Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@02:14:53 GMT

سرمایه گذاری در مسکن هنوز هم جواب می دهد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۱۷۷۹

سرمایه گذاری در مسکن هنوز هم جواب می دهد؟

دولت باید  سیاست‌های خود را به سمت حمایت از تولید و عرضه مسکن و کاهش هزینه‌های ساخت و مسکن و مقابله با سوداگران این بازار ببرد.

به گزارش گروه اقتصادی قدس‌آنلاین، این روزها تحلیل‌های متفاوتی از بازار مسکن به گوش می‌رسد. اینکه خریداران زمستانی مسکن منتظر رشد سرمایه‌شان نباشند و یا اینکه خریداران فعلی باید منتظر کاهش سرمایه خودشان در بخش مسکن باشند و بازار مسکن دیگر کشش رشد بیش از این را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر کدام از این تحلیل‌ها می‌تواند شکل دهنده تصمیم جدیدی برای شما باشد. شمایی که حالا با جمع و جور کردن سرمایه‌های خرد و کلان خود تصمیم گرفته‌اید بهترین راه را برای حفظ سرمایه خود انجام دهید. با این حساب باید بدانید که مسکن در سه ماهه آینده چه بازاری را پیش رو خواهد داشت. در این گزارش علاوه بر تحلیل آینده بازار مسکن به راه‌های رونق بازار مسکن نیز اشاره خواهد شد.

■ باز هم افزایش تسهیلات؟

در کنار معطلی واحدهای مسکن مهر، به دلایلی از جمله عدم عزم جدی متولیان مربوطه، بازار مسکن نیز با رکود قابل توجه مواجه است با این حال طبق آخرین خبرها دولت راهکار افزایش وام مسکن را برای رونق بخشی این بازار انتخاب کرده است در حالی که این نسخه احتمال افزایش تورم در بازار مسکن را در پی دارد ضمن اینکه بسیاری از افراد فاقد مسکن بخصوص زوجین قادر به پرداخت اقساط بالای این وام‌ها نیستند.

■ وام با کارایی 30 درصد!

احمد رضا سرحدی کارشناس مسکن افزایش وام و تسهیلات مسکن را به شرطی موفق می‌داند که مبلغ وام بتواند قسمت بیشتر مبلغ مسکن را بپوشاند نه اینکه بین 30 درصد قیمت تمام شده را پوشش دهد.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار ما با تأکید بر ضرورت افزایش دوره بازپرداخت وام بین 20 تا 30 ساله در رابطه با اینکه این افزایش وام چه تأثیری در تکمیل پروژه مسکن مهر دارد،افزود:مسکن مهر دارای شرایط خاص خود است؛ باید واحدهایی که قابلیت استفاده دارند تکمیل و واگذار شود. وی با بیان اینکه تأخیر در ساخت و تکمیل مسکن مهر،قیمت تمام شده این واحدها را افزایش داده است، اضافه کرد: مقصر این تأخیر خریدار نیست بلکه دولت است.

وی با اشاره به اینکه مسئولیت مسکن مهر با دولت است، گفت: مخاطبین مسکن مهر افراد خاصی هستند؛ لذا اگر کمبودی در این حوزه است دولت باید جبران کند. وی در این رابطه که آیا ارتقای وام مسکن به تورم و افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن دامن نخواهد زد، گفت: در شرایط فعلی پاسخ منفی است. قیمت‌ها در بازار به حدی بالاست که خرید آن از توان بسیاری از افراد فاقد مسکن خارج است؛ لذا با افزایش وام امکان معامله در بازار مسکن ایجاد می‌شود. مشکل اصلی بازار مسکن، رکود است که سبب شده است اشتغال و ساخت و ساز در این حوزه کاهش و واحدهای احداث شده بدون مشتری روی دست سازنده‌ها بماند؛ لذا برای خروج از رکود افزایش وام خرید مسکن هم مهم است.

■ کمبود بودجه مشکل اصلی مسکن مهر

عضو هیئت مدیره انجمن صنفی انبوه سازان نیز اظهار داشت: تنها راهی که می‌تواند مشکل تأخیر در اتمام پروژه مسکن مهر را برطرف کند تأمین بودجه است. بودجه کلانی برای تکمیل واحدهای باقی مانده مورد نیاز است.
جعفر خزائی سرچشمه در گفت‌وگو با خبرنگار ما تصریح کرد: به دلیل نوسانات ایجاد شده در بازار و افزایش قیمت مصالح، ادامه کار و ساخت مسکن مهر برای پیمانکاران سخت‌تر شده است به طوری که عده‌ای قادر به ادامه کار نیستند.

■ تصمیم غیر عملی

وی در این باره که وزارت راه و شهرسازی در دوره جدید گویا قصد دارد تکمیل پروژه‌ها را به استانداران واگذار کند آیا این تصمیم به تسریع در تکمیل مسکن مهر کمک خواهد کرد،گفت:این تصمیم عملی نیست در واقع بدون برنامه نمی‌توان کار کرد، اگر بنا باشد کار بین استان‌ها با مسئولیت استانداران، تفکیک شود با توجه به گستره کار و دامنه مسئولیت‌های زیاد استانداران ممکن است بودجه مسکن مهر بنا به نیاز در جاهای دیگر هزینه شود، لذا پروژه عقب خواهد ماند.

■ مشکل این است که به مسکن مهر اعتقاد ندارند!

یک کارشناس بازار مسکن نیز اظهار داشت:دولت روحانی از اساس مخالف مسکن مهر بود و در رأس آن آخوندی اعتقادی به مسکن مهر نداشته و آن را کار غلط می‌دانست، بنابراین آن سرعت لازم لحاظ نشد.محمد عدالتخواه درباره گفته وزیر جدید راه و شهرسازی مبنی بر اینکه تکمیل و اتمام پروژه مسکن مهر از اولویت‌های این وزارتخانه است، اضافه کرد: باید توجه داشت با شعار و بدون برنامه پروژه تمام نمی‌شود، باید اعلام شود برنامه برای تکمیل واحدهای باقی مانده مسکن مهر که ویژه دهک‌های پایین درآمدی است، چیست؟

وی در گفت‌وگو با خبرنگار ما یادآور شد: کشور بعد از 40 سال موضوع تأمین مسکن برای دهک‌های پایین را سرانجام در دولت نهم و دهم استارت زد پروژه عظیم و بزرگ بود طبیعی است که اشکالاتی داشته باشد که باید ایرادات رفع و کار به اتمام می‌رسید.

وی ادامه داد: قوانین در کشور دست مسئولان را باز گذاشته است، اما بخوبی از آن استفاده نمی‌شود، اگر درایت لازم باشد می‌توان راهکارهای لازم را پیدا کرد. به عنوان مثال می‌توان بخشی از بودجه و اعتبار مورد نیاز را ازمحل برگشت اقساط مسکن مهر به بانک مسکن و سایر درآمدها از جمله از محل مالیات و گرانی دلار که دولت به دست می‌آورد، تأمین کرد.

■ خانه دارشدن اقشارضعیف فقط بر روی کاغذ

وی در خصوص اینکه وزارت راه و شهرسازی مسکن اجتماعی را نیز در کنار مسکن مهر در برنامه دارد از دیدگاه شما کدام مهم‌تر است، خاطرنشان کرد: این فقط اسم عوض کردن است.هر دولتی می‌خواهد کار را به اسم خود تمام کند؛ بنابراین مسکن اجتماعی همان مسکن مهر است و فرق چندانی با هم ندارند با این تفاوت که به گفته خود مسئولان وزارت راه و شهرسازی، مسکن اجتماعی بر روی کاغذ مانده و اجرایی نشده است.

■ لزوم تغییر مدیریت‌ها

وی در این باره که، در حالی که وزارت راه و شهرسازی برنامه تکمیل پروژه مسکن مهر را از طریق واگذاری به استانداری‌ها دنبال می‌کنند که برخی کارشناسان معتقدند، کار نشدنی است و در واقع همان سیاست عدم اعتقاد به مسکن مهر در دوره وزارت آخوندی را معاونین دنبال می‌کنند، گفت: این سیاست و طرح را معاونین آخوندی که همچنان در وزارت راه و شهرسازی حضور دارند، اندیشیدند تا سیاست مخالفت آخوندی در خصوص مسکن مهر ادامه داشته باشد.لازم است وزیر جدید به این موضوع توجه و افرادی را برای مسئولیت‌ها انتخاب کند که از اساس مخالف مسکن مهر نباشند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بازار مسکن سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۱۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن