Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:01:53 GMT

لزوم تشکیل انجمن برای حمایت از اوتیسمی‌های یزد

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۹۳۹۴۲

لزوم تشکیل انجمن برای حمایت از اوتیسمی‌های یزد

مدیر مرکز اوتیسم طلوع مهر یزد با اشاره به افزایش ابتلا به اوتیسم در کشور و استان یزد گفت : استان یزد در حال حاضر ۴۴۰ مبتلا به اوتیسم دارد که با توجه به هزینه‎‎های بالای توانبخشی آنها نیاز به ایجاد انجمنی برای حمایت از آنهاست.

«رضا ابویی» در گفت ‌و گو با خبرنگار ایسنا، اوتیسم را نوعی اختلال عصب تحولی دانست و اظهار کرد: این اختلال قبل از 3 سالگی بروز می‌کند و به دلیل تاثیری که بر پردازش اطلاعات در مغز می‌گذارد منجر به ضعف در مهارت‌های ارتباطی کلامی، غیرکلامی و بروز رفتارهای تکراری و محدود می‌شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از دیگر علائم این اختلال می‌توان به عدم برقراری تماس چشمی، واکنش بیش از حد یا کمتر از حد به محرک‌های حسی، دلبستگی غیرمعمول به اشیاء، بازی نامناسب با اسباب ‎ بازی‌ها، گریه‌ها و خنده‌های بی‌علت، حساسیت به تغییر و عدم آگاهی از خطر را عنوان کرد .

این مسئول از شیوع ابتلا به اوتیسم در جهان خبر داد و گفت: شیوع ابتلا به اوتیسم طبق آخرین گزارش های جهانی رو به افزایش بوده و کشور ایران و یزد نیز از این قاعده مستثنی نیستند به طوری از هر ۵۸ کودک متولد شده، یک نفر مبتلا به اوتیسم است .

وی افزود: شاید یکی از علل افزایش آمار ابتلا به اوتیسم، ناشناخته بودن این اختلال در گذشته بوده که در بسیاری از موارد این کودکان را در طبقه افراد کم‌توان ذهنی قرار می‌دادند .

ابویی درصد ابتلا به اوتیسم در پسران را چهار برابر بیشتر از دختران اعلام و تصریح کرد: اوتیسم محدود به هیچ ملیت و طبقهی اجتماعی خاصی نمی‌شود ولی پیش‌تر این ذهنیت وجود داشت که میزان شیوع اوتیسم در خانواده‌هایی با سطح اجتماعی و اقتصادی و تحصیلات بالا بیشتر است که بررسی‌های انجام شده این فرضیه را رد کرده است.

وی گفت: البته شاید این فرضیه نیز متأثر از این باشد که این خانواده ‎ ها با توجه به آگاهی و توان مالی بالا، بیشتر پیگیر درمان و توانبخشی مشکلات فرزندانشان هستند و به همین سبب آمار روشن‌تری از شیوع این اختلال در این خانواده‌ها وجود دارد .

وی در مورد علت شناسی اوتیسم، اظهار کرد: این اختلال علت شناخته‌ شده‌ای ندارد، در نتیجه درمان مشخصی هم ندارد اما آنچه که مشخص است مجموعه‌ای از عوامل محیطی، ارثی و ژنتیکی باعث ایجاد اوتیسم می‌شود به طوری که عوامل ژنتیکی بیش از دیگر عوامل در بروز ان سهیم هستند.

این مسئول بهترین درمان برای اختلال اوتیسم را تشخیص و مداخله‌ی زودهنگام عنوان کرد و گفت: به علت انعطاف‌پذیری مغز در سنین پایین، سن طلایی تشخیص اوتیسم بین ۲ تا ۵ سالگی قرار دارد و هرچه مداخله در سنین پایین‌تر شروع شود، اثربخش‌تر بوده و احتمال این که فرد مبتلا به جامعه بازگردد، بیشتر خواهد بود .

وی در رابطه با اهمیت تشخیص و آگاهی خانواده‌ها از نشانه‌های اوتیسم در فرزندانشان، بیان کرد: این آگاهی باید به گونه‌ای باشد که در صورت مشکوک شدن، برای ارزیابی دقیق فرزند خود را نزد متخصصین ارجاع دهند.

ابویی ادامه داد: طبق آمار بهزیستی ۴۴۰ نفر مبتلا به اوتیسم در استان یزد ساکن هستند و لذا نیاز به ایجاد انجمنی برای حمایت از این افراد است که البته اقداماتی در راستای ثبت انجمن اوتیسم استان در حال انجام است تا ماه آینده این انجمن راه ‎ اندازی شود .

  وی افزود: البته این انجمن با مشکل مالی روبرو است اما ضرورت ایجاد این انجمن، حمایت از افراد مبتلا به اوتیسم است چرا که هزینه‌های توانبخشی این افراد سنگین و بالاست .

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام اوتيسم منطقه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۹۳۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص تغذیه گفت: مصرف برخی خوراکی‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

دکتر یحیی پاسدار با بیان اینکه مطالعات متعدد در تمام دنیا نشان داده که مصرف برخی خوراکی‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را تشدید کند، افزود: از جمله این خوراکی‌ها، غذاهای سرخ کردنی است، زیرا در دمای بالا روغن ها سبب تولید یک نوع ماده اسیدی می شوند که احتمال ابتلا به سرطان را تشدید می کند.

وی گفت: باقی مانده سموم در میوه‌ها و یا مصرف سبزیجاتی که در محیط‌های آلوده پرورش داده شده‌اند نیز سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان خواهد شد.

این متخصص تغذیه مصرف ماهی یا دیگر فرآورده‌های دریایی که در آب های آلوده و یا آب هایی که فاضلاب کارخانجات وارد آن می شود، پرورش یافته‌اند را نیز در افزایش احتمال ابتلا به سرطان موثر دانست.

پاسدار با بیان اینکه توصیه می شود از مصرف خوراکی هایی که ریسک بیماری و عوامل سرطان‌زا را افزایش می دهند پرهیز شود، گفت: در مقابل پیشنهاد می شود از مواد غذایی ضدسرطان همچون سبزیجات سالم و مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین«سی» استفاده شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش بوشهر ویژه‌تر دیده شود/ لزوم ساخت کلاس‌های درس جدید
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • اتاق فکر سیاست‌های اقتصادی با حضور بخش خصوصی تشکیل شود
  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • افزایش دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد