Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

در دوازدهمین نشست کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان هرمزگان، بر لزوم هماهنگی و همکاری تمامی دستگاه ها در راستای اجرای هر چه سریعتر و جامع تر قوانین مرتبط با حوزه دریا و ساحل تأکید شد.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، رضا مدرس معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان در دوازدهمین نشست کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان هرمزگان با بیان اینکه هرمزگان ۴۰ درصد سواحل کشور را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: در حوزه کاداستر ساحلی و تعیین حریم ۶۰ متری تعاملات خوبی در قالب یک تفاهمنامه همکاری مشترک بین سازمان بنادر و دریانوردی با سازمان جنگل ها و مراتع کشور صورت گرفته که نتایج اجرای این طرح می تواند برای توسعه استان ساحلی هرمزگان بسیار کارگشا باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به در دست اجرا بودن مطالعات بازآفرینی تعامل شهر و بندر توسط سازمان بنادر گفت: اطلاعات آکادمیک مربوط به این مطالعات می تواند در مقاطع آموزش عالی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان تعامل شهر و بندر را به عنوان دغدغه مهم وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر در راستای عمل به مسئولیت های اجتماعی دانست و به بیان انتظارات مدیریت عالی استان هرمزگان در این خصوص پرداخت.

او از آمادگی استانداری برای برگزاری جلسات ماهیانه کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان با حضور معاون عمرانی و هر دو ماه یکبار با حضور استاندار خبر داد.

مدرس به لزوم تصویب نهایی طرح تدقیق مطالعات مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی(ICZM) در استان هرمزگان طی ماه جاری نیز اشاره کرد و از اعضای این کمیته خواست تا پایان سال جاری شرایطی را فراهم کنند که شاهد کاهش ۲۰ درصدی تعداد سازه های غیرمجاز در این استان باشیم.

الله‌مراد عفیفی پور مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان و دبیر کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل این استان اظهار داشت: از نیمه دوم سال گذشته تاکنون تعاملاتی خوبی با مناطق آزاد کیش و قشم و همچنین دستگاه های دیگری همچون شهرداری و شیلات در بحث مجوزدار شدن سازه های ساحلی و دریایی صورت گرفت.

او افزود: خوشبختانه طی یکسال اخیر توانسته ایم به یک درک مشترک با سایر دستگاه برسیم که مجوزها به صورت یکپارچه توسط یک کمیته تخصصی مستقر در سازمان بنادر صادر شود. در این خصوص، همواره اجرای مصوبات ابلاغی و الزامات قانونی ملاک عمل دستگاه های همکار بوده است.

به گفته عفیفی پور، از آذرماه سال گذشته تاکنون، ۱۰ مورد موافقت اولیه، ۱۲ مورد مجوز ساخت و ۷ مورد هم مجوز بهره برداری برای سازه های دریایی و ساحلی این استان صادر شده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان در ادامه امنیت، ایمنی و محیط زیست را به عنوان سه موضوع مهم در بحث بررسی ها و صدور مجوز برای سازه ها مطرح کرد و افزود: اگر سازه ای در این سه زمینه مشکلی نداشته باشد، مانع چالش آفرینی برای صدور مجوز آن وجود ندارد.

او گفت: به دلیل مکانیزه شدن فرآیندها در سامانه صدور مجوزها، انجام کارها به صورت الکترونیکی و غیرحضوری انجام می شود و ثبت اطلاعات و همچنین انجام تشریفات قانونی صدور مجوز نیازی به هیچ هزینه ریالی ندارد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در پایان بر لزوم هماهنگی و همکاری همه جانبه تمامی دستگاه ها، ارگان ها و نهادها در راستای اجرای هر چه سریعتر و جامع تر قوانین مرتبط با حوزه دریا و ساحل تأکید کرد.

لازم به ذکر است، حمید خلیلی مدیر کل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دریانوردی و دبیر کمیته صدور مجوز سازه های دریایی کشور نیز طی سخنانی، روند مطالعات مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی(ICZM) در کشور و استان هرمزگان را تشریح کرد.

او با اشاره به آخرین وضعیت ساخت و سازهای ساحلی در استان هرمزگان گفت: با احتساب سازه های ساحلی و فراساحل، ۳۲۱ سازه در این استان وجود دارد ۲۷۵ سازه متعلق به مجموعه های دولتی و ۴۶ مورد نیز با مالکیت بخش خصوصی است. از مجموع کل سازه ها، ۵۸ مورد دارای مجوز است.

مدیر کل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دریانوردی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، این سازمان در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی خود، مطالعات طرح بازآفرینی تعامل شهر و بندر را برای ۱۵ بندر همجوار با ۱۲ شهر در شمال و جنوب کشور را آغاز کرده است.

او همچنین از تهیه نقشه های با مقیاس ۱:۵۰۰۰ در نوار ساحلی استان هرمزگان( شامل اطلاعات توپوگرافی و هیدروگرافی) و تهیه خطوط مبنای C.D و H.A.T در طول نوار ساحلی استان هرمزگان توسط سازمان بنادر خبر داد و گفت: در صورت درخواست دستگاه ها و ارگان ها، این آمادگی وجود دارد که اطلاعات کامل در این رابطه را در اختیار متقاضیان قرار دهیم.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: هرمزگان کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۷۰۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    

نشریه آمریکایی پالتیکو نوشت: حاکمان آفریقایی جدید دیگر نمی‌خواهند شاهد تحمیل ارزش‌های به‌اصطلاح دموکراتیک کشورهای غرب باشند و واشنگتن به شکست سیاست‌های خود در آفریقا پی برده است.

سرویس جهان مشرق - خبرگزاری فرانسه اعلام کرد، کورت کمبل، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، در دیدار با علی الامین زین، نخست وزیر نیجر که پس از کودتای ژوئیه گذشته قدرت را در دست گرفت، با درخواست مقامات نیامی برای خروج نیروهای آمریکایی موافقت کرد.

در این توافقنامه مقرر شده است که در روزهای آینده یک هیئت آمریکایی به نیجر برای توافق بر سر جزئیات عقب نشینی اعزام شود.

ایالات متحده تا سال گذشته کمی بیش از هزار سرباز آمریکایی در نیجر داشت، جایی که ارتش آمریکا از دو پایگاه عملیاتی می کند که یکی از آنها پایگاه هواپیماهای بدون سرنشین معروف به پایگاه هوایی 201 است.

که در نزدیکی آگادز در مرکز نیجر با هزینه ای بیش از 100 میلیون دلار ساخته شد.

این پایگاه از سال 2018 برای هدف قرار دادن اعضای دولت اسلامی و گروه وابسته به القاعده، گروه حمایت از اسلام و مسلمانان، در منطقه ساحل مورد استفاده قرار گرفته است.

آمریکا بیشتر همکاری های خود از جمله همکاری نظامی با نیجر را پس از کودتا که باعث برکناری رئیس جمهور منتخب محمد بازوم در 26 ژوئیه شد، به حالت تعلیق درآورد.

در ماه مارس، نیجر از توافقنامه همکاری نظامی که در سال 2012 با ایالات متحده امضا شده بود، با توجه به اینکه واشنگتن "به طور یکجانبه آن را تحمیل کرده است" خارج شد.

هزاران نفر اوایل هفته در نیامی تظاهرات کردند تا خواستار خروج سربازان آمریکایی شوند، پس از آن که رژیم نظامی ماه گذشته توافقنامه همکاری با واشنگتن را لغو کرد.

تلویزیون دولتی نیجر اعلام کرد که یک ماه پس از لغو یکجانبه توافقنامه همکاری نظامی با واشنگتن از سوی دولت نیجر، به زودی یک هیئت بلندپایه آمریکایی به نیامی خواهد آمد تا در مورد آینده روابط میان دو کشور گفتگو کند.

پس از کودتای نظامی که در 26 ژوئیه ۲۰۲۳، محمد بازوم رئیس جمهور محمد غربگرای را سرنگون کرد، آمریکا همکاری نظامی با نیجر را به حالت تعلیق درآورد و کمک های مالی به نیجر را متوقف کرد و خواستار بازگشت حکومت غیرنظامی شد.

در اواسط ماه مارس، شورای نظامی حاکم در نیجر، توافقنامه نظامی با آمریکا را که اجازه حضور نیروهای نظامی و کارمندان وزارت دفاع ایالات متحده (پنتاگون) را در خاک این کشور می داد، لغو کرد.

نیامی معتقد است که توافق امضا شده با واشنگتن "ناعادلانه" است و "به طور یکجانبه" توسط آمریکا از طریق "یادداشت شفاهی ساده" در 6 ژوئیه 2012 بر نیجر تحمیل شد.

بیش هزار نظامی آمریکایی در نیجر حضور دارند، جایی که ارتش آمریکا از دو پایگاه نظامی عملیات انجام می دهد، یکی از آنها پایگاه پهپادی معروف به پایگاه هوایی 201 است که در نزدیکی آگادز در مرکز نیجر با بیش از 100 میلیون دلار ساخته شده است.

آمریکا مدعی از این پایگاه ها برای هدف قرار دادن عناصر داعش و گروه‌های وابسته به القاعده در آفریقا استفاده می کند.

اشتباهات محاسباتی آمریکا در موضوع کمک نظامی به آفریقا

شورای امور جهانی شیکاگو در گزارشی با عنوان «مقدار کم، بیشتر است؛ استراتژی جدید برای کمک امنیتی آمریکا به آفریقا» منتشر کرد، به این نتیجه ناخوشایند برای واشنگتن رسید که کمک نظامی آمریکا به آفریقا کارساز نیست.

نیجر از سال ۲۰۱۶ حدود ۵۰۰ میلیون دلار کمک امنیتی آمریکا دریافت کرده است.

در این گزارش آمده است، سیاست آمریکا در آفریقا برای مدت طولانی امنیت کوتاه مدت را به ضرر ثبات بلندمدت، با اولویت دادن به ارائه کمک‌های نظامی و امنیتی در راس قرار داده است، با این حال، این استراتژی نه باعث ایجاد امنیت در آفریقا شده و نه تهدیدات علیه آمریکا و منافع آن را کاهش داده است.

به گفته نویسندگان این گزارش، افزایش رقابت قدرت‌های بزرگ این خطر را تشدید می‌کند که نهاد امنیت ملی آمریکا استراتژی همکاری امنیتی خود را در منطقه دو چندان کند، زیرا این نگرانی وجود دارد که در غیر این صورت، خلأی ایجاد شود که رقبای آمریکا ممکن است آن را پر کنند.

این گزارش تاکید می‌کند آنچه در خطر است، ارزش‌ها و شهرت آمریکا است و آمریکا نمی‌تواند در جنگ به اصطلاح ۲۰ ساله خود علیه تروریسم در آفریقا پیروز شود.

https://globalaffairs.org/research/report/less-more-new-strategy-us-security-assistance-africa

آمریکا اسفند سال سال گذشته (1402) یک هیات را برای متقاعد کردن شورای نظامی نیجر به نیامی فرستاد. اما این شورا با ادامه حضور نظامی آمریکا در نیجر مخالفت کرد. سرتیپ حمادو عبدالرحمن سخنگوی شورای نظامی حاکم بر نیجر گفت، حضور نیروهای آمریکایی در نیجر غیر قانونی و بر خلاف قانونی اساسی و حاکمیت ملی نیجر است. او تاکید کرد، حضور نیروهای نظامی خارجی باید به اطلاع مردم برسد و آنها درباره آن نظر بدهند.

توافق نظامی میان آمریکا و نیجر از نگاه حکام جدید این کشور، غیر عادلانه است. آسوشیتدپرس اعلام کرد که علی الامین زین نخست وزیر نیجر و کورت کمپبل معاون وزیر خارجه آمریکا برای خروج نیروهای آمریکایی از نیجر توافق کردند.

هنوز جدول زمانی برای خروج نیروهای نظامی از نیجر تعیین نشده و قرار است که در روزهای آینده مذاکراتی در مورد گام‌های بعدی انجام شود.

نیجر نقشی محوری در عملیات نظامی آمریکا در منطقه ساحل آفریقا دارد و میزبان دو پایگاه هوایی آمریکایی است. یکی از این دو پایگاه، پایگاه آگادیز است که مهمترین پایگاه عملیات پهپادی آمریکاست. این پایگاه همه قاره آفریقا را پوشش می دهد.

پیتر فام نماینده ویژه سابق آمریکا در امور منطقه ساحل آفریقا گفت که عدم دسترسی به پایگاه‌های هوایی در نیجر ناکامی بزرگ برای آمریکا و متحدانش خواهد بود.

وی همچنین گفت که احتمالا سایر نیروهای خارجی نیز از نیجر خارج شوند و یافتن پایگاه‌های نظامی جدید برای غربی‌ها، در کوتاه‌مدت دشوار خواهد بود.

احمد بروایه کارشناس مسائل آفریقا در گفتگو با مشرق گفت، نظامیان در کشورهایی مانند مالی، بورکینافاسو، گینه، گابون و نیجر علیه حاکمان سیاسی وابسته غرب کودتا کردند. حاکمان جدید در این کشورها در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی فرانسه و آمریکا هستند و به گسترش روابط سیاسی و نظامی با روسیه تمایل دارند.

این کارشناس مسائل آفریقا افزود، خروج نیروهای خارجی از کشورهای آفریقایی با پشتوانه مردمی همراه است. این کشورها و به ویژه نیجر تلاش می کنند، نفوذ کشورهای غربی را در کشورهایشان کاهش بدهند و با قدرت جهانی مانند چین و روسیه و قدرت های منطقه‌ای مانند جمهوری اسلامی ایران نزدیک شوند.

فرانسه هم سه پایگاه نظامی خود را در نیجر پس از درخواست شورای نظامی این کشور تعطیل کرد. در پی ضرب‌الاجل شورای نظامی حاکم بر نیجر، آخرین گروه نظامیان فرانسوی 1 دی ۱۴۰۲ خاک نیجر را ترک کردند.

اواخر سال گذشته، فرانسه به درخواست شورای نظامی حاکم نیجر و پس از تظاهرات گسترده علیه حضور فرانسوی ها، مجبور شد نیروهای خود را از نیجر خارج کند.

دیگر خبرها

  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • لزوم همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای توسعه گردشگری اردبیل
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • آمادگی ایران برای تعمیر هواپیما و صدور خدمات مهندسی به کوبا
  • همکاری همه جانبه آموزش‌ و پرورش در کنگره شهدای استان تهران
  • استقرار شناور یدک‌کش بُرنا در حوضچه بندر جاسک
  •  تاکید بر افزایش همکاری‌های بنادر گلستان و بندر امیرآباد
  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    
  • لزوم همکاری تمامی نهادها با پلیس در اجرای طزح نور
  • هرمزگان کار نگهداری ۱۰۰۰ کیلومتر نوار ساحلی توزیع برق را برعهده دارد