری/کاهش هوش هیجانی دانش آموزان با تولید محتوا از آن‌ها
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • دشمن دشمن شما، واقعا دوست شما است؟
  • کارکرد انتقادی فیلم‌های مستند کمرنگ شده است
  • تهیه کننده نون خ سریال جدید می‌سازد