Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از باکو، ششمین اجلاس کشورهای عضو مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی با محوریت و هدایت جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان آغاز به کار کرد. این اجلاس دو روزه از امروز با حضور نمایندگان 10 کشور آسیای مرکزی و غربی از جمله هیات 10 نفره جمهوری اسلامی ایران در باکو با هدف همکاری و تعامل در زمینه افزایش کمی و کیفی و رسیدن به پایداری و خودکفایی این کشورها در تولید برنج برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در کشورهای آسیای مرکزی و غربی سالانه 5 میلیون تن برنج از یک میلیون هکتار زمین برداشت می شود در حالی که نیاز این کشورها به این محصول 10 میلیون تن در سال است. جمهوری اسلامی ایران بین این کشورها با بیش از 600 هزار هکتار سطح زیرکشت و با تولید سالانه بیش از 2 میلیون و چهارصد هزار تن برنج سفید رتبه نخست را در تولید این محصول در بین کشورهای آسیای مرکزی و غربی به خود اختصاص داده است.
«عباس شهدی کومله» رییس مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی گفت: این مرکز در سال 2011 میلادی برای پایداری برنج و مقابله با شکنندگی بازار این محصول با عضویت 10 کشور با نام اختصاری (سووارایس) در استان گیلان جمهوری اسلامی ایران تاسیس شده است و سالانه در نشست های کمیته فنی که هر دوره در کشوری برگزار می شود به بررسی اولویت های خود می پردازد و امسال روسیه هم به عنوان ناظر در این اجلاس حضور یافته است و علاقمند به عضویت در این مرکز است که با درخواست کتبی تقاضای عضویت این کشور هم بررسی می شود.
وی افزود: این مرکز بر اساس سند راهبردی تدوین شده برای خودکفایی کشورهای عضو در تولید برنج تلاش می کند و تاکنون اجلاس های آن به ترتیب در ایران، ترکیه و قزاقستان و مجددا دو بار در ایران و امسال در جمهوری آذربایجان برگزار شده است و در اجلاس امسال نیازها و اولویت هایی که در سال های گذشته شناسایی کرده ایم در قالب آموزش، تحقیق و توسعه پیگیری می کنیم.
رییس مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی، ایجاد صندوق برنج آسیای مرکزی و غربی، ایجاد شبکه مکانیزاسیون برنج منطقه ای و فستیوال های منطقه ای را از جمله موضوعات مطرح در این دوره از اجلاس بیان کرد و افزود: در کل سعی می کنیم به شکل منظم و برنامه ریزی شده اولویت ها و ظرفیت های ممتاز آسیای مرکزی را در قالب کشاورزی و برنج شکوفا و برای صلح و پایداری و توسعه منطقه کمک کنیم.
در این اجلاس؛ هیت 10 نفره از کشورمان همچنین «جواد جهانگیرزاده» سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان نیز حضور داشتند و «جبار کوچکی نژاد» نائب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره سیاست های حمایتی دولت جمهوری اسلامی ایران از مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی و «محمد علی محمدی» رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان درباره امنیت غذایی و اهمیت جهانی آن سخنرانی کردند.
در این اجلاس؛ دیگر نمایندگان کشورها با ارائه گزارش هایی وضعیت کشت برنج در کشورهای خود را بیان همچنین درخصوص راهکارهای توسعه کشت برنج و بهره مندی از آن باتوجه به شرایط آب و هوایی هر منطقه و قابلیت های کشورهای پیشرو در این زمینه به ویژه جمهوری اسلامی ایران سخنرانی کردند. این اجلاس به میزبانی جمهوری آذربایجان برگزار می شود و دومین روز آن فردا در شهرستان لنکران این کشور محل کشت برنج برگزار خواهد شد. کد ویدیو دانلود فیلم اصلی اظهارات: 1- عباس شهدی کومله رییس مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی
2- سیف الدین طالب اف معاون وزیر کشاورزی جمهوری آذربایجان
3- با باکوا اویله نماینده قزاقستان در اجلاس
4- آدنان تولیک نماینده ترکیه در اجلاس

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: آسیای مرکزی جمهوری آذربایجان ایران باکو برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۷۵۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد

عباس علی آبادی روز جمعه در دومین اجلاس ایران و آفریقا اظهار کرد: دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در این وزارتخانه و پیگیری مسائل مهم در جهت توسعه روابط برد برد با کشورهای آفریقایی ایجاد می‌شود. این دبیرخانه دائمی گام مهمی است تا مسیر توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی بین ایران و آفریقا هموار شود.

وی افزود: تلاش برای اصلاح تعرفه‌های گمرکی در جهت توسعه روابط برد برد با کشورهای آفریقایی یکی از مسائل مهمی است که از طریق این دبیرخانه پیگیری خواهد شد.

وزیر صمت، با بیان اینکه رفع موانع تجارت و صادرات در اولویت کاری ما قرار دارد، گفت: اطلاعات کاملی از ظرفیت کشورهای آفریقایی از تولید و امکان صادرات انواع سنگ‌های معدنی، قیمتی و صنایع دستی وجود دارد و بر این باور هستیم که با توسعه معادن و خطوط محصولات فرآوری به کمک توانمندی‌های یکدیگر و واردات بخش عمده نیازهای ایران از قاره آفریقا را از طریق روابط برد برد توسعه دهیم.

وی ادامه داد: برنامه‌های ما برای توسعه تجارت شامل توسعه زیرساخت‌های فیزیکی، رفع مشکلات مربوط به نقل و انتقالات بانکی و افزایش تعاملات برای حل مشکلات به صورت دوره‌ای است.

علی آبادی به توسعه زیرساخت‌های فیزیکی بین ایران و آفریقا اشاره کرد و گفت: ایران درصدد است تا با توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا و سرویس دهی منظم و خطوط هوایی با اولویت یک یا دو کشور در هر منطقه، با استفاده از ظرفیت خطوط حمل و نقل مبادلات تجاری را توسعه بخشد.

وی تاکید کرد: رفع مشکلات مربوط به نقل و انتقالات بانکی از طریق استفاده از ارز محلی و تهاتر کالا یکی از مسائل در توسعه تجارت است؛ یکی از ابزارهای مهم برقراری روابط مالی و بانکی بین ایران و منطقه تبادل کالاست.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در این اجلاس فرصت بسیار خوبی فراهم شده است تا نهادهای مالی مهم و پشتیبان صادرات و سرمایه گذاری با یکدیگر مذاکره و ملاقات داشته باشند تا نتیجه آن در تعمیق روابط بانکی طرفین را مشاهده کنیم.

علی آبادی، بر افزایش تعاملات برای حل مشکلات به صورت دوره‌ای بین توسعه تجارت ایران و آفریقا تاکید کرد و گفت: آمادگی بر تشکیل اتاق‌های بازرگانی و افزایش تعداد مراکز تجاری از ۱۰ مرکز به حداقل ۱۵ مرکز و افزایش تعداد رایزنان به ۱۲ رایزن در یک افق کوتاه مدت، تسهیل در دسترسی متقابل رایزن‌ها در قالب هیأت‌های تجاری و حضور در نمایشگاه‌ها و عرضه محصولات ایران در آفریقا به صورت متقابل را داریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ابراز امیداوری کرد که کشورهای آفریقایی در موارد توسعه تجارت، اقداماتی را انجام دهند.

وی با اشاره به دستاوردهای ایران در حوزه‌های مختلف گفت: جمهوری اسلامی ایران از توانمندی‌های صنعتی قابل توجهی در زمینه‌هایی مانند پتروشیمی مواد شیمیایی ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، صنایع معدنی، صنایع خلاق و دانش بنیان شوینده و مواد بهداشتی دارو و تجهیزات پزشکی مصالح ساختمانی مواد غذایی و همچنین در بخش خدمات فنی و مهندسی به خصوص در زمینه زیرساخت‌های پالایشگاهی نیروگاهی حمل و نقل مسکن گردشگری بهداشت و درمان و آموزش برخوردار است.

علی آبادی افزود: ایران می‌تواند این توانمندی‌ها را در جهت توسعه هرچه بیشتر کشورهای آفریقایی به کار گیرد.

وی گفت: همه تلاش ما در این چند روزه این بوده که این اجلاس از جنبه تشریفاتی خارج شود و به یک رویداد کاری تبدیل گردد از اینکه امروز شاهد حضور بیش از ۲۰۰ بازرگان برجسته آفریقایی در این نشست هستیم بسیار خوشحالیم و تقاضا می‌کنم در نشست‌هایی که از نزدیک بین بازرگانان برگزار می‌شود همه تلاش کنیم تا این اجلاس را از سطح یک اجلاس صرفاً تشریفاتی به یک اجلاس کاری تبدیل کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  • طرح ازبکستان برای کریدور لجستیکی از افغانستان به آسیای مرکزی
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی
  • رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا
  • محکومیت حمله به کنسولگری ایران در دمشق در اجلاس وزرای دفاع عضو شانگهای
  • رئیسی: غربی‌ها، آفریقا را برای خودشان می‌خواهند اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم
  • خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد
  • توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا