Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@17:24:37 GMT

پای مهدهای کودک به آموزش هنر-صنعت فرش باز شد

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۰۰۹۲۸

به گزارش ایکنا، ایرنا نوشت: فرشته دستپاک  افزود: از آنجا که تفکر سنتی حاکم بر فرش دستباف سبب شده بسیاری از جوانان و کسانی که به دنبال سرمایه‌گذاری هستند، تمایلی برای فعالیت و سرمایه‌گذاری در حوزه فرش دستباف نداشته باشند، تصمیم گرفتیم از سنین کودکی، بچه‌ها را با هنر- صنعت فرش آشنا کنیم.
رئیس مرکز ملی فرش ادامه داد: برای تحقق این هدف از معاونت سازمان بهزیستی کشور و اداره کل مهدهای کودک دعوت کردیم که آنها نیز برای همکاری در این زمینه استقبال کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی، در شهریورماه امسال بعد از برگزاری نمایشگاه بین‌المللی فرش تهران، برای اجرایی شدن آموزش هنر- صنعت فرش از کودکی، تفاهم‌نامه همکاری سازمان بهزیستی با مرکز ملی فرش امضا
می شود.
بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی فرش دستباف ایران با حضور تولیدکنندگان و شرکت‌های داخلی و خارجی از سوم تا نهم شهریورماه امسال در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.
این فعال هنر- صنعت فرش دستباف ادامه داد: همچنین قرار است با صندوق کارآفرینی امید نیز تفاهم‌نامه‌ای امضا کنیم تا با کمک‌های فنی و اعتباری به فعالان و علاقه مندان هنر- صنعت فرش دستباف، رونق بیشتری به این صنعت داده شود.

** چشم‌انداز آموزش هنر فرش در مهدکودک‌ها
دستپاک اضافه کرد: با اقدامات انجام شده در این زمینه، فرزندان ما از کودکی یاد می گیرند نقاشی‌های که به تصویر می کشند را ببافند.
رئیس مرکز ملی فرش گفت: اتحادیه فروشندگان و فعالان این عرصه را موظف می‌کنیم که دستبافت‌های کودکان را بخرند.
وی معتقد است، با اجرایی شدن این برنامه، چند هدف محقق می شود؛ نخست آنکه هنر- صنعت فرش دستباف در جامعه از ارزش بیشتری برخوردار و «فرهنگ سازی» می‌شود.
«دوم اینکه، شاهد رونق در بازار و کسب و کار ودرآمدزایی خواهیم بود؛ همچنین کودکان از خردسالی چگونگی کسب درآمد و کارآفرینی را فرا می‌گیرند.»
«سوم اینکه «منزلت اجتماعی» فعالان و دوستداران این هنر- صنعت افزایش می یابد.»

** ضرورت تغییر نگاه به بافندگان فرش
وی در ادامه، فرش دستباف را نخستین و ایرانی‌ترین کالای ملی دانست و گفت: بافندگان فرش دستباف هنرمندانی‌اند که باید همانند سایر بخش های هنری جامعه، نگاه‌ها نسبت به آنها تغییرکند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد: شناسنامه دار کردن (تجاری سازی) فرش محقق نمی شود مگر اینکه در این بخش فرهنگ‌سازی شود؛ بنابراین باید از سن کودکی به آموزش این سرمایه و ارزش ملی اقدام کنیم.
وی اضافه کرد: از آنجایی که رسالت سازمان فنی و حرفه‌ای «آموزش و اشتغال» است، برای همکاری بویژه در بخش آموزش استانداردهای فرش دستباف، تفاهم‌نامه‌ای منعقد شده است.
دستپاک با یادآوری مسائل جاری صنعت فرش دستباف، موانع و دست اندازها در پرداخت تسهیلات به فعالان این بخش را از جمله مشکلات این صنعت برشمرد و گفت: برای این منظور و ارائه تسهیلات جانبی به فعالان و علاقه مندان صنعت فرش، با بانک های عامل درحال رایزنی هستیم.

** امضای تفاهم‌نامه با سازمان صنایع کوچک
وی همچنین موضوع «خوشه‌های صنعتی»، تجمیع و تراکم واحدهای کسب و کار اقتصادی و ارتباط با سایر سازمان‌ها در زنجیره تامین یک محصول را از مواردی دانست که باعث توسعه اقتصادی کشور شده است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: براین اساس تفاهم‌نامه‌ای با سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی منعقد کرده‌ایم.
دستپاک یادآور شد: اکنون حدود 17خوشه (از تولید تا صادرات با منافع مشترک) در 17 استان در حوزه فرش راه‌اندازی شده است.
«این همکاری متقابل شامل توسعه خوشه های صنعتی در زمینه فرش دستباف نیز می‌شود.»

** بیمه عشایری- روستایی برای بافندگان
رئیس مرکز ملی فرش ایران، درباره چرایی کاهش تعداد بافندگان بیمه شده توسط تامین اجتماعی توضیح داد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده امکان توسعه بخش بیمه‌های تامین اجتماعی در حوزه فرش دستباف را ندارد؛ بنابراین تصمیم گرفته شد برای بافندگان عشایری و روستایی، بیمه‌ای بعنوان مُسکنی در کنار بیمه تامین اجتماعی قرار دهیم.
«البته این بیمه بر خلاف بیمه تامین اجتماعی، همه سن‌ها را شامل نمی شود.»

** رونمایی از فرش صلح و دوستی
رئیس مرکز ملی فرش ایران در ادامه به تشریح برخی از برنامه‌های جانبی نمایشگاه بین المللی فرش دستباف در شهریورماه امسال پرداخت و گفت: در این دوره از نمایشگاه برای نخستین بار فرش «صلح و دوستی» رونمایی می شود.
وی افزود: هدف از بافت این فرش «پیام صلح مردم ایران اسلامی به همه ملل جهان و نه گفتن به جنگ و خونریزی» است.
پیش از این برخی رسانه‌ها اعلام کرده بودند که فرش «صلح و دوستی» با دستان هنرمندانه فرشبافان «بوکانی» در استان آذربایجان غربی بافته و در آن، کلمه «صلح» به بیش از 105 زبان دنیا نوشته شده و با نماد کبوتری از ایران در حال پرواز است.

** همکاری با «وایپو» در مقابله با تحریم فرش ایران
دستپاک در ادامه اظهارداشت: برای حمایت از صادرات فرش دستباف و آگاهی و اطلاع‌رسانی به جهان از اقدام اشتباه آمریکا در تحریم فرش دستباف ایران، در حاشیه نمایشگاه فرش تهران، برای نخستین بار نشستی با حضور نمایندگان وایپو(سازمان جهانی مالکیت فکری و معنوی) در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می شود.
دفتر کنترل دارایی ‌های خارجی وزارت خزانه ‌داری آمریکا (OFAC) ششم تیرماه امسال مجوز واردات پسته، فرش و خاویار ایران را به این کشور لغو کرد.
به گفته دستپاک، طبق پروتکل های بین المللی، هر آنچه متعلق به یک ملت است را نمی توان تحریم کرد. «امیدواریم فرش دستباف ایران را از طریق معاهدات بین المللی و کنوانسیون هایی که در آن عضویم و همچنین با کمک ذینفعان، اتحادیه‌ها و فعالان این صنعت، از تحریم‌های آمریکا خارج کنیم.»
«در زمان برگزاری نمایشگاه بین المللی فرش تهران، با همکاری «وایپو» (سازمان جهانی مالکیت فکری و معنوی) این موضوع را پیگیری کنیم و تحریم فرش دستباف ایران توسط رئیس جمهوری آمریکا را به چالش بکشیم.»
رئیس مرکز ملی فرش افزود: برگزاری کارگاه‌های آموزشی، نشست با مدیران فرش کشور و بازدید بیش از 100 هیات خارجی از نمایشگاه را از جمله دیگر برنامه های این دوره از نمایشگاه بین المللی فرش دستباف اعلام کرد.
به گفته دستپاک، راه‌اندازی پروژه و نمایشگاه بین‌المللی فرش قم نیز در حال انجام بوده و اکنون 90 درصد این پروژه انجام شده است.
به گزارش ایرنا، براساس آمار اعلام شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، در سال گذشته صادرات فرش دستباف ایران با رشدی 18 درصدی نسبت به سال 95، به بیش از 424 میلیون دلار رسید.
فرش ایرانی به 80 کشور جهان صادر می شود و آمریکا - با سهمی 30 درصدی از این صادرات - یکی از مهمترین بازارهای هدف این کالا به شمار می رود.
تا پیش از اعمال تحریم ها، ایران سالانه 80 میلیون دلار فرش به آمریکا صادر می کرد که با اعمال تحریم ها این عدد به صفر رسید اما بعد از برجام، دوباره جایگاه خود را پیدا کرد به طوری که در سال 1395 ارزش صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا 90 میلیون دلار بود.

منبع: ایکنا

کلیدواژه: مهد کودک فرش ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۰۰۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استپ کیدز سرمایه‌گذاری برای آینده بهتر کودکانمان

با توجه به اینکه چالش‌ها و ریشه برخی مشکلات بزرگسالی به دوران کودکی برمی‌گردد، آموزش صحیح در این دوران ضروری است؛ همه‌ی کودکان ۳ تا ۶ سال نیازمند تقویت مهارت‌های متعدد در روند بازی و یادگیری عمیق و ماندگار با شیوه‌های نوین آموزشی هستند تا برای ورود به دبستان آماده و راحت‌تر وارد دوران بزرگسالی شده و فردی مستقل، توانمند و مفید در جامعه باشند.

زهره آرال، دکتری ریاضی و متخصص روانشناسی توسعه فردی معتقد است که برای خیلی از والدین فکر کردن به بزرگسالی فرزندشان، استرس آور است؛ این موضوع به صورت اضطراب پنهان بین همه‌ی پدر و مادر‌ها وجود دارد و به دنبال پاسخ برای سوال‌هایی هستند که ذهنشان را درگیر می‌کند، از جمله این سوال‌ها چه آموزش‌هایی برای آینده فرزندم مناسب است، چه چیز‌هایی برای فرزندم پس انداز یا سرمایه‌گذاری کنم، کدام رشته تحصیلی را انتخاب کند، شغل و درآمد خوب کجاست، چه کار کنم که به بی‌راهه نرود.

او با اشاره به اینکه، سال ۹۴ زمانی که دانشجوی دکتری بودم به این سوال فکر می‌کردم که چطور واکسنی برای آسیب‌های بزرگسالی پیدا کنم، گفت: می‌دانستم که قطعا این واکسن باید در کودکی تزریق شود، اما محتوای واکسن چه چیز‌هایی باید باشد را نمی‌دانستم.

این پژوهشگر حوزه کودک با بیان اینکه پژوهش‌ها نشان می‌دادند که ریشه بسیاری از آسیب‌های بزرگسالی از عدم مدیریت استرس، ترس از شکست و قضاوت شدن و در نتیجه اقدام نکردن‌های مداوم، کمبود اعتماد به نفس یکپارچه، عدم خودباوری و... از نارسایی‌های آموزشی و مهارتی دوران کودکی ناشی می‌شود، خاطرنشان کرد: بنابراین درمان شدن هریک از آنها در کودکی و تمرین‌های مکرر و منظم به صورت یکپارچه و هدفمند، می‌تواند بزرگسالی پربارتر همراه با رضایتمندی بیشتری برای افراد به همراه داشته باشد.

آرال افزود: از این رو بعد از چند سال مطالعه و انجام پژوهش‌های علمی و آسیب شناسی‌های اجتماعی و فردی به این نتیجه رسیدم که بهترین سن برای شروع خودباوری و مهارت حل مساله یکپارچه ۳ تا ۶ سالگی است؛ در این سن کودک آماده ورود به اجتماع و قرارگرفتن در کنار همسالان خود است. 

این روانشناس حوزه توسعه فردی تصریح کرد: اگر به شیوه‌های صحیح تلاش کنیم تا مفاهیم پایه در ذهن کودک شکل بگیرد، مفاهیم شخصیتی و اجتماعی به مرور بر آن مفاهیم پایه سوار می‌شود و شخصیت قوی‌تری در کودک برای ورود به مراحل بزرگسالی شکل می‌گیرد.

او با اشاره به اینکه یکی از ایرادات آموزشی پیش از دبستان، رهاشدگی مفاهیم آموزشی است، گفت: ما طوری برنامه‌ریزی کردیم که در قالب استپ کیدز مفاهیم از ساده به پیچیده به کودکان آموزش داده می‌شود. آموزش‌ها به صورت بازی فردی و گروهی با اسباب‌بازی‌های چوبی ارائه و هر مفهومی که آموزش داده شده با مفاهیم بعد ترکیب و تکرار می‌شود و به یک مفهوم جدید و چند سطحی تبدیل می‌شود. 

آرال ادامه داد: استپ کیدز با هدف ایجاد مهارت نترسیدن از شکست، تقویت اعتماد به نفس، حس مدیریت و رهبری، تقویت هوش‌های گاردنر در قالب آموزش مفاهیم پایه ریاضی طراحی شده و همه‌ی آموزش‌های استپ کیدز براساس بازی و به صورت غیرمستقیم انجام می‌شود، یعنی کودک آزادانه بازی می‌کند و متوجه نمی‌شود که مستقیم خطاب آموزش قرار گرفته است.

این متخصص روانشناسی توسعه فردی با بیان اینکه کودکان با استپ کیدز رشدی چند بعدی خواهند داشت که این رشد باعث افزایش اعتماد به نفس، پرجراتی، تقویت مهارت حل مسئله، خلاقیت، نترسیدن از شکست و خودباوری آنها در نوجوانی و بزرگسالی می‌شود، ابراز داشت: استپ کیدز کودکان را برای آینده‌ی بهتر آماده می‌کند و قطعاَ در آینده مدیریت زمان و مدیریت استرس اهمیت خواهد داشت و جز مهارت‌های ضروری و لاینفک هر فرد خواهد بود. 

او تصریح کرد: حال اگر فردی تازه بخواهد در بزرگسالی به دنبال این موضوعات برود تا بداند کجای کار می‌لنگد، چرا مهارت‌های لازم را ندارد یا ضعیف است، در مقایسه با فردی که نه تنها از کودکی همه این مهارت‌ها را آموخته بلکه بار‌ها و بار‌ها در کودکی، نوجوانی و جوانی تمرین کرده است، بسیار احساس ضعف خواهد کرد.

آرال افزود: این مقایسه می‌تواند باعث سرخوردگی و ایجاد خشم در وی شود، شاید بار‌ها آرزو کند کاش من هم از کودکی یاد گرفته بودم، کاش پدر و مادر من هم به نیاز‌های واقعی من در بزرگسالی واقف بودند.

این پژوهشگر حوزه کودک با اشاره به اینکه به ارث بردن یک تکه زمین وقتی فرد در میانسالی است دیگر نمی‌تواند تغییر چندانی در زندگی‌اش ایجاد کند، گفت: اما سوال اینجاست چرا همین فرد دورباره راه پدر و مادر خودش را ادامه می‌دهد و این چرخه معیوب را نمی‌شکند، چون به ریشه اصلی آگاه نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ۳۰۷ کالای راهبردی نفتی شناسایی‌ شد/ ۷ پروژه در محله نهایی سازی
  • حضور فعال بانک شهر در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
  • محصولات تجاری گروه ‌بهمن در نمایشگاه صنعت‌ پخش ایران معرفی می‌شود 
  • نمایشگاه نفت راهی برای اتصال بخش خصوصی به دولتی
  • نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای در اصفهان برپا می‌شود
  • استپ کیدز سرمایه‌گذاری برای آینده بهتر کودکانمان
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • حضور ۱۱۰ شرکت در نمایشگاه بین‌المللی صنعت پخش ایران
  • اسوههای زندگی را با این کتاب بشناسیم
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان