Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@00:05:57 GMT

علت شکاف و صف بندی در اجلاس سران اپک چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۷۷۰۹۹

علت شکاف و صف بندی در اجلاس سران اپک چیست؟

این برای نخستین بار است که نشست اقتصادی اجلاس سران اپک به دلیل اختلافات گسترده ایالات متحده و چین در مورد تجارت، بدون صدور بیانیه مشترک رسمی به پایان رسید.
اجلاس دو روزه اپک از روز شنبه آغاز شده بود امروز درحالی به کار خود پایان داد که ۲۱ نفر از رهبران حاضر درآن متاثر از تنش‌های شدید میان آمریکا و چین در صف بندی یکی از این دو کشور قرار داشتند و معدودی از کشور‌ها عمدتا با حفظ آرای مستقل، این تنش را عامل رکود اقتصادی درجهان ارزیابی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش شبکه خبر'آسیا وان' سران این اجلاس صرفا توافق کردند تا به جای بیانیه سنتی که این سازمان در پایان نشست‌های سالانه رهبران منتشر می‌کرد، پاپوا گینه نو به عنوان رئیس این اجلاس به نیابت از اعضای اپک بیانیه‌ای را منتشر کند.
'پیتراونیل' نخست وزیر پاپوا گینه نو نیز اعلام کرد در این زمینه در روز‌های آتی یک بیانیه منتشر خواهد شد.
اونیل درعین حال تاکید کرد اپک سعی می‌کند تا سال ۲۰۲۰ 'تجارت آزاد و باز' را در منطقه آسیا- پاسفیک تضمین کند.
'جاستین ترودو' نخست وزیر کانادا با اذعان به شکست توافق جمعی در میان رهبران گفت که وجود دیدگاه‌های متفاوت درباره جزئیات تجارت در منطقه و جهان مانع از اجماع لازم برای انتشار یک سند مفصل در پایان اجلاس سران اپک شد.
جلسه اپک برای نخستین بار در کشور کوچک پاپوا گینه نو در اقیانوس آرام درحالی برگزار شد که رئیس جمهوری چین و معاون دونالد ترامپ اظهارات تندی علیه یکدیگر در مورد جنگ تجاری میان واشنگتن و پکن مطرح کردند.
دراین جنگ لفظی دو روزه 'مایک پنس' معاون دونالد ترامپ از کشور‌های کوچک حوزه پاسفیک آشکارا خواست تا از پکن وام نگیرند، زیرا این اقدام با توجه به سیاست یک کمربند یک جاده چین، استقلال آن‌ها را به خطر می‌اندازد.
وی از وام‌های چین به کشور‌های منطقه به عنوان 'وام‌های مبهم که سبب ایجاد 'بدهی‌های حیرت انگیز' برای کشور‌های فقیر آسیا - پاسفیک می‌شود، نام برد و گفت که این اقدامات در واقع کمک به ایجاد راهی یکطرفه برای چین خواهد شد.
وی واشنگتن را جایگزین مناسبی برای این کشور‌ها به منظور تامین منابع استراتژیک خود دانست.
'شی جین پینگ' رئیس جمهوری چین نیز دراین اجلاس در واکنش به معاون ترامپ گفت که وام‌های پکن به کشور‌های منطقه تله‌ای برای این کشور‌ها نیست.
وی در ادامه این جنگ لفظی اقدام آمریکا در یکجانبه گرایی و حمایت صرف از اقتصاد داخلی و همچنین به راه انداختن جنگ تجاری و تشدید آن را اقدامی کوتاه بینانه و منجر به شکست خواند.
'پنس' و'شی' امروز یکشنبه دیدار کوتاهی نیز با یکدیگر داشتند.
پنس در مورد دیدارش به خبرنگاران گفت که به رئیس جمهوری چین گفته شد که ایالات متحده علاقه‌مند به برقراری رابطه بهتر با چین است، اما پکن ابتدا باید در سیاست‌های تجاری خود تغییر ایجاد کند.
گزارش نمایندگان رسانه‌های خارجی حاضر در اجلاس حاکی است که معدودی از رهبران شرکت کننده در نشست اپک با ابراز نگرانی از اینکه جنگ تجاری می‌تواند اقتصاد اقیانوس آرام را تحت تاثیر قرار دهد در خصوص رقابت رو به رشد پکن- واشنگتن هشدار دادند.
رهبران آمریکا و روسیه از غایبان اصلی این اجلاس بودند.
'دیمیتری مدودف' نخست وزیر روسیه در این اجلاس سیاست‌های واشنگتن را در حمایت گرایی صرف از اقتصاد ملی مورد انتقاد قرار داد و این اقدام را برای تجارت جهانی مضر دانست.
'ماهاتیر محمد' نیز از دیگر رهبران شرکت کننده دراین اجلاس در مورد افزایش تنش‌ها میان واشنگتن وپکن هشدار داد و خواستار تقویت جهانی سازی اقتصادی شد.
اما این اجلاس برای کشور فقیر پاپوا گینه نو نیز سبب شد تا نیوزیلند، استرالیا، آمریکا و ژاپن اعلام کنند که پروژه‌های برق رسانی را در این کشور جزیره‌ای مورد پیگیری قرار می‌دهند.
براساس این توافق ۱۳، شبکه برق رسانی بین ۱۳ تا ۷۰ درصد این جزیره اجرا می‌شود.
'پنس' همچنین اعلام کرد که با همکاری مشترک استرالیا پایگاه دریایی نظامی در مانوس را احیا کرده و با همکاری مشترک استرالیا و پاپواگینه نو برای جلوگیری از نفوذ چین در آسیا- پاسفیک تلاش خواهد کرد.
اَپِک، یک گروه اقتصادی منطقه‌ای متشکل از کشور‌های حاشیه اقیانوس آرام است که در سال ۱۹۸۹ با هدف بهبود مناسبات اقتصادی و سیاسی کشور‌های منطقه آسیا و اقیانوس آرام تشکیل شد و سران کشور‌های عضو آن به صورت سالانه با یکدیگر ملاقات می‌کنند.
۲۱ کشور استرالیا، برونئی، کانادا، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، مالزی، نیوزیلند، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، تایوان، هنگ کنگ، پاپوآ گینه نو، چین، مکزیک، شیلی، پرو، روسیه، آمریکا و ویتنام، اعضای اَپِک هستند و پاپوا گینه نو اکنون ریاست دوره‌ای این سازمان را برعهده دارد.
بر اساس گزارش بانک جهانی اعضای اپک با دارا بودن حدود ۴۰ درصد جمعیت جهان، ۵۷ درصد کل تولید ناخالص داخلی و ۶۰ درصد خروجی اقتصادی جهان را در اختیار دارند. اما آنچه مانع از قدرت گرفتن و ایفای نقش اصلی اپک در اقتصاد جهانی شده گستردگی و تنوع اقتصاد‌های این گروه بزرگ اقتصادی است.
اکنون مجموعه‌ای از کشور‌های فقیر و ثروتمند در این سازمان عضویت دارند و هم سطح نبودن قدرت اقتصادی آن‌ها به عنوان سدی برای افزایش اثر گذاری جهانی اپک عمل کرده است.
این بلوک اقتصادی با سابقه حدود ۳۰ سال خود که دبیرخانه آن در سنگاپور قرار دارد، به دنبال ایجاد مکانیزم اقتصادی پویا و تسهیل فضای تجاری مطلوب و پایدار است.
چشم‌انداز این سازمان دستیابی به بازار مشترک آسیا – اقیانوس آرام در سال ۲۰۲۰ میلادی است و مسئولان آن اعلام کردند که در تلاش هستند تا آن زمان تمامی موانع تجارت کالا، خدمات و سرمایه‌گذاری در منطقه را به تدریج از میان بردارند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سران اپک آمریکا چین تنش تجاری آمریکا و چین رکود اقتصادی جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۷۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور وزیر خارجه در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اسلامی در شهر بانجول پایتخت گامبیا با انتقال ریاست دوره‌ای سازمان از عربستان به گامبیا آغاز شد. حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان نیز افتتاحیه این اجلاس حضور داشت. 

دیگر خبرها

  • سازمان همکاری اسلامی خواهان آتش بس فوری در نوار غزه شد
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • فشار‌ها بر اسرائیل احتمال آتش بس در غزه را افزایش داده است
  • امیرعبداللهیان با وزیر خارجه گامبیا دیدار کرد
  • شش پیشنهاد ایران به سران کشور‌های اسلامی در خصوصی رژیم صهیونیستی
  • امیرعبداللهیان: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ در غزه جدی‌تر شده است
  • امیرعبداللهیان: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • حضور وزیر خارجه در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد