Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@13:26:36 GMT

معدنی که 11 معدن را در دل خود دارد!

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۷۲۵۰۵

معدنی که 11 معدن را در دل خود دارد!

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان ار سه پهنه معدنی اکتشافی در این استان خبر داد و گفت: وسعت برخی از این پهنه‌ها به تنهایی از یک استان کشور بزرگتر است.

بهروز اسودی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا به عنوان یکی از مهمترین استان های معدنی کشور نام برد و با اشاره به اهمیت این پهنه‌های معدنی اظهار کرد: یکی از این پهنه‌های سه گانه، یک گستره معدنی چندفلزی است و یکی دیگر نیز به تنهایی 11 ماده معدنی مهم را در خود جای داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از وجود بزرگترین معدن پتاس ایران در غرب این استان خبر داد و افزود: این معدن در غرب استان و در شهرستان گرمسار واقع شده است. حجم ذخایر پتاس در کشور 500 هزار تن است و معدن پتاس گرمسار به تنهایی 13 هزار هکتار وسعت و بالغ بر 50 هزار تن ماده معدنی پتاس دارد.

وی با اشاره به حجم بالای موادمعدنی در این استان پهناور اضافه کرد: تاکنون تنها 15 درصد استان از نظر مواد معدنی مورد اکتشاف قرار گرفته و مابقی آن همچنان دست نخورده باقی مانده است.

اسودی با بیان اینکه با این وجود استان سمنان حائز رتبه ششم کشور از نظر میزان استخراج مواد معدنی است گفت: پنج درصد از کل موادمعدنی تولیدی کشور از خاک زرخیز این استان تولید و به بازار عرضه می شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با اشاره به تنوع بالای موادمعدنی در این استان افزود: اکثر معدن نمک استان در شهرستان گرمسار و اکثر معادن گچ استان در مرکز استان و شهرستان های سمنان و سرخه واقع شده و بیشتر معادن فلزی نیز در شرق استان و در شاهرود و دامغان واقع شدند.

وی با اشاره به کیفیت بالای معدن سولفات سدیم در استان ادامه داد: بزرگترین معادن این ماده معدنی در شهرستان دامغان واقع شدند.

اسودی از سیلیس، زئولیت و سولفات و سلستین به عنوان منحصربه فردترین موادمعدنی نام برد و گفت: استان سمنان از نظر ذخائر این موادمعدنی و همچنین نمک و گچ عمدتا در رتبه های برتر کشور قرار دارد.

این عضو کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان از وجود حدود 40 نوع ماده معدنی در این استان خبر داد و گفت: در حال حاضر تنها از چهار-پنج ماده معدنی استان استفاده می‌شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معدن منطقه سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۲۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباس علی آبادی در برنامه صف اول با موضوع "عملکرد وزارت صمت در برگزاری اجلاس ایران و آفریقا تا تحقق شعار سال" گفت: برنامه داریم تا انتهای سال ۱۴۰۳ همه کشور را پایش کنیم، از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم، فراخوان می‌دهیم که بدانیم چه داریم، چون ما بعد از این که بدانیم چه داریم، اینها را به مزایده می‌گذاریم، مردم در صندوق‌های طرح‌های مردمی که بسیار سودآور هم هستند، می‌توانند شرکت کنند.
وی با تاکید بر مشارکت مردمی در افزایش تولید در بخش معدن در سال ۱۴۰۳ گفت: درحال حاضر پایشی که انجام دادیم نشان می‌دهد که اغلب نقاط کشور آنومالی‌های خیلی خوبی داریم، یعنی مناطقی که امید بسیار زیادی برای معادن ارزشمند در آن جا وجود دارد، ارزشمندترین معادن مثلا معادن فلزی هستند مثل معدن طلا، معدن مس و معدن آهن هستند که ما تلاش می‌کنیم همه ظرفیت‌ها را برای حداکثر کردن ِ اکتشاف، به کار گیریم. حتی تلاش می‌کنیم که از ظرفیت‌های خارج از کشور استفاده کنیم، چون باید زودتر بدانیم چی و کجا داریم و بعد به مزایده بگذاریم و استفاده کنیم از منابع مردم و از منابع سرمایه گذاران بزرگ، البته با رعایت ملاحظاتی که قانون برای ما تکلیف کرده است.
وزیر صمت همچنین با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه رشد سیزده درصدی را در بخش معدن دیده است افزود: ما در بخش معدن ظرفیت‌های خوبی داریم، متاسفانه تا به امروز به قدر کافی به این موضوع پرداخته نشده است و در فرمایشات مقام معظم رهبری به وضوح این را می‌بینیم، بار‌ها تاکید داشتند و همین امسال هم تاکید داشتند که از فرصت معدن استفاده شود، اتفاق خوبی که باید بیافتد و تا حالا نیافتده است اکتشاف است ما باید اول ببینیم چه داریم، در این بخش، نمی‌گویم خوب کار نشده است، به نظر من، کم کار شده است، بیشتر باید کار شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • استخراج سالیانه ۳۰ هزار تن ماده معدنی منیزیت در شهرستان سربیشه
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • ۲۸۹ محدوده معدنی استان آذربایجان غربی از طریق مزایده واگذار می‌شود
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان‌غربی
  • واگذاری ۲۸۹ محدوده معدنی در آذربایجان غربی
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان غربی