Web Analytics Made Easy - Statcounter

نقش متابولیکی عنصر کروم در تنظیم سطح گلوکز خون، بهبود مقاومت انسولین و ارتقا عملکرد دام به اثبات رسیده و در مورد افزودن مکمل کروم به جیره دام‌های شیری چندین پژوهش انجام شده است؛ اما تاکنون در خصوص اثرات افزودن مکمل کروم به جیره غذایی گوساله های نر پرواری پژوهشی صورت نگرفته بود، به همین دلیل، دکتر علیرضا علیزاده مقدم ماسوله، مجتبی یاری، محسن بهاری‌فر و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، پژوهشی را با هدف بررسی پاسخ‌های عملکردی و رفتارهای تغذیه‌ای گوساله‌های نر هلشتاین در وزن‌های مختلف و با سنین مختلف به افزودن مکمل کروم طراحی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌گزارش ایسنا، در فاز اول این مطالعه، ۲۶ گوساله نر با میانگین وزن حدود ۱۵۴ کیلوگرم در دو گروه ۱۳ رأسی کنترل و مصرف کننده مکمل کروم – متیونین (۱/۱ میلی گرم کروم به ازای هر کیلوگرم جیره غذایی) مورد بررسی قرار گرفتند. پس از پایان این بخش، گوساله ها به مدت ۶ هفته جیره غذایی عادی دریافت کردند. در فاز دوم، گوساله ها با وزن حدود ۲۴۰ کیلوگرم مجدداً به همان نحو گروه بندی شده و عملکرد آنان مورد بررسی قرار گرفت.

طبق اعلام پژوهشگاه رویان نتایج این پژوهش که در مجله بین المللی Iranian Journal of Applied Animal Science به چاپ رسیده است، نشان داد، در مجموع اثرات مصرف این مقدار از کروم- متیونین در جیره غذایی، بر رشد، سطح گلوکز خون و رفتارهای تغذیه‌ای بسته به وزن بدن متغیر است. بنابراین، توجه به شاخص وزن در توصیه سطح مناسب مکمل کروم-متیونین برای دام ضروری به نظر می‌رسد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهش پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۴۲۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد

ایسنا/اصفهان معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که مکمل یاری پروبیوتیک همراه با مصرف منظم دارو  می‌تواند شدت صرع در کودکان مقاوم به درمان را کاهش دهد.

غلامعلی حمیدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از آنجا که یک سوم بیماران به درمان‌های دارویی پاسخ مناسب نمی‌دهند و یافتن روش‌های مکمل درمان صرع ضروری است پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کاشان یک مطالعه را با مشارکت ۹ کودک مبتلا به صرع مقاوم زیر ۱۶ سال شروع کردند.

وی افزود: در فاز اول مطالعه، کودکان از نظر فرکانس صرع مورد پایش قرار گرفته و در فاز دوم به مدت دو ماه مکمل پروبیوتیک خاص در کنار داروهای روتین آنها برای درمان صرع تجویز شد.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: در این پژوهش، فرکانس صرع و سطح آنزیم‌های  کبدی، کراتینین، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و قند خون ناشتای آنان قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک با هم مقایسه شد. شدت صرع آنان نیز قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک، بر اساس مقیاس NHS۳ و HASS سنجش و توسط آزمون آماری ویلکاکسون مورد سنجش قرار گرفت.

حمیدی گفت: صرع یک بیماری مزمن مغزی است و علاوه ‌بر ویژگی‌های ژنتیکی بیمار، عوامل محیطی مانند اختلالات الکترولیتی در عود حملات تشنج، نقش دارند که بر اساس یافته‌های پژوهش، تجویز دو ماه مکمل پروبیوتیک به طرز معنی‌داری فرکانس و شدت صرع را کاهش داده و در برخی مقیاس‌ها نیز بهبود بخشید.

وی افزود: بر اساس آمار یک بررسی ملی که در سال ۲۰۲۱ در نشریه نیچر منتشر شد، شیوع صرع در ایران ۱۶.۶ در ۱۰۰۰ نفر است که میزان ابتلای بیماری در رده سنی ۱۵ تا ۱۹ سال نیز از همه رده‌های سنی بالاتر است و داروهای ضدّتشنج نیز در یک‌سوم این بیماران کارایی کافی ندارند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد: اهمیت انجام این پژوهش در حالی است که تشنج‌های کنترل نشده و مکرر در بیماران مبتلا به صرع علاوه بر تهدید سلامتی بیمار، منجر به کاهش کیفیت زندگی بیماران و خانواده آنان می‌شود.

حمیدی اظهار کرد: این پژوهش توسط فاطمه زارعی، احمد طالبیان، اژدر حیدری، سید محمد اسماعیلی طبا و محمود سلامی، اعضای گروه اطفال دانشکده پزشکی کاشان انجام شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • افزودن ۲ فروند بالگرد به ناوگان هوایی همدان
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • تضمین امنیت سرمایه گذاری و غذایی از اثرات بارز رفع تداخلات است
  • کیفیت هوای امروز شیراز در وضعیت قابل قبول
  • بارورسازی ابرها می‌تواند منجر به اثرات فاجعه بار شود
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی
  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید