Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نهادینه کردن فرهنگ مطالعه باید از سنین پایین شروع شود، بر ضرورت عجین شدن دانش‌آموزان با مطالعه کتاب‌ غیردرسی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، علی غیاثی ندوشن در آیین افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه کتاب گیلان با بیان اینکه بعد از انقلاب سه پیمایش ملی فرهنگی – اجتماعی انجام شده است، اظهار کرد: پیمایش های فرهنگی – اجتماعی ارزش ها و نگرش های مردم را در مناطق مختلف سراسر کشور سنجش می کند که در قالب کتاب منتشر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او آخرین پیمایش را مربوط به سال ۹۴ دانست که نتایج آن سال گذشته منتشر شد و تصریح کرد: گیلان جزء استان هایی است که نتایج نظرسنجی های آن در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، مذهبی و... نسبت به سایر استان ها مطلوب تر است.

مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به شاخص های کتاب و کتابخوانی در گیلان، افزود: مصرف کالاهای فرهنگی در زمینه رسانه و اینترنت در گیلان ۱۴۸ دقیقه در شبانه‌روز است که این میزان برای کشور ۱۷۰ دقیقه است. همچنین گیلانیان ۱۷۸ دقیقه در شبانه‌روز تلویزیون و حدود ۴۷ دقیقه انواع شبکه های رادیویی و ماهواره ای را تماشا می کنند.

غیاثی ندوشن با بیان اینکه ۶ درصد مردم گیلان در طول هفته ۵ ساعت، ۷.۵ درصد بین ۱۰ تا ۱۵ ساعت و ۶.۲ درصد بین ۱۵ تا ۲۰ ساعت اوقات فراغت دارند، گفت: خوشبختانه ۸۱ درصد مردم تمایل دارند اوقات فراغت خود را با خانواده بگذرانند که شاخص خوبی است. بودن در کنار دوستان و همکاران در رتبه بعدی قرار دارد.

این مقام مسئول آمار مطالعه کتاب‌های غیردرسی در گیلان را ۳۷ درصد دانست که چهار درصد از میانگین کشوری کمتر است و خاطرنشان کرد: گیلان در عرصه های علمی، آموزشی، تحصیلی، باسوادان و تحصیلکرده های دانشگاهی جایگاه بالایی دارد که نشان می دهد گرایش مردم گیلان به کتاب های درسی بیشتر است. این در حالی است که ۵۹ درصد کل کشور کتاب های غیردرسی مطالعه نمی کنند.

او زمان صرف شده برای مطالعه کتاب‌های غیر درسی در شبانه روز در کشور را ۳۲ دقیقه و گیلان را ۷ دقیقه دانست و بیان کرد: مطالعه روزنامه و مجله در گیلان ۳۲ دقیقه و کشور ۸۰ دقیقه است لذا باید برای اوقات فراغت برنامه ریزی ویژه داشته باشیم.

مدیرکل امور استان های وزارت ارشاد با بیان اینکه نهادینه کردن فرهنگ مطالعه باید از سنین پایین شروع شود، تاکید کرد: مطالعه کتاب‌های غیردرسی باید با آموزش و پرورش عجین شود. در واقع مطالعه کتاب‌های غیردرسی نباید فوق برنامه باشد، بلکه دانش آموزان در کنار کتاب‌های درسی و لابه‌لای متون آموزشی، باید به مطالعه و کتاب و کتابخانه عادت کنند.

غیاثی ندوشن با تاکید بر لزوم برقراری ارتباط بین دانش آموز و کتابدار، یادآور شد: باید آموزش و پرورش را توامان ببینیم و کتابخانه در کنار مدرسه و دانش آموز باشد.

او با اشاره به طرح های ترویجی این وزارتخانه در امر کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: طرح پاییزه کتاب را از ۲۴ آبان تا ۴ آذر در کشور برگزار خواهیم کرد و ۱۶ کتابفروشی گیلان در این طرح مشارکت دارند.

این مسئول فرهنگی، طرح بهاره، تابستانه، پاییزه و زمستانه کتاب را با هدف تقویت کتابفروشی ها دانست و گفت: طرح باشگاه کتابخوانی با همکاری آموزش و پرورش برگزار می شود. همچنین فعالیت های ترویجی خوبی را در روستاها آغاز کرده‌ایم.

غیاثی ندوشن معرفی سالانه پایتخت کتاب ایران را زمینه ساز ترویج فرهنگ کتابخوانی دانست و اضافه کرد: این ظرفیت در گیلان وجود دارد. البته امسال کاشان به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شده است.

مدیرکل امور استان های وزارت ارشاد با بیان اینکه استان گیلان جزء ۱۰ استانی است که اختیار صدور مجوز کتاب دارد، اظهار کرد: از اول آذر طرح «کتابگردی» را با هدف ترویج فرهنگ مطالعه و تقویت کتابفروشی ها اجرا خواهیم کرد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مطالعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۳۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس هیأت مدیره سندیکای کارخانجات چای شمال با حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل صادقی نیارکی رئیس کل دادگستری استان گیلان دیدار کرد.

«حجت الاسلام اسماعیل صادقی نیارکی» رئیس کل دادگستری استان گیلان با اشاره به اینکه وضعیت صنعت چای همواره در دستور کار دولت قرار دارد، اظهار کرد: دولت برای کمک به چایکاران ۲۵ درصد قیمت مصوب را پرداخت می‌کند تا با حمایت از این صنعت، شاهد افزایش تولید چای در کشور باشیم.

وی با توجه به نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» افزود: بخشی از تولیدات استان گیلان به صنعت چای اختصاص دارد باید تلاش شود تا با مشارکت مردم و بخش خصوصی تمام اقدامات لازم در راستای افزایش تولید چای صورت گیرد.

رئیس شورای قضائی استان یکی از مشکلات استان را معضل چای سنواتی دانست و تصریح کرد: چای گیلان همواره در سبد غذایی خانواده‌های ایرانی جای داشته و مساله چای سنواتی نباید موجب خدشه دار شدن نام و نشان چای گیلان شود.

وی حل دغدغه چای سنواتی را در گرو تدبیر و اتخاذ روش‌های منطقی و عقلانی عنوان نمود و افزود: اراده همه مسؤولان بر این است که این مشکل بدون شتابزدگی و با کمک دولت و بخش‌های خصوصی و مردمی مرتفع گردد.

این مقام ارشد قضائی با اشاره به اینکه چای سنواتی اکنون به یک تهدید برای استان تبدیل شده اضافه کرد: چای سنواتی باید تعیین تکلیف شده و نگرانی کشاورزان و کارخانجات چای، برطرف شود.

وی تصریح کرد: تعیین تکلیف و خروج چای سنواتی از انبارها باید مدبرانه باشد و چای‌های سنواتی تاریخ مصرف گذشته در صورت صرفه اقتصادی کمپوست و در غیر این صورت امحاء گردد.

کد خبر 6090030

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • رسالت معلم ،‌ارتقاء علمی و معنوی دانش آموزان است
  • معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است
  • کودک لاهیجانی «شهر یار» حوزه آموزش پسماند شد
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند