Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «زبان سیاست» نوشته ایدریئن بیرد به تازگی با ترجمه محمدرضا اصلانی منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی این کتاب در سال ۲۰۰۰ منتشر شده است.

این کتاب در حکم یک مقدمه برای دانشجویان علوم سیاسی است که به برخی از حوزه‌های این رشته علاقه‌مند هستند. داده‌های این کتاب برای تبیین برخی مسائل ارائه شده‌اند نه تحلیل دقیق مسائل.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی هارولد ویلسن نخست‌وزیر انگلستان گفت «در سیاست یک هفته زمان درازی است» به این واقعیت اشاره داشت که موفقیت و شکست سیاسی هرگز از هم دور نیستند و یک هفته می‌تواند زمان تعیین‌کننده‌ای برای این دو حالت متفاوت باشد. اما این جمله با مطالبی مرتبط است که هر هفته درباره مسائل سیاسی تولید می‌شوند. مطالعه، تماشا، و گوش دادن به تمام برون‌دادهای سیاسی که رسانه‌ها تولید می‌کنند، غیرممکن است و در صورتی از عهده مخاطب برمی‌آید که به‌طور گزینشی عمل کند.

کتاب «زبان سیاست» ۶ فصل دارد که عناوین‌شان به ترتیب عبارت است از: آنها کجا ایستاده‌اند؟، آنها چه معنایی دارند؟، مهارت سخنرانی، پیروزی در انتخابات: شعارها و پوسترها، پیروزی در انتخابات: بیانه‌های ملی و محلی، پاسخ‌دادن به سوالات.

فصل اول به کندوکاو چند برداشت متداول و معمولا منفی از سیاست و سیاستمداران را شامل می‌شود. در فصل دوم روی برخی موضوعات معنی‌شناسانه تمرکز شده است. فصول سوم و چهارم هم درباره مبارزات انتخاباتی هستند. فصل سوم روی شعارها و پوسترها و فصل چهارم روی بیانیه‌های سیاسی، مبارزات محلی و تحلیل گزارش‌های سیاسی تمرکز دارد. در فصل پنجم، جنبه‌های گوناگون سخنرانی‌های سیاسی مورد بررسی قرار گرفته و فصل ششم کتاب هم در تحلیل شیوه‌های پاسخ‌گویی سیاستمداران به پرسش‌ها در مجلس و مصاحبه با رسانه‌ها نوشته شده است.

در کتاب «زبان سیاست»‌ واژه سیاست به شیوه‌ای ویژه به کار رفته و به نظام‌های دموکراتیکی اشاره دارد که دولت‌های بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته اقتصادی جهان را سامان می‌دهد. چون این کتاب بر جهانِ سیاست حرفه‌ایِ قدرت متمرکز است، فقط به بخشی از تصویر پرداخته است، هرچند که تصویر مهمی است. این کتاب اساسا به سیاست به چشم یک حرفه نگاه کرده است؛ یعنی زبان یک سیاستمدار حرفه‌ای را همان‌گونه تصویر می‌کند که ممکن است مخاطب به زبان حرفه پزشکی یا وکالت بنگرد.

برخی از عناوین فرعی این کتاب که در فصول شش‌گانه آن درج‌ شده‌اند، به این ترتیب‌اند: چپ، راست و میانه‌رو، سیاست‌مدار، مشکل حقیقت، استعاره و کنایه، قدرت کنایه، دوران پاره‌گفتار، اهمیت عدد سه، ما مادربزرگ هستیم، جفت‌های متباین، شعارهای حزبی، پوسترهای حزبی، قدیسان و شیاطین، انواع سوال، مبارزه‌های انتخاباتی محلی، حزب دموکرات آمریکا، زمان پاسخ‌گویی به سوالات پارلمانی و ...

در قسمتی از این کتاب می‌خوانیم:

در سراسر متن ارجاعات زیادی به آمریکا و مردم آمریکا وجود دارد؛ برای مثال دو مورد تیتر در عنوان آغازین به چشم می‌خورد. ارجاعات مکرر به‌نام کشور یا یکی از نام‌های آن، بخشی از جذابیت میهن‌پرستی و ایدئولوژی است که آمریکا را کشوری می‌سازد با «گذشته باشکوه» و همزمان با «آینده‌ای که این ظرفیت را دارد تا حتی بزرگ‌تر هم باشد»، مردم آمریکا «رویاها» و «پتانسیلی خدادادی» دارند و کشور آنها «قوی‌ترین نیروی جهان برای صلح و آزادی» است. قسمت عمده سخنرانی در مورد ارائه چشم‌اندازی مثبت، امیدوارانه و اطمینان‌بخش از آمریکاست.

با وجود این، خطر این رویکرد آن است که ممکن است خودپسندانه تلقی شود، به‌خصوص حزبی که این موارد را می‌گوید در واقع همان حزبی است که کشور را اداره می‌کند. احزابی که در قدرت بوده‌اند با به اصطلاح «فاکتور احساس خوب» در انتخابات‌های زیادی جنگیده‌اند، اما پذیرش این مطلب که همه‌چیز خوب و معرکه است خطر بزرگی در بر دارد. پس در اینجا دیدگاه ساختاریافته از کشوری با گذشته با شکوه و حتی آینده‌ای باشکوه‌تر،‌ باپذیرش این مطلب تعدیل می‌شود که آمریکا «در حال پراکنده‌شدن» است و برخی توافق‌های اساسی بین دولت و مردم نیازمند تجدید دوباره است. حزب دموکرات امروز، همان حزبی است که مفهوم جامعه را احیا می‌کند.

جمله‌ای مقدماتی، نظیر این، در واقع شعاری برای وحدت است، بنابراین بعید به نظر می‌رسد که هیچ سیاست خاصی در ادامه آن ترسیم شود. بندی که حاوی بیشترین عقاید سیاسی است، بند ماقبل آخر است. این بند همچنین از نظر شیوه ارجاع ضمیر در این متن نمونه‌ای مناسب است. از آنجایی که خوانندگان این متن ابتدا اعضای حزب و سپس طیف گسترده‌تری از مخاطبان هستند، به‌هیچ‌وجه به طور مستقیم به خواننده اشاره نمی‌شود _ در هیچ قسمت ضمیر «شما»یی وجود ندارد که بر انجام کاری اصرار داشته باشد. در این سند ضمایر اول شخص هم به‌چشم نمی‌خورد؛ زیرا در حمایت از بیل کلینتون نوشته شده و خود او آن را ننوشته است.

این کتاب با ۱۷۳ صفحه،‌ شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۲۳ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 4454395 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: احزاب سیاسی ترجمه نشر نو کتاب و کتابخوانی ادبیات ترجمه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادبیات جهان میراث فرهنگی معرفی کتاب هفته کتاب گردشگری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادبیات داستانی رونمایی کتاب فرهنگ عمومی بازار نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۵۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی

در حالی که ما طی سال گذشته میلادی برای فروش نفت و گاز خود با تحریم مواجه بودیم، صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارشش از سلسله گزارش های چشم انداز اقتصادی جهان که هر سه ماه یکبار منتشر می کند، از رشد ۵.۴ درصدی اقتصاد کشورمان خبر داد. ما در حالی این رشد اقتصادی را رقم زدیم که بسیاری از کشورهای دنیا سال خوبی را پشت سر نگذاشتند و رشد اقتصادی بالایی نداشتند. در این سال، اقتصادهای منطقه خاورمیانه به طور متوسط رشد ۲ درصدی داشتند و عربستان با رشد منفی ۱.۱ درصدی مواجه شد.

دولت سیزدهم برای تولید و فروش نفت و گاز کشور به سیاست های خاصی روی آورد. استفاده از تمام ظرفیت ها برای فروش منابع، افزایش تعاملات با کشورهای خریدار و استفاده از توان دانش بنیانی کشور از جمله سیاست هایی بود که به اجرا گذاشته شد. به زعم کارشناسان، این سیاست ها بود که در نهایت نتیجه داد و زمینه ساز رشد اقتصادی کشور شد.  به زعم بسیاری، رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشورمان بر اثر سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود به دست آمد.

نظرات ایمان زنگنه، عضو انجمن اقتصاددانان ایران و استاد دانشگاه را در ادامه در خصوص فروش نفت و گاز کشورمان در شرایط تحریمی در ادامه می خوانید. زنگنه در خصوص رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشور طی سال گذشته میلادی که صندوق بین المللی پول در آخرین گزارشش به آن اشاره داشت، تصریح کرد: بخش نفت همواره یکی از حوزه های پیشران در اقتصاد کشور ما بوده است. به تبع این بخش رشد اقتصادی را شاهد هستیم. تولید ثروت از حوزه نفت باعث شده است که بخش های دیگر نیز رشد را تجربه کنند.

وی ادامه داد: این که در شرایط تحریم توانسته ایم میزان فروش نفت و گاز خود را به دوران غیرتحریمی نزدیک کنیم، اهمیت بالایی دارد. دیپلماسی فعالی که دولت به اجرا گذاشت، در موفقیت ما برای فروش نفت موثر بود. این دیپلماسی در نهایت طرف مقابل را به این نتیجه رساند که تا حدی از سخت گیری هایش در تحریم ها بکاهد. تمام این مسائل، به افزایش فروش نفت و گاز کشور منجر شد.

این عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که فروش نفت و دسترسی به منابع مالی آن دو موضوع متفاوت هستند. ما در بخش فروش نفت موفقیت داشته ایم و توانسته ایم به طرق مختلف در شرایط تحریم نفت خود را به فروش برسانیم.

زنگنه در خصوص سیاست گذاری های دولت سیزدهم مبنی بر فروش نفت به مینی ریفاینری ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی خاطرنشان کرد: من این طور همکاری ها را مثبت ارزیابی می کنم. واقعیت این است که ما در گذشته تجربه موفقی در زمینه فروش نفت از طریق دستگاه ها و افراد نداشتیم. حالا با اعمال روش هایی مانند سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی موفقیت بیشتری در فروش نفت کسب کرده ایم.

این استاد اقتصاد در دانشگاه خاطرنشان کرد: اقداماتی که در زمینه فروش نفت و گاز انجام داده ایم و موفقیت هایی که کسب کرده ایم، شرط لازم برای رشد اقتصادی کشور هستند. باید در بخش های دیگر نیز به همین ترتیب با دیپلماسی موفق به توسعه و رشد اقتصادی بریم. عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی به نحوی بازارسازی برای فروش نفت ماست و باعث می شود به عنوان شریک تجاری برای کشور هدف مطرح شویم که این موضوع رشد اقتصادی و همچنین توسعه تجارت نفت خام را به همراه داشته است.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • «حسنا و ملکه‌های رنگی» به کتابفروشی‌ها آمدند
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • عرضه «صفات الهی» در کتابفروشی‌ها
  • عرضه سه نمایشنامه جدید سوره مهر در نمایشگاه کتاب
  • نظر دولت رئیسی درباره ریاست مجلس آینده از زبان معاون پارلمانی /کرسی های نمایندگی تهران اهمیت زیادی دارد
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد
  • پیگیری تولید برنامه های خلاق و پویا ویژه کودک ونوجوان