Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@05:14:23 GMT

80 درصد موارد غرق شدگی خارج از طرح سالم سازی است

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۶۷۴۳۹

80 درصد موارد غرق شدگی خارج از طرح سالم سازی است

تهران - ایرنا- معاون فنی دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت اعلام کرد: 80 درصد موارد غرق شدگی در خارج از طرح سالم سازی است. سال گذشته 128 نفر بر اثر غرق شدن فوت کردند که 90 درصد آنها در گروه سنی 25 تا 30 سال بودند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علیرضا مغیثی روز پنجشنبه افزود: طبق گزارش جهانی در سال 2012 سالانه 372 هزار نفر مورد غرق شدگی در دنیا روی می دهد، غرق شدگی سومین عامل مرگ در کودکان زیر 15 سال بعد از بیماری های سل و سرخک است و جزو 10 عامل اصلی مرگ در افراد زیر 25 سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: در دنیا بیشترین غرق شدگی در حوضچه و سپس در آبگیر اتفاق می افتد و غرق شدگی در دریا و دریاچه 7درصد کل مرگ های ناشی از غرق شدگی را تشکیل می دهد.
مغیثی ادامه داد: الگوی غرق شدگی در سه استان شمالی کشور بسیار متفاوت با سایر مناطق است، در این مناطق خانواده هایی که برای گذراندن تعطیلات و به قصد تفریح به شمال کشور سفر می کنند به طور ناخود آگاه درگیر این پدیده می شوند.
به گفته وی، سواحل شمالی کشور در استان های مازندران، گیلان، و گلستان با دارا بودن مجموعا 740 کیلومتر ساحل که باید رودخانه های محلی را به این مقدار افزود، به طور سنتی به عنوان تفرجگاه عمومی مورد استفاده مسافران قرار می گیرند.
معاون فنی دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: غرق شدگی خطری است که جان مهمانان مناطق شمالی کشور را تهدید می کند. وسعت منطقه خطر بسیار است، به طوری که 338 کیلومتر از این خط ساحلی، مربوط به مازندران، 300 کیلومتر آن مربوط به گیلان و 102 کیلومتر مربوط به استان گلستان است.
مغیثی افزود: هر سال تابستان آمار کسانی که بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده اند، مرتب از رسانه ها پخش می شود و مسئولان سعی می کنند به مردم راجع به این خطر هشدار دهند. اما شاید بسیاری ندانند که خطر غرق شدگی فقط در ساحل های شلوغ و مناطق طرح سالم سازی دریا نیست. بلکه بیشترین موارد غرق شدگی در مناطق خارج از طرح دریا و در مناطق خلوت و ممنوع شنا یا در زمان هایی که دریا طوفانی است و زمانی که مناطق حفاظت شده طرح سالم سازی دریا تعطیل است، رخ می دهد.
وی ادامه داد: متاسفانه تعداد زیادی از هموطنان که برای شنا و تفریح وارد آب می شوند به دلیل آشنا نبودن به فن شنا در دریا و رودخانه با جریان تند آب و پدیده های خاصی مانند جریانهای شکافنده رو به رو و در این گونه موارد غرق می شوند.
مغیثی گفت: بر اساس ثبت های موجود، کل تعداد غرق شدگان در سال 96، 530 نفر بوده است که متاسفانه 128 نفر ( 24درصد) از آنها فوت شدند، از نظر جنسیت، از کل کسانی که دچار حادثه غرق شدگی شدند، 73.4 درصد مرد و 26.6 درصد زن بودند و از کل فوت شدگان این حوادث 82.03 درصد مرد و 17.97 درصد زن بودند.
وی افزود: 60 درصد قربانیان غرق شدگی در این سال، زیر سن 30 سال سن داشتند و 11درصد از آنان، زیر سن 10 سال بودند. در آمارهای جهانی گفته می شود که غرق شدگی دومین عامل مرگ در سن یک تا 14 سال بر اثر آسیب های غیرعمدی است.
مغیثی تصریح کرد: رقم مرگ در محدوده سنی زیر 15 سال ناشی از غرق شدگی در شمال کشور با توجه به ثبت های موجود 21 نفر بوده است که 16.41 درصد موارد مرگ را تشکیل می دهد که رقم قابل توجهی است.
معاون فنی و مدیر گروه پیشگیری از حوادث دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: تعداد کسانی که در محدوده سنی 15 تا 30 سال فوت شده اند، 59 نفر بوده است که حدود 46.09 درصد موارد این نوع مرگ را شامل می شود.
وی افزود: از کل موارد غرق شدگان، در محدوده خارج طرح دریا، 16.79 درصد فوت شدند و 63.02 درصد با احیاء نجات یافتند. نسبت توفیق در احیاء (نجات) در گروه سنی 55 تا 59سال بیشتر بوده است.
به گفته مغیثی، از کل غرق شدگان 14.53 درصد در محدوده داخل طرح غرق شدند و 79.81 درصد حوادث در محدوده خارج طرح بوده است.
اجتمام * 9022 * 3063

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي وزارت بهداشت فوت غرق شدگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۶۷۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهروندان از شنا در آب‌های جمع شده ناشی از رواناب‌ها و سدهای خاکی خودداری کنند

ایسنا/کرمان دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند با اعلام هشدار خطر غرق شدگی، به شهروندان توصیه کرد: از نزدیک شدن به تالاب‌های به وجود آمده ناشی از سیل و محل‌هایی که سیلاب در آن جمع شده خودداری نمایند چرا که ممنوعیت شنا در سدهای خاکی به علت تهدیدات بهداشتی و مهم‌تر از آن خطر غرق‌شدگی به واسطه رسوبی بودن تالاب‌ها و چسبندگی ناشی از گل و لای است.

رضا یعقوبی عصر هشتم اردیبهشت ماه در بازدید از مناطق آسیب دیده از سیلاب اخیر در شهرستان زرند با مثبت ارزیابی کردن اقدامات انجام شده در مدیریت بحران خواستار تحلیل علمی علل ورود سیلاب به شهر زرند و حل دائمی آن شد.

وی گفت: صبوری و همکاری عموم مردم و همچنین زحمات بی‌شائبه و طاقت فرسای مجموعه عوامل دخیل در کنترل و مدیریت بحران در کنترل سیل اخیر بسیار موثر بود.

یعقوبی با اشاره به همراهی تمامی ارگان‌ها در دفع خطر و کاهش خسارات، بر لزوم حفظ آمادگی نهادهای ذیربط تاکید کرد و گفت: باید این سطح از وفاق و همکاری بین بخشی در  آینده هم تداوم یابد و با بهره‌گیری از تجارب میدانی به دست آمده و نیز دعوت از کارشناسان و صاحب نظران در ستاد مدیریت بحران، در خصوص کاهش آسیب پذیری شهرستان تصمیم‌گیری شود و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در شهرستان و نیز پیگیری در سطح استانی و کشوری برای تامین بودجه و امکانات پیشگیری از حوادث مشابه در آینده اقدام شود.

دادستان زرند با تاکید بر اینکه ترک فعل‌ها می‌تواند شامل قصور و اشتباهات در گذشته و اهمال در زمان حاضر باشد، تصریح کرد: زحمات شبانه روزی دستگاه‌های مجری و خدمات رسان از جمله مدیران و کارمندان این مجموعه‌ها در کاهش خسارات احتمالی نباید نادیده گرفته شود و دستگاه قضایی از افراد دلسوزی که به صورت جهادی و با وجود کمبود امکانات برای رفع مشکلات مردم تلاش می کنند حمایت قاطع خواهد داشت.

وی با بیان اینکه مهم ترین اصل مدیریت بحران جلوگیری از وقوع و تکرار حوادث است، گفت: وقوع سیل و تکرار حوادث مشابه در چند سال اخیر انتظار به حق مردم برای رفع نواقص و کنترل بارش‌ها و سیلاب ها را به دنبال داشته و بنابراین در این خصوص هیچگونه کوتاهی پذیرفته نیست.

دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان زرند در پایان با اعلام هشدار خطر غرق شدگی، به شهروندان توصیه کرد: از نزدیک شدن به تالاب‌های به وجود آمده ناشی از سیل و محل‌هایی که سیلاب در آن جمع شده خودداری کنند چرا که ممنوعیت شنا در سدهای خاکی به علت تهدیدات بهداشتی و مهم‌تر از آن خطر غرق‌شدگی به واسطه رسوبی بودن تالاب‌ها و چسبندگی ناشی از گل و لای است که این موضوع به دفعات در شهرستان رخ داده و خانواده‌های بسیاری شاهد از دست دادن جوانان خود به علت شنا در سدهای خاکی بوده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شهروندان از شنا در آب‌های جمع شده ناشی از رواناب‌ها و سدهای خاکی خودداری کنند
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • اجرای طرح افزایش خدمات و ایمن‌سازی بزرگراه‌‌های پایتخت
  • اجرای طرح افزایش خدمات و ایمن‌سازی بزرگراه‌های پایتخت 
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • غرق شدگی ۲ نفر در محدوده پل فلاورجان
  • غرق شدگی یک نفر در استخر خانگی
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق