Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر رشته گرافیک یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی معیارهای سنجش و پذیرش آثار رشته گرافیک در جشنواره هنرهای تجسمی را برشمرد و داشتن خلاقیت و نو بودن اثر را یکی از مهمترین ملاک‌ها ذکر کرد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فرزاد ادیبی دبیر رشته گرافیک ‏یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر‏ درباره معیارهای بخش گرافیک برای پذیرش آثار در جشنواره فجر گفت: ایرانى بودن، داشتن خلافیت و نو بودن اثر، رعایت اصول تجسمى و گرافیکى، ملاک داورى خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: پوسترها در دو مرحله قضاوت مى‌شوند. ابتدا بخشی از آثار رسیده به دبیرخانه براساس سطح کیفی آنها براى حضور در نمایشگاه انتخاب مى‌شوند و در مرحله بعدی آثار برگزیده توسط داوران انتخاب می شود.

ادیبی افزود: تفکیک ۱۰ رشته هنرهای تجسمی در جشنواره امسال باعث می‌شود مشارکت هنرمندان بالاتر رفته و بسیارى از هنرمندان بتوانند در رشته‌های تخصصی خود در جشنواره حضور یابند.

او درباره تاثیرات حضور گالری‌ها در جشنواره تجسمی فجر گفت: حضور گالری‌ها از سویى اقتصاد هنر را به گردش در مى‌آورد و از سوى دیگر اعتبار گالرى براى هنرمند و خریداران آثار تثبیت خواهد شد. بسیاری از هنرمندان نیز ترجیح مى‌دهند از سوى گالرى‌ها به جشنواره دعوت شوند، نه از سوی نهادی دولتی. ضمنا انتخاب هنرمند یا اثر از سوی گالری‌داران نیز انتخاب ویژه‌ای خواهد بود که مطابق با معیارهای بازار هنر است.

ادیبی با اشاره به بخش‌های استانی جشنواره تجسمی فجر گفت: شهرستان‌ها پتانسیل هنرى زیادى دارند که توسط این جشنواره‌ها، این انرژى‌هاى نهفته آزاد خواهند شد. خیلى از هنرمندان حاضر در شوراى سیاستگذارى، دبیران و نیز داوران اصالتا اهل تهران نیستند و این نشان مى‌دهد که بسیارى از هنرمندان، به ویژه هنرمندان تجسمى در خلوت خود کار و تجربه کرده‌اند و به جایگاه امروزى خود رسیده‌اند.

وی اظهار کرد: برگزارى نمایشگاه و جشنواره در هر جایى حکم یک کلاس درس را دارد و براى مناطق دور از مرکز بسیار ضروری است. برگزارى ورکشاپ و جلسات پرسش و پاسخ نیز به امر آموزش هنرمندان شهرستانى بسیار کمک مى‌کند. براى مشارکت بیشتر آنها مى‌توان نمایشگاه‌هایى از آثار هنرمندان حرفه‌اى نیز در آن شهرستان برگزار کرد.

دبیر بخش گرافیک یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر افزود: جشنواره تجسمی فجر برای اینکه بتواند هنرمندان را به خود جلب کند باید به سطحی معقول و معتبر برسد و این سطح را حفظ کند. حضور هنرمندان شاخص و مطرح در جشنواره به اعتبار آن مى‌افزاید، بنابراین باید تدابیر لازم به عمل آید تا این هنرمندان با رغبت در این رویداد حضور یابند و پس از آن حضور آنها موجب حضور دیگر هنرمندان خواهد بود. یکى از فاکتورهاى مهم براى حضور هنرمندان شاخص، رعایت استانداردهاى معقول و شناخته شده جهانی است.

یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی در بهمن ماه ۱۳۹۷ برگزار ‏می‌شود. سیامک فیلی‌زاده، مهران زمانی و علیرضا مصطفی‌زاده ‏ابراهیمی رشته گرافیک را داوری می‌کنند.‏

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جشنواره تجسمی جشنواره فجر هنرهای تجسمی تجسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۶۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگارخانۀ صفوی میزبان پوسترهای روسی

ایسنا/اصفهان هم‌زمان با روز جهانی گرافیک، آثار تعدادی از گرافیست‌های بنامِ روسی برای مدت محدودی میهمان نگارخانۀ صفوی شدند.

الناز رجبیان، مدیر نگارخانه صفویِ اصفهان و برگزارکنندۀ نمایشگاه «golden bee» به ایسنا گفت: فستیوال golden bee از سال ۱۹۹۲ تاکنون در روسیه برگزار می‌شود و هنرمندان از سراسر جهان در آن شرکت کرده و آثار گرافیک خود را ارائه می‌دهند. ما حدود یک سال است که در حال مذاکره با برگزارکنندگان این فستیوال هستیم تا به مناسبت روز جهانی گرافیک نمایشگاهی از آثار این فستیوال داشته باشیم.

او با اشاره به اینکه آثار پنج هنرمند گرافیست روسی با نام‌های نیکولای اشتوک، یوری گولیتوو، پیتر بانکوو، دیانا یاروسلاوتسا، و ایگور گوروویچ در نمایشگاه، ارائه شده است، افزود: هر کدام از این گرافیست‌ها، بهترین اساتید دانشگاه و مدرسین گرافیک هستند و در این فستیوال شرکت داشتند. از هر کدام از این اساتید، پنج اثر و در مجموع ۲۵ اثر گرافیکی، در ابعاد A۳ در معرض بازدید قرار گرفته است.

رجبیان خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که گرافیست‌های روسی بعد از گرافیست‌های لهستانی در رتبۀ برتر جهانی قرار دارند و شناخته شده‌اند. آثار آن‌ها در میان هنردوستان، ارزشمند تلقی می‌شود و این آثار، الگوی کار سایر گرافیست‌هاست و از آنها ایده می‌گیرند.

او با بیان اینکه این رویداد فرهنگیِ فرا مرزی، توسط موزهٔ خلاقیت و معماری و با همکاری بینال گرافیک روسیه انجام شده است، در مورد موضوع آثار نمایشگاه«golden bee» نیز توضیح داد: طراحان، این پوسترها را در مورد اطلاعیۀ برگزاری تئاتر، کنسرت و نمایشگاه‌های داخل روسیه طراحی و سپس در فستیوال شرکت کردند. این فستیوال نیز در نهایت آثار و طرح‌های تعدادی از گرافیست‌ها را برای ما فرستاد تا در نمایشگاه عرضه کنیم. 

به گزارش ایسنا، علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از پوسترهای نمایشگاه «golden bee» تا ۱۲ اردیبهشت‌ماه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ بعدازظهر به نگارخانه صفوی، واقع در اصفهان، خیابان خاقانی، جنب کوچه شماره ۳۱ مراجعه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • ماجرای داغ حمایت هنرمندانه از غزه در ونیز/غرفه ایران رسما فعال شد
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • نگارخانۀ صفوی میزبان پوسترهای روسی
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر