Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا صدیقی‌مقدم رئیس اداره مصدومین شیمیایی بنیاد شهید در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و سلامت جانبازان شیمیایی در اداره مصدومین شیمیایی می‌گوید: اداره مصدومین بخشی از معاونت بنیاد شهید و امور ایثارگران است که به برنامه‌ریزی‌ها، نظارت و هماهنگی امور جانبازان و رسیدگی به خدمات درمان آنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه می‌دهد: فعالیت اصلی مرکز در خصوص «سلامت، بهداشت و درمان» جانبازان است. که خدمات‌دهی در بخش بیمه پایه و تکمیلی است و پوشش نوع بیمه تنها شامل ضایعات جنگی نمی‌شود اگر هر فردی به هر علتی جانباز شده زیر مجموعه بیمه قرار می‌گیرد و می‌تواند از تمام خدمات موجود استفاده کند. در مرکز مصدومین ۶۳هزار جانباز شیمیایی تثبیت شده‌اند و دارای پرونده هستند، همچنین مصدومیت شیمیایی آنان قطعی شده است؛ ما در حال برنامه‌ریزی هستیم تا علاوه بر خدمات بیمه، خدمات دیگری هم به جانبازان ارائه دهیم.

رئیس اداره مصدومین شیمیایی بنیاد شهید درباره خدمات در حوزه درمانی، بیان می‌کند: بخشی از آن خدمات به معاینات دوره‌ای اختصاص گرفته است، ما در نظر گرفتیم که جانبازان شیمیایی که در نسبت با دیگر جانبازان مشکلات متفاوتی دارند و در مدت زمان طولانی دچار تنش‌هایی می‌شوند، باید بیماری آن‌ها کنترل شود از همین رو، هر ماه ویزیت می‌شوند. گروه‌های افراد را به میزان بیماری‌شان تقسیم‌بندی کردیم که کم‌خطرها با توالی ویزیت کمتر و کسانی که مشکلات جدی‌تری دارند با ویزیت مداوم بیماری‌هایشان را کنترل می‌کنیم.

او درباره خدمات «پالایش سلامت» می‌گوید: در گروه‌هایی که از لحاظ آسیب و بیماری مشکلات جدی‌تری دارند در برنامه پالایش سلامت قرار داده‌ایم که پزشک عمومی آموزش‌دیده به منزل جانباز می‌رود و در خصوص آسیب‌های شیمیایی کارهای درمانی را به انجام می‌رساند.

صدیقی‌مقدم درباره مشکلات روحی و اعصاب جانبازان شیمیایی ادامه می‌دهد: جانبازانی که در فضای جنگ شیمیایی شده‌اند، ممکن است ترکش هم خورده باشند؛ ممکن است این جانبازان دچار موج انفجار هم شده باشند، یا در شرایط خطیر جنگی هم رفته باشند و اختلال فشار روحی هم داشته باشند و... . به همین خاطر جانباز شیمیایی همانند دیگر جانبازان از بیماری‌های اعصاب و روان هم رنج می‌برند. اما مطالعاتی که درباره جانبازان شیمیایی انجام شده، این افراد در مقایسه با دیگر گروه‌های جانبازان از بهداشت روانی بهتری برخوردارند. یعنی اختلال روانی در این جانبازان کمتر است، شاید مشکلات آنان مثل «افسردگی»، حاد شود زیرا از لحاظ تنفسی به‌خوبی قادر به نفس کشیدن نیستند و آنان را گوشه‌گیر و منزوی می‌کند.

او درباره فعالیت‌های اجتماعی جانبازان عنوان می‌کند: جانبازان شیمیایی در حوزه محیط‌زیست، سازمان‌های مردمی، موضوعات اجتماعی و فرهنگی فعالیت دارند. به خصوص در بحث «منع سلاح شیمیایی» و مبارزه با «سلاح‌های کشتار جمعی» فعالیت گسترده‌ای دارند و در جلسات مجامع بین‌المللی شرکت می‌کنند.

صدیقی‌مقدم در بحث حمایت‌های دولتی می‌گوید: قطعا دولت حمایت‌هایی در بحث درمان می‌کند و جانبازان برای رجوع به بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی مشکلی ندارند. بالاخره انتظار بر این است که به این گروه هدف توجهات بیشتری کنند و با بنیاد تعاملات بهتری را برای به ثمر رساندن اهداف داشته باشند. با توجه به اینکه ماهیت مشکلات جانبازان شیمیایی نسبت به دیگر بیماران متفاوت است، انتظار داریم که دولت بیشتر به ما کمک کند. دولت در بحث داروها می‌تواند کمک خوبی داشته باشد زیرا در تامین داروهای جانبازان بنیاد نقش خاصی ندارد و تابع سیاست‌های وزارت بهداشت و درمان است و وزارت از طریق مجاری قانونی که در تولید و واردات دارو نقش دارد و کار می‌کند اما اگر در حال حاضر در بحث دارو مشکلاتی وجود دارد، کل کشور با بحران دارو مواجه شده است.

او در پاسخ به این سوال که بسیاری از جانبازان درباره بیمه داروهای خارجی صحبت می‌کنند که گاه داروهای خارجی وجود ندارد و اگر جانبازان از داروهای داخلی استفاده کنند، روند درمان‌شان به تعویق می‌افتد، ادامه می‌دهد: موضوع داروی ایرانی و خارجی موضوع چالش برانگیزی است که واقعا گاهی اوقات ممکن است در مورد داروهای داخلی و کیفیت آن اغراق شود و باید بحث کارشناسانه دقیق داشته باشند. بنده به عنوان رئیس مرکز مصدومین شیمیایی نظرم این است برای جانبازانی که شرایط خاص‌تری دارند و آسیب‌ جدی دارند که تعدادشان به هزار نفر هم نمی‌رسد وزارت بهداشت از هیچ کمکی دریغ نکند.

رئیس اداره مصدومین شیمیایی بنیاد شهید درباره پوشش توان‌بخشی ریوی می‌گوید: در حال حاضر یکی از درمان‌هایی که می‌تواند در راستای بهبود جانبازان در کنار دارو کمک کند درمان توانبخشی ریه است بنیاد هم در این بخش سرمایه‌گذاری کرده و به صورت آزمایشی کارهایی را انجام داده است، البته مرکز توانبخشی‌ را هم راه‌اندازی کردیم. موضوع توانبخشی قطعا برای مصدومین شیمیایی کمک‌ بزرگی است. اما اگر با حمایت دولت و وزارت بهداشت تمام سازمان‌گرهای پایه شامل تامین اجتماعی، خدمات درمانی و نیروهای مسلح بحث توانبخشی را در بسته حمایتی بگنجانند این امکان را به جانبازان می‌دهد که از حوزه توانبخشی در هر نقطه کشور استفاده کنند.

صدیقی‌مقدم درباره حوزه‌های آموزشی ادامه می‌دهد: سعی کردیم با آموزش به مردم، آنان را از بیماری‌های تنفسی جانبازان شیمیایی آشنا کنیم تا اگر در مکان‌های عمومی با این موارد برخورد کردند عکس‌العمل مناسبی داشته باشند. البته برنامه‌های آموزشی و اردوگاه‌های تقریحی هم برای جانبازان داریم تا در جامعه با مردم تعامل داشته باشند و به بیمارهای افسردگی دچار نشوند.  

کد خبر 4433249 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس دفاع مقدس جنگ تحمیلی اربعین ۹۷ کتاب و کتابخوانی ادبیات ادبیات جهان ترجمه معرفی کتاب بازار نشر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ادبیات ایران فرهنگ عمومی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادبیات کودک و نوجوان میراث فرهنگی ادبیات داستانی اربعین حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۷۲۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ احمد سبحانی سبحانی افزود: از دلایل بروز آفات کنه‌های تار عنکبوتی خرما می‌توان به گرم شدن تدریجی هوا، کاهش رطوبت نسبی و آغاز فصل وزش باد‌های گرم و خشک در استان بوشهر اشاره کرد.

وی اظهار داشت: تشخیص به‌موقع و مناسب این آفت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در صورتی که عملیات سمپاشی به موقع انجام شود می‌تواند از بروز خسارت‌های بیشتر توسط این آفت جلوگری کرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه این آفت باعث افت کمی و کیفی محصول خرما می‌شود اظهار داشت: کنه‌های تار عنکبوتی خرما از شیره بافت برگ‌های جوان و به خصوص میوه‌های نارس خرما تغذیه می‌کند.

سبحانی با اشاره به اینکه در اثر آفت تار عنکبوتی اندازه میوه‌های خرمای آسیب دیده کوچک می‌ماند گفت: با خروج مواد قندی و شیره نباتی از میوه خرما، پوست میوه نیز سخت و خشک می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کنه‌ها در زیر تار‌ها تخم‌ریزی کرده و فعالیت دارند اظهار داشت: هنگام طغیان آفت خوشه‌های خرما منظره‌ای غبارآلود به خود گرفته و میوه‌ها به رنگ قرمز تیره در آمده و چروکیده و نامرغوب می‌شوند.

کارشناس امور کشاورزی استان بوشهر هم گفت: نخیلات استان بوشهر در معرض تهدید‌های مختلف و متنوعی هستند که باید با اصول مناسب با آنها مقابله کرد.

عبدالرحیم خادمی با بیان اینکه آفت چوب‌خوار یکی از مهمترین آفت‌ها در نخلستان‌های استان بوشهر است اظهار داشت: آفت چوب‌خوار خسارت‌های گسترده‌ای به نخل وارد می‌کند و به تنه، ریشه و تاج درخت می‌رسد.

وی افزود: این خسارت‌ها باعث می‌شود تا میوه خرما از نظر کیفیت و کمیت افت کرده و در بازار خرما، مشتری‌پسندی لازم را نداشته باشد.

خادمی با اشاره به آلوده‌شدن پاجوش‌های نخیلات به آفت چوبخوار خرما اظهار داشت: این آفت موجب بروز برخی بیماری‌های قارچی در تنه نخیلات شده و همین امر خسارت را دوچندان کرده است.

دیگر خبرها

  • شهادت جانباز ۷۰ درصد سیلاوی در اهواز
  • امدادرسانی به ۶ مصدوم در محورهای مواصلاتی چهارمحال و بختیاری
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • شوق و هیجان 15 هزارنفری برای فرار از افسردگی
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • ایده برای طراحی سایت شرکتی
  • سقوط مینی بوس به دره در باغملک / شمار کشته و مصدومین اعلام شد
  • سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی
  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات