Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@06:01:31 GMT

جلیل صفربیگی: نوبت شعر کردی ایلامی است

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۶۹۷۷۰

جلیل صفربیگی: نوبت شعر کردی ایلامی است

مجموعه شعر کُردی «دو په‌ر گولباخی هشک و دو نامه» اثر خسرو خسروی‌پور در حوزه هنری ایلام رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، منطقه ایلام، جلیل صفربیگی - شاعر - در این مراسم اظهار کرد: دوست دارم لذت‌هایم را از خواندن این کتاب با شما به اشتراک بگذارم و خوشحالم در این روزگار که مردم دل و دماغ لازم را ندارند، عده‌ای از فرهنگ‌دوستان ایلام در رونمایی از مجموعه شعر یکی از فرهیختگان بنام اما محجوب و گمنام شرکت دارند و به نظرم معجزه انسان نیز همین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با قدردانی از کارهای انجام گرفته در حوزه ادبیات و شعر در حوزه هنری ایلام، گفت: خوشبختانه در زمینه شعر کردی در ایلام کارهای خوبی انجام گرفته و دیگر نوبت آن است که پژوهشگران به فکر نگاشتن کتاب نقد شعر کردی ایلام باشند تا در پویایی و تکامل شعر کردی ایلامی موثر واقع شود.

صفربیگی با بیان اینکه با وجود پیشرفت شعر کردی قالب‌های شعر مانند دوبیتی و غزل هنوز معادل کردی ندارند، گفـت: شاعران پیشکسوت ایلامی برای این موضوع همفکری کنند؛ تا این خلاء جبران شود.

این شاعر پیشکسوت تصریح کرد: مجموعه شعر حاضر رایکی از سه مجموعه برتر شعر کردی منتشر شده در ایلام می‌دانم و یقین دارم که از نظر فنی و ادبی مجموعه‌ای سرمایه‌ای برای شعر استان است و در مجموع خوشبختانه شعر کردی ایلام در میان استان‌های کردزبان پیشروتر است و مجموعه «دو په‌ر گولباخی هشک و دو نامه» تجربه نیست بلکه کارنامه‌ای موفق و قابل اعتماد است.

صفربیگی ادامه داد: خوشبختانه شعر کردی در قالب‌های کلاسیک نیز رشد قابل توجهی داشته و استواری قابل توجهی پیدا کرده و انواع آن نیز از قبیل عاشقانه، اجتماعی و سیاسی شناخته شده است.

وی تاکید کرد: غزل در این مجموعه هویت خود را پیدا کرده و و هرچند تاثیرگذاری و تاثیرپذیری در شعر امری طبیعی است اما خسروی‌پور غزلش منحصر به فرد است و در آینده شاعران جوان از آن تاثیر خواهند پذیرفت.

صفربیگی قابل فهم بودن و صمیمی بودن و سهل و ممتنع بودن را از ویژگی‌های شعر خسروی‌پور عنوان کردو گفت: کلماتی که در این مجموعه به کار برده شده کردی اصیل است و از بزرگسال تا نوجوان همه با آن ارتباط برقرار می‌کنند و این هم تلنگری است که به ما می‌گوید فرزندانمان را به خواندن شعر کردی تشویق کنیم.

این شاعر ادامه داد: خسروی‌پور مولوی‌وار خوانند اشعارش را به رقص در می‌آورد و در تمام اشعار سوار بر وزن است و درون‌مایه اشعارش را عشق تشکیل می‌دهد و در اشعارش وی مانند این عشق توام با حجب و حیاء است اما زیبایی‌ها را نیز گفته که این ویژگی شعر کردی است که مانند لباس مردمان این دیار با وجود پر زرق و برق بودن بدن‌نما نیست.

صفربیگی به فراونی واژه‌های گل و دل در شعر خسروی‌پور اشاره کرد و گفت: توجه به بوم‌زاد ، وجود طنز زیرپوستی ، عشق پیری، دوبیتی‌های فلسفی و زبان خیامانه از ویژگی‌های شعر این شاعر است.

خسوی‌پور هم با قدردانی از حوزه هنری درباره عنوان کتاب یعنی «گلباخی» اظهار کرد: 40 تا 50 سال پیش جای جای شهر کنونی ایلام سرشار از باغ‌هایی بود که پرچین آن را این درخت مقدس تشکیل می‌داد و خشک‌‍شده‌ی این گل همنشین صفحات قرآن مجید بود و در مراسم شادی و عزا نیز کاربرد داشت.

محمدعلی قاسمی - رییس حوزه هنری ایلام - نیز گفت: خسروی‌پور از جمله شاعرانی است که در دهه‌ی چهل دو مجموعه را به چاپ رسانده و به معنای واقعی از پیشکسوتان شعر ایران و ایلام است.

وی گفت: منش خسروی‌پورتواضع بوده و هیچگاه خود را به زور به دیگران تحمیل نکرده در کمال تواضع در شعر ایلام و محافل ادبی تاثیرگذار بوده است.

در این مراسم که با اجرای «فرهاد شاهمرادیان» برگزار شد ، «ظاهر سارایی»، «روح الله باقلانی» و«داوودیان» سرودهای خود را قرائت کردند.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام شعر کردی ایلام منطقه ایلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۶۹۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه به مرکز پشتیبانی حوادث و سوانح غرب کشور تبدیل شود

به گزارش خبرنگار مهر، بابک محمودی بعد از ظهر شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این استان که با حضور استاندار کرمانشاه و مدیران دستگاه‌های اجرایی استانی در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: این استان زیرساخت‌های خوبی از جمله هوانیروز و فرودگاه را دارد.

وی با اشاره به اینکه کرمانشاه مرکزیت غرب کشور است، افزود: این ویژگی استان در مواقع وقوع حوادث می‌تواند به خوبی و با سرعت بالا از استان‌های کردستان، ایلام، همدان و لرستان پشتیبانی کند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: کرمانشاه پایگاه هوایی، تجهیزات تخصصی و انباری مورد نیاز بحث امداد و نجات را دارد و به خوبی می‌تواند استان‌های همجوار را پشتیبانی کند.

محمودی گفت: با در نظر گرفتن ظرفیت‌ها و مرکزیت بودن این استان در بحث مدیریت بحران و با نظر مساعد رئیس سازمان مدیریت بحران، کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی حوادث و سوانح غرب کشور مصوب شود.‌

استقرار بالگرد تخصصی ویژه آتش سوزی به کرمانشاه

وی از اختصاص دادن نیروی انسانی و تجهیزات تخصصی امداد و نجات ویژه به کرمانشاه خبر داد و گفت: طی سال جاری در بحث ترابری توان عملیاتی و نیروی کادر در این استان به ۲ برابر افزایش پیدا خواهد کرد.

محمودی با اشاره به خریداری تعدادی بالگرد آتش نشانی، تصریح کرد: در برنامه داریم یکی از این بالگردهای تخصصی ویژه آتش سوزی‌ها را در این استان مستقر کنیم.

وی افزود: همچنین در برنامه داریم بین سه تا چهار فروند بالگرد دائمی را در کرمانشاه مستقر کنیم تا در حداقل زمان ممکن بتوانند بحث امداد و نجات را به خوبی پشتیبانی کنند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر تاکید کرد: لازمه همه این اقدامات فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب برای نگهداری و استفاده از این تجهیزات توسط استان است.

ایجاد دالان سرد در مرز خسروی در اربعین سال جاری

محمودی به بحث پیاده‌روی عظیم اربعین پرداخت و گفت: کرمانشاه یکی از استان‌های موفق در سال گذشته بوده و اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفت.

به گفته وی، با توجه به شرایط مناسب مرز خسروی قطعاً در اربعین امسال شاهد تردد زوار بیشتری از این استان و مرز خسروی خواهیم بود.

محمودی بیان کرد: در اربعین گذشته یک پایگاه دائمی در مرز خسروی ایجاد کردیم و قطعاً برای امسال نیز در نظر داریم خدماتی مانند دالان سرد ایجاد کنیم.

وی با اشاره به آمار بالای حوادث کوهستانی در کرمانشاه، افزود: بیستون چهارمین توده سنگی بزرگ در دنیا است که جاذبه بالایی برای سنگ نوردان و صخره نوردان از سراسر کشور و حتی دنیا دارد.

محمودی با بیان اینکه مسیرهای کوهنوردی بیستون منحصر به‌فرد است، تصریح کرد: نباید آن را به عنوان یک تهدید ببینیم، بلکه با اقداماتی از جمله وجود راهنما، تهیه بروشور و علامت گذاری مسیرها، کوهنوردی را در این منطقه به یک فضای مفرح و امن تبدیل کنیم.

کد خبر 6090134

دیگر خبرها

  • تجمع دانشجویان ایلامی در محکومیت آمریکا
  • آقای اوسمار نقد را ول کردی نسیه را چسبیدی | حسرت بزرگی خوردم بابت دوبار از دست دادن برتری دوگله
  • خسروی: خوشحالی بعد از گل من، یک کار شخصی بود
  • پرداخت سه هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال مستمری و کمک معیشت به مددجویان ایلامی
  • کرمانشاه به مرکز پشتیبانی حوادث و سوانح غرب کشور تبدیل شود
  • ماجراهای کنسرت «سیروان خسروی» در اهواز تکرار نمی‌شود
  • جام حذفی فوتبال / رستگاری ملوان در دقیقه ۱۱۹
  • ماجرای عجیب سارقی که با پابند الکترونیکی به سرقت می‌رفت
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی
  • ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی خریداری شد