Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-29@01:33:11 GMT

اراک در مسیر بادهای سمی

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۷۵۳۰۲

اراک در مسیر بادهای سمی

رکنا: او را که با لباس آبی کمرنگ بیمارستان آیت‌الله خوانساری می‌بینم صدای تشویق در سرم می‌پیچد. بازیکن تیم ملی هاکی ایران، استعداد برتر نونهالان استان، کاپیتان تیم هاکی استان مرکزی، حامد حسنی که حالا به جای حضور در سالن تمرین زیر درختی در حیاط بیمارستان ایستاده و با بیمار دیگری حرف می‌زند. ورد زبانش این جمله است: «در اراک سرطانی زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» جمله‌ای که در اراک زیاد می‌شنوید. با حامد به فاز جدید بیمارستان آیت‌الله خوانساری که به تازگی افتتاح شده می‌رویم تا جوانانی را نشانم دهد که با سرطان دست و پنجه نرم می‌کنند.

10ماه از خدمت سربازیش گذشته بود که زندگی روی دیگرش را به او نشان داد. تنها 19 سالش بود و با کلی امید و آرزو به فکر بعد از خدمت بود و این‌که زودتر برسد به ورزش Sport حرفه‌ای‌اش هاکی. ورزشی که از کودکی عاشقش بود. اما حالا 21 ساله است و هنوز سرطان خون دست از سرش برنداشته. به قول خودش «بیمارستان شده خانه دومم.»

باهم به خانه دومش می‌رویم. بیمارستانی نوساز و پرستارها و حراستی که با حامد مثل دوستی قدیمی سلام و علیک و شوخی می‌کنند. به اتاق‌ها سرک می‌کشیم و بخش‌های مختلف را نشانم می‌دهد. بعضی از بیماران خوابند و نور تند خورشید از پتوها و روتختی‌ها می‌گذرد: « برای بار دوم است که بیماریم عود کرده. بدون اغراق تا حالا 10 بار کمرم را شکافته‌اند. همه می‌دانند این همه بیماری به خاطر آب و هوای آلوده اراک است.»

همین‌طور که از آسانسور بالا می‌رویم او با چشمان درشت غمناکش از روزهایی می‌گوید که یکی از نمایندگان اراک در مجلس به او قول داده بود هزینه درمانش را تقبل کند اما «یک قران هم کمک نکرد و فقط جلوی دوربین حرف زد. کمکی که کرد این بود که این بیمارستان زودتر ساخته شود. سال 96 برج 3 یا 4 شبکه ورزش، شبکه یک و شبکه اراک نشانم دادند اما همه‌اش حرف بود.» گوشی موبایل را از جیب روپوش بیرون می‌کشد و عکس‌ها و ویدئوهای مختلف را نشانم می‌دهد تا حرف‌هایش را ثابت کند.

هادی 27 ساله، یک سال و نیم است که درگیر سرطان لنفوم شده. مادرش که پایین تخت روی صندلی نشسته از خدمات بیمارستان راضی است: «هزینه‌ها خیلی بالاست. تا امروز نزدیک 100 میلیون خرج کرده‌ایم. تمام زندگی‌ام همین پسر است. شب و روز در خانه دعا می‌کنم و ضجه می‌زنم تا شاید خدا به داد ما برسد. این مدت که اینجا بودیم، جوان‌های زیادی مثل هادی دیده‌ام. کلاً در اراک سرطان زیاد است و کودک و پیر و جوان هم نمی‌شناسد.» هادی آرام چشمانش را باز می‌کند و به زور لبخندی می‌زند. همینطور که حرف می‌زنیم مادر دیگری از تخت کناری، کتاب دعا را روی میز می‌گذارد و با چشمانی که از اشک قرمز شده، پیش می‌آید. پسر جوان او هم به تازگی دچار سرطان لنفوم شده و تا امروز بیش از

15 میلیون خرج کرده: «آدم اگر از ته دل بخواهد شفا می‌گیرد.» حامد به دیوار تکیه زده و به حرف‌ها گوش می‌دهد. او هم از بالا بودن قیمت دارو و درمان و آلودگی هوا در اراک حرف‌های زیادی دارد. فضا آنقدر سنگین است که انگار سرطان هم در اتاق ایستاده و به حرف‌ها گوش می‌دهد.

بگذارید همین جا بگوییم که مسئولین شهر اراک می‌گویند هیچ تحقیقی در ارتباط با تأثیر آلودگی هوا و سرطان در اراک انجام نشده. اما سؤال اینجاست که چطور بعد از سال ها که این ذهنیت برای مردم پیش آمده و همه جا همین حرف است، حتی یک تحقیق هم انجام نشده؟ علی محصولی عضو شورای شهر اراک هم به تازگی گفته: «باید پژوهشی انجام شود و مشخص شود منشأ بیماری و سرطان در اراک چیست؟ در گذشته در مجموعه خدمات درمانی اراک 60 تخت وجود داشت و تعدادی بیمار در نوبت بودند، حالا۶۰ تخت تبدیل به ۱۲۰ تخت شده اما هنوز هم بیمارانی در نوبت داریم و این به معنی افزایش بیماران است. در واقع کمبود سرانه تخت در اراک به معنای افزایش آمار سرطان است.»

حتماً مسئولین خواهند گفت که اراک به علت این‌که قطب درمان سرطان در کشور است از استان‌های دیگر هم برای درمان به این شهر و بیمارستان خوانساری می‌آیند و به همین علت کمبود تخت وجود دارد. اما اراک چطور به قطب درمان سرطان کشور تبدیل شد؟ من در جست‌و‌جوهایم سری هم به محل اقامت بیماران سرطانی و همراهان آنها در هتلی که مؤسسه خیریه تبسم ساخته زدم و در آنجا با توجه به لیست مراجعه‌کنندگان متوجه شدم که بیشترین مراجعه کنندگان این اقامتگاه از استان مرکزی و تعدادی هم از لرستان هستند.

در اراک انگشت‌ها آسمان را نشانه گرفته و دلیل اصلی سرطان را هوای آلوده می‌دانند. اما این آلودگی از کجا سرچشمه می‌گیرد؟ حمیدرضا مهاجرانی استاد دانشگاه رشته فیزیولوژی با تأکید بر این‌که هیچ تحقیقی در زمینه تأثیر آلاینده‌ها بر سرطان در شهر اراک صورت نگرفته می‌گوید: «تنها چیزی که با اطمینان می‌شود گفت این است که یک سری آلاینده در استان مرکزی برطرف نشده و در کنارش یک سری سرطان‌ها مانند پوست و سینه و گوارش بیشتر شده. داده علمی خاصی هم در این زمینه وجود ندارد.»

او وجود 100 کارخانه بزرگ در اراک را یکی از دلایل آلودگی می‌داند و از احتراق ناقص در سوخت‌ خانه‌ها و سیستم حمل و نقل به عنوان فاکتورهای آلوده کننده نام می‌برد: «اما در رأس آلایندگی‌ها، شازند است و به دلیل بادهایی که از سمت شازند به اراک می‌وزد آلودگی را همراه خود می‌آورد. تلاش‌های زیادی اتفاق افتاده که در آن کارخانه‌ها مازوت نسوزانند ولی هنوز در زمستان که گاز کمتر می‌شود راحت‌تر سمت مازوت می‌روند. اما این‌که این آلودگی تا چه اندازه است، تحقیق دقیقی وجود ندارد. کارخانه دیگر هم شرکتی است که آلومینیوم تولید می‌کند. این کارخانه آلاینده‌ای تولید می‌کند که دارای اثرات تنفسی است و هم پتانسیل سرطان زایی دارد. آلاینده‌ای که حتی در جدول‌های آلایندگی دنیا وجود ندارد به این دلیل که در فرایند تولید مدرن در دنیا دیگر چنین چیزی نیست و این تکنولوژی حداقل متعلق به 60 سال پیش است. این کارخانه هنوز چند خط قدیمی دارد که تعطیل نشده و بیش از 20 سال است که پرونده قضایی دارد و سازمان حفاظت محیط زیست شاکی پرونده است اما هنوز تعطیل نشده.»

او از آلاینده‌هایی مانند ترکیبات فلوئور و co، nox نام می‌برد که تأثیرات خطرناکی بر روی انسان و اثرات زیست محیطی فراوانی دارد. مسأله اما به سالهایی برمی‌گردد که جانمایی غلطی برای تأسیس این کارخانه‌ها بخصوص در شازند اتفاق افتاده و باعث توسعه نامناسب منطقه شده و حالا چندین نسل از فعالین محیط زیست و مردم با آن دست به گریبان هستند.

رضا میرزایی مدیرکل محیط زیست استان مرکزی در پاسخ به سؤال «ایران» در مورد آلودگی هوای اراک می‌گوید: «اراک شهری صنعتی است و با ابزاری که ما در اختیار داریم، چند فاکتور خاص را می‌توانیم اندازه‌گیری کنیم و نتیجه آن در اپلیکشین وجود دارد و مردم می‌توانند آنرا ببینند.» او در مورد کارخانه آلومینیوم‌سازی و دیگ‌هایی که بدون دودکش کار می‌کنند و مواد آلاینده را در هوا پخش می‌کنند می‌گوید: «750دیگ قدیمی در این کارخانه بود که دودکش نداشت و با پیگیری و همکاری کارخانه بهینه‌سازی شد. الآن 40 دیگ دیگر دارد که چون دودکش ندارند نمی‌توان میزان آلودگی را درآنها سنجش کرد و کنترلی روی آنها نیست. این 40 دیگ هم قرار بود تا شهریور جمع‌آوری شود که نشد و حالا می‌گویند تا آبان این اتفاق می‌افتد.» او در رابطه با سابقه طولانی و پرونده‌های این کارخانه در دادگاه می‌گوید: «این کارخانه در هیچ دادگاهی نتوانسته برای آلاینده نبودنش حکم قطعی بگیرد و صرفاً در دادگاه‌های بدوی حکم گرفته اما نتوانسته حکم قطعی بگیرد.»

او در رابطه با منابع آلاینده‌ها در شازند هم می‌گوید: «مگر می‌شود صنایع آلودگی نداشته باشند. اما این‌که چقدر این آلاینده‌ها روی هوای اراک تأثیر می‌گذراند، نمی‌دانیم و متأسفانه مسیر بادهایی را که از سمت شازند به اراک می‌آیند هم نمی‌شود تغییر داد.» جانمایی کارخانه‌ها آنقدر ابتدایی و اشتباه است که حتی درباره مسیر باد مطالعه نشده، هوای زرد و کدر اراک ریه را می‌سوزاند، بیمارستان تخصصی سرطان درحال گسترش است اما هنوز یک تحقیق کوچک در این زمینه صورت نگرفته تا به دو پرسش ساده پاسخ دهد؛ میزان آلودگی چقدر است و چه ارتباطی بین هوای آلوده و میزان رشد سرطان وجود دارد؟

محمد معصومیان

خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

تصویری زیبا در آسمان کربلا پدید آمد +عکس کار زشت مأمور پلیس با نوازندگان خیابانی در تهران! مهاجم باشگاه السد قطر در راه سفر به ایران خودش را خیس کرد+ عکس دستگیری ۶۰ نفر از مقامات کشوری و لشگری به خاطر اخلال در انتخابات دختر خاص بدجوری وسط خیابان کتک خورد / عاملان حمله پشیمان نیستند + تصاویر مونا بخاطر پوشیدن شلوار محکوم شد! / این دختر شوکه است! بریدن سر 12 مرد توسط مردان مخوف! این مرد غیرسپاهی شخصاً در محل شلیک موشک‌ها حضور داشت / او کیست؟! گاف عجیب مسیح علی‌نژاد / او عذرخواهی کرد این فراری مخوف را می شناسید ؟! / مخفیگاهش کجاست؟! +عکس بدون پوشش پسرتهرانی با دیدن فیلم خشن در سینما مردی را به سبک آن سلاخی کرد! + عکس مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا دامادم در دوران عقد زیاد خانه ما می آمد و همین باعث شد که شوهرم به همه چیز شک کند! جزئیات دستگیر 6 مرد زن نما در مسیر اربعین / یک دوجنسه همراه آنان بود! + فیلم تجاوز به دختر 12 ساله داخل یک خودرو در کوچه خلوت +عکس دختر 14 ساله آبادانی در راه پله خانه شان با روسری خود را دار زد این دختر یک شبه دید بی آبرو شده است! / دست پنهان کیست؟! روند 14 ساله آتش سوزی مرگبار مسجد ارگ / هنوز نتیجه مشخص نیست! وحشت دختران دانش آموز از 5 مرد شوم / در سمیرم رخ داد

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه ورزش Sport سرطان قران استان مرکزی ایران بیمارستان اراک سمی ایران عکس دختر فیلم قتل زندگی مرد جوان اربعین پدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۵۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعرفه شستشوی نما ساختمان ۱۴۰۳

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا،با پیشرفت جامعه و اهمیت به زیبایی ساختمان‌ها و شهرها، نظافت نمای ساختمان به یکی از ملزومات جامعه و زندگی شهری تبدیل شده است. امروزه از نماشویی برای زیباتر شدن ساختمان‌ها و برج‌ها و پاک کردن آلودگی‌های آن‌ها استفاده می‌شود. مهندسان و معماران سعی می‌کنند که از شیشه‌ها، سنگ‌ها و مصالح زیبا و باکیفیت برای نمای ساختمان‌ها استفاده کنند تا باعث زیبایی شهر شوند. اما وجود ذرات گرد و غبار و آلودگی‌های شهری باعث از دست رفتن شفافیت و زیبایی این نماها خواهد شد. بنابراین برای اینکه نمای ساختمان خود را مانند روز اول کنید، باید از روش نماشویی استفاده کنید‌. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی شستشوی نمای ساختمان و روش‌های انجام آن بپردازیم.

شستشوی نما چیست؟

شستشوی نمای ساختمان به فرآیندی می‌گویند که منجر به حفظ آراستگی و زیبایی سازه‌ها می‌شود. به طور کلی هر چه نمای بیرونی یک ساختمان تمیزتر باشد، زیباتر به نظر می‌رسد و همه نگاه‌ها را به خود خیره خواهد کرد. در برخی از شهرها بارش باران اسیدی به میزان بیشتری اتفاق می‌افتد و آلودگی نیز بیشتر است. همین عوامل باعث می‌شوند که با گذشت زمان لایه‌ای از مواد اسیدی، خورنده و آلودگی‌ها بر روی سطح بیرونی نماها جمع شود و ظاهر آن‌ها را نازیبا و کثیف نماید. در صورتی که هر چه سریع‌تر برای شستشوی این آلودگی‌ها اقدام نکنید، هم منجر به نازیبا شدن ساختمان خواهید شد و هم اجازه می‌دهید که آلودگی‌ها به لایه‌های زیرین نفوذ کنند و باعث از بین رفتن آن‌ها شوند.

انواع روش‌های نماشویی ساختمان

نماشویی ساختمان با استفاده از روش‌های مختلفی انجام می‌شود. حتما تاکنون دیده‌اید که یک نفر با استفاده از طناب از ساختمان آویزان شده و در حال تمیز کردن آن است. البته روش‌های دیگری نیز برای نماشویی وجود دارد که بر اساس متریال و جنس به کار رفته در نما انتخاب می‌شوند. برخی از رایج‌ترین روش‌های نماشویی ساختمان عبارتند از:

استفاده از داربست

شستشوی نما بدون داربست و با داربست امکان‌پذیر است، اما رایج‌ترین روشی که برای این کار مورد استفاده قرار می‌گیرد، کمک گرفتن از داربست است. گاهی اوقات ساختمان‌های بلند و برج‌ها به شستشو نیاز پیدا می‌کنند و از آنجایی که شستشوی این ساختمان‌ها با ریسک و خطر جانی همراه است، به سادگی قابل انجام نخواهد بود. به همین دلیل از داربست استفاده می‌شود تا جان پرسنل در خطر نباشد. اگر چه استفاده از داربست، خطر را کاهش می‌دهد اما باز هم فرد باید دارای تجربه و مهارت زیاد باشد و از ارتفاع نترسد. به همین دلیل باید برای این کار از مجموعه‌های حرفه‌ای مانند گروه آسمان خراش کمک بگیرید تا بدون هیچ مشکلی نماشویی را انجام دهند.

استفاده از طناب

یکی دیگر از روش‌های رایجی که برای تمیز کردن بیرون ساختمان استفاده می‌شود، شستشوی نما با طناب است. در این روش برای آویزان شدن پرسنل از ساختمان، از طناب استفاده می‌شود. نظافت نمای ساختمان با طناب شاید خطرناک به نظر برسد، اما جالب است بدانید که طناب‌های به کار رفته در این روش استحکام بالایی دارند و دچار بریدگی نخواهند شد. حتی این روش در مقایسه با نماشویی با داربست ایمن‌تر است؛ چرا که اتصالات طناب‌ها قوی و قدرتمند هستند. در واقع اکثر شرکت‌های شستشوی نما این روش را ترجیح می‌دهند و در صورتی که نماشویی را در سطح شهر دیده باشید، متوجه می‌شوید که از طناب استفاده کرده‌اند.

نماشویی با راپل

معمولا شستشوی نما با راپل زمانی انجام می‌شود که ارتفاع ساختمان زیاد باشد و امکان بستن داربست به آن وجود نداشته باشد. راپل نیز نوعی طناب قطور و محکم است که با کمک کمربند ایمنی محکم می‌شود. به افرادی که شستشوی نما را با استفاده از این طناب‌ها انجام می‌دهند، راپل کار می‌گویند. در گروه آسمان خراش را‌پل کاران حرفه‌ای وجود دارند که می‌توانند در کمترین زمان کار نماشویی ساختمان شما را انجام دهند. نکته مهمی که در رابطه با این روش وجود دارد این است که به دقت و احتیاط زیادی وجود دارد. در صورتی که از راپل به درستی استفاده نشود، جان افراد را به خطر می‌اندازد.

به همین دلیل باید از افراد خبره و متخصص برای انجام این کار کمک بگیرید. فراموش نکنید که کار کردن در ارتفاعات، یک کار تخصصی می‌باشد و هر کسی نمی‌تواند از عهده آن برآید.

شستشوی نما با اسید

شستشوی نما با اسید یا اسیدشویی نما، یکی دیگر از روش‌های تمیزکاری ساختمان است که با هدف حفظ ظاهر سنگ‌ها و نما به کار می‌رود. در این روش از مواد شیمیایی اسیدی و خاص برای حذف آلودگی‌ها، رسوبات، زنگ‌زدگی، چربی و ... از سطح سنگ و نمای ساختمان استفاده می‌شود. اسیدشویی نما یک روش موثر برای بهبود ساختمان و جلوه‌بخشی به آن است. برای استفاده از این روش اغلب از مواد مختلفی مثل اسید فسفوریک، اسید هیدروکلریک یا اسید سولفوریک استفاده می‌شود. زمانی که این مواد اسیدی با سطوح سنگی نمای ساختمان تماس پیدا می‌کنند، مواد آلوده را حل می‌کنند و آن‌ها را از سطح ساختمان حذف خواهند کرد.

از روش اسیدشویی نما برای انواع مختلف سنگ‌ها از جمله بتن معمولی، تراورتن، مرمر، گرانیت و ... استفاده می‌شود. این فرآیند نه تنها ظاهر ساختمان را بهبود می‌بخشد؛ بلکه دوام و ماندگاری سنگ‌ها را نیز افزایش می‌دهد و از زنگ‌زدگی و آلودگی سریع آن‌ها جلوگیری خواهد کرد.

استفاده از واتر جت

استفاده از واترجت برای نظافت نمای ساختمان، یک روش پرکاربرد و موثر برای افزایش زیبایی نمای بیرونی ساختمان است. واتر جت شستشوی نما یک دستگاه پرفشار می‌باشد که از آب تحت فشار بالا استفاده می‌کند و سطوح مختلف مانند نمای ساختمان را تمیز می‌کند. در این روش آب و برخی مواد شیمیایی با هم مخلوط می‌شوند و با فشار بالا از داخل دستگاه به سمت بیرون پرتاب خواهند شد. در روش نماشویی با واترجت، فشار بالای آب باعث برداشته شدن گرد و غبار و مواد رسوبی از سطح ساختمان می‌شود و آن را به طور کامل تمیز می‌کند. از این روش برای پاک کردن رسوبات سخت مثل رسوبات زغال سنگ، رسوبات کربناتی و رسوبات آهن نیز استفاده می‌شود.

قیمت شستشوی نمای ساختمان 

هزینه نماشویی ساختمان به عواملی محتلفی بستگی دارد از جمله اینکه با کدام روش نیاز به نماشویی باشد، برای اطلاع دقیق از تعرفه و قیمت شستشوی نمای ساختمان در تهران می توانید به وبسایت های نماشویی ساختمان ، مانند آسمان خراش https://asemankharash.com ، کفسابی ، ایران لوتوس و راپینی مراجعه کرده و از قیمت های روز اطلاع یابید .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نحوه ساخت لیفتراک در کارخانه + فیلم
  • هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
  • ببینید | تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری
  • پایداری هوای قابل قبول در پایتخت
  • تعرفه شستشوی نما ساختمان ۱۴۰۳
  • (ویدئو) آلودگی مشعل‌های نفت در خوزستان
  • آب‌گرفتگی پارکینگ و کارخانه مدیران خودرو در بم
  • خودروهای غرق شده در پارکینگ کارخانه خودروسازی در بم | ویدئو
  • (ویدیو) آب‌گرفتگی پارکینگ و کارخانه مدیران خودرو در بم
  • غرب ترکیه در محاصره ریزگردها