Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@06:04:22 GMT

مجوز ۴۰۰ مرکز علمی کاربردی در سطح کشور لغو شد

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۳۲۰۲۴

به گزارش تسنیم، مجتبی شریعتی نیاسر عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل پردیس دانشگاه ارومیه برگزار شد اظهار داشت: کنترل کمی و ارتقای کیفی یکی از برنامه‌های مد نظر ماست که باید استانداردهای مدنظر قرار بگیرند به نوعی که نسبت‌هایی که در نظر گرفته شده بر اساس برنامه‌ها باشد.

وی با اشاره به جذب منطقه‌ای دانشجو خاطر نشان کرد: بومی گزینی در یک مقطع زمانی شاید لازم بود ولی این موضوع باید امروز بازنگری شود چرا که موضوع مطلوبی نیست و به دنبال باز تعریف بومی گزینی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به سرنوشت دانشگاه‌های علمی کاربردی و غیرانتفاعی افزود: یکی از مصادیق رشد بی‌رویه همین موضوع است که در دهه 80 اتفاق افتاد و سال 90 شورای عالی اداری مصوبه‌ای را به دستگاه‌های آموزش عالی وقت ابلاغ می‌کند که باید دوره‌های مقطع‌دار را ارائه کند.

وی تصریح کرد: از ابتدای دولت یازدهم و دوازدهم تاکنون هیچ مجوزی برای تأسیس موسسه‌های آموزش عالی جدید داده نشده است و به دنبال کاهش رشد بی‌رویه این موسسات هستیم.

شریعتی نیاسر با اشاره به نگرانی برخی از دانشجویان در حال تحصیل در موسسات آموزش عالی بیان کرد: افرادی که در این موسسات در حال تحصیل هستند چنان چه ظرفیتشان صفر شده یا مجوزشان باطل شوند می‌توانند به تحصیل خود ادامه دهند و هیچ جای نگرانی برای این دانشجویان نیست.

وی تأکید کرد: تعداد مراکز علمی کاربردی در کشور بیش از یک هزار و 200 مورد بود که حدود 400 مورد وابسته به دستگاه‌های اجرایی بودند و لغو مجوز شدند و از 353 مورد از موسسات غیرانتفاعی تعداد 45 مورد مجوزشان باطل شد.

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دو بحث در این مورد داریم که نظر شخصی‌ام حذف کنکور در جامعه است چرا که فشار زیادی بر خانواده‌ها و دانش آموزان تحمیل کرده و در کنار آن هزینه‌های زیادی نیز به عموم تحمیل می‌شود و نظر بعدی در مورد این سیاست اقداماتی از سال آینده صورت می‌گیرد که سال آینده دانشجویان با آزمون و بدون آزمون از همدیگر جدا می‌شوند.

وی با بیان این که هیچ ممنوعیتی برای داوطلبان که به دنبال شرکت در آزمون‌های پر متقاضی هستند وجود ندارد یادآور شد: سال 98، 15 درصد پذیرش دانشجو برای رشته‌های پر متقاضی با کنکور خواهد بود و بیش از 80 درصد پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی خواهد بود و رشته‌های بدون کنکور در کنکور نخواهد بود.

شریعتی نیاسر با اشاره به مدارک mba و dba عنوان کرد: این مدارک مور تایید هستند ولی این مدارک بیشتر مربوط به دوره‌های دانش افزایی است.

وی ابراز کرد: اگر در این راستا سو استفاده‌ای از دانشگاه‌ها و یا موسسات شود باید موسسات اقدامات لازم را انجام دهد و در صورت ارجاع به سمت وزارت مطمئنا پیگیر موضوع خواهیم بود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۲۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیاد‌های معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد، اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم، اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟
  • خسروپناه: تقلب در کنکور سراسری صفر است