Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا ، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در آیین رونمایی از این اثر ارزشمند تاریخی، گفت: به ملت فرهنگ دوست ایران تبریک می گویم که یک قطعه مهم تاریخی بعد از 80 سال به وطن برگشته و موجبات شادی مردم را فراهم کرده است.

علی‌اصغر مونسان افزود: ما در سال 2017، پنج روز قبل از یک حراج که قرار بر فروش نقش برجسته هخامنشی بود، متوجه شدیم که این شیی قرار است در حراجی شهر نیویورک به فروش برسد، بلافاصله با هماهنگی وزارت امور خارجه و دفترمان در سازمان ملل موفق شدیم مانع از حراج این قطعه ارزشمند تاریخی شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همه تلاشمان را برای اثبات مالکیت ایران بر این قطعه انجام داده و اسناد را به دادگاه ارائه کردیم و موفق شدیم در 2018 حکم دادگاه عالی نیویورک را مبنی بر مالکیت ایران بر این شیی تاریخی و برگشت آن به کشور بگیریم و خوشبختانه در سفر رئیس جمهوری به نیویورک این قطعه که به نماینده ایران در نیویورک تحویل شده بود، توسط دکتر روحانی به کشور برگشت.

مونسان افزود: این قطعه در حراج نیویورک با قیمت پایه 1.2 میلیون دلار ارائه شده بود و پیش بینی می شد بیش از دو میلیون دلار به فروش برسد که خوشبختانه مانع آن شدیم و برنامه این است که پس از نمایش چند روزه آن در موزه ملی ایران، مردم در شهرهای مختلف این قطعه را از نزدیک بازدید کنند و نهایتا این سرباز دور از وطن 80 ساله از همان محلی که جدا شده در تخت جمشید نصب خواهد شد.

وی افزود: قطعات تاریخی دیگری هست که به دنبال بازگشت آنها به کشور هستیم و با همکاری دفتر حقوقی نهاد ریاست جمهوری با وزارت خارجه پیگیر آنها خواهیم شد.

نقش برجسته سردیس هخامنشی (سر سرباز هخامنشی) حدود 80 سال پیش به صورت غیر قانونی از ایران خارج شده بود که چندی پیش با رایزنی های بین المللی و نیز پیگیری های حقوقی، ایران موفق شد این نقش برجسته ارزشمند را از دادستانی نیویورک تحویل بگیرد.

این اثر 90 سال پیش در ایران کشف شد و چند سال بعد از ایران خارج شد و از کانادا و آمریکا سر در آورد.

سردیس سرباز هخامنشی در سال 1933 میلادی به دست باستان شناسان موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو کشف شد و در سال 1936 به سرقت رفت.

این اثر، از سال 1951 تا 2011 در کانادا بود و پس از چند بار دست به دست شدن در پاییز 2017 برای حراج از کانادا به نیویورک رسید.

پس از انتقال این اثر به حراجی نیویورک، شواهدی از دزدی این اثر به پلیس و دادستانی گزارش شد و دادستانی نیز با اذعان به مسروقه بودن آن دستور توقیف داد.

جمهوری اسلامی ایران در اکتبر 2017 با ارائه مدارک مالکیت، استرداد این اثر تاریخی را از دادگاه نیویورک درخواست کرد.

بازرسان این پرونده اعلام کرده‌اند این نقش‌ سنگی که یک میلیون و 200 هزار دلار ارزش دارد و در اختیار 2 فرد ساکن لندن بود.

دادگاه در یازدهم جولای 2018 رای نهایی خود را برای استرداد اثر به ایران اعلام کرد و سرانجام در چهارم سپتامبر (سیزدهم شهریور 97) تحویل نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد شد.

سردیس سرباز هخامنشی که به صورت غیرقانونی از ایران خارج شده بود، از دادستانی نیویورک تحویل گرفته شد و با بازگشت رییس جمهوری اسلامی ایران از هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک این اثر را به میهن بازگردانده شد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران دلار رییس جمهوری اسلامی ایران لندن نیویورک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۵۳۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

« لوران کانته » فیلمساز برجسته فرانسوی درگذشت

«لوران کانته» فیلمساز فرانسوی که با فیلم «کلاس» در سال ۲۰۰۸ برنده نخل طلای کن شد، در سن ۶۳ سالگی درگذشت.   به گزارش ایسنا، این فیلمساز تحسین شده قصد داشت فیلم بعدی خود را به نام  «انزو» با نویسندگی مشترک «رابین کامپیلو» در اواخر امسال فیلمبرداری کند.   «ایزابل د لا پاتلیر» نماینده کانته، به رسانه‌های فرانسوی اعلام کرد که این فیلمساز در پاریس و بر اثر بیماری درگذشت."   «کلاس درس» یک فیلم مستند-درام بر اساس کتابی نیمه خود زندگینامه از «فرانسوا بگودو» است که داستان آن درباره معلمی در محله‌ای در پاریس است و در آن بازیگرانی عمدتاً غیرحرفه‌ای بازی کرده‌اند.   به گزارش اسکرین، آخرین فیلم این کارگردان «آرتور رمبو» بود، درباره نویسنده‌ای که به خاطر محتوای رسانه‌های اجتماعی تحریک‌آمیزش به دردسر می افتد. این فیلم در جشنواره تورنتو ۲۰۲۱ نمایش داده شد. او همچنین فیلم «فاکس‌فایر: اعترافات یک دختر تبهکار» که در تورنتو ۲۰۱۲ رونمایی شد و فیلم «بازگشت به ایتاکا» که در سال ۲۰۱۴ در جسنواره ونیز انتخاب شد.   مرگ  «لوران کانته» شوک بزرگی برای صنعت فیلم فرانسه است و با ادای احترام سینماگران همراه شده است.  «ژیل ژاکوب» رئیس پیشین جشنواره فیلم کن، در پستی در X (توئیتر)، کانته را «فیلمساز خوب و با احتیاط و سرشار از انسانیت توصیف کرد که از برنده شدن نخل طلای خود اشباع نشد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برجسته‌ترین ویژگی‌های اپل واچ جدید
  • احسان طبری؛ تئوریسین برجسته چگونه از مارکسیسم برگشت و «خدمت‌گزار بزرگ نظام اسلامی» شد
  • علیرضا طلیسچی: وضعیت موسیقی در ایران خوب است
  • اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد
  • لاکچری‌ترین فروشگاه آب معدنی جهان در این شهر ایران رونمایی شد + ویدئو
  • جزئیات برگزاری حراج جدید شمش طلا | مبلغ وجه ضمانت به‌ازای هر قطعه شمش طلا چقدر است؟
  • حال موسیقی ایران خوب است
  • لحظات مرگ یک چهره برجسته در مراسم بزرگداشتش
  • مسئولان از فساد دوری کنند تا بتوانند با آن مقابله کنند
  • « لوران کانته » فیلمساز برجسته فرانسوی درگذشت