Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعضای دو تشکل اصلاح‌طلب «مجمع نمایندگان ادوار مجلس» و «حزب اراده ملت ایران» در روزهای پنجشنبه و جمعه گذشته گرد هم آمدند و از ناامیدی‌هایشان گفتند.

سرویس سیاست مشرق – اردوگاه اصلاح‌طلبان‌ در روزهای گذشته، تعطیلات پر سر و صدایی را گذراند...

«مجمع نمایندگان ادوار مجلس» و «حزب اراده ملت ایران» دو تشکل اصلاح‌طلبی بودند که در روزهای پنجشنبه و جمعه گذشته، نشست و کنگره برگزار کردند و با دعوت از مشاهیر جریان چپ گرد هم آمدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما همچون همیشه‌های جریان چپ، حاشیه بر متن غالب آمد و سخنانی در این نشست‌ها گفته شد که خوانش آنها ضروری می‌نماید.

*جهانگیری: شرایط موجود صرفا محصول عوامل اقتصادی نیست/ برخی را خانه‌نشین کرده‌اند

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور روحانی، مهمان ویژه‌ای بود که در نشست روز پنجشنبه مجمع نمایندگان ادوار حاضر شد.

البته شاید کرمانی‌الاصل بودن او و «یدا... اسلامی» دبیر این مجمع؛ علت حضور پرطمطراق جهانگیری در نشست ادواری‌ها بود.

جهانگیری طی اظهاراتی در این نشست با اشاره به اینکه از نظر من شرایط موجود صرفا محصول عوامل اقتنصادی نیست، گفته است: این که در مقطع فعلی فکر شود با قرار دادن یک مجموعه سیاست اقتصادی عالمانه قادریم از این شرایط عبور کنیم، شدنی نیست.

او همچنین می‌افزاید: کاهش سرمایه اجتماعی، امید اجتماعی و مشارکت نخبگان یکی از مسایل اصلی کشور است که امروز گرفتار فرسایش سرمایه اجتماعی کشور شده‌ایم... سیاست‌های اقتصادی وقتی دقیق و خوب باشد ولی با امید و انتظارات مردم هم جهت نباشد پاسخ نمی‌دهد.

جهانگیری در اظهارات خود گریزی هم به ماجرای حصر می‌زند و می‌گوید: یکی از ضعف‌های کشور نهادهای میانجی است و امروز جریانات سیاسی از هم دور شدند و شخصیت های سیاسی نیز از هم دور شدند و برخی خانه نشین شده و برخی را خانه نشین کردند.[1]

*اسلامی: ما حاضریم به جای دولت با آمریکا گفتگو کنیم!

در ادامه این مراسم یدالله اسلامی دبیرکل مجمع نمایندگان ادوار مجلس نیز طی اظهاراتی با تأکید بر اینکه «هم اکنون بحران بی اعتمادی و ناامیدی در کشور در حال شکل گیری است»! می‌گوید: پیشنهاد ما این است که اگر دولت آمریکا و ایران نمی‌توانند با هم صحبت کنند اما بدنه اجتماعی و نخبگان آمادگی این گفتگو را با نمایندگان آمریکا دارد و وزارت خارجه با مدیریت شرایط می‌تواند زمینه این گفت و گوها را فراهم کند! [2]

از نکات نشست منام می‌توان به حضور پررنگ تعدادی از اعضای شورای شهر تهران اشاره کرد...

تصاویری از نشست مجمع نمایندگان ادوار مجلس

*حکیمی‌پور: ریشه اصلاحات توجه به محرومین است! / چه لزومی درباره قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان وجود داشت؟

کنگره حزب اراده ملت ایران(حاما) اما در صبح روز جمعه گذشته برگزار شد.

کنگره‌ای که دبیر کلی آنرا احمد حکیمی‌پور، عضو سابق شورای شهر تهران و کسی که در ماجرای بلااثبات «املاک نجومی» نامش بر سر زبان‌ها افتاد، بر عهده دارد.

او طی اظهاراتی در این کنگره که البته بر خلاف نشست نمایندگان ادوار، میهمان خاصی هم نداشته، گفته است: معتقدیم ریشه اصلی جریان اصلاح‌طلب توجه به اقشار محروم است و الان این فشارها به این اقشار بیشتر شده است.  جریان اصلاح‌طلبی به بازنگری نیاز دارد.

حکیمی‌پور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با انتقاد از تصویب قانون عدم بکارگیری بازنشستگان نیز تأکید می‌کند: چه لزومی درباره قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان وجود دارد که دوستان ما به دنبال طرح دوفوریتی باشند!؟ [3]

*بی‌مقدار: مشکل ما مداحان هستند/ ما به مردم دروغ می‌گوییم

سخنران بعدی حامایی‌ها «شهاب‌الدین بی‌مقدار» از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس بود.

سخنرانی که البته گویا از همه داغ‌تر صحبت کرده است...

او در صحبت‌های خود با طرح این کنایه که «اختیارات در یک جا و مسئولیت در جای دیگر است» گفته است: اگر ردّ صلاحیت‌ها نبود، مجلس قوی‌تر بود. مردم برای حفظ نظام در انتخابات شرکت می‌کنند. تیغ شورای نگهبان اما همچنان روی سر نمایندگان است. این باعث محافظه‌کاری و احساس یاس در نماینده‌ها و کم‌کاری آنها می‌شود.  مفهوم آن، این است که مجلس در واقع به اختیار خود و مردم نیست.

بی‌مقدار همچنین با تاکید بر اینکه مشکل ما مداحان هستند، ابراز داشت: مجلس FATF را تصویب کرده که خیلی برای ما مفید است. ما با این قانون جلوی پولشویی را گرفتیم. این استانداردسازی سیستم نظام بانکی است. چرا نوحه‌خوان ما را یزید خطاب می‌کند؟  مگر مسئولیت دارند؟

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود نیز تصریح می‌کند: ما به مردم دروغ می‌گوییم. ما انتظارات ایجاد می‌کنیم و انجام می‌دهیم. اقتصاد ما با تعریف اقتصاد جهانی نمی‌خواند. یک اقتصاد خصولتی که دولت هم کاره‌ای نیست. ثروت در دست یک عده و بخش خصوصی را هم رنجاندیم. امیدوارم ما بتوانیم مجلسی آزاد داشته باشیم تا بتوانیم اظهارنظر درست انجام دهیم. آقای فلاحت‌پیشه گفتند ما با شخصیت‌های آمریکایی وارد مذاکره شویم.  ما تا کی می‌خواهیم باب مذاکره را ببندیم.[4]

*محمود صادقی: نباید در دام «کیهان» بیافتیم/ به جای ساحل مدیترانه به جامعه خودمان برگردیم!

«آقای خاص» نشست حزب اراده ملت ایران اما محمود صادقی بود.

نماینده اصلاح‌طلبی که همچون همیشه با صحبت‌های جنجالی اما بی‌فرجام خود پشت تریبون کنگره حاما رفت و با آغازی طوفانی به سخنرانی پرداخت...

«جوانی پس از مصرف شیشه مادر و مادربزرگش را کشت. در ریز این خبر مطالب مرتبط را هم ببینید؛ زن خیانتکار.  اینها اخباری است که برای ما عادی شده است. واقعا مسئله روز ما چیست؟ آیا مسئله ما این است سهمیه این حزب و آن شخص در شورای عالی چقدر است؟ خانم دولتی عضو باشد یا نباشد؟ چرا غافل شدیم از مسائل جامعه. ما چقدر به دردها توجه داشتیم؟ فراکسیون امید چه می‌کند، ما دیگر به این مسائل فکر هم نمی‌کنیم.  سوسیال دموکراسی چیست؟  عدالت اجتماعی در کجای معادلات ما قرار گرفته است؟»

صادقی این صحبت‌ها را اظهار کرد و در ادامه با بیان اینکه «اصلاح‌طلبان فقط هدف‌شان به قدرت رسیدن است و وقتی به قدرت می‌رسند دیگر برنامه ندارند» گفت: در خصوص FATF باید بگویم کیهان مثل برجام در حال شیطنت رسانه‌ای است که اصلاح‌طلبان با پیوستن به استانداردهای جهانی گفته‌اند مشکلات حل می‌شود. ما گفتیم جزئی از مشکلات می‌تواند حل شود و این را عامدانه تبلیغ می‌کنند؛ در این دام نیافتیم.

این فعال اصلاح‌طلب اظهارات خود را نیز اینگونه به پایان برد:

« باید همه به میدان بیایند. جبهه ملی هم باید بتواند کنگره برگزار کند .باید به بلوغ برسیم و مسائل را حل کنیم. ایستا و راکد نمی‌توان به مسائل نگاه کرد. نباید ابزاری هم به این مسائل نگاه کنیم.  امیدواریم عمق استراتژی خودمان را به جای سواحل مدیترانه در جامعه خودمان جستجو کنیم.»[5]

*حسین راغفر: شاهد فراتر از بحران هستیم/ قحطی می‌آید

«حسین راغفر» اقتصاددانی که به عصیانگری مشهور است، سخنران دیگر حاما بود.

او در صحبت‌های خود و در حالیکه آمارهای داخلی و جهانی از کاهش فقر در ایران خبر می‌دهند اما اینطور گفت که:

«فقر کمرشکن منبع ناامنی است. به همین دلیل، اگر در جامعه بی‌اخلاقی می‌بینیم و اینکه اقشار مختلف با دیگران مثل طعمه برخورد می‌کنند، به همین برمی‌گردد.  مسئولیت فقر و گسترش ناامنی در اشکال مختلف حیات اجتماعی و فردی به صورت آسیب اجتماعی مثل خودکشی و قتل محصول ناامنی است.»

راغفر با بحران‌نمایی از شرایط کشور تصریح کرد: اگر امروز شاهد وضعیت بحرانی هستیم که به نظر من فراتر از بحران است، اخطار می‌دهیم مانع بروز فاجعه شوند. تصمیماتی درباره نرخ ارز گرفته شده که مجلس و دولت با هم گرفتند، چگونه زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.  صبح بیدار می‌شوید و می‌بینید سرمایه شما کاهش پیدا کرده است. بعد قیمت همه کالاها با توجه به آن تعیین می‌شود.

او همچنین با بیان اینکه «قحطی از طریق افزایش قیمت ارز در راه است! » می‌گوید: ما به سمت شورش پیش می‌رویم. بخشی شورش علیه خود است مثل خودسوزی.  یک گروه دیگر به مسائلی مثل آسیب‌های روحی سقوط می‌کنند مثل افسردگی. این هم شورش است.  یک شورش دیگر رشد جرم و جرائم است. تبر درآورده جلوی بنز که یا تبر می‌زنم یا پول بده. این شورش ناشی از ناامنی اقتصادی است.[6]

*نگاه تحلیلی به آنچه در «منام» و «حاما» گفته شد/ دو نشستی که خبری از امید و مثبتات کشور در آنها نبود!

جریان سیاسی خاص همانطور که از گفته‌های مشاهیر آن پیداست همچنان از واقعیت‌های روز کشور و از مطالبات واقعی مردم به دور مانده است و در فضایی کنسراوتیزه صرفاً به مطالبات خویش می‌اندیشد.

مطالباتی که اگرچه در بادی امر مشخص نیست چرا بدون هیچ سند و مدرکی و به صرف وجود چند مشکل اقتصادی (که البته همان‌ها نیز ساخته و پرداخته اصلاح‌طلبان و انتخابی است که خودشان در دامان مردم گذاشتند) اما بر وجود بحران و حتی ابربحران در کشور اصرار دارند؟

چرا راه و بیراه از امکان بروز شورش در میان مردم سخن می‌گویند و چرا از این می‌گویند که مانیفست ما توجه به محرومین است اما خواسته آنها برگزاری کنگره «جبهه ملی» است!؟

البته همانطور که اشاره شد این سؤال‌ها در ظاهر امر بی‌جواب هستند...

برخی محافل تحلیلی در پاسخ به این سؤال‌ها ابراز می‌کنند که «ستاد جریان سیاسی خاص» که هیچ اصلاح‌طلبی نباید و نمی‌تواند که در خارج از چارچوب فرامین آن عمل کند؛ به چیزی تحت عنوان «فتنه اقتصادی» می‌اندیشد.

فتنه‌ای دقیقا مثل سال 88 و البته اینبار با مزاج اقتصادی که گزاره‌های اشاره شده را به راحتی درون خود جای می‌دهد و با القای بحران و نارضایتی از تمام شرایط کشور؛ قصد دارد مردم را به مرحله «شورش» بکشاند.

جالب آنکه در هیچکدام از نشست‌های اشاره شده و حتی در صحبت‌های اسحاق جهانگیری؛ ولو به قاعده یک مورد هم به مثبتات بزرگ اقتصادی کشور اشاره نشده است.

و جالب‌تر آنکه برخی مثبتات مثل قرار داشتن ایران در جمع 7 کشور قدرتمند جهان نیز در یکی از سخنرانی‌های اشاره شده مورد ریشخند و مضحکه قرار گرفته است.

این حجم از سیاه‌نمایی و البته تقلّا برای کتمان واقعیت‌ها و مثبتات کشور، بایستی محل تأمل و تدقیق باشد...

***

1_ http://www.irna.ir/fa/News/83070523

2_ http://www.irna.ir/fa/News/83070523

3_ http://khabarfarsi.com/u/61131671

4_http://khabarfarsi.com/u/61131175

5_http://khabarfarsi.com/u/61133374

6_http://khabarfarsi.com/u/61134982

منبع: مشرق

کلیدواژه: حمایت از کالای ایرانی بازار سکه و ارز اربعین اصلاح طلبان اغتشاش اقتصاد انتخابات تحریم ایران حزب اراده ملت سیاه نمایی فتنه اقتصادی محمود صادقی ناامیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۵۷۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان

نمایندگان مجلس با کلیات طرح دو شوری اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان مخالفت کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (یکشنبه، 9 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح دو شوری اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان با 94 رأی موافق، 120 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 234 نفر از نمایندگان حاضر در صحن مخالفت کردند.

بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در مجلس دو شیفته شد

در این نشست، ولی الله بیاتی سخنگوی امور داخلی کشور و شوراها در تشریح طرح کمیسیون شوراها برای افزایش نمایندگان، اظهار داشت: گزارش کمیسیون امور داخلی در خصوص طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها و طرح اصلاح قانون تعیین محدوده حوزه انتخاباتی مجلس و اصلاحات و الحاقات بعدی آن و همچنین طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان و نیز طرح اصلاح محدوده حوزه انتخاباتی مجلس شورای اسلامی همگی مصوب سال 1396 و اصلاحات بعدی آن ها و همچنین طرح اصلاح حوزه‌های انتخابیه دارای 5 شهرستان به کمیسیون امور داخلی کشور ارجاع و بر اساس ماده 143 آئین نامه داخلی به دلیل اشتراکات موضوع با یکدیگر ادغام شد و با حضور کارشناسان مرکز پژوهش ها مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: این مصوبه در جلسه یکم خرداد 1402 با اصلاحاتی به تصویب رسید و از آن جایی که پیش نیاز برگزاری انتخابات تقسیم سرزمین به حوزه‌های انتخاباتی است و از آن جایی که این تقسیمات برای نمایندگان و شهروندان پیامدهای مهمی دارد لازم است مورد توجه قرار گیرد و رایج‌ترین معیار برای اصلاح حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان برابری نسبی جمعیت است و طبق اصل 64 قانون اساسی تعداد نمایندگان مجلس 270 نفر است و پس از همه پرسی سال 68 و پس از هر 10 سال با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و موضوعات مرتبط با آن حداکثر 20 نماینده می تواند اضافه شود اما از زمان تصویب قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 1358 تنها یک بازنگری و افزایش تعداد نماینده در سال 78 صورت گرفت.

نماینده مردم تفرش و آشتیان در مجلس خاطرنشان کرد: تعداد نمایندگان در محدوده حوزه‌های انتخابیه سالها است ثابت مانده و به نابرابری منجر شده و لزوم اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه ضروری است و در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی 5 طرح ذیل یک طرح با عنوان اصلاح جدول حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آن ها با هدف اصلاح جدول حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان اعلام وصول شد و به استناد آئین نامه داخلی ادغام شد و با همکاری کارشناسان مختلف، دستگاه های اجرایی و نظارتی از اردیبهشت 1400 بر اساس معیارهای جمعیتی، پراکندگی جغرافیایی، محدودیت و توسعه یافتگی و مسائل امنیتی و سیاسی مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت که در مجموع با این طرح 40 نماینده به 23 استان کشور اختصاص یافت و 20 نماینده متعلق به حوزه های جدید است و 20 حوزه انتخابیه فعلی نیز با افزایش نمایندگان مواجه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش‌های قانونی جدید شهردار قم برای ادامه حضور در مدیریت شهری
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان
  • توجه به حفظ حرمت خانواده اولویت اصلی پلیس در طرح نور است
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • کاهش مطالبات غیرجاری در بانک نتیجه اثربخشی اصلاحات در حوزه حقوقی است
  • ریشه‌یابی علل کمبود مدافعان چپ ممتاز در فوتبال مدرن
  • تصمیمات نادرست در وزارت کار، چرا دستمزد ۱۴۰۳ اصلاح نمی شود؟!
  • مجلس در این هفته| ساماندهی اجاره و اصلاح مالیات بر سوداگری
  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم