Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@02:43:18 GMT

زندگینامه سورن کی‌یر کگارد (۱۸۱۳-۱۸۵۵)

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۲۶۸۳۶

زندگینامه سورن کی‌یر کگارد (۱۸۱۳-۱۸۵۵)

دین و اندیشه > اندیشه - همشهری آنلاین- یاسر هدایتی :
سورن کی‌یر کگارد در سال ۱۸۱۳ در کپنهاگ دانمارک متولد شد.

سورن كي‌ير كگارد كه در زبان دانماركي كگور تلفظ مي‌شود از متفكران متاله قرن نوزدهم است كه عليرغم عدم محبوبيت آثارش در زمان حياتش و عمركوتاه 42 ساله ، تاثير بسياري بر متفكران اقتصي نقاط جهان در حوزه‌هاي گوناگون گذارده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او كه دردوران دانشجويي خود به شدت تحت تاثير فلسفه هگل بود در 28 سالگي از رساله دكتري خود در رشته فلسفه از دانشگاه كپنهاگ دانمارك تحت عنوان (در باب مفهوم طنز با ارجاع مكرر به سقراط ) دفاع كرد.

تحصيلات الاهياتي او و اذعان‌هاي مكرر در آثارش به تفكر ديني و دلمشغولي مفهوم ايمان مسيحيت و منازعه‌هاي قلمي‌اش با مسيحيت رسمي و كليساي رسمي لوتري او را فيلسوفي مسيحي معرفي مي‌كند.

در زندگي شخصي، عشق بلند و نامزدي كوتاه او با رژينه (رگينه) و سالها نامه نگاري و اظهار عشق به او يكي از سر فصل‌هاي زندگي اش به حساب مي‌آيد.

كگارد متفکر،الاهیدان و ادیب و نویسنده مسیحی دانمارکی به مانند فيلسوفان آكادميك شغلي فلسفي براي خودش اختيار نكرد و حتي به سبك اساتيد فلسفه كتب محض فلسفي ننوشت،چرا كه با تمسخر عنوان « استاد دانشگاه» به طور كلي دلمشغوليهاي رسمي فلسفه آكادميك را نقد مي‌كرد. از اين رو كارهاي او علاوه بر جنبه الاهياتي وجهي ادبي نيز داشتند.تعريفي كه او از فلسفه داشت نوعي نگاه سقراطي به فلسفه تلقي مي‌شود . اينكه وظيفه تفكر فلسفي تهذيب است . تهذيبي كه زندگي خوب را براي مخاطب بايد به ارمغان بياورد.

كي‌ير‌كگارد فيلسوف و نويسنده‌اي پركار و متنوع شناخته مي‌شود . او حد فاصل سالهاي 1841 تا 1855 بيش از بيست كتاب و ده ها مقاله منتشر كرد .آثاري كه عمدتا ساختار مشخصي ندارند و برخيشان حتي با نام‌هاي مستعار منتشر شده است. نشريه لحظه نيز از فعاليت‌هاي روزنامه نگارانه اوست كه براي مجادله فكري با نهاد رسمي كليساي لوتري دانمارك منتشر مي‌كرد و تا زمان مرگش 9 شماره از آن را منتشر ساخته بود.

كگارد را پدر معنوي اگزيستانسياليسم مي‌دانند. زيرا او نخستين بار اصطلاح وجودی (اگزیستانس) را برای فلسفه‌اش به كاربرد .چرا كه او فلسفه را به عنوان بیانی از یک زندگی فردی كاملا آزمون شده ملاحظه مي كرد و نه به عنوان ساختاری از یک نظام یک‌پارچه.از نظر كگارد عالیترین حقیقت، حقیقتی درون‌ذهنی یا فردی است.او همانطور كه خود زندگي شورمندانه‌اي را تجربه كرده بود معتقد بود.زندگي يك انتخاب غير نظام‌مند است و فلسفهٔ نظام‌مند یک دیدگاه غلط از زندگی آدمی ارائه می‌کند.

مسئله عقل و ايمان موضوع مهم ديگر انديشه كگارد است . او ايمان را مقدم بر عقل مي‌دانست و آن را نوعي شناسايي تلقي نمي‌كرد بلكه حركتي با شور و شوق اراده به طرف سعادت ابدی مي‌دانست که انسان هميشه خواهان آن است. ايمان كي‌ير كگاردي برهر ترديد خارجي مي‌تواند فائق شود و حتي در امری خلاف عرف و اجماع یا غیرمنطقی و محال قرار ‌گیرد.

سیر انسان به سوی ایمان از دیدگاه کی‌یر کگور

كتاب‌های زير تا اكنون از آثار كيگارد به فارسي ترجمه شده است:

مفهوم آیرونی، با ارجاع مدام به سقراط، ترجمه صالح نجفی، تهران: نشر مرکز

ترس و لرز (۱۸۴۳) ترجمه عبدالکریم رشیدیان، نشر نی. همچنين توسط نشر سازمان‌ تبلیغات‌ اسلامی‌ با ترجمه محسن فاطمي منتشر شده.

تکرار: جستاری در روان‌شناسی تجربی(۱۸۴۳) ترجمه صالح نجفی، نشر مرکز

از كتاب‌هاي مهم ديگر كگارد مي‌توان به عناوين زير اشاره كرد:

یا این/ یا آن (۱۸۴۳)

مفهوم دلهره (۱۸۴۴)

پاره‌های فلسفی (۱۸۴۴)

مراحلی در مسیر زندگی (۱۸۴۵)

پی‌نوشت‌های ناعلمی پایانی بر پاره‌های فلسفی (۱۸۴۶)

تجربه در مسیحیت (۱۸۵۰)

خاطرات اغواگر

بیماری تا سر حد مرگ (۱۸۴۹)

در همین زمینه: مجله فلسفه آشنایی با (فبک) فلسفه برای کودکان زندگینامه: کنفوسیوس (۵۵۱ - ۴۷۹) آشنایی با سکولاریسم در فلسفه سیاسی هابز آشنایی با آرای افلاطون در زمینه عرفان و دین آشنایی با آرای فرانسیس بیکن (۱۵۶۰-۱۶۲۵) آشنایی با آرای مارتین هیدگر (۱۸۸۹ـ۱۹۷۶)

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۲۶۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات و خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی

ایسنا/هرمزگان آیت‌الله غلامحسین رئوفی که از عالمان بزرگ و شناخته شده دینی استان هرمزگان بود صبح ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ دارفانی را وداع گفت.

حضرت آیت الله غلامحسین رئوفی فرزند یوسف در سال ۱۳۱۱ در روستای درسنگ معروف به پشتکوه سفلی به دنیا آمد.

وی در شروع تحصیل در مکتب خانه روستا نزد مشهدی عباس رئوفی ختم قرآن و نزد پدر کتب ادب فارسی، بوستان و گلستان سعدی و دیوان حافظ را آموخت.

آیت الله رئوفی تقریبا یکسال پس از پایان جنگ جهانی دوم در ۱۲ سالگی برای فراگیری معارف دینی عازم نجف اشرف در کشور عراق شد.

وی در نجف اشرف در مدرسه قزوینی مشغول به تحصیل علوم و معارف دینی شد.

ایشان پس از برطرف شدن مشکل مسکن مقدمات دروس حوزوی را نزد برخی از مدرسین و فضلا به اتمام رساندند و سپس سیوطی و حاشیه را نزد حجت الاسلام سید جلیل یزدی خواندند و مطول را نزد شیخ محمد علی مدرس افغانی، لمعه را نزد آیت الله شیخ علی اصغر اراکی و آیت الله شیخ محمد علی سرابی کتب سطح عالی را نزد آیت الله سید محمدباقر محلاتی، آیت الله سید احمد حسینی اشکوری و آیت الله سید علی فانی و شیخ مجتبی لنکرانی و فلسفه را نزد آیت الله میرزا مسلم ملکوتی گذراندند.

وی دروس خارج را نزد آیت الله العظمی خویی، آیت الله العظمی شاهرودی و آیت الله العظمی حکیم و فقه را در محضر امام خمینی گذراندند.

حضرت آیت الله رئوفی پس از ۱۶ سال تحصیل با اجازاتی از آیت الله العظمی امام خمینی (ره)، آیت الله العظمی خویی، آیت الله العظمی میرزا عبدالهادی حسینی، آیت الله العظمی شاهرودی، آیت الله العظمی سید محسن حکیم، ایت الله العظمی سید محمدباقر محلاتی، آیت الله سید احمد اشکوری، آیت الله العظمی حاج آقا بزرگ تهرانی برای ترویج دین و نشر معارف به زادگاهش عزیمت کرد.

وی ۶ سال در زادگاهش برای نشر معارف دینی در بین مردم سکونت داشتند و مجددا برای ادامه تحصیل به نجف اشرف بازگشتند و ۶ سال دیگر در نجف به تحصیل معارف دینی پرداخت.

پس از اتمام تحصیلات حوزوی این عالم وارسته مجدد به ایران بازگشت و در توکهور و هشت‌بندی از حدود سال ۱۳۶۵ سکونت گزید که منشأ رشد و توسعه سریع آن شد.

حضرت آیت الله رئوفی در طول عمر با برکت خود منشأ خدمات گسترده ای شامل تأسیس مسجد و حسینیه امیرالمومنین در سال ۱۳۵۰، پخش اعلامیه های حضرت امام و فعالیت علیه رژیم ستم شاهی بود که در اوایل دهه ۵۰ منزل ایشان توسط ساواک به جرم حمایت از نهضت امام و پخش اعلامیه های وی محاصره شد و این بازرسی ها و بازجویی ها تا پیروزی انقلاب ادامه داشت.

همراهی با روحانیونی همچون مرحوم حجت‌الاسلام عباسی نماینده سابق مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، آیت الله درویشی و ... شرکت در راهپیمایی های دوران انقلاب در شهرستان میناب، برگزاری مراسم‌ مذهبی و تبلیغی در حسینیه امیرالمومنین با دعوت از روحانیون و سخنرانان، برپایی راهپیمایی های دوران انقلاب در منطقه توکهور و هشت‌بندی از دیگر خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی بوده است.

حضرت آیت الله رئوفی در طول دوران پر برکت حیات خود پیگیری های گسترده ای برای عمران و آبادانی منطقه توکهور و هشتبندی با دعوت از مسئولان ملی، استانی و شهرستانی انجام داد که زمینه ساز حضور مستمر استانداران مختلف در این منطقه برای رفع مشکلات شد.

پیگیری احداث راه اصلی منطقه توکهور و هشت‌بندی به مرکز شهرستان، حل اختلافات بزرگ قومی در مناطق مختلف شامل شرق استان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان و... از دیگر خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی است.

از سال ۱۳۶۱ تا پایان عمر در ایام سال تحصیلی در حوزه علمیه قم به تحصیل و تدریس مشغول بودند و در سایر ایام سال در زادگاهش توکهور و هشت‌بندی حضور داشت و ضمن برگزاری مراسم‌ مذهبی، پذیرای مراجعان زیادی از مناطق مختلف استان و حتی استان‌های همجوار برای رفع مشکلات و حل اختلافات بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مستند «زندگی با فلسفه» در شبکه چهار سیما
  • کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد
  • روایتی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات و خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی
  • «زندگی با فلسفه» مستند پرتره انشاءالله رحمتی استاد فلسفه
  • زندگینامه رابعه بلخی مادر شعر فارسی
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • آشنایی با زنان عارفی که مردان دانشمند از محضرشان درس گرفتند
  • ترجمه و شرح «فصوص الحکم» به قلم علی شالچیان منتشر می‌شود
  • رسیدن به فلسفه زندگی از راه خودشناسی
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث